- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 229
wow ludnica
Koristih pretragu u ovoj temi ali nisam nasao da neko spominje:
The Road
Film prikazuje putovanje oca i sina po postapokalipticnoj Americi... pravi "Fallout".![]()
![]()
>
Upravo procitah komentare na poslednju epizodu SGPoo-a.
Geez.
Sve vise dolazim do zakljucka da je dobar deo Hollywooda ili totalno religiozno skrenuo, ili da licemerna hipokrizija vise nema nikakva ogranicenja. U svakom slucaju, ocevidno je zasto Wrong & Smellozzi tvrde da je SGPoo njihovo najbolje delo...:zgran:
Bas me zanima kakav je film, inace knjiga je odlicna, Kormak Mekarti je 2007. dobio Pulicerovu nagradu za istu.
Umesto tako necega, mi smo dobili Destiny koji ide do ivice univerzuma da nadje Boga. :wall::lupko::vomit:![]()
Prema nfo:Kud više... I onako je 2.5 sata.Šta su ubacili?
16 minutes added. new beggining , what happened with grace's school , a hunting scene , longer sex scene and other good bit
:sceptic:...a znajuci da ova dvojica imaju super mastu, moze da bude odlican zaplet, nimalo nalik na nuBSG, vec nesto sasvim originalno.
:sceptic:ja kapiram da se producenti serije dobro razumeju u trenutne naucne teorije, jer su ih do sada postovali, osim u malim stvarima...
Oni to zovu šemu? Da vidiš Enterprise D, e to je šema.
Enterprise je daleko veci brod od Falcon-a a nisam video tu shemu ako imas baci ovde...![]()
Ne moze se ici brodom do ivice Univerzuma. Tako nesto ne postoji (kao ni centar Univerzuma). Pricati tako nesto je podjednaka besmislenost i glupost kao kad bi neko rekao da ce vozeci automobil po povrsini Zemlje da dodje do centra Zemlje.
Jos veca je glupost povezivanje putovanja prema imaginarnoj ivici sa primicanjem izvoru BB-a.
Artefakt sakriven u pozadinskom zracenju
I gomila drugih takvih stvari...
U SG1 i SGA je postojao naucni savetnik. Nije bio pravi naucnik, vec nerd koji je puno citao pop sci i sci fi, ali bolje ista nego nista, kao sto evidentno pokazuje SGPoo, gde istog nema.
Kao sto je besmisleno pokusavati da iduci po povrsini Zemlje dodjes do njenog kraja ili centra, isto tako je besmisleno pokusavati krecuci se kroz prostor Univerzuma doci do njegove ivice ili centra. To se jednostavno ne moze uraditi.1. mozda postoji ivica univerzuma
Univerzum posmatran iz hiperprostora ne mora da bude sferan, a cak i u slucaju da je sferan volumen, njegova sredisnja tacka ne mora da se nalazi u okviru volumena Univerzuma (kao sto se npr srediste Zemlje ne nalazi u okviru njegove povrsine, vec izvan nje).centar univerzuma, u slucaju da jesmo u balonu, mora da postoji, koji je opet relativan, zbog cinjenice da je space/time nekonstantan
Kao sto rekoh gore. Plus, BB ne mora da bude jedna tacka. Moze da bude i vise razdvojenih tacaka, ili povrsh.tamo gde je grunuo big bang, odnosno koordinate prostora koje odgovaraju sredini "balona" mozda nisu tacne, mada prateci Kraus-ovu teoriju, gde je zbir svega nula, najverovatnije jesu.
Pozadinsko zracenje je svuda, tj rasejano je po celom volumenu Univerzuma. Za neku tacku udaljenu od nas za starost univerzuma, mi bismo bili takodje izvor pozadinskog zracenja. Da bi u RL-u prica o nekom artefaktu imala smisla, isti bi morao da se nalazi svuda, a ne u nekoj specificnoj tacki unutar volumena Univerzuma.ne znam sta ti smeta, kad se spomene artifakt u pozadini zracenja.
A i konj je specijalno dizajniran da bi ga mi koristili za jahanje... :dsama konfiguracija svemira, u kome se nalazimo, vise ima odlike intelektualnog, nego nasumicnog stvaranja - ne potezem religijsku pricu, vec cinjenicu da se dosta naucnika slaze sa time da je ovaj nas svemir, ako ima ili nema drugih - jako skladan i podesen, da bi iznedrio kompleksnost.
A i konj je specijalno dizajniran da bi ga mi koristili za jahanje... :d
the walking dead je jako dobra nova serija, možda je kao horor ali sama činjenica da su zombiji je sci fi. jako dobre i uverljive maske što inače nije slučaj skoro nikad
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari