Hanna je produkt breeding programa koji bi trebao da stvori savrsenog assassina, pre svega uklanjanjem genetski usadjene empatije prema drugim ljudskim bicima. Program je ugasen, i svi rezultati programa su sistematski eliminisani. Dakle, to je jak distopijski seting, bez obzira sto se radi o kontemporarnim zbivanjima.jedno kratko pitanje:
Kakve Hanna ima veze sa SFom ?
Nope gospodine_M, pogresno si protumacio film.
Eto VGagi je dobro objasnio. Cak se u filmu par puta spominju braca grim i zasto hanna hoce da ubije "vesticu".
Takodje kad izgubljeno luta po maroku ne bi li nasla kucu u nemackoj (ivica i marica).
Zato film nije akcioni klise gde klinka ide i kida sve po evropi u rambo stilu, vec omnibus bajki koje vode pricu.
Vgagi je napisao(la):Vishe cenim suptilan kontekst, kao sto je to slucaj sa Hannom, nego kad neko na silu pokushava da mi saspe 'epsko znacenje' u grlo kao sto je to bilo sa ToL.
Joe Wright on His Feminist, Fairy-Tale-Inspired Action Movie, Hanna
'Hanna' Star Saoirse Ronan on Fairy-Tale Acting and Killer Training
Ok pogledacu pa cu vam javiti kako stoje stvari u vezi sa filmom :d :d...nisam planirao da gledam triler sa klinkom ubicom ali zaintrigirali ste me, mada poslednji put je bilo tako sa the tree of life i nisam uopste bio odusevljen filmom...
Pa ne moze bas takvo poredjenje sa hranom, ali kad smo vec tu, jel mogu da ti malo drugacije to protumacim i uporedim?Nije stvar u jedenju vecere vec u tome kako je vecera spremljena i kakva ce da bude gostu koji ce da je pojede. Prvi je veceru spremao veoma dugo, ulozio ogroman trud u nju sto vizuelnom prezentacijom, to i samim ukusom, dok je drugi to skuvao na brzinu kao sto svaki dan radi i zacinio znajuci sta gost voli.
Poredjenje sa hranom je totalno neprimereno ali eto izvukao sam i simboliku "kvaliteta" i "kvaniteta" hrane, njene impresije na gosta, nedostupnosti i vizuelne prezentacije.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari