Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ja samo da pitam - kakve veze ove vase diskusije imaju sa SF-om?

to shto hawking pishe - je SF. u najmanju ruku. chovek je prestao da se bavi naukom, i preshao je na neku .. kako da nazovem - pseudo filozofiju sa komponentama sf-a.

možda čovek hoće da proda priču za neki film, *** kakve krševe snimaju sve danas

Ja samo da pitam - kakve veze ove vase diskusije imaju sa SF-om?
Velika vecina ljudi i dalje zivi u srednjem veku i ne da nema predstavu o tome gde je nauka danas nego nema predstavu ni gde je nauka bila pre 100 godina... :trust: Mozda imaju u kuci neke hi tech gadget-e (mobitel, comp, ...) ali nemaju predstavu ni kako to radi a jos manje kako se to 'pravi'... Za njih su stvari poput nanotecha, kloniranja, stem celija, povratka izumrlih vrsta u zivot, genetickog inzenjeringa, AIs, NNs, solarne energetike, ... (a da ne pricamo o onome sto se radi u teorijskoj nauci) chista SF i stvar daleke buducnosti...

A SF filmovi i serije se prave upravo za takvu populaciju (a kako ih prave, istu samo josh vise zaglupljuju :mad:). Moj stav je da sto vise ljudi razume neke 'osnovne' stvari to ce vise ljudi traziti kvalitetnije zabavne sadrzaje a nece se zadovoljavati ******izmima poput SG-POO i slicnim...

Ja volim SF genre, ali ne u super-high-level gadgets ili tako nesto, vise u fazonu The Man from the Earth ili one SF price, onih sest komada, ili neki stari filmovi kojima je bitniji plot development od dzidza-bidza...

Sto se tice samog funkcionisanja uredjaja - zar ne razumete da "vladaoci" prave od ljudi usko specijalizirane *****e... TJ - ako zna biologiju, ne zna fiziku, ako zna hemiju ne zna istoriju itd... Dakle - retko ko jos uvek ima opsirno i realno neko opste znanje o stvarima i pojavama koje ga okruzuju... Za to se da kriviti sistem, ali zbog toga i dolazi do napretka u tehnologiji... Prosto covek ne moze da prati/razume SVE sto ga okruzuje, pa se zato opredeljuje za ono sto ga zanima/sto voli...

Ljudi su ionako ovce a nema razloga probati preobratiti ih - Isus je probao i vidi sta su njemu uradili... Dokle god neko vodi glupake i oni uzivaju u nekim sitnim radostima - srecni su... U takvom svetu mi zivimo... Jeste da se, sto kazu, "prekrstis", ali tako je...

A iskreno - cak i da razumes trenutna ljudska otkrica o svemiru i cesticama - sta bi TI imao od toga??? Imao bi znanje jednog procenta populacije koje ne zanima ostatak...Tuzno, ali tako je... Face the facts... The sooner - the better...

^

Da ne idem u OT iskomentarisacu samo ono meni licno upuceno:

A iskreno - cak i da razumes trenutna ljudska otkrica o svemiru i cesticama - sta bi TI imao od toga???

Elem, smeta ti sto su vecina ljudi ili specijalizovani *****i ili ovce, a kad sretnes jednog koji nije nijedno od toga dvoga, prvo sto ti padne na pamet da mu kazes je "sta ti to vredi ?" :sceptic::d

Ne ne smeta mi, ali, zaista - sta ti to vredi? Ti znas, i mali broj ljudi pored tebe moze da zna, ali to nece ni prosvetliti covecanstvo a verovatno nece ni dovesti do napretka u tehnologiji... Jer realno - znamo mi da oni imaju i kriju dosta napredniju tehnologiju, jer nije stoka nje vredna...

A ko ima znanja o tome verovatno dozivi "nesrecan slucaj" ili "trovanje" ili sta vec, kao nas Nikola Tesla...

Da ne idemo u OT i teorije zavere, ali ne smeta mi, nego je beskorisno i jako opasno, makar dokle god ovi, ovakvi "ljudi" vladaju svetom...Zato nam i zamazuju oci tim glupim SF serijama, koje vecina ljudi smatra buducnosti...

Ne ne smeta mi, ali, zaista - sta ti to vredi? Ti znas, i mali broj ljudi pored tebe moze da zna, ali to nece ni prosvetliti covecanstvo a verovatno nece ni dovesti do napretka u tehnologiji... Jer realno - znamo mi da oni imaju i kriju dosta napredniju tehnologiju, jer nije stoka nje vredna...

