Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Darabont nije napustio show svojevoljno, nego mu je AMC dao otkaz, i to na veoma neprofesionalan nachin (posto su ga najpre iskoristili za promociju show-a na Comic Con-u). Takodje je smanjen budzet po epizodi za $650k. Ergo, bice smanjen broj glumaca u stalnoj postavi. Sto je sve u svemu prilicno imbecilno od AMC-a, jer je ovo jedan od retkih tv show-a koji ne samo da je imao pristojnu gledanost vec jedan od vrlo malog broja tv show-a cija se gledanost povecavala.

Odgledah Real Steel pre neki dan. Ukratko rečeno, film OTKIDA kako je dobar. Hugh Jackman je jedan od glumaca pored Denzel-a i Bale, čije filmove cu pogledati kakvi god bili. I ovog puta nije razocarao, standardno odlična gluma uz par mesta gde dobro nasmeje publiku. Dakota Goyo je takođe oduševio, pred sobom definitivno ima karijeru. Sto se tice robota i efekata, nisu preterivali, ima ih taman koliko treba i odlični su. Generalno gledano ne sećam se da me je neki film naterao da se toliko unesem u završnicu i da navijam u bokserskom stilu za jednog robota. Od mene sve preporuke za film.

Poslednja izmena:
hehe, a oplevise po meni pre par strana, kako ce to da bude holivudski popkorn shit.

A kakav film moze da bude o robotima-boxerima nego holivudski popkorn shit.

ja se nešto dvoumim da ga gledam, sa jedne strane imaš jackman-a a sa drge robote boksere

a robot bokser, je automatski "popcorn shit", a dva limena robota, jedan nalik na vesh masihnu, drugi na madonu, cale i sin kao inspiracija svih narednih spanskih serija, i zeleni gombit kao svemudri mudrac ne zvuchi shit ? dajte man'te se predrasuda.

Indi SF, deluje zanimljivo

dajte man'te se predrasuda.
A da odgledamo film pre nego sto pocnemo da ga plevimo ?

Nije problem tema filma po sebi, vec to sto je poslednjih godina sve vishe filmova koji mogu da se svrstaju u popcorn shit, tj to je postalo pravilo a nesto stvarno dobro je postalo izuzetak.

Setite se Terminatora...
"Casting Arnold Schwarzenegger as our Terminator, on the other hand, shouldn't have worked. The guy is supposed to be an infiltration unit, and there's no way you wouldn't spot a Terminator in a crowd instantly if they all looked like Arnold. It made no sense whatsoever. But the beauty of movies is that they don't have to be logical. They just have to have plausibility. If there's a visceral, cinematic thing happening that the audience likes, they don't care if it goes against what's likely."

—James Cameron on casting Schwarzenegger.

Kako bi Terminator izgledao danas:
2u7p2pu.jpg

Poslednja izmena:
videh nesto jako chudno, danas:

[youtube]i-M5Qx57_UU[/youtube]

as it turns out - ce' stvarno da bude film, nije zezanjcija. produkcija je izgleda MTV, ili tako neki podrum ..

a robot bokser, je automatski "popcorn shit", a dva limena robota, jedan nalik na vesh masihnu, drugi na madonu, cale i sin kao inspiracija svih narednih spanskih serija, i zeleni gombit kao svemudri mudrac ne zvuchi shit ? dajte man'te se predrasuda.

+1
i još se nasmejah.

videh nesto jako chudno, danas:

[youtube]i-M5Qx57_UU[/youtube]

as it turns out - ce' stvarno da bude film, nije zezanjcija. produkcija je izgleda MTV, ili tako neki podrum ..

Jonas brothers sa supermocima i kamerama, sex, zezancija i jackass fore koje su zakonom obavezne kad imas super moci, pa posle toga medjusobno zarate kao kuminacija scenarija. Sve to na prvi pogled, no odlgedacemo film da vidimo sta kaze...

ma onaj bay nam je svima nabio predrasude čim se roboti spomenu

Kakav je super 8, jel gledao neko? Pretrcao sam ga samo vidim da su neka decurlija u pitanju, ove nedelje sam vec odgledao jedan "Deciji SF", Attack the block, ali to je ipak britanski film pa ima prednost. Ako je ovo neko pateticno Americko prokenjavanje da brisem?

Ja sam se razocarao. Spilberg pokusao da se vrati u proslost - losa gluma, los setting, losa (nedovrsena prica), uzsno iritirajuci supporting characeter u vidu debelog klinca

Ja ga upravo odgledah i bas je oldskul. Jedina zamerka je sto je modernije brutalan, ali i dalje se oseca stari Spilbergovski smek. Nije nikakav specijalitet od filma ali je mi je bas lepo legao.

Doduse, smogao sam snage bio pre neki dan i odgledao onu "preporucljivu" Hannu i sta reci sem jedva ispod prosecan film sa gomilom apsurdnosti, plot holes-a i da ne nabrajam jos kakvih cheesy momenata...

Odgledao sam juce Super 8 i...
Moze da se zove i Gunisi 2 sto se mene tice. Identican koncept, mali grad u Americi, deca tinejdzeri u avanturi, potraga za "blagom" decak i devojcica, njihove porodice i socijalni momenat...mislim sve je identicno Gunisima, cak i vreme radnje..Izvodjenje je klasicno Spilbergovski, zabavno, vizuelno perfektno...Instant zabava, ocigledan komercijalni film koji puca na prosecnog gledaoca kojem film sluzi za zabavu i nista vise od toga. Nisam ni ocekivao vise od filma ali svakako preoruka za gledanje ko voli kokice...

