Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Nisam znao za ovo, a i epizoda je slatka i pogotovo je plus što ju je pisao Straczynski :)
Ipak, povezivati ovo sa Stargate-om je malo bezveze jer osim vrata za momentalni transport koja uopšte nisu novi koncept u SF-u, nema mnogo toga drugog zajedničkog sa Stargate-om.

>

Upravo procitah komentare na poslednju epizodu SGPoo-a.
Geez.

Sve vise dolazim do zakljucka da je dobar deo Hollywooda ili totalno religiozno skrenuo, ili da licemerna hipokrizija vise nema nikakva ogranicenja. U svakom slucaju, ocevidno je zasto Wrong & Smellozzi tvrde da je SGPoo njihovo najbolje delo... :mad::zgran:

Koristih pretragu u ovoj temi ali nisam nasao da neko spominje:
The Road

The-Road-new-poster.jpg
Film prikazuje putovanje oca i sina po postapokalipticnoj Americi... pravi "Fallout". :)

Bas me zanima kakav je film, inace knjiga je odlicna, Kormak Mekarti je 2007. dobio Pulicerovu nagradu za istu.

>

Upravo procitah komentare na poslednju epizodu SGPoo-a.
Geez.

Sve vise dolazim do zakljucka da je dobar deo Hollywooda ili totalno religiozno skrenuo, ili da licemerna hipokrizija vise nema nikakva ogranicenja. U svakom slucaju, ocevidno je zasto Wrong & Smellozzi tvrde da je SGPoo njihovo najbolje delo... :mad::zgran:

ne znam , meni je ova sedma bila bolja od ovih dosad

e sad vgagi, moram da ti skrenem paznju - il nemoj ostavljati vise komentare, il nemoj gledati. nemo' da se ljutis, ali ima nas kojima se svidja serija.

kapiram da si svesan cinjenice, da ovo tvoje izgleda ovako: jaoooo, kolko je odvratno jesti brokoli, ej, znaci -ukus je katastrofa, totalno je odvratan, ne mogu ni da ga sazvacem, bash je fuj, bash nije ovo, bash nije ono - pa ti onda nemoj jesti brokoli (gledati SGU)

meni je vise nego odlicna sad u drugoj sezoni serija, i totalno sam zadovoljan kud ide prica.

Eh, Igoritze.

Po meni, vise pristaje situaciji sledeca analogija:

Na stolu imas nekoliko desetina raznih pica, sa oznakama koje su proizvodjaci stavili o vrsti, kvalitetu i ceni. Tu ima odlicnih stvari, koje sa zadovoljstvom covek ne samo moze da proba vec i ispije do dna. Tu ima pica slabijeg kvaliteta koje covek moze samo da proba i odmah ispljune. I ima prostih brlja gde covek moze samo da pogledao oznaku i krene dalje.

E sad, u poslednje vreme ima sve vishe nepostenih proizvodjaca, koji proglase jednu vrstu pica za neku drugu i/ili boljeg kvaliteta. I to je mesto gde moram da prestanem da cutim i glasno iskomentarisem.

Ne smeta meni postojanje pica slabog kvaliteta, vec kad neko pokusa da mi uvali neku brlju kao kvalitetno pice. Mislim da takvim pojavama jednostavno mora da se stane na put.

Obrati paznju da ne osporavam nikome pravo da cevchi istu brlju i da njome bude sasvim zadovoljan.

SGPoo nije Stargate. Niti je sci fi. Proizvodjac ove brlje je upakovao reality tv, soapy dramljenje, religioznu mistiku i teleblahblah, sve to obojio vestackim bojama da nalici po boji na nuBSG i Lost (koja su pica koja su bila kvalitetna u pocetku), i sve to zapakovao u SG ambalazu. I pokusao na taj nacin da mi to uvali kao kvalitatan proizvod.

Nece moci.

Ono sto je jos gore, da se samo malo vise potrudio, mogao je za iste pare da napravi zaista kvalitetan proizvod, koji bi i dalje bio Stargate, i bio pravi sci fi.

Npr:

Misija broda Destiny je da seed-uje zemaljsku vrstu zivota, delujuci kao Dakara device, dial-ujuci sve zvezdane kapije u datom regionu svemira i aktivirajuci life seeding ray. To bi dalo smisao zasto je Destiny poslat za seeder brodovima, i zasto skoro da nema nikakvog inteligentnog zivota na planetama na kojima su postavljene kapije.

Nikada mismo vieli kako su Ancients to uradili u Milky Way/Pegasus/Ori galaksiji i mislim da bi bilo veoma cool videti takav jedan proces u akciji.

Takodje bi to bila motivacija zasto Blaliens ocajnicki pokusavaju da zaustave / uniste Destiny: kako ne bi prostor koji oni naseljavaju bio inficiran vrstom zivota koji je stran njima.

Umesto tako necega, mi smo dobili Destiny koji ide do ivice univerzuma da nadje Boga. :wall::lupko::vomit::(

Poslednja izmena:
Umesto tako necega, mi smo dobili Destiny koji ide do ivice univerzuma da nadje Boga. :wall::lupko::vomit::(

pa, ti koji se ekstra razumes u teorijsku fiziku, bi trebao da se radujes takvoj ideji, bar ja tako mislim, a zasto - SG-1 je uveo odlican kocenpt postojanja, a to je da smo svi potroshna roba, osim ancient-sa, koji su bili u stanju da se asenduju.

e sad - uveden je pocetak svemira - universe, opravdava naziv, a znajuci da ova dvojica imaju super mastu, moze da bude odlican zaplet, nimalo nalik na nuBSG, vec nesto sasvim originalno. ja kapiram da se producenti serije dobro razumeju u trenutne naucne teorije, jer su ih do sada postovali, osim u malim stvarima, prilog u tome idu scene iz celog SG-1, recimo - crne rupe, nazivanje naquada-e mineralom, jer se smatra da jedino mineral u poznatom svemiru moze da ima jos neotkrivena fizicka svojstva, a ne "elementi nepoznati periodnom sistemu" koje nam guraju mnogi drugi SF, i tako dalje.

ne znam, garant scenu alienskog sexa i još ponešto
btw sinoć vidim slučajno na Happy-ju, a to je kanal na koji uvek slučajno dođem kad stisnem pogrešno dugme na daljincu napamet :D, ide SG1 u 23:00.
Takođe uskoro na Avali kreće Fringe, Nemeček je prava otkupio još dok je bio na RTS-u ali ovi nisu hteli to da puste(slično i sa BSG-jem), *** ipak je 700-ta repriza Bele Lađe važnija. Znajući Avalu i oni će puštati posle 23:00 samo što kod njih posle tog vremena prestaju da važe sva pravila redovnog emitovanja pa će svaki dan biti u drugom terminu garant.

Poslednja izmena:
Kud više... I onako je 2.5 sata. :D Šta su ubacili?
Prema nfo:
16 minutes added. new beggining , what happened with grace's school , a hunting scene , longer sex scene and other good bit

...a znajuci da ova dvojica imaju super mastu, moze da bude odlican zaplet, nimalo nalik na nuBSG, vec nesto sasvim originalno.
:sceptic:

Wrong i Smellozzi su nekad pisali relativno dobre akcione scene sa snappy dialozima. Nikad nisu umeli da napisu razvijanje nekog karaktera, niti su razumeli psihologiju zenskih likova i likova drugih rasa. Danas su obadvojica istroseni i arogantni, i nikad nisu shvatili sta je to ucinilo SG1 i SGA uspesnim i popularnim.

Obicno se smatra da je za uspeh neke serije podjednako odgovoran dobar scenario i dobra gluma. U slucaju SG1, 3/4 odgovornisti za uspeh lezao je na glumackoj ekipi. U slucaju SGA, jos vise (glumacka ekipa se sve vreme borila za uspeh serije, nasuprot ocajnim scenarijima, sto je, verujem, i razlog zasto Wrong i Smellozi toliko mrze SGA).

ja kapiram da se producenti serije dobro razumeju u trenutne naucne teorije, jer su ih do sada postovali, osim u malim stvarima...
:sceptic:

Ne moze se ici brodom do ivice Univerzuma. Tako nesto ne postoji (kao ni centar Univerzuma). Pricati tako nesto je podjednaka besmislenost i glupost kao kad bi neko rekao da ce vozeci automobil po povrsini Zemlje da dodje do centra Zemlje.

Jos veca je glupost povezivanje putovanja prema imaginarnoj ivici sa primicanjem izvoru BB-a.

Artefakt sakriven u pozadinskom zracenju !? :laugh: & :wall:

I gomila drugih takvih stvari...

U SG1 i SGA je postojao naucni savetnik. Nije bio pravi naucnik, vec nerd koji je puno citao pop sci i sci fi, ali bolje ista nego nista, kao sto evidentno pokazuje SGPoo, gde istog nema.

A complete schematic of the Millennium Falcon

za ljubitelje SW-a...:p

Prilozi

• 89564_falcon1_f.jpg
    89564_falcon1_f.jpg
    33 KB · Pregleda: 58
  • falcon.jpg
    falcon.jpg
    604.1 KB · Pregleda: 71
Ne moze se ici brodom do ivice Univerzuma. Tako nesto ne postoji (kao ni centar Univerzuma). Pricati tako nesto je podjednaka besmislenost i glupost kao kad bi neko rekao da ce vozeci automobil po povrsini Zemlje da dodje do centra Zemlje.

Jos veca je glupost povezivanje putovanja prema imaginarnoj ivici sa primicanjem izvoru BB-a.

Artefakt sakriven u pozadinskom zracenju

I gomila drugih takvih stvari...

U SG1 i SGA je postojao naucni savetnik. Nije bio pravi naucnik, vec nerd koji je puno citao pop sci i sci fi, ali bolje ista nego nista, kao sto evidentno pokazuje SGPoo, gde istog nema.

1. mozda postoji ivica univerzuma, po trenutnoj najjacoj teoriji - ima je, jer se smatra da prateci standardni model, i predvidjanja na osnovu spektralnog pomeraja i radijacije - mi se nalazimo u balonu time/space-a

2. centar univerzuma, u slucaju da jesmo u balonu, mora da postoji, koji je opet relativan, zbog cinjenice da je space/time nekonstantan.

tamo gde je grunuo big bang, odnosno koordinate prostora koje odgovaraju sredini "balona" mozda nisu tacne, mada prateci Kraus-ovu teoriju, gde je zbir svega nula, najverovatnije jesu.

3. to sto je Rasha ispricao Jangu, je suvise shturo, da bi izvukao zakljucak sta konkretno su Lantijanci imali u planu, i sta je njihova teorija. meni je delovalo kao da kaze, da ne idu ka zapravo ivici svemira (iako cesto koriste, usled depresije, izraz - "egde of the universe") vec da idu ka centru.

4. ne znam sta ti smeta, kad se spomene artifakt u pozadini zracenja. sama konfiguracija svemira, u kome se nalazimo, vise ima odlike intelektualnog, nego nasumicnog stvaranja - ne potezem religijsku pricu, vec cinjenicu da se dosta naucnika slaze sa time da je ovaj nas svemir, ako ima ili nema drugih - jako skladan i podesen, da bi iznedrio kompleksnost.

antropoloski princip ili ne - nasa svest ne bi trebalo da bude u relaciji sa bilo cime u svemiru, te kada covek naucnik kaze - ovo mi deluje inteligentno - to zaista jeste.

1. mozda postoji ivica univerzuma
Kao sto je besmisleno pokusavati da iduci po povrsini Zemlje dodjes do njenog kraja ili centra, isto tako je besmisleno pokusavati krecuci se kroz prostor Univerzuma doci do njegove ivice ili centra. To se jednostavno ne moze uraditi.

S druge strane, mozes avionom da odes jako visoko (ili jos bolje da raketom odes u orbitu) i tada mozes da se osvedocis da je cela povrsina Zemlje u izvesnom smislu njena ivica. Za Univerzum, morao bi da izadjes iz njegovog prostora u hiperprostor.
Govoreci u sci fi maniru, putovanje nekim brodom milionima godina je besmisleno. Sve sto treba da uradis je da pokrenes hyperdrive. I vec si 'izvan' Univerzuma.

centar univerzuma, u slucaju da jesmo u balonu, mora da postoji, koji je opet relativan, zbog cinjenice da je space/time nekonstantan
Univerzum posmatran iz hiperprostora ne mora da bude sferan, a cak i u slucaju da je sferan volumen, njegova sredisnja tacka ne mora da se nalazi u okviru volumena Univerzuma (kao sto se npr srediste Zemlje ne nalazi u okviru njegove povrsine, vec izvan nje).

tamo gde je grunuo big bang, odnosno koordinate prostora koje odgovaraju sredini "balona" mozda nisu tacne, mada prateci Kraus-ovu teoriju, gde je zbir svega nula, najverovatnije jesu.
Kao sto rekoh gore. Plus, BB ne mora da bude jedna tacka. Moze da bude i vise razdvojenih tacaka, ili povrsh.

ne znam sta ti smeta, kad se spomene artifakt u pozadini zracenja.
Pozadinsko zracenje je svuda, tj rasejano je po celom volumenu Univerzuma. Za neku tacku udaljenu od nas za starost univerzuma, mi bismo bili takodje izvor pozadinskog zracenja. Da bi u RL-u prica o nekom artefaktu imala smisla, isti bi morao da se nalazi svuda, a ne u nekoj specificnoj tacki unutar volumena Univerzuma.

sama konfiguracija svemira, u kome se nalazimo, vise ima odlike intelektualnog, nego nasumicnog stvaranja - ne potezem religijsku pricu, vec cinjenicu da se dosta naucnika slaze sa time da je ovaj nas svemir, ako ima ili nema drugih - jako skladan i podesen, da bi iznedrio kompleksnost.
A i konj je specijalno dizajniran da bi ga mi koristili za jahanje... :d

A i konj je specijalno dizajniran da bi ga mi koristili za jahanje... :d

uzeo si jako dobar primer :) znash, evolucija je jedna stvar, ali kad vidis coveka, kako jase konja:

1. pasuje savrseno na njega
2. konj moze da predje toliko, da se TAMAN umori kolko covek da ga jase da se i on umori
3. metabolizam konja je takav da savrseno odgovara kao prevozno sredstvo + sipas benzin na livadi

:d

Kol'ko ja videh/pretrazih, do sada niko nije pomenuo teoriju holografskog univerzuma? Izgleda da je previse ozbiljna za Sci-Fi. :p

Poslednja izmena:
dobro su odradili avatara, primeti se da je drugačiji. mada tome sigurno doprinosi činjenica da je sam početak totalno nov :D
Dodali su svega ali taman toliko da se primeti.

Fringe uveo odlican koncept! fenomenalno ide serija, ali kako po obicaju bivca u amerikama - FOX je nezadovoljan sto je rating 5 mill po epizodi. postoje sanse da ce fringe da dozivi sechu na kraju trece sezone.

Fringe je sve bolji. Svidja mi se ova nova priča o prvim ljudima.

A što se FOX-a tiče nadam se da će samo spaliti svi koji ukidaju serije. Firefly nikad neću prežaliti. :(

the walking dead je jako dobra nova serija, možda je kao horor ali sama činjenica da su zombiji je sci fi. jako dobre i uverljive maske što inače nije slučaj skoro nikad

the walking dead je jako dobra nova serija, možda je kao horor ali sama činjenica da su zombiji je sci fi. jako dobre i uverljive maske što inače nije slučaj skoro nikad

Da da definitivno jako dobar refresh sto se tice serija...Nadam se da bi mogao da odradi nesto slicno kao True Blood,da nam predstavi Zombije u drugom svetlu kao sto je True Blood Vampire

Ali da ne napravi gresku kakvu je True Blood napravio u drugoj sezoni :)

Nazad
Vrh Dno