Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

...evo nesto veoma bitno za sve sajberpankere: :D
Exclusive: After revisiting his classic Alien with the upcoming 3D Fox film Prometheus, Ridley Scott is committing to direct and produce a film that advances his other seminal and groundbreaking science fiction film. Scott has signed on to direct and produce a new installment of Blade Runner. He’ll make the film with Alcon Entertainment, producing with Alcon partners Broderick Johnson and Andrew Kosove. This would be the most high profile project for Alcon since The Blind Side. They got control of the franchise earlier this year, but it's a whole different ballgame with Scott at the helm. I’m not getting a clear sense at this point whether Scott intends to do a sequel or a prequel to the 1982 film that was loosely based on the Philip K. Dick novel Do Androids Dream of Electric Sheep?
http://www.deadline.com/2011/08/rid...-version-of-seminal-sci-fi-film-blade-runner/
Dok ne bude poceto snimanje filma, bicu rezervisan... :trust:
U zadnje vreme je gomila filmova najvljeno, pa otkazano (ili su zaglavljeni u razvojnom paklu): pocev od Rame i Kraja Detinjstva, pa do 'novih' naslova, kao sto su Owl in Daylight, Mountains of Madness i The Yiddish Policemen's Union.
Mislim da mnogo zavisi od toga kako Prometheus bude proshao na blagajnama.

A da li ce to (eventualno) da bude prequel ili sequel, s obzirom na zadnje radove R.SCott-a, ce najpre da bude sidequel. Imajuci u vidu da je PK Dick napisao nekoliko sequela za novelu Do Androids Dream of Electric Sheep, koji su manje ili vishe veoma loshi, i da je vec uradjen jedan sidequel na Blade Runnera, film Soldier, koji je bio major box office flop, mesta za nesto novo sigurno ima vishe nego dosta...

Ček bre, koji Soldier?
Plus ima i najava da će Skot raditi i Večiti rat:)

lol

Inace evo provedoh par sati listajuci taj blog i listajuci temu u onom forumu. Ima interesantnih stvari i dubokog razmisljanja, ali opet, nabacivanje gomile bezveznih youtube snimaka o post 9/11 i jos slicnih stvari, vise otvaraju onu psiholosku stranu ovih teorija i koliko vidim licnih aksioma, da se covek oseti sigurno znajuci sve i biti siguran u to. Ako je vec duboko razmisljanje onda dosta toga treba da se iskljuci i da se stvori ono da je sve moguce ali to tesko ide... Tema ili za smejanje ili za razmisljanje, ali kada se pregledaju postovi i stavovi vecini ce ta klackalica preci na onu jednu stranu...

ako su paranoichari - onda zaista velika shteta. niko ih nece uzeti za ozbiljno, chak i kao pseudo SF pisce. slazem se sa ovim sto si napisao, u rech.

^^

Soldier 1998, http://www.imdb.com/title/tt0120157/

Razlikuje se drasticno po tonu od Blade Runnera, ali je smesten u isti univerzum (lik koga igra Russell je veteran iz Tannhauser Gate & the Shoulder of Orion). Vremenski nesto prethodi Blade Runneru, tj desava se pre pojave replikanata..

Poslednja izmena:
Stvarno, kakve veze Soldier ima sa Blade Runner-om?

edit: Hm... ne bi mi palo na pamet u milion godina da ta dva filma imaju ikakve dodirne tačke.

Poslednja izmena:
Plus ima i najava da će Skot raditi i Večiti rat:)
Forever War je predvidjen za 2013...
Da vidimo najpre kakvi ce da budu serija The Sector (HBO/Cinemax), filmovi Prometheus i The Grey (nije sf vec man vs wilderness, ali buduci da filmovi te kategorije postaju retkost/sf... ;)), koji su u postprodukciji, a zatim Stoker i Pompeii (u preprodukciji)...
Nije mi jasno kako Scott uspeva da izzonglira toliki broj projekata... :trust:

Ako je neko attached na imdb-u na neki projekat ne mora da znaci da je to sto posto tacno. Uglavnom oni koji su u statusu filming i postproduction i jesu ti, dok za ove koji su preproduction i announced treba uzeti sa dozom sumnje. A i npr. producent moze znaciti da je npr. samo dao kesh za film/seriju i nema nikakve kreativne odluke na dalji razvoj projekta ili je samo producent da bi promovisao popularnost uz takodje minimalne art/direction odluke.

^^

Soldier 1998, http://www.imdb.com/title/tt0120157/

Razlikuje se drasticno po tonu od Blade Runnera, ali je smesten u isti univerzum (lik koga igra Russell je veteran iz Tannhauser Gate & the Shoulder of Orion). Vremenski nesto prethodi Blade Runneru, tj desava se pre pojave replikanata..

Hvala za info, kontao sam da Kurta tamo glumi, ali davno sam ga gledao. Ostao mi je u nekom lepom sećanju, moram ga naći opet:)

@ Gdin_M

Pa ako je Spielberg mogao da bude attached za Terra Nova kako bi se obezbedilo poznato ime, dodatna sredstva i sami dinosaurusi, ne vidim zasto i Scott ne moze biti attached za The Sector, kako bi se obezbedilo poznato ime, dodatna sredstva i sami replikanti... :trust:

@ SOCOM

Soldier je po meni prilicno potcenjen film, a Russell je tu odlicno odglumio.
Jedini veliki minus je ono preterivanje sa nacistickim ponasanjem i uniformama oficira...

@ Gdin_M

Pa ako je Spielberg mogao da bude attached za Terra Nova kako bi se obezbedilo poznato ime, dodatna sredstva i sami dinosaurusi, ne vidim zasto i Scott ne moze biti attached za The Sector, kako bi se obezbedilo poznato ime, dodatna sredstva i sami replikanti... :trust:

Pa i jeste tako nesto jer Spilbergov Amblin Entertainment radi Terra Novu, dok Scotov Scot Free Productions radi The Sector.

@ Gdin_M

@ SOCOM

Soldier je po meni prilicno potcenjen film, a Russell je tu odlicno odglumio.
Jedini veliki minus je ono preterivanje sa nacistickim ponasanjem i uniformama oficira...

Slažem se da je potcenjen, meni je bio baš fin mill - SF, ali skida se brrip, pa ću odgledam jedno veče ponovo. A čuj, što je preterivanje sa naci ponašanjem? Pa to je realna stvar u mnogim armijama, nacistička nemačka je ostvarila ogroman uticaj na modern ratovanje i tehniku, a ponegde verovatno i na uniforme. Plus u filmu se iskazuje velika brutalnost a to je opet vezano za naciste, a ni realnost nije bolja u nekim momentima.

Mislim da bi, u okviru Blade Runner univerzuma, mnogo efektnije bilo da su i oficiri bili kao Todd (K Russell), ie kamene face i efikasni u izvrsavanju naredjenja, umesto sto su demonstrirali aroganciju do imbecilizma. A umesto onog spustanja broda kako bi se izbacilo djubre :)wall:), sto je nacin na koji je Todd dospeo na povrsinu planete, mogli su da smisle nesto... konstruktivnije.

btw, ako mozes da nabavis extras, tamo bi trebala da bude scena bitke kod Tannhauser Gate. (Zbog malog budzeta, scena nikad nije zavrsena i ispala je veoma cheesy ali... ;) )

Sad sam gledao početak, ok je, ima tih nekih nelogičnosti. Uniforme podsećaju na neke Američke, koje iz ličnog hira i sam nosim, mada i oni su kao i oni prvi. ***, razni ljudi postanu oficiri:D Čak i u savršenoj vojsci:D

Likovi su bas karikirani i ponasaju se smesno, pre svega onaj "zli" sa brcicima, ali opet - sta je taj PWAnderson snimao kasnije (i nastavlja da snima), Soldier i Event Horizon su remek dela lol...
Inace mi je oduvek bilo cudno to preklapanje sa Blade Runnerom, mislio sam da je to bila samo neka vrsta omaza ili nedostatak kreativnosti za nazive, tj maznjavanje:p

Poslednja izmena:
Inace mi je oduvek bilo cudno to preklapanje sa Blade Runnerom, mislio sam da je to bila samo neka vrsta omaza ili nedostatak kreativnosti za nazive, tj maznjavanje:p
Koliko ja shvatam, Soldier je trebao da bude full blown sidequel na Blade Runnera, ali su se Anderson i Peoples (koji je btw radio i scenario za Blade Runnera) zeznuli koliko mogu da obezbede para za snimanje filma... Treba se setiti da i sam Blade Runner nije proshao sjajno u teatrima (budget: $28m, box office: $33m; tek kad je izasao Final Cut je poceo zaista da zaradjuje pare).

...ali opet - sta je taj PWAnderson snimao kasnije (i nastavlja da snima), Soldier i Event Horizon su remek dela lol...
!?
Sa reziserske strane mislim da su mu naknadna dela (pre svega, Resident Evil, AvP i Death Race) mnogo 'ubedljivija'... :trust:

Treba imati u vidu da je pravljenje filma kolaborativni napor; cak i kad se potrefi da sve stvari prilikom pravljenja jednog filma budu kako treba, moze se lako desiti da zavrsni rezultat lose prodje na blagajnama (kao sto je npr bio slucaj sa samim Blade Runnerom). Ako se nesto ne uklapa kako treba u viziju koju su imali scenarista i reditelj, veoma lako moze biti prekasno da se bilo sta menja....

Evo ovde imate veoma otvoren komentar scenariste novog Conana na loshe prolazenje filma na blagajnama:
http://www.bleedingcool.com/2011/08...answers-whats-it-like-to-have-your-film-flop/

(s druge strane, imam utisak da sto je vishe sf filmova to je eksponencijalno i sve vishe gluposti u njima... :wall:/:mad:)

Poslednja izmena:
Kolaborativni napor, naravno...ali kad je reziser (+ producent + scenarista) infantilan, onda i rezultat bude upravo takav. Treba se podsetiti njegovih intervjua pred prvi AvP, kad je odusevljeno skakutao oko koncept arta za neki glupavi predator gedzet i bukvalno samo drvio o tome, kako je awesome i sl...onda se vidi o cemu je rec. Rezident Evil je pravi primer kako se reziserova "vizija" prenese na platno ... showcase za njuejdz turbogirl geek akciju sa zombijima koji su od tog nekad alternativnog podzanra napravili megaeksploatisano smece.
A da - i Death Race...wow. Jos jedno skrnavljenje u nizu...ovog puta jednog od meni omiljenih B filmova...
Ova dva koja sam pomenuo (Soldier i Event Horizon) nisu vezana za nesto sto je bilo popularno, pa preneto na filmsko platno (video igru, remake i sl). Vec su radjeni prema koliko-toliko originalnom scenariju (u kojima isti nije "aktivno" ucestvovao). Ostatak njegovog opusa - uzorci iz sveta zabave provuceni kroz njegovu "viziju" kako bi to trebalo da izgleda. Mozda je zanatski napredovao, ali ukupan rezultat je bunar za PG13 gledaliste, od PG13 autora.

Poslednja izmena:
Event Horizon je meni ekstra, dan danas:D

Tužno je što još nije izašao film na foru Event Horizon-a. Pre svega mislim na atmosveru i produkciju. Poslednji pravi SF horor "novije" proizvodnje.

...ali kad je reziser (+ producent + scenarista) infantilan, onda i rezultat bude upravo takav. Treba se podsetiti njegovih intervjua pred prvi AvP, kad je odusevljeno skakutao oko koncept arta za neki glupavi predator gedzet i bukvalno samo drvio o tome, kako je awesome i sl...onda se vidi o cemu je rec.
:zgran: Zaboga...
Znachi, ako ti neko da pare da snimish infatilni film sa PG13 rejtingom, i ti to uradish u okviru predvidjenog budzeta i predvidjenog vremena, i ti si infatilan ?? LOL

Ja nikad nisam tvrdio da je PWS Anderson neki genije. On to nije. Ali zna solidno da rezira, i ako radi po necijem scenariju generalno uspe da napravi solidan film. Ali pre svega on je pouzdan autor u smislu da oni koji ga finansiraju mogu biti relativno sigurni (koliko je to uopste moguce u filmskom poslu) da ce Anderson da drzi troskove pod kontrolom i da ce film da zavrsi u predvidjenom roku, i da ce taj film biti koliko-toliko finansijski uspesan.

Mali je broj filmskih stvaraoca koji imaju doovoljno shiroka ledja da mogu juriti sopstvene umetnicke pretenzije i snimati po 200 ili vishe puta jednu istu scenu dok ne dobiju tacno ono sto zele...

