Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

A jel? Kod tebe bas nesto ne vidim distanciranje, "na kraju 3. dela POLA SATA patetike u cugu - dovoljno za pristojnu spansku seriju od 150 epizoda", "Gomila propusta tipa Aragorn izgleda kao maneken", veoma kvalitetno argumentovano i objasnjeno zasto treba Dzeksonovo genetsko seme zatrti za buduca pokolenja. I kakva bre hemija Froda i Sema?! Uostalom prepucavanje zasto je negde neki kadar fenomenalan i sta zeli neko da pokaze sa njim uopste nema smisla i bilo bi prepucavanje na milion strana. Imas svoju viziju i cao, moja je na strani vecine kriticara i ljudi koji su shvatili trud i zelju da nesto uspe kako treba i bogami uspeo je. A to sto vecito "fali nesto" je nesto sto svaki pojedinac zeli za sebe a ne sta vecina misli.

Poceo sam da gledam Fringe, i moram reci - nije losa serija. Ali, zanimaju me i druge serije, ponajvise - V(2009) - valja li cemu, i - Masters of Horror (2005) - takodje, valja li cemu?

Ahm...mnogi nisu culi za John Carter of Mars i Barsoom sagu, al ***...u doba kad je Vulverin vrh:D
No, posto film radi Dizni, ne sumnjam u to da ce biti njesra. Zafalilo tematike u parku, valja dodati novih sadrzaja pored pirata i princa lol

Poceo sam da gledam Fringe, i moram reci - nije losa serija. Ali, zanimaju me i druge serije, ponajvise - V(2009) - valja li cemu, i - Masters of Horror (2005) - takodje, valja li cemu?

mnogi ce da ti kazu da su odusevljeni sa V, ali meni je serija pomerila sve granice naivnosti. znaci - mogu da tolerisem u Fringe-u da Walter lupa gluposti, mogu da tolerisem u SG-1 da karterica zna SVE, ali V je preterao ... napredna alineska rasa ima kamere VGA rezolucije, gadjaju laserima likove sa vilama, i ne pobiju ih, i takoc ...

I dalje nisi naveo ni jedan argument zasto je tebi LOTR dobar film i nijednu jedinu situaciju gde se vidi Dzeksonova ¨genijalnost¨. Dzekson je svojim bednim pokusajem rezije unesrecio milione ljudi, cak sta vise upropastio je veoma retku ako ne i jedinstvenu priliku da se napravi remek delo. Potreban i dovoljan razlog.

Razmena misljena ili rasprava podrazumeva i razmenu argumenata ali ovde fale argumenti sa tvoje strane pa je ovo potpuno besmisleno.
Uzivaj u filmovima.

V valja samo zbog dve dobre cupi. Sama serija je glupost neopevana. Mada ima dobar doduše iznuđeni kraj. We're fucked :D

^^Razmena argumenata moze samo kad bi zajedno seli i odgledali filmove uz konstanto pauziranje... sto se nadam se nikada nece dogoditi. :d

^^Razmena argumenata moze samo kad bi zajedno seli i odgledali filmove uz konstanto pauziranje... sto se nadam se nikada nece dogoditi. :d

hahahah +1

Cinjenica je da ( najverovatnije ) bez dzeksona ne bi ni bilo LOTR-a pa smo mu zbog toga zahvalni, mislim da je dao dobar domaci zadatak za ostale.

Ja sam ponovo pregledao X-men da se podsetim, sve od pocetka. Ian Mckellen je opravdano meni medju 3 najbolja glumca ikada, Patrick Stewart je likchina kakve nema, Hugh Jackman je zaista mozda i najbolji allaround zabavljach, Halle Berry je dobila oksar na vezu (iako je za monster ball, katastrofa je kako glumi u X-men), Femke Jansen je neverovatno lepa zena, one scene kada Phoenix izlazi na povrsinu, ona shminka je haos:

600full.jpg

DfQSb.jpg

definitivno, od svih SF-ova koji dozivljavaju Reboot, ova franshiza bi prva trebala da dobije.

Ne znam, ja te X-menove nikad nisam mogao da svarim, jednostavno me pre svega ne pale te price o "otudjenosti", posebnosti i "neshvatanju". Doduse, kako su krenuli sa rebootovima i pucanjem na sigurno, mozda i njih rebootuju, posto u poslednje vreme ne sme da se rizikuje sa blockbusterima (!?). Za spajdera nije proslo ni 10 godina i vec ponovo ide ispocetka iduce godine. Mislim, toliko budzetnih ekranizacija stripova da to nije normalno, ko da su to sve najbolja literarna dela 20 veka i uz to sve jos rebootuju fransize na gotovo 10 godina. Neki put je lakse i odgledati npr. Battle for LA i reci prost scenario i gotovo jedva prosecan film, ali bar je nesto novo, nego na svakih par godina gledati jedno te isto samo sa drugim reziserom i njegovom postavom.

a jel se first class ne računa kao reboot serijala, tj koncepcije? prelezak sa bangavih filmova na ozbiljnije. drugi, treći deo i wolverine uopšte nisam mogao da odgledam koliko su mi bili glupi, počeo sam svaki ali nisam mogao da ih dovršim.
za Famke se slažem, žešće dobra cupi a i crvenokose su mi inače omiljene

Poslednja izmena:
Mass Effect film će izgleda biti sa First Contact War tematikom. Pronašli Protheanske ostatke na Marsu, to im je unapredilo tehnologiju za 200 godina (FTL) i kad su otkrili prvi MassEffect relay napadnu ih Turianci.
http://masseffect.wikia.com/wiki/First_Contact_War

Mogao bi biti dobar uvod u serijal, pogotovo ako bude animirani. Ne verujem da bi mogli bilo šta da snime a da bude dobro sa pravim glumcima i još pritom da ne spucaju 500 miliona.

Novi X-Men je reboot serijala..bar tako procitah jos pre nego da izadje..

Ovo ce da bude dosadno...osim ako vanzemljaci ne izadju iz brodova i ne krene makljaza po palubama. :)

[YOUTUBE]_h1NEhgqln4[/YOUTUBE]

Au koji fail.

Rijana je cak i najbolja stvar u ovom filmu :)
Tipicna pro-americka glupost. Prvo su marinci u L.A. izrokali vanzemaljce a sad ce to isto i mornarica....

US Navy nije odavno imala hi-class promo materijal za mladje narastaje zrele za regrutaciju, tako da je bilo krajnje vreme. A jos da nesto i nauce o tom bojnom brodu i nekom tamo ratu (French Revolution in Pearl Harbour or whateva' )....
E Lijame Nisone...

Poslednja izmena:
^

Zaokruzivanje kolekcije:
The Corps imaju Battle: Los Angeles...
The Navy Air Force ima Stealth...
The Army ima Transformers...
The Air Force ima SG/SG1...
Red je i da Navy dobije svoj film... :trust:

Bicu veoma razocaran ako se nigde u filmu ne bude reklo "Target Grid F3".. :d

btw, koliko znam, the Navy vishe nema nijedan battleship u sastavu.

A evo pravog sci filma, sudeci po komentarima, na koji sam naleteo trazeci klip koji radi

http://www.youtube.com/watch?v=Row0rYFQCHs

ja se najezih i nahajpa u sebi :):)

Sad trazim gde ima da se gleda :p

nije starcraft movie, vec je radjen po crtanoj seriji :)

^

Kasnish. :d Odgledano josh pre neki mesec...

Pricha ima gomilu rupa, gluma je za ovaj zanr tipicno japanska 'over the top'...
S druge strane, glumci (top zvezde u Japanu) su se ocigledno sjajno zabavljali tokom snimanja...

Interesantan je pre svega radi poredjenja sa Follywood-skom produkcijom.
Npr, na Spaceship Yamato je potrosheno 12 mil $ vs Star Trek-ovih 160 mil $...

Space Battleship Yamato što reče VGagi tipično japanski sa dosta patetike i loše glume ali na neki svoj način zabavan film. Meni nije legao ali svakako je bolji od većine SF filmova koji su se pojavili u poslednje vreme.

^

Zaokruzivanje kolekcije:
The Corps imaju Battle: Los Angeles...
The Navy Air Force ima Stealth...
The Army ima Transformers...
The Air Force ima SG/SG1...
Red je i da Navy dobije svoj film... :trust:

Bicu veoma razocaran ako se nigde u filmu ne bude reklo "Target Grid F3".. :d

btw, koliko znam, the Navy vishe nema nijedan battleship u sastavu.

Nema, od zavrsetka zalivskog rata...zato smem da se kladim da je u pitanju USS Missouri.

Btw zaboravio si US Marines :D Doduse oni drze monopol na ne-SF filmove lol
edit- scratch that, oni su ipak u Battle LA :d

Space Battleship Yamato je totalno crtani film, tj anime serija pretvorena u igrani film, sa svim problemima koje uz to dolaze - zbrzana radnja, plitki i jednostavni likovi, tupava prica sa relativno OK premisom, i posto smo jelte u 21-vom veku, tu je i moderna manekenkica koja se bije i ratuje, no dobro...za pohvalu je sta su snimili sa takvim budzetom.

Poslednja izmena:
... i posto smo jelte u 21-vom veku, tu je i moderna manekenkica koja se bije i ratuje, no dobro ...
Svi su oni mogli da odglume svoje uloge mnogo 'bolje' ali mislim da je od njih upravo trazeno da glume ovako. Film je omaz originalnoj anime seriji i ciljna publika su japanski fanovi ove anime serije, koji su otprilike ono sto su na zapadu fanovi ST TOS-a...

Meisa Kuroki kao Botan (u SB Yamato je Yuki):
2wd6djc.jpg

Od svih ovih tematika, meni je Robotech najbolja prica, iako je animacija izgledala lame u nekim trenutcima ... tek kad to covek skaira, vidi se koliko je Toryama bio genijalan kad je crtao Dragonball Z. e a sto spomenuh DBZ u ovom threadu:

DBZ time travel prica je najgenijalnija prica o putovanju kroz vreme, ikada. chak sam i ubedjen da je Deja Vu cornuo pricu ni manje ni vise nego iz DBZ-a, i to jako losa kopija price. ako neko ima pretstavu o chemu pricam, u pitanju je Trunks/Cell vremeplov haos koji je nastao, i cinjenica da su sa time napravili 5 timeline-ova.

Sinoć sam gledao kapetana ameriku, onako ništa specijalno ali bar nije bio dosadan. Malo su preterali za 1940. godine što se tehnologija tiče ali pošto je adaptacija stripa nije ni čudo. jako mi se svidelo kako su odradili lice negativcu (CGI, koji izgleda skroz realno, osim ako nije bila neka jako dobra maska). Mislio sam da će zbog samog imena film biti ljigaviji ali nije uopšte. Takođe na kraju je savršeno odrađeno povezivanje priče za The Avengers, tj. otkud Captain America u našem vremenu i kako će Thor doći nazad na Zemlju.

@Igoritza
Šta se dešava sa filmom Robotech?
Sećam se da sam pre koju godinu negde pročitao da treba da počne snimanje a Tobey Maguire(gde on u PM :D) će biti glavni lik.

Poslednja izmena:
Vrh Dno