Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Serenity

Sunshine je dobar ali je u suštini drama.

Ovo ostalo ne bih preporučio.

Poslednja izmena:
Ja bih rekao Solaris od Tarkovskog ali bi to bilo veoma wrong za trazenu preporuku...

Čudo jedno, mislio sam da ćeš preporučiti ultimativni film naše generacije, The Tree of Life :d

Kinezi su i up-ovali retail blu ray, tako da ce i internal uskoro ako ne i veceras...

Gledao, film je prvenstveno za decu sto je i za ocekivati...tako da ako ocete da gledate sa mladjim narastajima, preporuka. Za nas starije, ima nesto Evandjeline Lili na kasicicu i to je bilo to:D Svrstao bih ga u kategoriju "Over the Top" ... mada mi je taj film bolji:)

Ccc, pretiš preko privatnih poruka. Na šta si spao :p

On-topic: Zaboravih da pomenem novi Star Trek ako nisi gledao mada će me od sada neki moderatori gledati popreko.

Realno Serenity koji sam ti već preporučio je jedini stvarno pristojan pravi sci-fi film u svemiru koji se pojavio u u 21. veku. Iako ga mnogo ne vole jer nije dobar ko serija na osnovu koje je snimljen.

Gledao, film je prvenstveno za decu sto je i za ocekivati...tako da ako ocete da gledate sa mladjim narastajima, preporuka. Za nas starije, ima nesto Evandjeline Lili na kasicicu i to je bilo to:D Svrstao bih ga u kategoriju "Over the Top" ... mada mi je taj film bolji:)
+1

Svideo mi se vishe nego sto sam mislio da ce (zbog rezisera). Jackson i klinac su izvukli film. Atom = The Iron Giant.

(Evangelline Lilly je do maksimuma 'iskoristila' svoje pojavljivanje kako bi se sto vishe 'pokazala' ali to nije ni jednog trenutka nepristojno. Mada mi je nekako delovala sve vreme kao da je totalno neispavana).
Videcemo kakva ce biti u Hobbit-u.
2e55o2q.jpg

@ dulsrules
Osim pomenutih, preporuchio bih jedino The Mutant Chronicles iz 2008.
Ima josh filmova, ali su u ili blizu trash kategorije (Doom 2005, The Ghosts of Mars, ...)

Nakrcali su toliko gluposti u prvoj polovini filma da ga je bilo mucno gledati. Posle se nesto malo popravio ali ne bih rekao da je odlican. Prva polovina je :wall: a druga polovina osrednja osrednjost.
Zato sam i naveo da za 2011 i može da prođe, čak i kao odličan...jer koliko ima treša, ovo ispada dobro. Ništa više:p

Apropo Doom-a, ono je treš nad treševima, jedino zanimljivo je na kraju kad glavni lik malo puca iz prvog lica, mada i tad izgleda ko da je jeo gljive ludare:)

Poslednja izmena:
Ljudi da vam se zahvalim na preporukama. Sve ove filmove sam pogledao. Nadao sam se da ce se tu naci i neki koji sam propustio, ali sta sad ... Bice valjda nesto uskoro da valja.

Jesi li gledao Moon? Više je drama ali je u svemiru i tako to :p

Imaš i Autostoperski vodič koji je meni super filmić ali to verujem da si gledao.

Tražeći slične filmove nalete sam jedan evropski film, Cargo se zove. Skinuću ga ovih dana da vidim jel valja čemu pa ti javim ;)

Poslednja izmena:
Super. Javi ;)

Cargo deluje zanimljivo u početku, ali kako film odmiče tako postaje sve monotonije. Može da se pogleda, ali nije to što ti tražiš (Sci-Fi/Horror/Akcija).
I ja sam željan takvih filmova, ali na žalost, izgleda da je njihovo vreme prošlo.:(

Stvarno ne znam sto je propao konkretno taj zanr kad je imao vrhunske filmove u proslosti koji su se prodavali jako dobro.

Pa deca ljudi koji su trosili pare na takve filmove sad vole Transformerse, Betmene itd.
Baci pogled i na Screamers (1995)ima sve sto trazis, Obitaemyy ostrov (2008),ruski film 2 dela.

Poslednja izmena:
Screamers sam gledao, vrhunski je. Ovaj ruski nisam, moracu da ga overim :)

Moon i Sunshine su odlični, Sunshine ipak ima više akcije, čak i horora i jako mi se svideo:) Moon je onako drama, ali je psihički napet i postavlja dobra etička pitanja:)
Screamers 2 zaobiđi i ni slučajno ne gledaj, ono je katastrofa...

Ma pogledao sam i njega. jeste mlak ali nije bas da ne moze da se pogleda ... Konkurencija je jako slaba pa zato ...

Ove godine ce Prometej, to pripada 100% tom zanru (SF/horor/akcija) ...ako film bude uspesan bice i ostalih (kao sto obicno biva - svaki holivudski studio mora da ima svoj "odgovor" na neciji tudji hit) . Jedino da ne zatrpaju sa rimejkovima (Total Recall, RoboCop itd).

Poslednja izmena:
Upravo prochitah Silverhair of Stephen Baxter-a, prvu novelu u Mammoth trilogiji.

nbuckp.jpg

Svaka preporuka...

Nisu filmovi ali vredi pogledati:

Ghost In The Shell
Final Fantasy: The Spirits Within
Appleseed
Vexille

Pa anime, mada ovaj drugi nije ni anime ni action movie već nešto što je bilo kul pre deset godina kada su efekti bili wow.

Zanimljivo je kako svi gledaju jedne te iste anime i čitaju jedne te iste mange a dobrih ima kolko hoćeš.

Pitch Black i The Chronicles of Riddick (tim redom)....Slabo takvih stvari u poslednjoj dekadi...

Tacnije, Pitch Black, The Chronicles of Riddick: Dark Fury, pa The Chronicles of Riddick... Mnogi ne znaju da je to trilogija, ali tipa Battleship Yamato, kombinacija igranih i animiranih filmova, u ovom slucaju drugi deo je animirani od oko 35 minuta!!
P.S. Kad vec pomenuh Yamato, zadnji deo je igrani film, meni skoro odlican, verovatno jer to nisam ocekivao...
Pozdrav

Poslednja izmena:
@dulsrules

Verovatno si gledao ali onaj animirani filmić koji je služio kao prequel za Dead Space je dosta dobar.

Dead Space: Downfall

Ima 2, Downfall i Aftermath.

Oba :)

Nazad
Vrh Dno