Ako zelis nekog da krivish za infantilizam, upri prst u sistem koji je filmsku umetnost pretvorio u biznis. I u ljude koji misle da je sfx vazniji od dobrog scenarija.

...megaeksploatisano smece...
Sta cemo sa DC i Marwellom, koji zele da filmuju svakog strip junaka ? Zar to ne pretvara cak i sam koncept superheroja u megaeksploatisamo smece ? :trust:

:zgran: Zaboga...
Znachi, ako ti neko da pare da snimish infatilni film sa PG13 rejtingom, i ti to uradish u okviru predvidjenog budzeta i predvidjenog vremena, i ti si infatilan ?? LOL

Kakav glup zakljucak.
Ja lepo rekoh, da kritikujem njegove "radove" za koje je licno radio scenario, i licno ih finansirao. On je jedan od onih "sa vizijom", koji drzi projekat u svojim rukama i rezultati su takvi kakvi su.

Ja nikad nisam tvrdio da je PWS Anderson neki genije. On to nije. Ali zna solidno da rezira, i ako radi po necijem scenariju generalno uspe da napravi solidan film. Ali pre svega on je pouzdan autor u smislu da oni koji ga finansiraju mogu biti relativno sigurni (koliko je to uopste moguce u filmskom poslu) da ce Anderson da drzi troskove pod kontrolom i da ce film da zavrsi u predvidjenom roku, i da ce taj film biti koliko-toliko finansijski uspesan.

Mali je broj filmskih stvaraoca koji imaju doovoljno shiroka ledja da mogu juriti sopstvene umetnicke pretenzije i snimati po 200 ili vishe puta jednu istu scenu dok ne dobiju tacno ono sto zele...

Svaka njemu cast. Ali ja vise cenim one koji ne igraju na sigurnu kartu zarade i sve podrede tome, kako bi vratili svoje ulozene pare, i zaradili nesto pride. On spada u grupu nekakvog holivudskog taloga ciji su filmovi spotovi u kojima se ponekad pojavi njegova zena ili neki aktuelni akcioni "potencijal" i to je to...Slazem se da ako radi po necijem scenariju, on odradi posao kako treba (Soldier i Event Horizon). Ono sto ne mogu da svarim su filmovi sa njegovim scenarijom.

Ako zelis nekog da krivish za infantilizam, upri prst u sistem koji je filmsku umetnost pretvorio u biznis. I u ljude koji misle da je sfx vazniji od dobrog scenarija.

Ovaj je te discipline doktorirao. Pa njegovi filmovi (izuzev ona prva dva bitnija) su olicenje popcorn biznisa, sezonsskog hitica (tj nastavka) koji bude i prodje i ode u zaborav, budzenja efekata (odskora i u 3D, naravno!) i to sve zahvaljujuci svom autoru, koji je ponovicu - i reziser, i scenarista i producent.

Sta cemo sa DC i Marwellom, koji zele da filmuju svakog strip junaka ? Zar to ne pretvara cak i sam koncept superheroja u megaeksploatisamo smece ? :trust:

Ne znam sto odvlacis raspravu u levi pravac. Ja pricam o Andersonu i njegovim filmovima i iznosim misljenje o istom... ne zelim da pisem esej niti da se raspravljam o superheroj poplavi poslednjih godina. Oni su samo pokazatelj koliki je chabar AA produkcija danas.

Poslednja izmena:
Ne znam sto odvlacis raspravu u levi pravac.
To je jedna te ista prica. Ako velika umetnicka imena ne mogu da obezbede sredstva za projekte koje imaju veoma cuvene predloske (Kimberley Pierce za Kraj Detinjstva, Morgan Freeman za Susret sa Ramom), a Michael Bay moze da dobije $150m za trash film Transformers), sta ti to govori o sistemu?

Ja pricam o Andersonu i njegovim filmovima i iznosim misljenje o istom...
Tvoje pravo. Ti imash svoje misljenja. Ja imam moje. :trust:

Pa? Sistem sucks balls. ( ajde? )
To ne menja cinjenicu da je Anderson deo tog sistema. Lik se trudi da pokupi malo zagoretine sa tiganja sto preostane od Beja i ostalih, i nista vise od toga nazalost. Zato samo napred, u nove pobede i krseve od filmova, u 3d naravno.

