Oh izgleda da uopste nisi skapirao hanicu

sto mi je malo cudno, jer si poprilicno filozofirao za tree of life.
Mozda nisi citao bajke kao mladji, pa hanicu gledas kao akcioni film.
Ne znam da li je to sarkazam?

U slucaju da nije onda... da, stvarno nisam mogao da skapiram gomilu apsurdnosti, dete koje je odraslo u sumi i nikada nije videlo sijalicu a zna da pobegne iz hajtek cia baze ko da se svaki dan tamo igra, Boris Beker i dvojica njegovih neo-naci skinheda kompanjona kao negativci, Hanna koja naravno mora da bude lezbis da bi se tinejdz publici jos malo... ahmm... a o onoj british porodici, Kejt, Bani i ostalima da ne govorim kao i ostalim apsurdnostima price koja krece iz ok premise da sama sebe potkopava do kraja. U sustini film ima sve, tinejdz Born, zle Nemce, Banu u kupacem, genetski inzinjering, moderne fast paced kadrove, dakle producenti znaju sta ce da privuce vise generacija publike i sve to u jednom mixu. Ma i ovo sve mi nije problem da svarim da prica ne potkopava sama sebe i apsurdnosti stalno prelaze u sledece c`mon! Za mene ispod prosecan film, za neke prosecan, neki ce da se oduseve, no generalno nebitno, c`est la vie...
btw, ne znam kakve veze bajke imaju sa svim ovim, ali ako mislis na literarnu vrednost i mogucnost razvijanja maste za fantaziju onda tek nemaju veze jer bajke bar ostaju dosledne svojoj prici. A inace filozofiranje o tree of life nije bas filozofiranje vec gotovo poetsko tumacenje necega koje samo po sebi treba da se vidi i oseti...
And jos jedan btw, hanna i jeste akcioni film, posto hanna koristi svoje martial arts and gun handling sposobnosti a ne jezicke u pregovaranju sa "negativcima", doduse, ona razmazena britanka je verovatno upucena i u njene jezicke sposobnosti.