Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ovo je sve Matrix... Mozda ne kontate sada, ali to je zato sto nemate pilulu... Inace, zivimo u Matrix-u... I verujte mi kada vam kazem - Igoritza is The One...

:d

Ukoliko vas zanimaju tajni i napredni hardver iz wwll navatajte ovu knjigu : Germany's Secret Weapons in World War II - Roger Ford.
Tu je sve normalno i postojece napisano sa slikama, opisima, sta i kako i zasto. Nema izmisljanja i vanzemaljaca :)
Igoritza i sta rade ti elijeni, sta cekaju ?

Možda su sleteli u Srbiju, pa čekaju da uđemo u EU. :d

Kakva crna Srbija i Amerika, šta će vanzemljaci tamo. Ameri su nekada davno bili interesantni, danas su to oni koji za evro sašiju pristojan duks a za 20 evra naprave solidan tablet kompjuter. Pa gde će drugo Alieni biti nego tamo gde se sve proizvodi na ovoj planeti:

[YOUTUBE]YnszlJC8iGs[/YOUTUBE]

Ja mislim da koji god da nas vanzemaljci pronadju cim vide kako smo prsli, odma okrenu svoje letelice i gas......

Mislis da bi se Alien-i ovako skanjerali da stvarno postoje. Ili bi nas sravnili ili porobili tako da nema izlaza.

Ko zna? Mozda nebo zaista jeste granica, mozda je svemir iluzija a mi zivimo u nekoj pecini.

Kakva crna Srbija i Amerika, šta će vanzemljaci tamo. Ameri su nekada davno bili interesantni, danas su to oni koji za evro sašiju pristojan duks a za 20 evra naprave solidan tablet kompjuter. Pa gde će drugo Alieni biti nego tamo gde se sve proizvodi na ovoj planeti:
A da nisu kinezi napravili neku novu letelicu, tipa neku hiper-soničnu raketu kao Dong Feng 21D, raketa sa brzinom od 10 mah-a?
Kao što su laici napravili famu oko area51, a videli su verovatno F117 ili B2, ljudi svašta "vide".

Mislis da bi se Alien-i ovako skanjerali da stvarno postoje. Ili bi nas sravnili ili porobili tako da nema izlaza.
Ne vidim zasto bi radili ni jedno ni drugo. Mislim da promovisanje ideje da bi se potencijalni alijeni tako ponasali pre predstavlja odraz nas samih i kakvi smo zaista (well, vecina ljudskog roda)... :trust:

Jeste - sorry sorry... Oni bi sigurno nas, koji ih ne razumemo, plasimo ih se i realno mrzimo, iako ih ne znamo, postedeli? Ili cuvali i postovali? Izadji iz zemlje bajki... Zasto bi se naprednija rasa uopste mucila sa grupama glupih majmuna kao sto smo mi??? Sto bi oni prema nama bili bolji, to bi mi bili arogantniji, pa bi svakako najebali...

Rekao bih da inteligentija bica mogu makar toliko da zakljuce. I mi ljudi jesmo takvi, i zasto smo takvi ja ne znam, ali takvi smo. U to da li su oni potajno tu necu da ulazim, jer sve je moguce, cak i uz neke smesne razloge, prosto - nikad se ne zna...

ako se bilo gde u svemiru formirao život i iz njega se razvila bića koja bar malo podsećaju izgledom i ponašanjem na nas sasvim sam siguran da i oni sami idu našim putem a to je sopstveno uništenje. čini mi se da je to najjači razlog zašto dosad nismo otkrili vanzemaljce ili oni nas.
a onda opet imamo i Aliena, koji izlazi na Blu-Ray, to je druga varijanta što se tiče vanzemaljaca.

ako se bilo gde u svemiru formirao život i iz njega se razvila bića koja bar malo podsećaju izgledom i ponašanjem na nas sasvim sam siguran da i oni sami idu našim putem a to je sopstveno uništenje. čini mi se da je to najjači razlog zašto dosad nismo otkrili vanzemaljce ili oni nas.

ja bih pre rekao da je to daljina.

ma ne bi neki alieni ni polazili na put bez nekog wormhole drive-a, ne bi im daljina bila problem

Cak i da postoje neka bica, zasto bi ona uopste nalicila na nas? Tu mogu biti bica od bilo kog od 115(ili 120) otkrivenih i preostalih neotkrivenih elemenata. Ako dodje do "slucajnosti" kao sto je doslo ovde, zasto bi se ISTA slucajnost desila i njima?

Ja bih rekao da smo mi sami u svemiru, ili, jos bolje, neka zatvorska kolonija gde su strpali najgore vrste svih bica, na planetu izolovanu od ostatka zivota, osudjeni na propast.

Cak i da postoje neka bica, zasto bi ona uopste nalicila na nas? Tu mogu biti bica od bilo kog od 115(ili 120) otkrivenih i preostalih neotkrivenih elemenata. Ako dodje do "slucajnosti" kao sto je doslo ovde, zasto bi se ISTA slucajnost desila i njima?

Ja bih rekao da smo mi sami u svemiru, ili, jos bolje, neka zatvorska kolonija gde su strpali najgore vrste svih bica, na planetu izolovanu od ostatka zivota, osudjeni na propast.

vidis, nisi u pravu. ako je verovati nauci:

1. od ostalih elemenata najverovatnije ne moze da se stvori zivot. to pretpostavlja da osnova nije ugljenik, samim time da razredjivac nije voda.

silikon - ista grupa kao ugljenik, ista hemijska svojstva, iste kovalentne veze. ne bi funkcionisao, jer za razliku od ugljenika, ne pravi veze sa vecinom metala, te bi takva vrsta zivota bila u najbolju ruku jako pojednostavljena, samim time sto ne bi imala metabolizam. najveci problem bi bio zapravo - disanje, jer je silicijum dioksid u cvrstom stanju, a na temperaturama gde nije u cvrstom stanju, svi ostali elementi su beskorisni.

azot/fosfor kombinacija: da ne drvim puno - energetski neefikasan zivot bi iz ovog nastao, te ako i moze da se desi - em se pretpostavlja da nema takve planete sa takvim odnosom, em nema toliko materijala za razliku od ugljenika koji je na izvolte, pa opet govorimo o jednostavnim organizmima. e da - fosfor reaguje sa svime.

sumpor - iako u prirodi imamo primere gde sumpor stvara makromolekule, ima isti problem kao fosfor, a i sumpor bi pre dosao kao zamena za kiseonk, pre nego za ugljenik.

zakljucak stavke broj 1 - zivot, da bi se formirao, NE MOZE da se formira na osnovu komplikovanog elementa, a nauka nam govori da bi taj element zapravo morao da bude ugljenik/kiseonik.

2. ako bi se negde zivot formirao, pretpostavljajuci kosmoloshki princip - nema drugog rezultata nego da nastanu ljudi. vecina naucnika se sada slaze sa cinjenicom da su konstante u svemiru podesene, tako da omogucavaju vrstu zivota koja se primecuje na zemlji planeti. pa cak i hoking, i kraus koji ne priznaju i bore se protiv boga. u pitanju bi samo bile razlike, koje bi se javile pod specificnim uslovima na toj i toj planeti, kao sto kod nas ima recimo - boja koze, ili telesni hendikepi/predispozicije.

3. postoje varijante koje se ne zasnivaju na hemiji - neki rus je pre par godina video na nebesima, u daljini da se svemirska prasina reaorganizovala, po potrebi, u mrezolike forme, pa se cak i replicirala - koncept takvog zivota i nacin postanka ako i jeste zivot, izmice svakoj vrsti teoretisanja.

necu da prebacujem diskusiju na teologiju, i filozofiju Boga, samo sam izneo cinjenice ... :) ako ima zivota u svemiru, verovatno, najverovatnije, poklapa se sa nashim tempom, i prostornoscu (velicina, i brzina zivota bi trebalo da budu isti, od elijena).

Mislis da mene briga sta oni kazu??? Koliko puta samo u istoriji covecanstva je verovano jednoj teoriji/coveku koju je neko 50-100 godina kasnije oborio???

Inace, kad vec pricamo o hemiji - po zakonitostima kada je pravljen i onaj prvi i ovaj sada zvanicni periodni sistem elemenata je UTVRDjENO!!! da postoji 256 elemenata ukupno, posto je 256 neki maksimalan broj elektrona koje jezgro moze da drzi.

Sto znaci, NEBITNO sto su elementi neotkriveni - da na njima moze da se bazira zivot...

Kao da su ljudi oduvek znali i za sadasnje elemente...

Ugljenik jeste jedinstveni element zbog svojih oksidacionih stanja i mogucnosti hibridizacije, ali to NE ZNACI da je JEDINI...

To sto ih mi nismo otkrili ne znaci da ne postoje, verovatnije je da prosto nisu prisutni u nasoj okolini/na nasoj planeti...

Nauka EVOLUIRA... Ako je podrzano sada ne znaci da ce biti za 100 godina...

A Hoking - zabole me za njega - matori serator, iskreno.

... Oni bi sigurno nas, koji ih ne razumemo, plasimo ih se i realno mrzimo, iako ih ne znamo, postedeli? Ili cuvali i postovali? Izadji iz zemlje bajki... Zasto bi se naprednija rasa uopste mucila sa grupama glupih majmuna kao sto smo mi??? Sto bi oni prema nama bili bolji, to bi mi bili arogantniji, pa bi svakako najebali...

Rekao bih da inteligentija bica mogu makar toliko da zakljuce. I mi ljudi jesmo takvi, i zasto smo takvi ja ne znam, ali takvi smo.
Mi ljudi smo takvi kakvi smo zato sto smo evoluirali u uslovima velike ogranicenosti lako dostupnih resursa potrebnih za zivot. Ali, cak i tako, osim posezanja za agresijom kao nacinom za resavanje stvarne ili umisljene ugrozenosti (tipicno za ljude, shimpanze i gorile), postoje i drugi nacini, kao sto vidimo na primeru bonoboa, koji probleme resavaju seksom, a ne nasiljem i agresijom. Delfini, takodje, retko posezu za agresijom i nasiljem, ali je to posledica sto zive u svetu koji je red velicine veci od onog u kome mi zivimo.

Poenta je da prenos ljudskih merila na hipoteticke aliene nema opravdanja, samim tim sto pricamo o svemiru, i sto je on ogroman, kao i resursi u njemu. Da covek iskoristi samo 1% asteroida u asteroidnom pojasu, imao bi dovoljno resursa za stvaranje i odrzavanje habitata cija bi povrsina bila hiljadama puta veca od povrsine Zemlje.

Da kazem ovo drukcije, jedini razlog da hipoteticki alieni dodju ovde jedino moze biti zelja da saznaju sto vishe o Zemlji i zivotu na njoj...

Meni se cini mnogo verovatnijim da je razlog za to to sto je broj tehnoloskih civilizacija veoma mali, i kao konsekvenca ovoga, da su rastojanja medju tehnoloskim civilizacijama jako velika.

Poor bumblebee!! Can he Transform?? :)
[YOUTUBE]PJm1w-wTomo[/YOUTUBE]

Gledao sam Supernatural, i prvih 5 sezona su bile dobre, i ne bi mi smetalo da se serija zavrsila na 5 sezoni... Ova 6 mi bezveze, stvarno...

Meni je zapravo serija počela da vileni kada su ubacili anđele u celu priču.
Mimo toga, ne vidim po čemu je ova nova sezona lošija od prethodne.

Pa..

Mislim, "porazili" su Lucifera, mada ni to nije sigurno... I sta ce sad - protiv ostalih andjela da se bore? Da traze boga? Da se vrati Lucifer pa da se stvarno bore protiv njega??? Onaj njihov andjeo je postao pravi Dick..:)

Takodje - uvode nove likove... Cim to rade, znaci da gube ideje..;)

vi ovde zaboravljate da je CW iskljucivo mreza zapadne obale, i da gro amerike ni ne gleda SN, niti su budzeti CW televizije dovoljni za bilo kakvo ludilo ... sobzirom kako snimaju - serija objashnjava.

takođe vezano za CW i Smallville, ko gleda verovatno je primetio koliko im je loš CGI u ovo zadnjoj sezoni. kriza ***, gledam i neverujem kvalitetniji efekti su im bili u prvoj sezoni

Heh ja sam se nadao da ce u Smallville-u Klark konacno obuci prokleti kostim...Ahhh neee...I da samo cekam trenutak kada ce Lois da lupi negde glavom i zaboravi da je ovaj superhero...

No ja se malo preorijentisao na No ordinary family...Sta cu I love superhero movies...

Sto se tice Smallville-a ne bi bilo lose da krene posle toga kao Superman (ali avaj ko ce to da plati)

pa i obući će ga na kraju u zadnjoj epizodi, još da se Rosenbaum pojavi kao Lex i biće savršen kraj, samo čisto sumnjam, kad ljudi nemaju love ni za efekte kako će onom platiti uopšte da se ošiša na ćelavo opet.

^

Meni je ta pricha o nemanju para u estradnim oblastima totalno sumanuta...
Odnosno vishe lichi na 'dobar' izgovor za nesposobnost ili nesto jos gore.

^

Meni je ta pricha o nemanju para u estradnim oblastima totalno sumanuta...
Odnosno vishe lichi na 'dobar' izgovor za nesposobnost ili nesto jos gore.

ne bih rekao da je nesposobnost, kako su postali nesposobni s vremenom?
bilo bi logičnije da su efekti bili lošiji pre nego sad, međutim obrnuto je skroz.
nije to sad stravično loše ali se primećuje, ko god je pratio sve epizode dosad kao ja npr primetiće.
naravno što se tiče kvaliteta priče serija je trebala da završi još sa 6. sezonom :)

^

Mislio sam generalno. Npr prica o bankrotu MGM-a...
Dali su blanko chek na dve sezone za SGU, i to za 1 mil $ vishe po epizodi nego sto je dato za SGA. SGU i dalje ide sa jedva milion gledalaca, a mnogo bolje serije sa nekoliko puta vishe gledalaca posle samo prve sezone (a ponekad ni toliko) bivaju cancel-ovane... :wall:

ja odgledao nove predatore:

1. ne znam shto svi kukaju na brodija - odlicno je odglumeo, i uklopio se, chak shta vise, dokazao da moze sve da glumi.

2. opet ostadosmo suva ***rca, sto se tice saznanjima o predatorima, nista nam nije otkriveno, osim da imaju i 24h online planetu za kasapljenje. ja bi recimo, voleo da vidim i predatorsko pozoriste, i supermarket.

3. dobar film, generalno, smorio me jakuza shto je umro. bio je tako kul lik.

Nazad
Vrh Dno