PWS Anderson dobar režiser! O bože, šta sve neću pročitati na ovom forumu...

Hm, odgledao sam ovaj X-men First Class i moram reci da sam prijatno iznenadjen...stavise, ne mogu da verujem da cu reci sledece- da mi se neki X-men film dopao lol

Ako tako kaze neko ko ne voli X-Men onda cu i ja da ga odgledam.

Kad smo vec ovde kod AvP-a i rezisera, skoro odgledah onaj Skyline sto svi pljuju i mogu reci da nije uopste los film kako ga mnogi prikazuju. Isto tako ni AvP Requeim mi nije bio los film, pre svega sto me univerzum aliena i predatora na istom mestu toliko ne interesuje, ali kao film uopste nije klise i bio mi je zanimljiv za gledanje. Tako i ovaj Skyline bih definitivno pre odgledo nego onaj Battle LA, ovde bar ima koliko toliko realisticnosti bez ikakvih heroja i gluposti i sa interesantnim endingom film iako masovno popljuvan definitivno to ne zasluzuje.

Ja sam ga pljuvao, meni je taj film bio smrtno dosadan, i onaj glavni glumac me je strasno nervirao :D Mada ako ti se svidja AvP Requiem onda nemamo sta da raspravljamo, ocigledno nemamo isti ukus :)

Svidja mi se na primer sto ta braca sto reziraju ne padaju na standardne klisee i rade filmove kako oni hoce sa bar malo razlicitosti od konkurencije. Od skajlajna sam ocekivao totalni krs, ali kad sam ga sagledao do kraja video sam da film ima relativno realisticne likove, dakle niko nije prepametan, svemocan, vec sasvim obicni ljudi koji ne znaju da se izbore sa situacijom, sto je i logicno. Verovatno sto drugi ocekuju neki survival i hepi ending film je maximalno popljuvan iako film to nikako nije zasluzivao, plus nije imalo ultra poznatih glumaca i gotovo sav budzet je spiskan na efekte umesto na milionske honorare glumcima i reziserima.

Svidja mi se na primer sto ta braca sto reziraju ne padaju na standardne klisee i rade filmove kako oni hoce sa bar malo razlicitosti od konkurencije. Od skajlajna sam ocekivao totalni krs, ali kad sam ga sagledao do kraja video sam da film ima relativno realisticne likove, dakle niko nije prepametan, svemocan, vec sasvim obicni ljudi koji ne znaju da se izbore sa situacijom, sto je i logicno. Verovatno sto drugi ocekuju neki survival i hepi ending film je maximalno popljuvan iako film to nikako nije zasluzivao, plus nije imalo ultra poznatih glumaca i gotovo sav budzet je spiskan na efekte umesto na milionske honorare glumcima i reziserima.

Dobar pogled na film ... Stvarno nije toliko los, cak stavise, gledljiv je dosta

Hm, odgledao sam ovaj X-men First Class i moram reci da sam prijatno iznenadjen...stavise, ne mogu da verujem da cu reci sledece- da mi se neki X-men film dopao lol
Nisam još gledao First Class, ali meni su ona tri prva X-Men filma sasvim ok.
Likovi su sasvim zadovoljavajuće stripovski, zaplet zapravo ima smisla (u stripovskom maniru), glumci su dobri, efekti takođe.
Skida se sada 1080p First Class, pa ću baš da uporedim :)

Ako su ti se prethodni svideli zbog (naznaka) pozadinske price medju likovima, zatim zbog (naznaka) medjusobnih odnosa, licnih problema, konflikata, moci i slabosti, ovaj ce ti se dopasti sigurno jer se film skroz fokusira na te elemente, ne onoliko na akciju i efekte i budjavog vulverina koji je soo awesome, badass and shit. Izbor vodecih glumaca (Mekavoj i Fasbender), je ispao fenomenalan. Ima glupih detalja i nekih stvari kojima tu nije mesto, ali opet, sve to mi je ostalo u drugom planu, pa je ispalo sasvim OK:)

Likovi koji imaju depth, element koji cuda cini za film makar isti bio i baziran na nadrealnom popcorn stripu sa superherojima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno