Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Sta je ovo, Necrovision sa plavusom u glavnoj ulozi? Mogli su i Paris Hilton da dodele glavnu ulogu.

vec deluje krs, jos ako ga michael bay radi onda je to zagarantovano

Radi ga Zack Snyder. Možda i bude nešto od filma.

>

The 20 most anticipated sci-fi movies of 2011

Od pobrojanih, izgledaju mi interesantno Contagion, The Thing i ev. Rise of the Apes i Immortals. Ostalo... meh...

Ali ovo:
http://blastr.com/2010/07/new-battlestar-galactica.php
"Blood and Chrome" will be an online series with about 10 episodes, each around 9 minutes long.....If the series is successful, more could follow.
,)
*jel' to priznanje da su se zeznuli sa Capricom ?

A negde videh i najavu da ce SyFy producirati dve nove space opere, Orion i Sherwood.... (posto su se ispalili sa SG-POO)...

The early marketing positions this as more of an action thriller than an all-out sci-fi effort, but the plot is certainly reminiscent of classics like The Andromeda Strain.

:d

Dobri su ovi nazovi kritičari. Ali kakvi da budu kada na pomenutom spisku nema filma koji nisam već gledao ;)

Nije tačno da su sve ideje isrpljene. Možda jesu one najosnovnije, bazne ideje na kojima se zasnivaju sfi-fi filmovi (kao što su vanzemaljska invazija, zemlji preti uništenje, virus koji preti da istrebi čovečanstvo, virus koji konvertuje ljude u bezumna stvorenja itd.) Ali to svakako nije opravdanje da svaki film sa sličnom baznom idejom mora imati identičnu radnju kao njegov prethodnik. Fala bogu pa je Kameron skapirao da je bolje da uzme nešto već razrađeno nego da plaća ušljive holivudske scenariste koji su kudikamo gori čak i od raspalih reditelja popul Nolana, Snajdera i Beja.

BTW, tek sad videh na ovoj listi novi film od Tarsema (Cell, The Fall), Immortals. Ko je gledao njegove filmove zna kakva je njegova kinematografija, Dejvid Fincer uz dodatak NIN-a.:)

cell manje vise, lep samo vizuelno..ali fall jeste nesto sto bi mogao da pogledam 5 puta a da mi ne dosadi (i jesam) :D
znaci cekamo i to...jej!

Pa dobro, ne mora da bude bullshit, za mene je npr. 300 bio bullshit a mnogi ga smatraju remek delom. Zak Snyder se trudi da film izgleda kul, tako da ako izvede isti potez kao i sa Watchmenom, bice ovo vredno gledanja. Inace Lords of Acid razbijaju, steta sto odavno nemaju nista novo...

300 je odličan, Watchman ima donekle zanimljivu priču ali ubije koliko je dosadan u celini.
Nisam ljubitelj horora ali taj The Thing mi deluje zanimljivo mada priznaću više zbog Mary Elisabeth Winstead koja mi je DAMN dobra. Velika verovatnoća da će film biti na nivou Doom-a, ako bude bar malo bolji onda su uspeli :D
Takođe Super8 i Cloverfield 2 deluju zanimljivo, ali me zanima da li se zna nešto više o toj novoj BSG trilogiji, "oćel" to biti realizovano? Sa nekim lepim budžetom od barem milijardu dolara za sva tri dela dalo bi se napraviti da bude bolje od serije.

Sve ovo sto si nabrojao je bullshit. Neki kao Super8, Cloverfield 2, Transformers 3 su istant zabava, sto je dobro, al po izlasku iz bioskopa zaboravis sta si gledao. Mislim da ce ovaj rimejk Thinga biti ok.

^

Nije remake, vec prequel. Esencijalno, kako su Norvezani nasli zaledjeni leteci tanjir, shta se desavalo u njihovoj bazi potom, pa do scene ganjanja psa helikopterom. Mada mi nije jasno shta radi americka bimbo u norveskoj bazi... :d

Ono shto bih ja voleo da vidim u vezi Thing-a objasnjeno, jeste kako to virus obrazuje gestalt licnost koja zna kako da napravi leteci tanjir... but, that's not gonna happen...
,)

Nije tačno da su sve ideje isrpljene. Možda jesu one najosnovnije, bazne ideje na kojima se zasnivaju sfi-fi filmovi (kao što su vanzemaljska invazija, zemlji preti uništenje, virus koji preti da istrebi čovečanstvo, virus koji konvertuje ljude u bezumna stvorenja itd.)
Ja dugo vec cekam da neko ekranizuje Ramu i Kraj detinjstva od Klarka.

