Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Sto ne naprave sf sa nekim dobrodusnim vanzemaljcima koji pomazu covecanstvo, za promenu.,)
Zato sto nam nema pomoci !? Mislim, Follywood-u... :trust::d

(A i potrebno je najpre predati molbu za pomoc nadleznima u triplikatu... ;))

meni taj deluje kao Skyline sa malo većim budžetom, pošto se vidi da su u kadrovima koristili lepe delove moskve (osim ako nije CGI :D).

Budzet je 4 puta veci, glavne spec efekte rade francuzi, dok je kod skajlajna to sve bilo inhouse, braca cija je kompanija su i snimili film i radili spec efekte. Inace, napraviti danas nesto originalno sa vanzemaljcima je veoma tesko, uglavnom su to space sapunice ili ratni vanzemaljci. Tesko ce to da ide da budzetski film ima za premisu neku "saradnju" sa drugim bicima.
Btw, vidim da u ovom mracnom satu glumi Emili Hirs, odlican glumac i jos ako film bar ispadne nesto...

Budzet je 4 puta veci, glavne spec efekte rade francuzi, dok je kod skajlajna to sve bilo inhouse, braca cija je kompanija su i snimili film i radili spec efekte. Inace, napraviti danas nesto originalno sa vanzemaljcima je veoma tesko, uglavnom su to space sapunice ili ratni vanzemaljci. Tesko ce to da ide da budzetski film ima za premisu neku "saradnju" sa drugim bicima.
Btw, vidim da u ovom mracnom satu glumi Emili Hirs, odlican glumac i jos ako film bar ispadne nesto...

Emil Hirš? ja ga znam iz The girl next door :D, taj je bio dobar

Oh da!
Zelazny je ludak svoje vrste. Obavezno štivo ako mene pitaš. Kad završiš hronike, ili u pauzi, pročitaj "Stvorenja svetlosti i tame" istog autora.

Pročitao sve od Zelazny-a još pre 5-6 godina, ništa "pozitivno luđe" nisam čitao do sad, stvarno genijlan pogled na univerzum.

masamunea jel cito neko Amberske Hronike od Zelaznog?.[/QUOTE je napisao(la):
Ali nikako ne citati alnarijevo izdanje, radio gugl translejt.
Noc u samotnom oktobru - e ovo je vec vredno citanja i posedovanja

Sto ne naprave sf sa nekim dobrodusnim vanzemaljcima koji pomazu covecanstvo, za promenu.

Pa moguci razlog je i Krstaski pohod od Pola Andersona :)

Poslednja izmena:
Bas voleo da vidim ekranizovan "Kraj detinjstva" od Klarka, ali film sa dobrim budzetom i extra efektima.

Neko je u prethodnim porukama spomenuo Robotech, i Tobey Maguire-a u ulozi Rick Huntera...Tobey Maguire-a ne volim jer mi ima previše blentavu facu, ali pravo pitanje je, ako ikada snime taj film, ko će glumiti Roy Fockera :)

Ja pomenuh Robotech:D To je taj osećaj:p

Uzeo sam Večiti Rat od Džoa Haldemena, fin military SF:)

^Uh, sto mrzim kada pevaci krenu da glume neke frajere u filmovima...

i šta niko od vas još nije pogledao novu planetu majmuna, ne znate ljudi šta propuštate. :D

ovaj "in time" su napunili sa zvučnim imenima a to je promašaj u startu, *** timberlake, rihanna(za onaj drugi film) ... gde ide ovaj svet.

aj molim vas, prestante da lupate za Dzastina. ukoliko ga NIKAD niste gledali da glumi, jednostavno ne mozete da kazete da je los glumac. a decko svaki put kad se pojavio u SNL-u, ili na filmu, pokazao je zapravo da je bolji glumac nego pevac.

aj molim vas, prestante da lupate za Dzastina. ukoliko ga NIKAD niste gledali da glumi, jednostavno ne mozete da kazete da je los glumac. a decko svaki put kad se pojavio u SNL-u, ili na filmu, pokazao je zapravo da je bolji glumac nego pevac.

Dabome, Dzastin je bas dobar glumac.

@G@W

Pojma nemam sta ti je to, sem ako nije jedan od genijalnih prevoda nasih ditributera po cemu su poznati...

Sto ne naprave sf sa nekim dobrodusnim vanzemaljcima koji pomazu covecanstvo, za promenu.,)

zato sto bi krenuli da se bijemo sa njima i pre nego sto bi stigli da kazu zasto su dosli :d

Pa moguci razlog je i Krstaski pohod od Pola Andersona :)

Filmovi gde smo mi vishe ili manje zabrljali prvi kontakt:
- The.Man.Who.Fell.to.Earth.1976
- E.T.The.Extra-Terrestrial.1982
- Starman.1984
- Flight.of.the.Navigator.1986
- K-PAX.2001
- Super8.2011

Filmovi gde je kontakt sa daleko naprednijom ET civilzacijom:
- 2001.A.Space.Odyssey.1968 & 2010.The.Year.We.Make.Contact.1984
- Sphere.1998
- Epoch.2001
- Immortal.2004
- The.Day.The.Earth.Stood.Still.2008
- Knowing.2009

Filmovi gde nesto napredniji ET-iji dolaze da nam pomognu:
- The.Abyss.1989
- The.Fifth.Element.1997

Filmovi sa uspesnim parcijalnim kontaktom:
- Close.Encounters.of.the.Third.Kind.1977
- Batteries.Not.Included.1987
- Cocoon.1.1985 & Cocoon.2.1988

Neutralni filmovi (najcesce komedije):
- My.Stepmother.is.an.Alien.1988
- Men.in.Black.1997
....

I to su oni najpoznatiji filmovi...

Realno, 'dobrodusni alieni koji dolaze da nam pomognu' su isto toliko malo verovatni koliko i alieni koji sprovode invaziju na Zemlju...

Jedini film koji relativno realno prikazuje razne aspekte kontakta sa naprednijom ET civilizacijom:
- Contact.1997

Knowing si trebao da prebacis u et dolaze da nam pomognu... a i mislim da kategorija napredna i daleko naprednija bas i nisu za poredjenje jer je pitanje sta je napredno a sta naprednije? :) Mozda jos na listu od novijih "dobrociniteljskih" et filmova moze i da se doda Mission to mars...

- K-PAX.2001- taj film nema veze s vanemaljcima.

Pa osim sto Spejsi, istraumirani covek, misli da je s druge planete, nema nikakvih tacaka s vanzemaljskim kontaktom itd.

Knowing si trebao da prebacis u et dolaze da nam pomognu...
Meni je premisa tog filma veoma slicna premisi filma The.Day.The.Earth.Stood.Still. Solar flare koja je spalila Zemlju su mogli i ET-iji da izazovu. Takodje primeti da nisu 'spasili' samo ljude, vec i primerke drugih vrsta...

mislim da kategorija napredna i daleko naprednija bas i nisu za poredjenje jer je pitanje sta je napredno a sta naprednije? :)
To je prosto. Daleko napredniji su oni cijim mogucnostima mozemo da pripishemo atribute koje inace pripisujemo Bogu (konstantni nadzor i upravljanje tokovima evolucionog razvoja na Zemlji). ET-iji koji su samo nesto napredniji to ne rade / nisu sposobni za delovanje na toj skali.

Mozda jos na listu od novijih "dobrociniteljskih" et filmova moze i da se doda Mission to mars...
Zbog toga sto su u ranom periodu razvoja zhivota na Zemlji dirigovali tim razvojem !? Primeti da ne postoji kontinuelni nadzor i uticaj kao u vecini filmova iz kategorije 'kontakt sa daleko naprednijom ET civilizacijom'.
Ja bih pre taj film stavio u 'uspesni parcijalni kontakt'.

- K-PAX.2001- taj film nema veze s vanemaljcima.
O tome postoje razlicita misljenja. :d

Meni je premisa tog filma veoma slicna premisi filma The.Day.The.Earth.Stood.Still. Solar flare koja je spalila Zemlju su mogli i ET-iji da izazovu. Takodje primeti da nisu 'spasili' samo ljude, vec i primerke drugih vrsta...

Hmmm, nigde se ne spominje da su oni izazvali unistenje vec su spasli neke jedinke da ne izumremo kao vrsta posto nisu mogli sve da nas spasu. ;) Dakle, spasavanje je u pitanju.

To je prosto. Daleko napredniji su oni cijim mogucnostima mozemo da pripishemo atribute koje inace pripisujemo Bogu (konstantni nadzor i upravljanje tokovima evolucionog razvoja na Zemlji). ET-iji koji su samo nesto napredniji to ne rade / nisu sposobni za delovanje na toj skali.

Au al je prosto. :D Sta to cini one letece svetlece vanzemaljce iz Ambisa koji dizu okeane na planeti manje naprednim nego one iz Day that earth? Merilo tehnologije nigde ne postoji sta je advanced niti sta je super advanced, a pripisivanje bogu je apsolutno relativan pojam i nema smisla reci da je to nesto super napredno... :)

Zbog toga sto su u ranom periodu razvoja zhivota na Zemlji dirigovali tim razvojem !? Primeti da ne postoji kontinuelni nadzor i uticaj kao u vecini filmova iz kategorije 'kontakt sa daleko naprednijom ET civilizacijom'.
Ja bih pre taj film stavio u 'uspesni parcijalni kontakt'.

Niko nije spominjao nadzor, vec sam rekao "dobrociniteljski" zato sto su od svoje vrste kreirali zivot na zemlji (spoiler alert :D ). :)

@
Uriel

Odavno sam gledao film, ali osnovni razlog zasto je on alien je...

kada pokaze u onom opservatorijumu tacnu lokaciju odakle je dosao iako niko sem par naucnika nije znao za tu zvezdu ili planetu

Film je ostavljen kao misterija jer su i ljudi misterija, vecina ce neke stvari pripisivati obicnim dogadjajima, u ovom slucaju ludilu, dok ce drugi traziti razloge da je on nesto "drugacije".

Poslednja izmena:
Vgagi - U koju bi kategoriju stavio District9 ?

Hmmm, nigde se ne spominje da su oni izazvali unistenje vec su spasli neke jedinke da ne izumremo kao vrsta posto nisu mogli sve da nas spasu. ;) Dakle, spasavanje je u pitanju.
Ne kaze se nista eksplicitno. Ali, da li bi u takvoj situaciji verovao na rec nekom ko ima spacefaring tehnoloske kapacitete i tvrdio da moze da spase samo vrlo mali broj vrlo specificno odredjene dece, sve to u poslednji trenutak ? Meni ono sto je prikazano u filmu veoma nalikuje na 'tehniku' kojom se sluze krivolovci: zapale shumu da isteraju raznorazne zverke iz nje a zatim pokupe od unezverenih stanovnika spaljene shume one primerke koje im se svide za preprodaju raznoraznim zoo-vrtovima. :trust:

Au al je prosto. :D Sta to cini one letece svetlece vanzemaljce iz Ambisa koji dizu okeane na planeti manje naprednim nego one iz Day that earth? Merilo tehnologije nigde ne postoji sta je advanced niti sta je super advanced, a pripisivanje bogu je apsolutno relativan pojam i nema smisla reci da je to nesto super napredno... :)
Da sam hteo da udjem u tehnikalije posluzio bih se Kardashevom skalom. :trust::eyebrows:
Meni je data podela sasvim dostatna za filmove kakve shtancuje Follywood. ;)

U koju bi kategoriju stavio District9 ?
Contemporary Social Commentary :trust:

Poslednja izmena:
Vrh Dno