Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

kauboji su tip istant-zabava filmova, kao avatar, res....

Tako nekako.
Ja se prenerazim kada neko kao najbolji film koji je gledao u zivotu navede Avatar.
Automatski mi se misljenje o toj osobi sroza do samog dna.

Arogantno je da ljudi misle da samo postoji zivot na bazi ugljenika... sto i dokazuje ovo otkrice... zar ne?

raven care, moram da te ispravim, izvini zaista, kapiram tvoj entuzijazam, ali si napravio kardinalnu greshku - DNK sa arsenikom, i DNK sa fosforom su oba ugljenicno zasnovana.

sto je zapravo interesantno, jer u oba slucaja se pretpostavlja pojedinacan proces abiogeneze. kasnije korigovanje u osnovi nije izvodljivo, koliko god entuzijastichki raspolozeni bili evolucionisti.

dakle - ovo je zapravo uvid u dve cinjenice:

1. na zemlji se bar dvaputa desio proces abiogeneze, i u oba slucaja, rezultat je neverovatno slican, sa ekstremno visokim nivoom kompleksnosti: DNK

2. ovo zapravo jeste uvod u teoriju da ako se zivot deshava negde u svemiru, mora da se desi po DNK principu, odnosno shanse za to su skoro iskljucive.

ja bih dodao i broj tri, koji u ekstremno visokoj meri pojacava kosmoloshki argument fajn tuninga, ali avaj, ne mozesh se boriti sa ateistima, u vecem su broju :)

Priznaj, samo si čekao da se ovako nešto desi? ;)

Priznaj, samo si čekao da se ovako nešto desi? ;)

pa pravo da ti kazem, i jesam. naravno - uvek ce se naci mishljenje i stav i teorija da je ovo dokaz protiv Boga, jer "ovo dokazuje da smo mi samo mashine od materije, vodjene hemijom" i sta ti ja znam.

ako iko od vas ima da odvoji sat vremena, da odgleda, PREPORUCUJEM:

13 novembar, International Festival of the Great Minds - prvi put u sukobu doduse ne direktnom, William Lane Craig i Richard Dawkins - Does The Universe Have A Purpose.

gledati jedno po jedno, od 1 do 18

http://www.youtube.com/rfvidz

ja samo mogu da kazem da su ih razumom, logikom, govornichkim veshtinama - razvalili! (teisti ateiste to jes). WLC-ova ekipa je sabila ateiste. da ne spominjem kako su ateisti pretstavljali svoku materiju sa gomilom mrznje, i suvoparnim argumentima .. (broj 4, lik sabio, hahahah morali su da mu smanje mikrofon :d)

Poslednja izmena:
Ja mislim da je pametnije prvo procitati saopstenje nego napamet pricati o cemu se radi.

Nisu pronasli nikakakvu vanzemaljsku bakteriju, nego bakteriju koja moze u nedostatku fosfora da pravi sopstveni DNK sa arsenikom. To samo po sebi jeste veliko otkrice, ali nikakve veze nema sa vanzemaljcima (osim da mogu da budu i na bazi arsenika), a tek nema veze sa bogom.

Ja mislim da je pametnije prvo procitati saopstenje nego napamet pricati o cemu se radi.

Nisu pronasli nikakakvu vanzemaljsku bakteriju, nego bakteriju koja moze u nedostatku fosfora da pravi sopstveni DNK sa arsenikom.

mislim da si ovde pogreshio. takva vrsta adaptacije je neizvodljiva. ovde se govori o zivom organizmu koji je u osnovi, u startu, zapoceo formiranje ribozomalnih RNK uz pomoc arsena umesto fosfora. naknadna promena je neizvodljiv proces, bar sto se tice biohemije.

mislim da si ovde pogreshio. takva vrsta adaptacije je neizvodljiva. ovde se govori o zivom organizmu koji je u osnovi, u startu, zapoceo formiranje ribozomalnih RNK uz pomoc arsena umesto fosfora. naknadna promena je neizvodljiv proces, bar sto se tice biohemije.

Nije u pitanju naknadna promena u postojecem organizmu, nego zamena pri razmnozavanju, deljenju ili kako god hoces da nazoves proces. U prevodu u svakoj sledecoj generaciji bakterija odredjena kolicina fosfora u DNK se zamenjuje sa arsenikom zbog nedostatka fosfora.

PS: kao sto rekoh na pocetku, procitati saopstenje, pa procitati ponovo, pa razmisliti o onome sto pise, pa tek onda davati komentar :)

U pitanju je novinarsko saopštenje, da si gledao emisiju na NASA TV sinoć ne bi iznosio takve zaključke.

ja se čitav dan spremao da gledam, još govorio ljudima da gledaju obavezno, i onda lepo zaboravio skroz :D
jel ima negde neki snimak tog stream-a, na nasinom sajtu onaj video ispod teksta neće da mi krene nikako

arsenic_based_life.png

XKCD’s take on the news

Ovo ko obrada Jet Set-a:p
Samo u doda kauboja:D

Da li je moguce da im je toliko ponestalo ideja da su napravili Kauboje i vanzemaljce...Vise smisla bi imali dinosaurusi...ffs...ko li njih placa :D

Poslednja izmena:
A ostali ekranizovani stripovi su kao bolji? :p

U, ima u B produkciji daleko gorih stvari - mechagodzilla VS Transoctopus i slicno :d

mene je smorilo samo sto znam da ce u filmu da glumi Olivia Wilde, na koju dobijam srchke, a ocigledno je da ce da bude shit. wild wild west fazon.

A ostali ekranizovani stripovi su kao bolji? :p

Američki stripovi su generalno glupost živa ali ovaj je nadmašio sve. Iskreno, nisam ni znao da postoji strip, verovatno je novijeg datuma.

ček malo, the walking dead strip je ekranizovan u žešće dobru seriju na AMC-u, Kick Ass strip u verovatno najbolju filmsku ekranizaciju, Scott Pilgrim vs. the World takođe, jel gledao neko od vas to uopšte?

Dobro de, u pravu si, ima izuzetaka.
Zapravo možda bude sasvim zabavan film.

Kakav bre skot pilgrim, nemamo 12 godina da to gledamo.
Inace Sin City film je najbolja ekranizacija nekog stripa.

ja lično nijednog potheada/pottera nisam gledao, ne šizim oko novih nastavaka, ne pratim vesti o tome, bukvalno ne postoji za mene. naravno niti planiram ikad da gledam u životu, a i ako budem imao decu ikad zabraniću im :D, ne znam zašto sam takav u vezi toga ali me to(potter) jako nervira

pilgrim i kick ass nisu oni tipični strip junaci pa su zato i zanimljivi, 300 i sin city su do jaja takođe :D
skroz sam i zaboravio za njih. aliens &(logičnije je vs.) cowboys ću gledati zbog Craig-a najviše, baš me zanima kako jedan englez glumi kauboja, to mi je veći sci fi od tih aliena u filmu.
gledao sam tron pre neki dan prvi put u životu, jako dobar filmić pogotovo za ono vreme, a šteta što Arena u NS-u kasni ponovo(da li ćemo ikad i doživeti da je završe) pa nema ništa od Trona Legacy u 3D, ***.

Poslednja izmena:
Skyline je jako dobar, ja očekivao neki ultra mega turbo trash poput onih filmova na SyFy kanalu, međutim ovaj ima efekte boli glava, priča je naravno tupava. Kao njihov point of view, samo su napravili dosadne likove pa sa njihove tačke gledišta ceo događaj deluje tupavo.
Kraj mi je jako dobar.

^

Jedino sto film donekle vadi jesu efekti upotrebljeni u pravoj meri i na pravi nacin, mada je u principu sve vec vidjeno u sl. alien invasion filmovima. Sve ostalo... :(

Cini mi se takodje da mu nedostaje pravi filmski kraj, tj da su film tretirali vishe kao tv epizodu sa jakim cliffhanger-om nego kao film za veliki bioskopski ekran.

Nazad
Vrh Dno