Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Pre ce biti da se tu radi o totalnoj marketinizaciji... :mad:

uh, dobro je da nisam jedini koji misli da je serija skrenula sa puta pochetkom trece. one pobune, dualina glupa ideja, promena mladjeg adame, gaeta i zarek kao vrhunac gluposti .. au da - i mumlanje i glupiranje baltara .. neiskoiscenost Helo-vog lika .. stvarno katastrofa.

Ma meni je to relativno ok s obzirom u kom je pravu serija krenula da se razvija posle prve sezone. Prva sezona mi je stvarno bila vrh jer sam je smatrao za uvod u nešto stvarno epsko, kompleksno, sa gomilom svetova i isprepletanih likova. Nisam očekivao da je sve što smo videli u prvoj sezoni upravo onog što ćemo gledati do kraja serije. Prava šteta s obzirom na bazičnu ideju serije. Mogli su rade šta su hteli ali su vrteli jednu te istu dramu među likovima do samog kraja koji je mom mišljenju jako loše izveden. Kraj je koncepcijski ok ali način na koji su to prikazali, zajedno sa onim japanskim robotima i Baltarovom sudbinom (živa glupost od ideje) mi je uništilo sve što sam gledao do tada.

BSG jednostavno nema dovoljno mesa, nema dovoljno različitosti, sve je nekako blendex do samog kraja izuzevši neke interesantne obrte. Hvala bogu pa ludi Japanci kad crtaju stripove ne zaziru od mućkanja svega i svačega. Čitati jedan njihov kvalitetan sci-fi strip je sto puta bolje i zanimljivije od gledanja BSG, Star Treka i Star Gate-a zajedno.

ја сам био одушевљен гледајући прве две сезоне БСГ, буквално сам по цео дан седео и гледао, једну за другом... прва ствар која ми је заиста засметала јесте уништење пегазуса, и начин на који је то све изведено. гледајући епизоде, јасно је да један battlestar може лагано да изађе на крај са једном, па и две три base star. па сама галактика је стојала усред паљбе три сајлонска брода, и ништа јој није било. и сад место да пегазус (који је успут много већи и модернији, и јачи) дође и направи хаос, они га... блах

друга ствар због које сам се изнервирао, јесте тренутак са оним вирусом, и идиотаријом коју је Хело учинио. наводно, није етички ок, побићемо цео народ... па да, сигурно је лакше уништавати преостале бетлстарове него побити роботе...

било је још ситница, али четврта сезона се претворила у хаос и досаду... стално неко има неки мудар quote, причају међусобно, нема акције, поготову балтар који ми је од готивног лика израстао у антипатичног смора...

и да, нису могли горе ликове да одаберу за преостале сајлонце...

Poslednja izmena:
uh, dobro je da nisam jedini koji misli da je serija skrenula sa puta pochetkom trece. one pobune, dualina glupa ideja, promena mladjeg adame, gaeta i zarek kao vrhunac gluposti .. au da - i mumlanje i glupiranje baltara .. neiskoiscenost Helo-vog lika .. stvarno katastrofa.
Frak, taman sam bio uspeo da zaboravim sve te gluposti ... :d

Hvala bogu pa ludi Japanci kad crtaju stripove ne zaziru od mućkanja svega i svačega. Čitati jedan njihov kvalitetan sci-fi strip je sto puta bolje i zanimljivije od gledanja BSG, Star Treka i Star Gate-a zajedno.
Pa to je ono sto i pricam. Americki TV shows su iskomercijalizovani do maksimuma. Pricanje angazovane / originalne price, odrzavanje konzistentnosti price i umetnost su kod njih poslednje rupe na svirali. Treba najpre ugurati u scene sve one proizvode koje treba izreklamirati, i treba najpre glumci da odrade preaching svih onih ideja koje su platili finansijeri... Stoga to ne mozes da poredis sa drugim medijumima kao sto su knjige i stripovi koji su jos uvek autorska dela a ne reklamni spotovi kakvi su postali filmovi i televizija.

ako niste gledali Haven....slobodno preskocite
Serija zasnovana na prici The Colorado Kid Stephen-a King-a...

ja se ne secam da sam pogledao toliku kolicinu nicega u 4 epizode...predvidivo je jako...rekao bi da je za 12 godisnju decu

na konto japana, ja odgledao, u sushtini je SF, i zgranuo sam se kako dobar film, dodushe sa tuznim krajem:

Shinobi: Heart Under Blade

zasnovan na romanu, koji je kasnije bio jako popularan anime (Basilisk) koji nazalost nisam gledao, kazu ljudi da objashnjava, ali je film zlo:

u mirno vreme u feudalnom japanu, postoje dve frakcije smrtonosnih nindzi, koji su razvili svoje veshtine na sulud nivo, te se detetu po samom rodjenju odredjuje vrsta veshtine koju ce posedovati.

oni su se borili za cara, ali sada car ima strah od Shinobija, jer su mocniji od cele njegove vojske. te car svojim dekretom, koji oni izgleda moraju da poshtuju, odluchuje da dva sela shinobi-ja: Iga i Kouga, moraju da iznedre shampiona, chije selo ce ostati a drugo mu se pridruziti ili nestati - sve kao povrshni plan, zapravo da eliminishe oba sela.

oba sela shalju svojih 5 najmocnijih nindza, a svaki ima unikatne sposobnosti.

i onda krece shorka .. :)

obavezno pogledati

Imate vec temu o anime...ne mora i ovde.

Imate vec temu o anime...ne mora i ovde.

Live action nije isto što i anime. Ne bi bilo loše raspitati se pre pridikovanja ;)

Igore, Basilisk nije SF ma koliko se tebi činilo da jeste. SF manga, anime i live action filmovi obično se odvijaju u budućnosti i ima androida, cyborga, AI koliko hoćeš.

Poslednja izmena:
Whatever. Nije ni SF, tako da...

ja gledam Fringe ovih dana i ne mogu da verujem da sam knjigu cenio po koricama, Pilot je bio sve što sam inače gledao dosad i nakon njega sam odustao. Kontam da je malo dosadan samo zato što piloti traju duže od regularnih epizoda. Međutim došao sam do devete epizode i serija je baš dobra, pogotovo Walter koji mi je u paru sa McKay-om jedan od najboljih likova u nekoj seriji :D. Kakve vrhunske odvale, ali i kako čovek glumi ludaka, čak i "ludi naučnik" - naglasak kojim govori je savršeno. u najnapetijem momentu on dođe do nekog levog zaključka koji uglavnom nema veze sa životom :)

Nisam redovno pratio temu, ali evo da podelim ovde jedan "paljevinski" teaser trailer:
Skyline

Evo veceras sam gledao Predators. Posto vec godinama ne zelim da gledam CAM, resio sam da bude bioskop iako se vec na osnovu trejlera moze zakljuciti kakav je film. I da film je bas onakav kakav mislite, dovoljna je prva scena da se to zakljuci. :D

Ovo Skyline mi bezveze deluje, sfx nista posebno, prica je cliche kako mi se cini...

To je jedan od onih "no brain needed" filmova koje odgledaš samo jednom. Ali Hawking jeste rekao ono tako da će na početku pisati da je baziran na istinitim činjenicama :D.

Juče gledao onu 2x11 fringe, skroz zaboravio na ono upozorenje. resurection of charlie francis :D

@Igoritza odgledaj i anime, bolji je od filma.

Jel gledao nekko warehouse 13, vredi skidati?

Obavezno preskoci to djubre od serije. Mucno sam pogledao deo prve sezone, na jedvite jade do kraja, a pocetak druge nisam mogao podneti. Boli koliko je lose.

Fringe je fenomenalan, pogotovo kasnije kada epizode dobiju nenormalne budzete koji se vide u predobrom cgi-ju kakve ni neki A filmovi nemaju. Grad u poslednjim epizodama druge sezone je brutalnost.

Jel neko gledao Masters of science serijal? Ako moze neka rec o istom da vidim da li da ga skidam ili ne.

Obavezno preskoci to djubre od serije. Mucno sam pogledao deo prve sezone, na jedvite jade do kraja, a pocetak druge nisam mogao podneti. Boli koliko je lose.

pa pazi, ovo je VEOMA subjektivno, shto si napisao, po mom mishljenju.

WH13 je serija nalik na - eureku, chuck-a, reaper-a .. znachi - tema, koja se izvodi i interpretira na shaljive nachine, uglavnom. i nishta tu ne treba uzimati za ozbiljno.

a po ukusu vecine ljudi, Majka i Piter su odlichni likovi, i zanimljivi i podosta smeshni. meni je serija ultra fun da gledam.

Gledao sam ove Masters of Science Fiction, i dobra realno serija, ima par dobrih i meni dve glupe epizode (ona sa Joe-om i jos neka, ne da mi se setiti sada..)

Inace, stvarno nije losa serija..:)

Ona sa Joe-om (Jerry was a man) ima jako zanimljivu poruku. Iako jeste smor epizoda, kraj mi je bio super bas zbog tog moralnog pitanja.

WH13 je serija nalik na - eureku, chuck-a, reaper-a .. znachi - tema, koja se izvodi i interpretira na shaljive nachine, uglavnom. i nishta tu ne treba uzimati za ozbiljno.

Jeste subjektivno, ali serija mi nije ni nalik na nabrojane (mozda malo na eureku, ali i ona je miljama ispred). Uzivam gledajuci Reaper-a, Chuck-a pa i Eureku. A bas sam joj dao sansu i mucno pogledao celu prvu sezonu. Nikako nisam mogao da je svarim.
Serija me najvise podseca na Sanctuary, seriju koja strasno iritira i nema nikakvu poentu niti pricu.

Za Masters of Science Fiction sam zahvalan na komentarima, bacam se na skidanje.

Poslednja izmena:
Fringe je fenomenalan, pogotovo kasnije kada epizode dobiju nenormalne budzete koji se vide u predobrom cgi-ju kakve ni neki A filmovi nemaju. Grad u poslednjim epizodama druge sezone je brutalnost.

efekti jesu brutalni ali nema ih puno, očekivao sam neke malo žešće pi*darije ali daleko da sam razočaran čak naprotiv. Mislim da će treća sezona biti najbrutalnija dosad.

Sad kad je Olivia zarobljena na drugoj strani evil walter će garant da iskoristi neke njene skrivene sposobnosti, a kontam da sa njom može više štete da napravi nego sa peterom. Realno očekujem još samo jednu sezonu pošto će ******* sve ako budu išli dalje, priča je već skoro na vrhuncu i sad treba samo da dovrše. osim ako ne odu u neki novi alternate universe :D

Hah, stvarno ne znam sta vidite u toj seriji, pocecu da sumnjam u sebe:p Efekti nic' posebno...prica i dalje tandara-mandara, a Walter, onako...otprilike jedini za pamcenje.

Poslednja izmena:
istog sam misljenja...jedva sam pogledao prvu sezonu do kraja...

*** ja sam jedva prvi put odgledao prvu epizodu do kraja, baš mi je bila trash.
i onda sad kad sam odgledao sve živo što sam hteo reko da ipak pogledam u čemu je tu fora, ali sam krenuo da gledam sa stavom da je ostatak serije krš kao i prva epizoda, međutim prevario sam se i to grdno, priznajem.

*** ja sam jedva prvi put odgledao prvu epizodu do kraja, baš mi je bila trash.
i onda sad kad sam odgledao sve živo što sam hteo reko da ipak pogledam u čemu je tu fora, ali sam krenuo da gledam sa stavom da je ostatak serije krš kao i prva epizoda, međutim prevario sam se i to grdno, priznajem.

Tako sam i ja isto... prvih 5-6 epizoda nisu nesto ali taman kao uvod u dalju pricu...

Bas sam odlgedao eureku ep6 i u toku videh reklamu za "Haven"... deluje ko simpaticna serija... odledao sam prvu epizodu ajde nije toliko scifi koliko je misterija... za prvu epizodu nije lose sad ce vidimo dalje...

e napisao ja na prosloj strani...haven ce biti samo gori i gori...ima serija neku vecu pricu...ali su price po epizodama jako lose...

Vrh Dno