Poslednja izmena od urednika:
Evo dogura i ova tema do stotke. :)

Poslednja izmena:
Ja dugo vec cekam da neko ekranizuje Ramu i Kraj detinjstva od Klarka.

Ovo i mene čudi, Holiwood je dosad 'silovao' sve moguće naslove a da niko nije pokušao ekranizirati takvo remek delo kao što je Kraj detinjstva.. e sad; ili ne mogu dobiti prava, ili se boje da bi film bio predugačak pošto ne vidim šta bi mogli izbaciti a da bi sve imalo smisla ili im se jednostavno ne sviđa..
..što priča nema happy end

Poslednja izmena:
Pogledao večeras neki decent CAM Inceptiona, prilično gledljiv za razliku od većine koji kruže, i mogu reći samo da film u decembru definitivno ulazi u moju BluRay kolekciju :D. Retko dobar film u zadnje vreme

Ovo i mene čudi, Holiwood je dosad 'silovao' sve moguće naslove a da niko nije pokušao ekranizirati takvo remek delo kao što je Kraj detinjstva.. e sad; ili ne mogu dobiti prava, ili se boje da bi film bio predugačak pošto ne vidim šta bi mogli izbaciti a da bi sve imalo smisla ili im se jednostavno ne sviđa..
..što priča nema happy end
Koliko ja znam, scenario za Kraj detinjstva vec vise od decenije-dve cirkulira u filmskim krugovima (kao i scenario za Ramu). Vishe imam utisak da TPTB imaju averziju prema filmovima koji bi mogli da inspirativno deluju na hoi polloi... Ali sta ja znam. :trust:
Poslednje sto se culo u vezi toga jeste da Kimberly Peirce vec godinama pokusava da obezbedi sredstva za snimanje.

Koliko ja znam, scenario za Kraj detinjstva vec vise od decenije-dve cirkulira u filmskim krugovima (kao i scenario za Ramu). Vishe imam utisak da TPTB imaju averziju prema filmovima koji bi mogli da inspirativno deluju na hoi polloi... Ali sta ja znam. :trust:

Hehe, koji si ti optimista. Pa nije valjda da veruješ da je na mase moguće uticati slanjem poruka koje je samo individua u stanju da razume. Možemo mi pisati knjige, snimati filmove o pravim vrednostima ali džabe kada mase to nisu u stanju da razumeju. Te vrednosti (sloboda kao najvažnija među njima) su odraz ličnosti jedinke i nemaju nikakve veze sa grupama ljudi. Jer kada si u grupi ti moraš da se odrekneš nečega svog da bi postigao dogovor što znači da grupe ljudi ne poznaju pojam slobode niti je moguće za njih da spoznaju taj koncept. Nije priča o slobodi ono čime su razni revolucionari regrutovali mase već nešto sasvim suprotno, osećaj pripadnosti je ono što masama treba. Da ja ne bi palamudio previše evo ti uprošćen primer šta bi se desilo kada bi širokim masama otvorio oči:

brainzv.jpg

Hehe, koji si ti optimista....
Nope, imam very dark and gritty pogled na stanje stvari. :trust:

Govorio sam ne o common hoi polloi vec o hoi polloi u filmskoj industriji... dakle svim onim koji ucestvuju u stvaranju nekog filmskog dela, ponekad i znatno, i najcesce prodju nekreditovani za to a ponekad i gore...

Uzecu za primer Stargate franshizu.

SG1 su kreirali Wright i Glassner. Pocetak je bio, pa... teturav; ponajvise zato sto kreatori show-a nisu znali kako da odrade zhenske lichnosti i lichnosti koje nisu bele boje kozhe, vec su pribegli stereotipima. Show je ozhiveo tek kad je sredinom S01 pukao film Amandi Tapping i kad je rekla producentima da oni pishu Carter kao da se radi o mushkarcu, a ona ce da odradi njegovo pretvaranje u zhenski karakter. U paketu i RDA i Shanks dobijaju pravo da ucine O'Neill-a i Jackson-a svojim.

Glassner odlazi posle trece sezone; SciFi se dokopao franshize tokom S05; istovremeno Cooper postaje jedan od producenata; sa S08 Mallozzi i njegov pajtos Mullie postaju takodje producenti (Ori arc :wall:).

Sa S08 takodje krece spin off serija Stargate Atlantis. Producenti (Wright, Cooper, Mallozzi i Mullie) i dalje ne znaju da napishu zenske karaktere ni karaktere licnosti koje nisu bele boje kozhe, ali im opet upada sekira u med sa glumackom postavom. Uprkos ocajnim scenarijima, Flanigan, Higginson, Hewlett, McGillion, Luttrell i Momoa uspevaju da od vecine epizoda ucine SGA veoma gledljivim i zabavnim. Medjutim, to je islo po ceni stalne konfrontacije glumaca i producenata, u cemu su prednjacili Flanigan, Momoa i Higginson. Kada su producenti shutnuli McGillion-a (pa ga morali vratiti zbog graje fanova) a zatim i Higginson u S04 (i ako je imala jos godinu dana ugovora) stvari su krenuli nizbrdo za SGA.

I sad dolazimo do SGU. Wright i Mallozzi su zahvaljujuci uspehu SG1 i SGA postali TPTP u Stargate franshizi. I dovoljno arogantni da zaborave kako su SG1 i SGA postale zaista uspesne. Odlucuju da likvidiraju SGA i krenu sa novom serijom, SGU. Samo sada pri castingu zahtevaju od glumaca da se doslovno pridrzavaju scenarija i ne pokusavaju da karaktere ucine svojim. Ali, i dalje ne znaju zaista da pisu zenske karaktere, ni karaktere koji nisu bele boje koze. I umislili su da ce jednostavna primena template-a serija Lost i BSG uciniti SGU superpopularnom. Well, .... ono sto su gledaoci dobili je SG-POO....

Odgledao Cloverfield - meni je film potpuno bezveze... Kao neki amaterski dokumentarac, sa super losim sfx... A i prica mu nije nesto originalna... I bas smara onaj pocetak na zabavi... Nije me uvukao u pricu, bas suprotno...

^Meni je taj film isto smor, ustvari svi filmovi koji pokusavaju da simuliraju realnost sa kamerom koja se trese non stop su mi smor osim spanskog [REC] koji je fenomenalan :)

meni je dobar, nisam puno očekivao od filma ali sam se lepo zabavio gledajući.

Odgledao Cloverfield - meni je film potpuno bezveze... Kao neki amaterski dokumentarac, sa super losim sfx... A i prica mu nije nesto originalna... I bas smara onaj pocetak na zabavi... Nije me uvukao u pricu, bas suprotno...

Trebao si da ga gledas u bioskopu. Taj film nije za kucno gledanje

Gledao Inception, moze da prodje sa 7/10, previse drame ponekad...

Gledao Tooth and Nail, mozda malo potcenjen, makar mu je ideja dobra, a realizacija i djene-djene...

Gledao sam STALKER sinoc http://www.imdb.com/title/tt0079944/ ludilo film - sigurno ima ljudi koji nisu gledali tako da svaka preporuka za film iz 1979

Novi Clash of The Titans je kanta za onaj iz 80 ili 81 - taj je ZAKON

Stargate prpeoruka, 01 mi je bolji od Atlantisa, videcenmo ovaj Universe kakav ce biti

Trenutno gledam Galaktiku na Avali i totalno sam odlepio - preokreti/istorija/mitologija/religija/politika/ODLICNO JE

i naravno cekam jos jos i jos FringeA

ako gledash BSG i nisi zavrshio drugu sezonu, kapiram shto si odushevljen :)

cela treca i cela 4ta su proizvod povecanih plata, kokaina, marketinshkih ugovora, i nekog religijskog fanatika u ekipi scenarista. sve osim finalne epizode serije.

Vrh Dno