A ko ima znanja o tome verovatno dozivi "nesrecan slucaj" ili "trovanje" ili sta vec, kao nas Nikola Tesla...

Da ne idemo u OT i teorije zavere, ali ne smeta mi, nego je beskorisno i jako opasno, makar dokle god ovi, ovakvi "ljudi" vladaju svetom...Zato nam i zamazuju oci tim glupim SF serijama, koje vecina ljudi smatra buducnosti...

znati (saznanje) je elementarna ljudska potreba i ne treba nista da vredi (a nije lose i ako vredi) dovoljno je saznati, iz zadovoljstva, iz potrebe i kao dokaz da postojis da si ziv i trosis vreme na ovom svetu...

Da li su ljudi stoka zato sto su stoka ili naprednu tehnologiju ne daju ljudima zato sto krupni kapitalisti preko bankarskog lobija zele moc pa tehnologiju daju onda kada smatraju da njima odgovara pitanje je sad? Ima svega tu po malo ali generalno ljudi su pomalo stoka a najveca stoka su upravo ovi kapitalisti o kojima pricam :d

I na kraju da pomenem vase komentare o prof. Hokingu, sefu katedre na Trinitiju koji za malo da odredi tu neodredjenost ali nije znao ono sto zna Igoritza pa je izdao knjigu punu falinki...mislim stvarno ovo jeste tread o SF serijama i filmovima ali nemojte od toga praviti spanski SF i dozvoljavati sebi da obarate jednog Hokinga na osnovu citanja popularne beletristike i diskusije na benchforumu :zgran:

A iskreno - cak i da razumes trenutna ljudska otkrica o svemiru i cesticama - sta bi TI imao od toga???

Ja od toga imam samo licno zadovoljstvo. Kad naletim na diskaveriju ili nacionalnoj geografiji na neku takvu emisiju niko srecniji od mene.

(da ne bude zabune znam jako malo ali volim temu)

Ne ne smeta mi, ali, zaista - sta ti to vredi? Ti znas, i mali broj ljudi pored tebe moze da zna, ali to nece ni prosvetliti covecanstvo a verovatno nece ni dovesti do napretka u tehnologiji...

Da ne idemo u OT i teorije zavere, ali ne smeta mi, nego je beskorisno i jako opasno, makar dokle god ovi, ovakvi "ljudi" vladaju svetom...
:zgran:

Hawking radi u fundamentalnoj nauci, i u njoj, cak i da neko zaista pokusa nesto da sakrije, ne bi to zaista mogao da uradi (teoretski, moglo bi nesto da se prikrije na par meseci max ali tesko... ). A naucno popularne knjige koje pise su eksplicitno namenjene prosvetljenju onog dela covecanstva koje ove stvari interesuju ali nisu obrazovani u toj oblasti. Ono sto rade Phil Plait ili PZ Myers i ceo niz drugih takodje je namenjeno edukaciji shirih masa i kao takvo smatram da je veoma korisno.

Da se vratim na topic, sve veci broj pisaca SF-a ima akademski nivo obrazovanja iz prirodnih nauka (astronomija, astrofizika, fizika cestica, genetika, ...) i ne samo sto pishu SF, vec ucestvuju u javnom zivotu kroz internet forume, imaju svoje web strane, tweet-uju, rade kao konsultanti u nekim software-skim kucama (neki cak rade kao naucni savetnici vlada njihovih drzava), itd...

Eto chemu sve moze da vredi znanje o tim stvarima, za koje ti kazes da je beskorisno...

Ok, kako god ti kazes...;)

Ja sam juče uzeo Black Holes and baby Universes (namerno nisam napisao naš prevod naslova) od Hawkinga za 200 i kusur dindži. I onda kad to pročitam najverovatnije uzimam Universe in a nutshell (takođe neću da pišem naš imbecilni prevod naslova), a što se tiče ove nove, ne znam tačno ni kako se zove, jel ima već kod nas da se pazari negde?

nije josh ni prevedena, nit iko planira :d ja sam je skino, 100% legalno :)

>

Redosled emitovanja:

09.20 The Event
09.20 Chuck
09.23 Fringe
09.23 Big Bang Theory
09.24 Smallville
09.24 Medium
09.24 Supernatural
09.28 No Ordinary Family
09.28 SGU
09.28 Sanctuary

Hehehe, bravo VGagi!
Baš sam se kanio sinoć da potražim termine za par serija. Koliko vidim, V startuje u novembru a FlashForward je i definitivno mrtav a sve sam se nešto nadao čudu. Baš kao i sa Defying Gravity :(

^

Defying Gravity je sabotirana od samog pocetka od strane ABC-a. FlahForward su upropastili autori tako sto su ga previse razvodnili. A SGU je svakako 'pobednik' jer je uspeo da pokopa jednu celu franshizu...

