Šta je novo?

SBB WebStar cable modem monitor (WSModemStat) programcic :)

Ok samo mi nije jasno kad kazes izmedju -8 i +8 dbmW. Sta to znaci da li je bolje kada je signal u + ili u -?

Ovako, kod dolaznog signala nije bitno + ili -, najvaznije je da nije manje od -8 ili vece od 8 za optimalni rad ili da nije manje od -12 ili vece od +12 da bi uopste radilo. Najidealnije je da je negde oko NULE, mada ni +/-2 od nule odstupanje nije lose. Ali sam kvalitet veze ne zavisi samo od ovog i odlaznog signala, ima tu i SNR (Signal to noise ratio - Odnos korisnog sginala i shuma koji mu smeta), on je u idelnom slucaju oko 40dBmW, ali u vecini slucajeva je izmedju 30 i 37, a ako to padne ispod 30 onda mozes opet imati losu vezu pa makar ti je dolazni signal bio tacno na nuli :)

Poslednja izmena:
Opet mi nije jasno.
Ja skinem jedan spliter za koji sam svestan da mi pravi problem sa signalom i tada mi internet
drasticno bolje radi,a u programu mi tada pise da dolazni signal radi na -4,3dbmW.
Kako sad to ako je najvaznije da nije manje od -8 ili vece od +8.

Poslednja izmena:
pa -4,3 je veće od -8 :)

Hhahahahaha,pa ja sam prolupao!!! :laugh: :,,::bottle::bottle::bottle:

E jos da vas pitam,imali neko ideju kako da poboljsam odlazni signal. Napominjem da i sa tim spliterom sto mi kvari signal i bez njega on iznosi 54 dbmW.

Poslednja izmena:
Tesko da ces moci odlazni da poboljsas ako skidanje splitera ne pomaze. To je vec problem SBB-ov i oni treba da ga resavaju :)

Mada na netu ima da se kupe dve vrste pojachala, jedno koje sam vidjao kod druga (ja sam mu ga narucivao iz amerike kreditnom :p - za KDS NS cable provajdera u Novom Sadu), tzv. drop amplifier ili skraceno drop-amp, on pojacava dolazni signal, dok odlazni kvari za zanemarljivih 0.5 dBmW. Konkretno taj sto smo kupili je bio Electroline DropAmp EDA 2100 sa jednim izlazom, mada ih ima i sa 2 i sa 4. Pojacavao je dolazni signal za +15, a drug je pre toga imao -11 dolazni, posle toga je imao +4, pa je stavio jedan spliter koji je imao loss od 3.5 pa ga je smanjio skoro na nulu tj na 0.5dBmW. Sa upstream signalom nije imao ni pre pojacala problema, tako ni posle stavljanja i odma je slika na TV-u bila drasticno cistija na svim kanalima, a modem shljakao super :p

Evo o kom je pojacalu rech: http://www.dropamp.com/shop/product_info.php?cPath=3&products_id=28

Kachi se na 110Volti pa smo morali da nabavljamo ispravljacjh sa nasih 220V na 110V dodatno :( I morali smo da pazimo da narucimo onu verziju koja propusta odlazni signal po Euro DOCSIS standardu, jer po americkom je odlazna frekvencija negde od 5-42 Mhz a po Euro je od 5-65 Mhz (ne znam tacno brojke ali tako nekako), a modem mu je radio na 60Mhz tako da je uzeo pogresno ne bi imao odlazni signal uopste :)

Druga vrsta pojacala (ujedno i skuplja) i za koje bi morao da trazis dozvolu od kablovskog operatera je pojacalo koje pojacava i return path, tj odlazni signal takodje (mozda tebi bas takav treba), ali ponavljam pojacavas pored signala koji ide prema tebi i onaj koji vracas nazad u mrezu, samim time mozes poremetiti dosta parametara ljudima u svojoj okolini, bas zbog toga operater ti ne bi tako lako to dozvolio.

