Šta je novo?

SBB - zašto tako loš DL/UL odnos?

Rumunija i Bugarska su imali bolji net od nas, mnogo pre ulaska u EU i pre kandidature. I to u doba kada su definitivno bili iza nas (sada vec kada se pogledaju konkretni podaci vise ne verujem da su iza nas u bilo cemu).

Nije problem zakopati kablove kod nas, problem je da te kablove neko ne iskopa ili presece jer nisu njegova nadleznost kad svoje kablove/cevi sredjuju :D Kod mene (BG, Dorcol) su jednom prvo EDB, pa Telekom, pa Vodovod pa SBB BUKVALNO 4 dana za redom jedan pa drugi raskopavali i zakopavali jer kad je jedan svoje sredjivao, zeznuo je drugome kablove! Ulica raskopavana i zakopavana 4 puta barem za 4 dana! ^%$^%$&%^$& Nazalost ne preterujem, ovo se desilo za ove 4 firme! Cekao sam da dodje MTS/Telenor jer su im zeznuli stanicu samo :D

Uh... al' ozbiljno, gde je kod nas najveći problem, što nemamo bolji net, što nas pretekoše svi od reda (Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, ko zna možda i Albanija i Makedonija, ako već nisu uskoro će?)

Jel' u nedostatku prave konkurencije (maltene samo Telekom velikouvoznik interneta pa skoro da ima monopol), jel' u zakonodavstvu i vlasti (koje možda favorizuje Telekom?), jel' u informatičkoj nepismenosti nacije (pa i ne znaju da može brže i bolje), jel' u parama tj. slabom standardu stanovništva pa se provajderima ne isplati da ulažu u značajnije poboljšanje infrastrukture... Kako su bre ove gore navedene države rešile probleme, pa mora biti da ni kod njih nije bilo bajno i sjajno, ali su sad nekoliko godina ispred nas... :(

Uh... al' ozbiljno, gde je kod nas najveći problem, što nemamo bolji net, što nas pretekoše svi od reda (Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, ko zna možda i Albanija i Makedonija, ako već nisu uskoro će?)

Očigledno zaboravnost. ;) Vrlo brzo smo zaboravili sankcije, embarga, bombardovanja, stotine hiljada "novih gradjana" (koji su pobegli iz bivših a i budućih nam "bratskih" država :p) gubljenje inostranih tržišta, "plišane revolucije" prividne smene vladajućih demokratskih partija (kao i "obaveza" :p istih da postavljaju rukovodstvo u "državnim" firmama pa i Telekomu) što nas sve odvaja od zemalja koje su bile "pobednici" protiv "zle" Srbije

Ako cemo tako onda mi imamo mnogo vecih problema od samog interneta a to je da smo mi u nasoj drzavi sve zivo rasprodali sto se moglo rasprodati dok susedne nama drzave rade obratno, sve sto su stranci imali u njihovim drzavama to su oni odkupili i tako da je kod njih veca zaposlenost nego kod nas. Danas posao u drzavnoj firmi mozes dobiti samo tako ako vidis nekog matorca da ide da se vuce po firmi ko prebijena macka i da vidis na kom je radnom mestu pa kada padne na zemlju da se umuvas na njegovu stolicu i da nasilno prisvojis to radno mesto jer drugacije se ne moze dobiti posao u drzavnoj instituciji a kojih je ostalo malo da su drzavne firme postale ugrozene vrste i da ovo malo sto je preostalo treba staviti pod nadzor.

Ej mi se tu raspravljamo oko interneta a oni nama uvode *****ne zakone! Jel ste znali da ako sada ubijete buba maru da ce da platite kaznu od 15.000 hiljada dinara ej bre buba maru, pa jel ova drzava ima imalo pameti. Pa mi smo izgleda jedina drzava na celom svetu koja je zastitila buba mare.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/zanimljivosti/story/172540/Za+ubijanje+bubamare+15.000,+mrkog+medveda+milion+dinara.html

Dobro je da imao i ovakav internet, jer da se neko drugi pita nama bi bio dovoljan i dial up. Naravno da i ja ko i svi ostali zelim mogo brzi net u ovoj drzavi ali koji ce mi brzi net ako ce da mu stave paprenu cenu i ja to ne mogu da priustim sebi.

Poslednja izmena:
ja sam do pre par godina iznajmljivao stan na zvezdari..... kablovska PTT, telefon - dvojnik..... ludilo....kacio sam se modemom 44k
PTT-a ne zanima net, oni prosto zele da im firma propadne, imali su neki eksperimentalni net, besplatan, nekad radi nekad ne a i to je bilo 64k. Zvao slao molbe, zahteve da me skinu sa dvojnika i oni skinu ali stave PCM pa sam mogao da se slikam, cak mi je i modem isao sporije (32k). Wireless mrka kapa jer je zgrada u rupi, a i wireless provajderi bili neki dripci

Ne zivim vise tamo ali verujem da je situacija tamo ista, tamo ljudi i dalje ne mogu da dobio BB internet
Zato je meni sam ovaj SBB 4mbit kao 200mbit.

U ovoj zemlji uvek moze gore, zato cutite i pu$it@
Ova nasa zemlja je idealna za monopole svih vrsta, nije veliko trziste, nema mnogo konkurencije, a nema ni para u igri sto znaci da ce konkurencija tesko da zazivi i onda kad se docepate monopola mozete da sisate raju do u beskraj...nije tako samo sa netom, tako sa svime, sa mlekom, sa gasom, sa naftom, sa secerom, sa malinama.....

Ej mi se tu raspravljamo oko interneta a oni nama uvode *****ne zakone! Jel ste znali da ako sada ubijete buba maru da ce da platite kaznu od 15.000 hiljada dinara ej bre buba maru, pa jel ova drzava ima imalo pameti. Pa mi smo izgleda jedina drzava na celom svetu koja je zastitila buba mare.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/zanimljivosti/story/172540/Za+ubijanje+bubamare+15.000,+mrkog+medveda+milion+dinara.html
koliko para za komarca?
jel ima neka kazna za otkinut list sa drveta?

Poslednja izmena:
Gledam sad nove promo pakete Verata - za cenu standardnog flat paketa uz ugovor u SBB-u (6Mb up/384kb down) u Veratu se dobije 30% veci down i 300% veci up! 8 down/1 up!

Poslednja izmena:
Jericho, prostudiraj to malo bolje, sta je sve ukljuceno u jednu i drugu cenu(KTV) i da li mora da se potpise ugovor na neki period da bi se dobio taj promo paket?!

Jericho, prostudiraj to malo bolje, sta je sve ukljuceno u jednu i drugu cenu(KTV) i da li mora da se potpise ugovor na neki period da bi se dobio taj promo paket?!

Ako je nesto netacno, napisi, sta ima da studiram?! Proverio sam pre nego sto sam okacio, SBB uz ugovor na 12 meseci nudi 6Mb/384kb, a Verat u promociji uz isti takav ugovor nudi 8Mb/1Mb.

Evo pa pogledaj sam Verat vs. SBB.

Edit - nije 300%, vec 200% brzi, tj. 3 puta.

Poslednja izmena:
Podsećamo vas da se akcija odnosi na korisnike realizovane do kraja oktobra, koji do sada nisu imali ADSL uslugu i koji potpišu ugovornu obavezu na 12 meseci.

Mislio je na ovo, verovatno .... možde na važi za one sa MIKom, samo za glanc nove ADSL korisnike?

Nazad
Vrh Dno