Anyway, chini mi se da ce sto se tice sff-a 2011/12 dati mnogo kvalitetnije stvari...
Pocetkom 2011 krecu serije Fallen Skies, The New World (Torchwood US), Game of Thrones, Terra Nova, Camelot, Alabama (by the Reno: 911 guys), veoma intrigantan The Dark Tower od King-a (2 filma sa serijom izmedju), na Skiffy-ju Ball & Chain, space opere Orion i Sherwood (sto mi implicira da ce SGU pustiti da ide negde do kraja decembra), zatim The Lotus Caves,....

Od filmova Monsters, Skyline, Tron Legacy, Dune, I Am Number Four, Source Code, The Thing, Avatar 2, Startide Rising, ...

него да питам ја, људе који су гледали...
шта је Starbuck из БСГ?
анђео, сајлонац... ништа не капирам.

него да питам ја, људе који су гледали...
шта је Starbuck из БСГ?
анђео, сајлонац... ништа не капирам.

nadam se da su do sad svi gledali:

Starbuck je - mrtva.

ona koja se vratila u kompletno novom brodu je zapravo - kopija starbuck, inspirisana bozijom rukom, koja samo misli da je starbuck - zapravo je njena uloga da bude sredstvo za ocuvanje ljudske rase. melodija koja krije u sebi sifru za planetu.

to je relativno dobro ispravljeno u finalu serije - jer je tako starbuck postala bozija intervencija, koja nishta drugo nije promenila - svi ostali su uradili ono shto im je u srcima, ono shto im je sushtina - a ljudi su ipak doshli na zemlju.

Bice "V' na "prvoj"!

Chuck jednostavno ne moze da omane! svaka im cast bre, uvek, ali uvek smisle dobar zaplet. serija je postala kultna, ovo je ludilo - toliko popularnih glumaca i referenci, i geek-ovskih stvari i akcije, i ona ivon strahovski i njene seksi noge .. au kakva serija.

Vas je baš lako zadovoljiti...
Ja Chuck-a gledam samo zbog nje :p

Odgledah The Event.

Pilot je udica, i to udica na najvishem nivou.
Josh se ne zna shta je mamac.

Ima potencijala. Poslednji minut je veoma dobar.

Chuck jednostavno ne moze da omane! svaka im cast bre, uvek, ali uvek smisle dobar zaplet. serija je postala kultna, ovo je ludilo - toliko popularnih glumaca i referenci, i geek-ovskih stvari i akcije, i ona ivon strahovski i njene seksi noge .. au kakva serija.

+1

i to kakve noge čoveče, bataci boli glava
Linda Hamilton je KickAss :D

i naravno sexting
jutros bio na chuck sajtu, koga zamina imaju sve fotke koje je uslikala u avionu da se pogledaju i skinu ;D

jel niko nije gledao Fringe, odlična je epizoda, super su osmislili različitosti u alternate universe-u.
daily flights to the moon

jel niko nije gledao Fringe, odlična je epizoda, super su osmislili različitosti u alternate universe-u.
daily flights to the moon

Jesam, super je prva epizoda nove sezone. Jedva cekam da vidim sta ce dalje da bude ;)

Uf ja juče ujutro skinem R5, tek nakon par sati izađe BluRay rip :D

btw počela je i zadnja sezona Smallville-a, ako neko uopšte i prati više, ja sam pogledao najviše for old times sake, međutim iznenadilo me koliko je dobra epizoda bila. mada opet i deveta sezona je počela dobro pa je kasnije bila bolna za gledanje.
Nadam se samo da su skupili neku lovu da plate Rosenbaum-a da se bar još jednom pojavi kao Lex pa makar i u zadnjoj epizodi. Odkako je on otišao serija je otišla u qurac.

Pratim ja sa vremena na vreme, bila je dobra epizoda... samo da se ne pokvare.

Gledao sam "Predators" sada, nije loš film, ali opet rase samih predatora nisu do kraja razjašnjenje, kao ni odakle dolaze.

Meni se Predatori nisu nesto narocito svideli. Sve skupa je prilicno neubedljivo i ima previse logickih nedoslednosti. 6/10.

Nazad
Vrh Dno