+100
Mada moze i Alita ispasti komercijalna bljuvotina ne bi li se napravilo brdo para.
Ne treba zaboraviti ni Ridlijev Prometheus.Deluje mi da je Ridli malo dosao sebi posle silnih gluposti u poslednjih 5 godina.
Moguce. Mada je Cameron nosio majice Gunnm i tvrdi da je fan pa se kao uzdam u njega. Moze se od toga napraviti i Sucker Punch ali je od Alite moguce napraviti bar 5 dobrih filmova sa potpuno razlicitom radnjom. Ima i Alita taj girl power fazon ali je on u senci svega ostalog. Tu ima toliko dobrih i interesantnih likova za obraditi da svako ko nije totalni ****** (Snyder) moze od toga napraviti dobar film. Da li ce se fokusirati na Dr Idoa, da li ce to biti Motorball, da li je to prica iz Last Ordera sa Zekkom i sesticom nebitno je. Sve je dobro i interesantno. Kao da umaces u teglu sa zeliranim jagodama. Ne mozes da promasis osim ako ti prsti nisu zagadjeni necim gadnim (to je onaj totalni ****** deo)...
Doduse Eden: It's an Endless World bi bio mnogo bolji film u rukama pravog majstora ali je to suvise surova prica za danasnju odojcad. Svi bi pobegli iz bioskopa posle pola sata filma u kome nijedan bitan lik ne pozivi duze od 10 min... kada ljudi ne bi bili konformisticka ljubrad onda bi mogli da uzivaju i u tako jednoj, retko dobro napisanoj prici koja je vise SF od svega sto smo gledali u poslednjih 15 godina a da je stiglo iz Holivuda.
Meni je Avatar i pored svog hejta sasvim dobar film za opustanje. Superiorni efekti su tu, bajkica i to fino ispricana je tu, malo Sci Fi da zacini celu stvar. Film je ispljuvan samo zbog uspeha i odusevljenja siroke nacije. Ne bih ga gledao u 2D ali u 3D bih ga svakako gledao kada sam zeljan tako necega neobaveznog sto popravlja rasplozenje.
Watchmen je pun praznog hoda. Kao da su hteli da snime film od 20 sati pa poizbacivali 85% i ostavili neke nebitne i smarajuce segmente predugacke a neke prekratke. Dr Menheten je dobar primer, oko njegovog postanka i istorije ima nesto ali ne preterano ali zato ona super smorena scena na Marsu gde nesto nazovi filozofiraju traje vekovima.. Nije konzistentan. Takodje ceo taj fazon retro heroja koji su zapravo "pravi" ljudi je lose izveden u filmu. Mnogi glumci su mi antipaticni pored svega toga. Onaj gejzon sto je kao najpametniji covek na svetu je apsolutni promasaj. Sova je isto neki bezvezan glumac.
Meni su Snyderovi 300 i Watchmen odlicni (POGOTOVO ovaj drugi)...ali ***, kad se nesto dosledno ekranizuje iz stripa, onda je to jedna prica...ali kad dodje iz glave autora (koji za sve sto ubaci u film, ubaci iz razloga jer misli da je to so cooool ) onda se desi ovo...
I da, Ed Wood FTW![]()