Da se ne bi bakcao sa pojacalima odlaznog signala, ti najbolje okreni SBB i smaraj ih par dana o signalu kako je losh, ne samo na modemu vec i na TV-u i kad tad ce doci ekipa i ugraditi par njihovih pojacala za oba pravca signala na njihov chist racun i tvoju dugu ljubav :)

Poslednja izmena:
UPDATE: Interna verzija je dosla do 0.3.9.7, nista previse vazno da bi uploadovao :) Inace juce sam pripremio aplikaciju tj. parsera da moze da prima parametre za custom parsiranje bilo kakve system.asp stranice (od kako sam dobio jednu koja nije ista kao moja - hvala sinisamars :p). Tu sam stao, jos uvek nisam implementirao spregu da se konficguracija ucitava iz neke datoteke, tako da jos nije spremno za vecu verziju :( Prestao sam da radim na konfig sctiptingu za sada, presao sam na novi projekat koji ce biti deo WSModemStat-a sigurno i koji ce povecati verziju za +0.1. U pitanju je Auto Update funkcija koja ce biti ugradjena u 0.4 verziji. Od te verzije pa nadalje ce sam program sebe da updateuje kada ga pokrenete i ako nadje noviju verziju na mom sajtu, tako da necete morati sami da skidate program svaki put kada ja izdam novu verziju nego ce to programcic sam od sebe da uradi (lepo zar ne? :p). Taj updater mi je za sada prioritet, cisto da ga imam i za sledece programcice koje cu mozda u buducnosti praviti.

Ocekujte novu 0.4 verziju sa updateom do kraja nedelje, ukoliko do onda ne izadje znajte da nece izaci do septembra (idem na odmor 10 dana od 21 - 30 avgusta, a odlucio sam da ne nosim laptop samnom, jer sam otisao na zasluzeni odmor zar ne? :p)

Pozdav, keep the feedbacks coming, sto vise terstera to bolje zar ne? Ne ustrucavajte se javljate se i pricajte kako radi/neradi :)

Cao dobri ljudi, evo mene konacno posle par dana kodovanja i blejenja :)

Verzija 0.4 je upravo izasla :) Shta ima novo pitate se? Pa ovako:

- Sam programchic sto se tice modema nema nista novo osim ispravljanja bugo-ova sa zauzimanjem memorije i oslobadjanjem iste (tih bugova nikad dosta :p)
- Novo i mozda najvaznije za ovu verziju je da se na pocetku prvo pali AutoUpdater (o kome sam ranije pricao da cu da ga pravim ovih dana) i koji vam nudi opciju da proveri da li ima novih verzija ili ne na mom http serveru. Znaci samo stisnete Update i cekate da se skine ili ne skine ako nema novije verzije, lepo vam sve ispise sta se desava tako da ne moram puno da pisem ovde. Za sada smaram sa Updaterom i palim ga na pocetku aplikacije dok se ne istestira, kasnije ce to samo biti opcija koju korisnik pali iz aplikacije samo ukoliko zeli da updateuje :)

To je to, evo vam download do verzije 0.3.9.9 koja ima AutoUpdater 0.6.7 u sebi i koja je cisto Dummy verzija ne bi li preko nje skinuli novu 0.4 putem AutoUpdatera (luche moj malo :p).

PS. Plz otpakujte iz rar-a WSModemStat.exe u neki folder pa ga tek onda pokrecite i odatle ga i updateujte, jer ce se nova verzija prepisati preko starog .exe-a, jer ukoliko pokrecete iz WinRar-a (ili nekog drugog pakera) necete imati novu verziju (jer ce zameniti onu u TEMP folderu a ne onu u RAR-u :p)

Link: http://delerium.users.sbb.co.yu/WSModemStat ver 0.3.9.9.rar

Ajde sada da cujem kako radi Updater? Kontam da ima bugova sigurno, za sada reaguje samo na uspesno konektovanje na update server i skidanje updatea, i na greske tipa: nema updatea na serveru ili problem sa update serverom. Kontam da nece najbolje raditi ukoliko vi nemate net (mozda se zakuca prilikom provere ili skidanja nove verzije jer nisam stavio timeout timer, mrzelo me sad, sledeca verzija :p) .

Pozdrav svima, sutra se ide na more :)

PS. Ako updater radi, mozda do kraja dana dodam moduo za konfiguracione skripte o kojima je bilo price ranije (custom parsiranje system.asp stranica razlicitih firmwarea :p), pa cete opet moci da updatujete na verziju 0.5 mozda :p

Poslednja izmena:
Nesto ste mi se ucutali, vidim da u toku dana par puta se procita tema, ali niko nista da kaze :)
BTW, izasla je nova verzija WSModemStat 0.5 koja puno obecava za nekoga, a za nekoga ne. Elem, dodao sam scripting, naravno kao i sve ostalo jos uvek u experimentalnoj fazi :p

Slika vredi vise od milion reci, a i ja pricam puno, pogledajte i sami:
WSModemStat%20ver%200.5%20screen.JPG

Znaci kao prvo, updater se ne pokrece kao u verziji 0.4 pre programcheta, vec mozete sami da kliknete proveru i skidanje updatea kada god hocete (ukoliko imate sada 0.4 verziju mogli bi to da uradite ne bi li pokupili novu 0.5 verziju :p). Jos jedno novo dugme ima? Jes vala, dugme se zove ucitaj konfiguraciju i otvara prozor za izabir konfiguracija, Imam za sada dve cfg datoteke, za moj modem i za sinisamars-a (koji mi je dao stranicu njegovog modema koji je matori HW ver 1.0 sa razlicitim firmwareom od mog i ostalih novihih modema). Konfiguracija koja se po defaultu otvara na pocetku je INTERNA tj. za moj i vas modem (ukoliko vam je modem HW verzije 2.0 ili 2.1) i onda vam ne trebaju nikakvi konfiguracioni fajlovi samo exe od programa. Ukoliko ste nesrecnik sto se tice verzije i imate 1.0 (sinisamars prozvan si :p) onda je pozeljno ucitati odgovarajuci cfg tj. za verziju 1.0 modema pod imenom "EPC2100HW1.0SW2.0.1r1142-050302.wsc". Mislim da ime datoteke govori dosta o modemu za koji je naprvljena. Naravno mozete wsc fajlove da otvarate u Notepadu i da gledate sta ima i kako radi sve to. Ne preporucujem da menjate parametre u datoteci ukoliko ne znate zasta tacno sluze, u suprotnom moze doci do pogresnih ocitavanja parameara modema u programu ili jos gore pucanje programa. Kao sto sam rekao experimentalno je sve pa i najmanja greska u cfg fajlu za koju nisam stavio proveru moze dovesti program do ludila :p Resavanja i detaljna provera ispravnosti wsc fajlova je zadatak za privodjenje kraju i finalne STABLE verzije programa, ali za sada je ovako.

Kome treba cfg fajlovi radi testiranja ili koriscenja (sinisa :p) moze ih skinuti ovde:
INTERNA.wsc (koja je ugradjena u sam program ali je tu cisto radi poredjenja sa ovom drugom)
EPC2100HW1.0SW2.0.1r1142-050302.wsc (za modeme HW 1.0 i zadnjim firmwareom za njih tj SW verzijom)

Link do nove verzije aplikacije sa cfg fajlovima u RAR-u za one koji oce sve u kompletu da uzmu, ili nemaju verziju koja podrzava AutoUpdate (< 3.9.9.9) ili nemaju uopste ovu aplikaciju , mogu je rucno skinuti sa: WSModemStat ver 0.5

Ukoliko ima ljudi kojima jos uvek ne radi aplikacija, tj ne ocitava im pravilno parametre, neka mi posalju system.asp datoteku i ja cu videti da napravim cfg fajl i za njihove verzija modema (nadam se da nema vise razlicitih modema osim ovih 2.0/1 i 1.0 :wall:)

Ja sutra put pod noge i pravac more :banana: Keep the memory alive i pokusajte da mi zadrzhite ovaj topic barem na prvoj strani, treba mi sto vise test usera, sto vise feedbacka tj komentara ovde to ja bolju aplikaciju pravim. Kad se vratim za 11 dana odande voleo bih da vidim barem jedan komentar o tome kako radi AutoUpdate ili sama aplikacija.

Pozdrav ljudi, pozelite mi lep (zasluzheni) odmor na moru :)

Poslednja izmena:
E za sada autoupdate i ceo program na visti x86 radi odlicno!

Cao ljudi, eve ja se vratio sa odmora pre dva dana. Vidim da ste bili vredni (svega jedan covek je napisao nesto :p) sto je super sa obzirom da mene nije bilo tu.

Lepo sam se proveo iznaodmarao i sredio ten :) Javljam vam se sa posla, vise nemam tolko slobodnog vremena kao pre tako da ce razvoj WSModem Stat-a biti dosta usporen (1 do 2 updatea mesecno). Juce sam poceo da radim na novom projektu koji cu uporedo da radim sa WSModemStat-om i AutoUpdater-om, u pitanju je HTTPForwarder. Radi se o maloj konzolnoj DOS aplikaciji za prosledjivanje odgovora i upita prema odredjenom WebServeru (u pocetku samo HTTP ali ce mozda raditi kasnije i za ostale protokole npr FTP). Programce nije nista posebno i sigurno ima vec slicnih na netu, ali ovaj sam hteo cisto zbog sebe da odradim, a ko zna, mozda se nekome bas i svidi nacin na koji radi i sta ce sve vec u njega biti dodavano.

Kako radi HTTPForwarder? Trenutno je na verziji 0.3 i radi skoro nikako :) Ideja je sledeca: WEBServer na nekoj masini <-> HTTPForwarder na nekoj drugoj masini <-> Browser na nekoj trecoj masini.

Npr kolko puta ste hteli da proverite status modema svog preko web stranice a da niste kuci i diretkno vezani na taj modem? Imate komp koji je stalno ukljucen na net? (ja ih imam dva :p). Taj komp je vezan za modem/ruter i ima pristup status stranici, dok npr sa spolja nema niko pristup.HTTPFOrwarder se pokrene na toj masini i kaze joj se na koji server da se nakaci i port (npr. za modem 192.168.100.1:80) i onda se kaze na kom portu da slusa dolazne konekcije od browsera od spolja (npr 80). Zapravo sve jako podseca na proxy/nat ali ne forwarduje sve nego samo jedan port koji mu vi navedete. Verujem i da bi vecina vas reko sta ce mi to kada mogu da instaliram proxu/NAT ili tako nesto. Naravno da je to mozda lakse resenje nego se bakcati sa ovim, ali ja ovde planiram da ubacim jos neke dodatke, kao sto je mozda zastita pristupa od odredjenih IP-eva, zastita sifrom vaznijih stranica kao sto je npr reset.asp, da ne bi svako ko poseti mogao da resetuje vas modem spolja :)

Za sada ne radi dobro sa frejmovima, tako da ne moze da otvori glavnu stranu modema, ali ako mu date direktnu putanju do stranica onda ce prikazati OK (npr. http://vasamasina:portnakomeslusa/system.asp). Takodje sam uspeo da resetujem modem na /reset.asp stranici od posla ovde kuci.

Ukoliko ima zainteresovanih, postavicu ovu najadniju za sada verziju (isprogramirana za 2 sata od nicega :p), pa ko oce neka isproba, ako treba dacu mu i uputsvo kako se pokrece, mada mislim da help (Usage) u njemu dovoljno govori o tome.

PS. Neka buduca verzija ce imati opciju da se instalira kao servis ovaj programcic pa tako moze da se pokrece zajedno sa serverskom masinom :) Ali za sada moram da strebam HTTP protokol tj servere (trenutno skidam njihove RFC-ove) pa cu da vidim kako da ga unapredim (barem da radi sa frejmovima za sada :p).

Eve screenshot pokrenutog programceta za pocetak:

HTTPForwarderscreen1.JPG

Pokretanje...

HTTPForwarderscreen2.JPG

Pocetak rada...

Pozdrav!!!

WSModemStat update ljudi na verziju 0.5.3.1. Zapoceo sam da se igram sa status.asp stranicom, nije nista kompletirano ali radi jedan deo. Updateujte program preko AutoUpdatera ili ga skinite OVDE

Prilikom updateovanja ima malo info o tome kako je ovo experimentalna verzija sto se tice status stranice, dok system.asp i dalje radi kao i pre onima kojima je radila :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Upravo sam preuzeo poslednju verziju programa i vidim da u donjem levom uglu prozora pise: "INFO: Monitoring je u toku" i nakon sto klinkem na "Diskonektuj se". Nisam siguran da li treba tako ili ne, ali mi je logicnije da ne.

Inace imam HW2.0, i Win XP, program radi odlicno.

Upravo sam preuzeo poslednju verziju programa i vidim da u donjem levom uglu prozora pise: "INFO: Monitoring je u toku" i nakon sto klinkem na "Diskonektuj se". Nisam siguran da li treba tako ili ne, ali mi je logicnije da ne.

