Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Reci da npr. Mahabharata, Sveto Pismo, Ep o Gilgameshu, Sistinska Kapela, Luxor kompleks i ostali ljudski radovi zasnovani na "religiji" ne predstavljaju dela umetnosti i civilizacijske kulture je najveca apsurdnost...
Ja takvo nesto nigde nisam rekao.
Ono sto jesam rekao da takva umetnost nije napravljena zarad sebe vec zarad propagacije religijskih mema. Sistinska kapela je mozda i najvece Michelangelovo slikarsko dostignuce, ali je i sam Michelangelo prezirao namenu tog posla. Na pocetku diskusije o ToL sam jasno rekao da ga smatram umetnickim delom ali i da ima onu drugu sasvim odredjenu namenu. I s obzirom na upletenost sajentologa u stvaranje Prometheus-a, bojim se da ce tu biti ista pricha, ali to ostaje da vidimo da li je tako kad film pude pusten u prikazivanje (zavisi kakve je tacno uslove i umetnicke slobode Ridley uspeo da izboksuje u ugovoru sa finansijerima, i kakvi su tacno njegovi trenutni stavovi o ovim stvarima).

Mislim, mozemo mi i komplet da iskljucimo umetnost iz diskusije ali i tada sam sasvim siguran da bi bilo koje moje misljenje udarilo u nevidljive zidove tvog malog ali striktno isplaniranog sveta. Jos kada bi ti i razumeo\priznao da se taj tvoj mali svet povinuje svim pravilima velikog drustvenog sveta u kome zivimo i da njegova nauka, verovanja i sve ostalo je podredjeno osnovnim nagonima i motivima mini svetova koji ga cine.
Josh kada bi ti razumeo da 'pravila velikog drustvenog sveta u kome zhivimo' sve vishe i vishe zaostaju za tehnoloskim progresom, i da religijska verovanja sve vishe postaju ne samo kamen spoticanja daljem progresu vec kao takva i direktna pretnja samom opstanku ljudske vrste, mozda bi nas dvojica i imali o necemu da diskutujemo. Avaj, izgleda mi da jedno takvo razumevanje ne treba ocekivati od tebe (od ocekivanja da razumesh realnosti fizickog sveta u kome zhivimo sam davno digao ruke (mislim na TE, velicinu svemira, kvantnu prirodu realnosti, nastanak svemira iz nicega, i ostale aspekte realnosti)).

... ja cak i ispade neki religijski crusader/inkvizitor iako sam vec rekao da nemam veze sa religioznoscu ali ocigledno dzaba.
Za nekoga se moze reci da se ponasha kao inkvizitor ne samo u tom uskom znacenju vec i generalno u odnosu na tolerantnost prema misljenjima drugih ljudi i/ili nacin njihove diskusije na forumima, npr...

Get a beer:D

get some weed :p

... a life.

Samo cu ovo quotovati posto za drugo sam vec rekao da nemam nameru:

Avaj, izgleda mi da jedno takvo razumevanje ne treba ocekivati od tebe (od ocekivanja da razumesh realnosti fizickog sveta u kome zhivimo sam davno digao ruke (mislim na TE, velicinu svemira, kvantnu prirodu realnosti, nastanak svemira iz nicega, i ostale aspekte realnosti)).

lol ne ja mislio bradati cika u bade mantilu to sve stvorio... ovo su razlozi i objasnjenje tvog tudjeg razumevanja i zasto je otvorena diskusija sa tobom useless.

+
10f4510.jpg

A sto se vi ne drogirate ko normalna deca?:smoke:
Dokazujete jedan drugom ko je veci ateista, uopste niste zanimljivi. Treba jedan da bude religiozan, a drugi ateista. Onda je zanimljivo, a ne ovako.

Realno, nije problem religija, ne kontam što se hvatate k'o pijan plota, problem su sebični interesi koji se guraju kroz sve sfere našeg postojanja, religiju, nauku, školstvo, ma sve. Kriviti religiju za ugrožavanje opstanka ljudske rase je nečuveno, bolje da krivite Openhajmera i Anštajna, realno, njima možemo da zahvalimo na ovom silnom nuklearnom naoružanju. Religija i crkva po meni nisu isto. Možeš da veruješ u bradatog čiku i da nemaš veze sa crkvom, da ne budeš loš čovek, e sad izbor je na svakome od nas.
A ljude kako vidim boli organela za sve i to je problem:)

Prava religija je novac i interes u to veruju naši vladari:) To je oružje našeg uništenja...

Da napadnemo to npr?

Poslednja izmena:
Nije bilo dovoljno babranja o religiji, a sad bi (opet) malo i o politici? GTFO.

Ja pre govorio o tome kako ljudska rasa funkcionise on the basic level i njenog kreiranja drustva i njegovih tvorevina oko svojih principa, eto mozda je socom delimicno zagrebao povrsinu te price, mada se slazem da treba da se okonca diskusija.

Totalno si moderna, mačko, majke mi:p

Look in to my eyes:D

Eto, skinuo sam Apolo 18, da vidim i taj treš:p

Prilozi

• tumblr_kpio92JuBs1qzexpio1_500_cr_cr.jpg
    tumblr_kpio92JuBs1qzexpio1_500_cr_cr.jpg
    2.8 KB · Pregleda: 449
Kriviti religiju za ugrožavanje opstanka ljudske rase je nečuveno, bolje da krivite Openhajmera i Anštajna, realno, njima možemo da zahvalimo na ovom silnom nuklearnom naoružanju.
:wall::wall:

Filmski SF se odavno ne bavi onim cime bi trebao da se bavi, vec je postao 100% sredstvo za izvlacenje para od naroda i istovremeno sluzi za propagandu. Zabavni faktor je tu samo da to ucini interesantnim sto vecem broju ljudi.

Kao takav, filmski SF je takodje odraz rasporeda snaga u finansijskim krugovima, koji sa svoje strane odredjuju sta ce da se snima i sta ce sve od sadrzaja da se gurne u neki film. Da je Kubrick zhiv i da Odiseja nije snimljena kad je snimljena, on danas ne bi mogao da obezbedi finansije za snimanje iste, ili bilo kog drugog sf dela u kome bi bilo naglashen onaj science deo u pozitivnom svetlu. Kao sto Morgan Freeman ne mozhe da obezbedi finansije za Randevous with Rama, kao sto Kimberley Pierce ne mozhe da obezbedi finansije za Childhood's End, a da ne prichamo o delima gde su autori bili, da se tako izrazim, josh kriticniji prema religiji i generalnom stanju ljudskog roda i njegove svesti (npr, Lema). Ali, zato, npr Bay mozhe bez problema da dobije 300 milki za snimanje gluposti od filma Transformers 3, ima para za Battleship, bilo je para za Knowing, bilo je para za Battle LA, bilo je para za Rise of the Apes, kao i svaki drugi film (ili, kad smo vec kod toga, bilo koji sci fi tv show) gde se govori negativno o nauci i naucnicima a mozhe da se umetne neki religiozni i/ili military koncept u pozitivnom svetlu (SGU, Terra Nova, ..., you name it).

To je vrlo jasan pattern zbivanja, i zbog tog pattern-a sam veoma rezervisan i prema Prometheus-u, i prema Hyperion-u, i prema drugim novim sci fi filmovima i tv serijama.

Poslednja izmena:
A sta si ti ocekivao ? Da holivudski producenti puknu ogromne pare na film koji nece zaraditi nista ? To ti je biznis, kakva crna umetnost, a i ovi filmovi sa bruka budzetom sto nisu zaradili nista su tipican primer pranja novca (novi konan na primer).
Tako da ce Bay i kompanija da dobiju koliko god hoce novca zato sto taj novac visestruko zarade.
Evo recimo ovaj novi betmen, svi znamo sa ce biti shit film (kakav moze biti film sa betmenom), a takodje znamo da ce da rasturi blagajne i da ce ga americki tinejdzeri lansirati na top 5 IMDB liste.

Šta treba da znači ovo udaranje glavom u zid? Pa šta ako ja imam kritički stav prema vašem ateizmu i razmišljanju? Nije sve u nauci i naučnici često greše, a često su možda i sami pod nekim uticajem bilo političkim ili religijskim ili pre sektaškim:)

popcorn.gif

Biće zanimljiv odgovor s obzirom da je Gagi pokazao da nije ništa racionalniji od prosečnog religioznog fanatika.

Realno:D Sve je fanatizam i religija:D

gledao večeras the darkest hour 3d, solidan film. malo su aliene zasrali jedino. očekivao sam žešći trash (nešto poput nemoguće misije 4 koji je užasno glup i dosadan) ali sam se baš zabavio.

A sta si ti ocekivao ? Da holivudski producenti puknu ogromne pare na film koji nece zaraditi nista ? To ti je biznis, kakva crna umetnost
Mozda kad bi producenti obratili malo vishe paznje na 'umetnost' zarade bi bile vece !? (za SF, npr da ne guraju bez potrebe stvari u film za koje znaju da ce izritirati ljude, i da pricha filma bude ako nista drugo bar interno konzistentna). Bilo je ne malo slucajeva gde su neki filmski glumci uslovili svoje ucesce u nekom blockbusteru time da producenti finansiraju i snimanje nekog malog umetnickog filma, i onda blockbuster pukne na blagajnama a mali umetnicki film, uprkos limited izdanja, prodje vishe nego dobro (u odnosu na pare ulozene u njega). Isto vazhi i za tv shows...

Ono chemu se nadam, jeste da tehnologija sto brze napreduje, tako da i pojedinci mogu da naprave tehnicki prihvatljiv film za relativno male pare. Prve primerke ovoga vec imamo, i iako josh uvek veoma zaostaju po tehnickim aspektima, pricha filma ume da smesti film medju najbolja ostvarenja... (npr, The Man from Earth iz 2007, Born of Hope iz 2009, Browncoats: Redemption iz 2010, itd).

Nije sve u nauci i naučnici često greše, a često su možda i sami pod nekim uticajem bilo političkim ili religijskim ili pre sektaškim:)
Upravo ova recenica odslikava danas jedno veoma cesto predubedjenje koje nema realnu osnovu vec je cist rezultat dugogodisnje usmerene propagande religioznih i drugih reakcionarnih snaga.

“In science it often happens that scientists say, 'You know that's a really good argument; my position is mistaken,' and then they would actually change their minds and you never hear that old view from them again. They really do it. It doesn't happen as often as it should, because scientists are human and change is sometimes painful. But it happens every day. I cannot recall the last time something like that happened in politics or religion.”
- Carl Sagan

Ono chemu se nadam, jeste da tehnologija sto brze napreduje, tako da i pojedinci mogu da naprave tehnicki prihvatljiv film za relativno male pare. Prve primerke ovoga vec imamo, i iako josh uvek veoma zaostaju po tehnickim aspektima, pricha filma ume da smesti film medju najbolja ostvarenja... (npr, The Man from Earth iz 2007, Born of Hope iz 2009, Browncoats: Redemption iz 2010, itd).

Monsters ima odlične efekte čak i ako zanemarimo budžet filma.

The Man from Earth nema nikakve efekte i generalno tehnički aspekt filma se svodi na fotografiju koja je ništa posebno. Ali svakako zanimljiv film za gledanje.

Monsters i The Man from Earth imaju profesionalne glumce.

Ono na sta sam mislio kad sam rekao tehnologija jeste software za AV editing i dodavanje sfx-a, ali pre svega na virtuelne glumce, koji ce za pojedince biti raspolozhivi verovatno za nekih 5-10 godina.

The man from the earth je takva gomila izmeta da je to neopisivo ne znam zasto ga ljudi hvale. Nakon pet minuta filma znao sam sta ce se desavati do kraja. Totalno predvidljivo i nezanimljivo. U tehnicke aspekte necu niti da ulazim.

The man from the earth je takva gomila izmeta da je to neopisivo ne znam zasto ga ljudi hvale. Nakon pet minuta filma znao sam sta ce se desavati do kraja. Totalno predvidljivo i nezanimljivo. U tehnicke aspekte necu niti da ulazim.
Pa nije svako isti, tebi se mozda neke stvari tu ne svidjaju zbog tvog nacina posamtranja. Meni se licno svideo, ima neki ritam starih scifi prica iz 80-tih, providno naravno, ali u njima jednostavno ni ne trazish misteriju. Sednesh i pustish da te odnese, cak i ako znash gde ide :)
E sad shvatam kako to bash nekome moze biti dosadno, naravno...

Odlican je film. Kada se pocetna pretpostavka usvoji, sve ostalo pocinje da ima smisla. Razgovori su jako zanimljivi i prirodni. Vecina pitanja su bas ona koja bi svako postavio, a odgovori realni u tom okviru. To je meni dobar sci-fi, kada se krene od neke zanimljive, skoro nemoguce stvari, a sve ostalo prilagodi tome i objasni bez daljih nelogicnosti.

Redosled voznje:

TV Shows:

01.13 Fringe
01.16 Alcatraz
01.25 Touch
02.07 The River

Major Films:

35hjudt.png

5ur7et.png

Then, Happy Next New Year !! :d

20zoeg9.jpg

Timeline of Our Future According to Sci-Fi Films and TV Shows

Credits: tremulantdesign.tumblr.com

Poslednja izmena:
Ne pratim temu redovno, mozda ste pricali vec na tu temu. Trazim da mi preporucite neki film. Radnja treba da je smestena negde outside Earth, duboki svemir, neka daleka planeta, svemirski brot, whatever ... Da je film snimljen u 21. veku. Da nije trash i da ima zanimljivu sf pricu. Da je dinamican, da nije neka drama fazon sa mnogo price a malo desavanja i akcije ( ali ne treba ni preterivati sa prstanjem, bez razloga). Ima li nesto da zadovoljava ove kriterijume a da vredi pogledati ? Odrednica je recimo Event Horizon (znam da je 20-i vek u pitanju ali je skoro sami kraj pa i takvi filmovi mogu da prodju) ali nije striktno da mora da ima elemente horora u sebi. Moze i kombinacija sa akcijom ali da je upakovano fino.

Poslednja izmena:
Recimo Pandorum, ima otprilike sve sto trazis. Pa onda Sunshine, a preporucio bih i Eden Log, koji mi se dopao takodje.

Poslednja izmena:
Pitch Black i The Chronicles of Riddick (tim redom)....Slabo takvih stvari u poslednjoj dekadi...

Gledao novi "The Thing" i ok je, nije kao onaj iz '82 ali za film iz 2011 je odličan. Muzika me je lepo držala, ima prepadanja, efekti su negde odlični, negde je to moglo i bolje, gluma ok, onaj matori Lars (Jørgen Langhelle) mi je najjači lik, pogotovo kad kaže "brenne i helvete" tj. gori u paklu:) Neobičan jezik ovaj norveški. Sasvim solidna je i ova mlada snajka Meri Elizabet, veoma zanimljiva:)

...nije kao onaj iz '82 ali za film iz 2011 je odličan.
Nakrcali su toliko gluposti u prvoj polovini filma da ga je bilo mucno gledati. Posle se nesto malo popravio ali ne bih rekao da je odlican. Prva polovina je :wall: a druga polovina osrednja osrednjost.

Nazad
Vrh Dno