Svaka cast kako ste blagi, ja ga odgledao sinoc i nemam ni jednu lepu rec. Sve je nekako povrsno i neubedljivo, deca (piroman sa protezom malo odskace), ocevi, njihovi odnosi, zli pukovnik, pa cak i alien. Uopste nije uspeo da mi drzi paznju niti da me zainteresuje, jedva sam cekao da se zavrsi, uzasno mi je dosadan bio. Pre njega sam odgledao ovde rado popljuvane transformerse (3) i sto se mene tice za 2 klase su ispred, iako pripadaju istoj "popcorn shit" kategoriji.

Transformersi kolko god losi bili, CGI i dizajn robota su 10 godina ispred svega do sad na filmu i televiziji.

Au 10 godina.... ako je ista bilo rendering i dizajnerski zahtevno u poslednje vreme onda je to bio Avatar, sa sve MASSIVE florom, faunom i kompleksnim izracunavanjima interakcije flore i faune. Transformersi su uvek bili CGI + ako je moguce vise live action po Majkl Bej jevandjenju, a jedino je prvi deo bio interesantan i svez, drugi je blasphemy a treci je i izgubio pravo na komentar. :D

Daj M, roboti ne zasluzuju komentar a na super 8 imas samo jednu zamerku i ima neki kao "smek" i legao ti je? :zgran:

Znas kako mislim, odrastao sam na Gunijima, ET-u i ostalim ranim radovima Spilberga, svideo mi se Cloverfield kao osvezenje u zanru i eto smuckano ova prva 2 i nekim minimalnim delom ovo drugo dobije se prosecan film koji mi se eto u neku ruku svidja podsecajuci me na stari decji avanturisticki zanr. Ne kazem da je film nesto do yaya, vec eto prosecan film koji mi je bio simpatican i predstavljao mi opustajucu zanimaciju dok sam ga gledao.

Problem kod Transformersa je sto je prvi deo bio relativno robot osvezenje a svaki ostali deo je sve moguce iz prvog degradirao, pocevsi od same price pa cak i nelogicnosti da je treci deo nastavak drugog, a o "supljim" karakterima i ostalim multinacionalnim stereotipima robota da i ne govorimo... Prvi deo je bio i totalno osvezenje za vizuelne efekte, dok u drugom a pogotovo u trecem me cak ni oni vise apsolutno ne interesuju jer je sve ostalo otislo u dno kategoriju. Doduse, Bej ce garant da snimi i jos po neki film, a pre toga ce script i sledeci supermodel izabrati na eci-peci-pec.... naravno, ne sumnjam da ce zarada da bude oko milijarde a verovatno i vise.

To prvi put cujem. A ako je zaista tacno, mozda trandze i ne budu raspad kakav su od 2. nastavka. Bilo bi odlicno stavise:D ... Stetem ce da prebije sve zivo i mrrrtvo.

Definitivno ce biti jos trandzi ali sve je jos u idejama i nagadjanjima.

Doduse, smogao sam snage bio pre neki dan i odgledao onu "preporucljivu" Hannu i sta reci sem jedva ispod prosecan film sa gomilom apsurdnosti, plot holes-a i da ne nabrajam jos kakvih cheesy momenata...

Oh izgleda da uopste nisi skapirao hanicu :) sto mi je malo cudno, jer si poprilicno filozofirao za tree of life.
Mozda nisi citao bajke kao mladji, pa hanicu gledas kao akcioni film.

hanna je jedan od boljih filmova ove godine, baš je bilo uživanje gledati ga. žao mi jedino što nisam gledao u Areni jer bi doživljaj bio još bolji jer u zadnje vreme tamo na projekcijama bude max 5 ljudi, ili pre neki dan na Change Up (koji isto može da upane u SF (ali DumbSF) kategoriju) bio sam sam u sali :D

Oh izgleda da uopste nisi skapirao hanicu :) sto mi je malo cudno, jer si poprilicno filozofirao za tree of life.
Mozda nisi citao bajke kao mladji, pa hanicu gledas kao akcioni film.

Ne znam da li je to sarkazam? :) U slucaju da nije onda... da, stvarno nisam mogao da skapiram gomilu apsurdnosti, dete koje je odraslo u sumi i nikada nije videlo sijalicu a zna da pobegne iz hajtek cia baze ko da se svaki dan tamo igra, Boris Beker i dvojica njegovih neo-naci skinheda kompanjona kao negativci, Hanna koja naravno mora da bude lezbis da bi se tinejdz publici jos malo... ahmm... a o onoj british porodici, Kejt, Bani i ostalima da ne govorim kao i ostalim apsurdnostima price koja krece iz ok premise da sama sebe potkopava do kraja. U sustini film ima sve, tinejdz Born, zle Nemce, Banu u kupacem, genetski inzinjering, moderne fast paced kadrove, dakle producenti znaju sta ce da privuce vise generacija publike i sve to u jednom mixu. Ma i ovo sve mi nije problem da svarim da prica ne potkopava sama sebe i apsurdnosti stalno prelaze u sledece c`mon! Za mene ispod prosecan film, za neke prosecan, neki ce da se oduseve, no generalno nebitno, c`est la vie...

btw, ne znam kakve veze bajke imaju sa svim ovim, ali ako mislis na literarnu vrednost i mogucnost razvijanja maste za fantaziju onda tek nemaju veze jer bajke bar ostaju dosledne svojoj prici. A inace filozofiranje o tree of life nije bas filozofiranje vec gotovo poetsko tumacenje necega koje samo po sebi treba da se vidi i oseti...
And jos jedan btw, hanna i jeste akcioni film, posto hanna koristi svoje martial arts and gun handling sposobnosti a ne jezicke u pregovaranju sa "negativcima", doduse, ona razmazena britanka je verovatno upucena i u njene jezicke sposobnosti. :D

jedno kratko pitanje:
Kakve Hanna ima veze sa SFom ?

Vrh Dno