Inace imam HW2.0, i Win XP, program radi odlicno.

Hvala puno na primecenom bug-u u tekstu :)

Hehehe... i ja sam primetio da sam zaboravio da sredim info tekst dole, jer sam ga koristio za debugovanje pa ga nisam u celini vratio, kao i jos neke stvari. Izgleda sam toliko brzo hteo da izdam novu verziju da sam zaboravio na to, a i zurio sam napolje :)

Evo ispravio sam taj tekst i sve sto sam bio izostavio u novoj verziji 0.5.3.2 pa samo odradite Autoupdate iz samog programa i imacete novu verziju. Nema portrebe za RAR-om ko nema programce neka skine prethodnu verziju sa linka iz prethodnog posta i neka ga updateuje iz programa :)

Sto se tice CPE (Customer Premise Equipment) dela status.asp stranice modema, malo je drugacije odradjena nego ostatak podataka tako da trenutno razmisljam o sto bezbolnijem nacinu da i to najefikasnije parsiram uz pomoc starog parsera, u suprotnom cu morati da pravim dodatke starom parseru...

Pozdrav za sada i uradite AutoUpdate :)

Poslednja izmena:
Zanima me da li je moguce promeniti Configuration file za paket?

Zanima me da li je moguce promeniti Configuration file za paket?

Ako mislis na cfg fajl unutar modema koji ti ogranicava download/upload i jos sto sta vezano za tvoj Internet paket, to moze legalno samo provajder da ti promeni tj da uploaduje na modem prilikom njegove prijave na mrezu :)

Sve ostalo je "mozda" moguce i nije legalno, tako da se ogradjujem odmah od toga, a kolko mi je poznato do sada, nisam za WebStar modeme video da je iko u mojoj okolini ista odradio/hackno dok za Motoroline surfboard 5xxx modeme ima hackova kolko oces - kod mog brata u Makedoniji koriste takve Motorole i on je isprobao i uspeo je da promeni cfg fajl modema bez problema (on radi u cable TV tamo tako da je to radio cisto da isproba :p)

Poslednja izmena:
Meni i dalje ne funkcionise...

Name
WebSTAR EPC2100R2
Hardware Version
2.1
Software Version
v2.0.2r1256-060303

Drago mi je da to cujem :)

Primetili ste da sada ide nesto sporijim tempom razvoj nego ranije. Sta da se radi obaveze me stigle, manje slobodnog vremena, ali to ne znaci da sam odustao od programcheta :)

Ako mislis na cfg fajl unutar modema koji ti ogranicava download/upload i jos sto sta vezano za tvoj Internet paket, to moze legalno samo provajder da ti promeni tj da uploaduje na modem prilikom njegove prijave na mrezu :)

Sve ostalo je "mozda" moguce i nije legalno, tako da se ogradjujem odmah od toga, a kolko mi je poznato do sada, nisam za WebStar modeme video da je iko u mojoj okolini ista odradio/hackno dok za Motoroline surfboard 5xxx modeme ima hackova kolko oces - kod mog brata u Makedoniji koriste takve Motorole i on je isprobao i uspeo je da promeni cfg fajl modema bez problema (on radi u cable TV tamo tako da je to radio cisto da isproba :p)

Interesuje me cisto hipoteticki, kad se promeni config file, kako se on vidi od strane provajdera, tj. kad istekne paket i recimo treba da se startuje sledeci da li se vidi koji je paket bio? Recimo opet hipoteticki, haknem cfg file i promenim na vecu brzinu, a onda recimo dan pred istek vratim na prvobitni pravi paket?

Hipotetichki cu da ti odgovorim, shto znaci da ne mora da je tako.

Verujem da bi ti promenio cfg dadoteku i imao vecu brzinu (ili manju :p) i sve bi to radilo. S druge strane nisam siguran da li bi se to registrovalo na tvojoj home stranici, tj. tamo gde proveravas kolko ti je ostalo do isteka paketa. Mada admini tamo sigurno ne prate pakete ljudi samo preko njihove verizje home stranice, 100% sam siguran da imaju poseban software koji im govori u svakom trenutku ko je na kakvom paketu i kakav cfg fajl ima kod sebe. Ti ako promenis cfg fajl na modemu ti mozes da ga nazoves kako god hoces i da u njega namestis brzine i ostale opcije kakve god hoces, ako to uradis tako a da se ne poklapa sa njihovim cfg fajlovima shansa da primete da se nesto chudno desava je velika. S druge strane ukoliko promenis npr sa 512k flat na 1024k flat, tj zamenis svoj manji paket sa njihovim vecim (ali pre toga moras da se dochepash sadrzhaja tog cfg fajla, ne bi li stavio isti), na prvi pogled administrator nece videti problem sve dok ne zaviri i ne vidi da ti ne bi trebao da imas taj paket vec onaj manji. Velika je verovatnoca da imaju software koji prati ovakve stvari i chim se pojavi modem koji ima drugaciji cfg fajl od onog koji je za njega predvidjen u tom mesecu, obavestice ih o tome, a onda si ga na**bo :) ili nisi (tehnike cloniranja serijskog broja ili promene MAC adrese modema, ne bi li se sistemu predstavio kao neko drugi, tj modem koji nije tvoj :p)

Kod brata npr, nemaju takav software za pracenje nego admini moraju ruchno da kontaju kada im je nesto sumnjivo da li je neko menjao cfg fajlove. Pre neki dan mi je rekao da planiraju da nabave software za automatsko pracenje cfg fajlova. Ne znam tacno kako to izgleda niti sam imao prilike da radim sa time tako da ne mogu nista vise od ovoga reci :)

PS. Otisli smo duboko u OFFtopic tako da ne bih vise da pricam o menjanju cfg fajlova modema, vec samo o WSModemStat (legalnom :p) programchetu :)

Poslednja izmena:
.S druge strane ukoliko promenis npr sa 512k flat na 1024k flat, tj zamenis svoj manji paket sa njihovim vecim (ali pre toga moras da se dochepash sadrzhaja tog cfg fajla, ne bi li stavio isti)....

Nikakav nije problem skinuti sa provajderovog TFTP servera sve konfiguracione fajlove tj. sve njihove pakete. Problem je ubaciti taj konfiguracioni fajl u modem. To se inače zove uncap modema i na Webstaru koliko ja znam nije moguće ubaciti konfiguracioni fajl putem UTP ili USB veze. Tj. modem je "zaključan". Tako da jedino koaxialnom vezom bez hardwerskog džaranja po modemu može da se ubaci conf. fajl što SBB i radi. Sve u svemu manite se ćorava posla:)

Nikakav nije problem skinuti sa provajderovog TFTP servera sve konfiguracione fajlove tj. sve njihove pakete. Problem je ubaciti taj konfiguracioni fajl u modem. To se inače zove uncap modema i na Webstaru koliko ja znam nije moguće ubaciti konfiguracioni fajl putem UTP ili USB veze. Tj. modem je "zaključan". Tako da jedino koaxialnom vezom bez hardwerskog džaranja po modemu može da se ubaci conf. fajl što SBB i radi. Sve u svemu manite se ćorava posla:)

Ukartko sam to i hteo da kazem :p

Poslednja izmena:
Cisto da se javim svima. Trenutno nema pomaka na WSModemStat programchetu jer sam poceo da radim Master rad iz oblasti mobilne telefonije,GPRS mreza i web servera (apache,php,SSL,C#,Windows Mobile 5, i ostale vragolije), shto mi je trenutno prioritet. Tako da cu WSModemStat da radim samo ako bash, bash budem imao slobodnog vremena i volje i ideje u isto vreme :p

Pozdrav svima! :cigar:

Pozdrav...

Ne znam da li si razmišljao sa source code podeliš sa nama, jer kako vidim program će biti free, pa mislim da bi na taj način sam razvoj mogao da bude funkcionalniji i brži.

Pozdrav...

Ne znam da li si razmišljao sa source code podeliš sa nama, jer kako vidim program će biti free, pa mislim da bi na taj način sam razvoj mogao da bude funkcionalniji i brži.

U pravu si, mada do sada nisam hteo da izdajem source jer se bojim da je napisan tako da bih ga samo ja i razumeo :) Nisam se trudio da postavljam komentare, enumeracije... Mislim da sam jedva sebe naterao da definisem konstante #define direktivama :p Isto tako, kod ima dosta junk-a, znaci pola stvari moze da se izbaci, promeni, sredi, ali jednostavno ja nemam trenutno vremena za sve to iz poznatih razloga.

U svakom slucaju nije mi problem da zapakujem ceo projekat u RAR/ZIP i da posaljem kome to stvarno treba i ko misli da ce moci da pomogne u razvoju i da nastavi tamo gde sam ja stao.

Evo zvanicno, ko hoce source kod neka posalje zahtev putem PP ili e-maila i neka mi navede mail na koji hoce da mu posaljem zip/rar datoteku sa celim Visual C++ 6.0 projektom.

Pozdrav :)

S obzitom da je prošlo već par dana od tvog posta, samo da napomenem da sam ga pročitao odmah, a nisam odgovarao, jer trenutno nemam Visual Studio instaliran, a nemam ni mesta na hardu, pa kad budem u mogućnosti poslaću ti poruku na PM, da mi pošalješ source. Pozdrav i hvala.

Poslednja izmena:
S obzitom da je prošlo već par dana od tvog posta, samo da napomenem da sam ga pročitao odmah, a nisam odgovarao, jer trenutno nemam Visual Studio instaliran, a nemam ni mesta na hardu, pa kad budem u mogućnosti poslaću ti poruku na PM, da mi pošalješ source. Pozdrav i hvala.

Nemas frke, vec sam jednom coveku poslao kada je trazio, sada tebe chekam :)

Cisto da se javim posle duzeg vremena i da vam kazem da sam prosle nedelje imao malo slobodnog vremena i igrao se sa .NET paltformom i odradio za jedan dan odprilike ono sto sam u obicnom VS 6.0 radio mesec dana sto se tice WSModemStat-a :p

Evo screenshot da vam zagolicam mastu :banana:

http://wsmodemstat.no-ip.org/screenshots/wsmodemstat-screen.jpg

Daleko od zavrsenog ali ako bude islo ovom brzinom kao i do sada bice super :p

Sta da ti kazem sem svaka cast! Jedva cekam da se zavrsi! pozz

Okacicu vam ovu verziju koju sam stavio na screenshot. Sto se tice finalne jos uvek vam ne mogu reci kada ce biti gotova jer ni sam ne znam kada cu imati opet viska slobodnog vremena :) Mozda za nedelju dana, a mozda za mesec dana ne zna se.

Link do verzije sa screenshota, kojoj doduse fale podaci vezani za Upstream signal se nalazi ovde: http://delerium.users.sbb.co.yu/WSModemStatUpdates/WsModemStat.NET.exe

Programche zahteva instalirani .NET 2.0 framework, ukoliko ga nemate tj program vam zatrazi neke dll-ove framework mozete skinuti i instalirati sa microsoftovog sajta na sledecem linku: http://www.microsoft.com/downloads/...CB-4362-4B0D-8EDD-AAB15C5E04F5&displaylang=en
Paket je velik oko 22 mb-a tako da se ne preporucuje ljudima sto su na dial-up-u :) Ali s druge strane vi kojicete i koristiti ovaj program ste na cableu tako da nema problema :p Dosta programa novije generacije se oslanja na ovu platfomu, pa sam i ja presao polako na nju, a bogami i dosta je laksha za programiranje pogotovo ovo koje radim for free :)

Ova verzija exe fajla je oko 33 kb velika i nema cak ni onu lepu ikonicu kao stara verzija WSModemStat-a :p Kada se bude uradila konacna verzija, napravicu installer pa cete imati mogucnost da ga instalirate kao i svaki normalan program i kasnije uninstalirate iz add/remove, takodje ukoliko intsaller ne pronadje .NET instaliran na vasem racunaru ponudice opciju da ga sam skine i instalira pre nego sto instalira sam programcic.

Juce sam se igrao sa spustanjem programa u tray (dole pored sata) i dodavanja menija na desni klik (show/hide i exit) tako da sada moze da radi u pozadini dole i da pri tom npr iskoci baloon popup kada se desi reset modema ili bilo koji drugi problem (signal pao ispod ili iznad nominalnih vrednosti, itd..) sto je bio moj originalni plan samo treba vremena :p

Podrav svima :banana:

PS. Ova verzija je experimentalna i znam za problem koji se ponekad javlja kada ga gasite ("This program has performed an illegal operation... bla bla bla :p"), tako da vas to puno ne brine sve ce biti sredjeno kad tad ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno