Šta je novo?

SBB UZAS

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
LJudi imate li vi problem s ovim j****m SjBBom,ajd sto zadnje vreme puca konekcija i sto ping zna da skace ali ovo veceras je uzas ping min 1500 u cemu je vise fora od kako sa potpisao ugovor od tad mi je net uzas,a na prepaidu je sve do pre 3-4 meseca bio ok ali zadnjih 2 meseca pogotovo zanjih mesec dana postaje neizdrzivo,vazno da su digli cene gore a uslugu sveli na najnize grane:-devil-::mad::wall:

Moj prijatelj zivi u Bulevaru i on se stalno nesto zali na SBB! Da im nije slava udarila u glavu?!

nije udarila slava, no su udarili svi korisnici za brzi internet, pa se malo opteretila mreza :D

Meni radi za sve pare, kao i uvek, 90% vremena full brzina. Ima ponekad neki prekid i tako nesto ali nista strasno....

d-devil, pogledaj malo slicne topike na ovom forumu i videces da je upravo kod najglasnijih problem resen ili podesavanjem signala ili promenom splittera ili neke slicne gluposti.

U svakom slucaju bezobrazluk od sbb-a je sto ne daje bolju tehnicku podrsku i malo azurnije da reaguje na primedbe korisnika.

Sad sam se setio da uopste nisam napisao kako su mene zabavljali par dana:
-kod mene u zgradi otprilike nas par placa sbb, svi ostali ga imaju for free (nesto su se lose razumeli sa investitorom prilikom uvodjenja kabla u novu zgradu, pa je obecao da ce im pocupati optiku ako iskljuce stanare koji ne placaju, ali je to bilo pre 3+ godine)
-Par dana mi je sumnjivo nestajalo prepodne signala, zena bila sama kuci ili na poslu, nismo stigli da reagujemo.
-za ostatak price je bitno da nasa zgrada ima ukupno 8 adresa, u dve razlicite ulice i sbb vodi kako koga stigne.. moja prva komsinica i ja se vodimo na razlicitim ulicama npr... naravno posto su *****i kakvi su, nikom nije palo na pamet da popise ko je ustvari gde...
-jedan dan je signal nestao oko 10 ujutru. Reko ajd doci ce. Dosao ja sa posla u 17 i dalje nema signala. Nazovem ih, malo im sve po spisku, kazu pogledajte jel ima tv-a... ono nema ni tva, aha onda vas prebacujem na sluzbu za reklamaciju kablovske (ne interneta), kao pribelezicemo, ali moze doci neko tek sutra.
-odem do prve komsinice (iz druge ulice |PP ) kaze ona, ja sam ih zvala oko dva i rekli su da ce doci veceras (sad mi nista nije jasno) i rekli su da samo ona placa sbb... pa reko jeste pitali za mene, kaze nemaju oni tebe uopste u evidenciji?! (ustvari me nemaju na njenoj adresi).
-skontam ja da se neko mota po ulazu izadjem napollje, tamo jos jedan komsija (iz drugog dela zgrade) i majstori iz sbb-a. Pitamo sta je bilo, pa kao oni su jutros lepo SVE iskljucili, a onda kako ih ljudi zovu, ovi koji placaju, tako dobiju jedan po jedan radni nalog da nas ukljuce. Pri tom su dosli i bravu na ormaricu da zamene jer je mogao da otvori ko hoce...
Ne mogu komsinicu da nadju, trazili po adresi ulaz D i nema, pa reko naravno kad je na skroz drugom delu zgrade. I uzmu oni prikljuce komsinicu (od 10 neobelezenih kablova, jedan je kopcao kablove, drugi je gledao u tv i dovikivao se kad ima signala - hi tech).
-super, reko ajd sad mene? pa kaze, ne moze, radni nalog za tebe je za sutra.. pa reko kako?! pa niste ista adresa (u istom ormanu smo!!!!) nazovem ja ponovo automat, ovaj me isprebacivao levo desno na kraju tututu (>8 uvece)... trazim od njih da pricam sa njihovim sefom, krenem da mu objasnjavam situaciju, lik mi kaze za sutra ujutru ste na nalogu i spusti mi slusalicu...
-tu meni onako pregori fuse i reko sad cu otici u vase prostorije da mu zavrnem j.ja, srecom su majstori bili malo razumniji, shvatili da mi treba internet, ostavili poruku prvoj smeni i prikacili i mene na kabl...

MA razvodnici kablovi,mrezna ,modem sve je uredu kod mene.Proveravao menjao sam cistio ma kakvi.

Sinoc je kulminacija bila da je pao ping na ~200 i cim padne na tako "malu" vrednost nakon par minuta pukne net i onda ping opet galopira preko 1000 i tako par puta u krug dok na kraju nisam iskljucio komp i otisao na spavanje jer jelte sluzba im ne radi tako kasno a na strani s vestima nema nikakvih vesti o radovima u mom kraju.

Inace i komsija se zali da vise nema net nego sto ga ima (ima sina u poljskoj pa cetuje preko kamere pa kad je veci odziv onda ne mogu ni posteno da pricaju sto je za njega ko da nema net)

sto se tice neta kao neta do zadnjih 2 meseca uopste nisam imao problema i radilo je sve extra osim jednom kad je bila slicna situacija ja zvao stvarno covek dosao za 5 min i kao testira nis (ko za baxuza tad nije bilo smetnji) i kad je taman teo da krene ono udare smetnje on testira ono kao sum uzas
promeni razvodnike ,modem,... sum i dalje tu on kao ne zna sta ej videce u centrali ode i nakon toga sve misteriozno nestane kako je i doslo nakon dan 2.

@iznogood-ma ako ti ovo nazivas brzim internetom evo ja ti dajem moj paket odma,od kako su uradili zadnje "ubrzanje" gde su unistili odnos DL/UP net je uzasno losiji,a mene zabole za DL brzinu jer mi je i pre bila dobra,bitna mi je upload brzina kao sto sam se vec bunio de sam stigao jer cesto moram da saljem vece meilove zbog faxa ,a i kad ocu nesto posteno da odigram online od tog poslednjeg "ubrzanja" ping je uzas.Ali kod nas u zemlji gomila nepismeno nenormalnih kazes im najbrzi net od 4mb tra la al nabijes im branku katic kako ima extra brz net a pritom je sacuvala za najovdvratnnije moguce cipele i nas narod se navadi ko muve na g**na,a onda krenu problemi ,zasto je sve uzas kad je extra brz net(ODGOVOR:e pa nisu vam rekli da je odnos dl/up bitan) i drugo pitanje zasto je dail up stabilniji od sjbba (ODGOVOR:pa zato jer smo vas navukli kao ovce a nemamo infrastrukturu za taj broj korisnika ni takve nazovi brzine)

Poslednja izmena:
nije udarila slava, no su udarili svi korisnici za brzi internet, pa se malo opteretila mreza :D

Malo se opteretila? Vise od 2 meseca ljudi nemaju Net a oni jos nista nisu sredili pa jel to sme da se desi najvecem kablovskom operateru u zemlji? Ipak ce biti da su se malo opustili!!!!

nazalost, ne mogu lepo da prenesem sarkazam iz recenice u tekstualni oblik. zato je i isao smajli na kraju.

ne brinite, sada ce da vam se jave drugi korisnici koji ce da vam kazu kako je njima sve u redu i kako je SBB super provajder, i mnogo bolji od Telekoma...

^ i ovo gore je sarkazam :D

Izvinjam vam se sto upadam u thread, samo nesto da pitam :D
Komsija ima ADSL i hoce da uzme i SBB-ov net ali ga u SBB-u ubedjuju da ne moze da ima i kabl i adsl zbog prikljucka ??!?! i da mora adsl da odjavi ??!?:wall:
To je naravno najobicnija budalastina ?

Naravno...glupost... Možda im je to fora da ga nateraju da uzme jači paket (kod SBBa) umesto 2 neta..

@iznogood-ma cuti ni telekom nije nista bolji ,devojka u rakovici vise restartuje modem zbog nemanja neta nego sto bleji po netu,a da ne pricam o pokusajima da nesto skine s neta...

@sirena-moze da ima oba istovremeno,ima moj ortak i lelekom i sjbb.ALi to je naverovatnije njiova prica jer su konkurencija,iuostalom sta im komsija prica da vec ima lelekom.Traboa je samod aode i da kaze ocu sjbb

ne hvalim ja Telekom, daleko bilo, cak je i kablovski internet svakako uvek bolja opcija... kada radi, to jest.
samo objasnjavam da za vecinu korisnika, dobrog provajdera ne cine megabiti vec dobra tehnicka podrska i kvalitet usluge.

makar da priznaju da imaju problem i otpisu ti pretplatu, odrzavanje, daju neki gratis... ne, lakse im je da zaposle 30 dronova koji ce da se jave na telefon i pitaju: da li ste resetovali modem, racunar, televizor... da li imate antivirus ili je do podzemnih voda... i slicno.

dobrog provajdera ne cine megabiti vec dobra tehnicka podrska i kvalitet usluge.

makar da priznaju da imaju problem i otpisu ti pretplatu, odrzavanje, daju neki gratis... ne, lakse im je da zaposle 30 dronova koji ce da se jave na telefon i pitaju: da li ste resetovali modem, racunar, televizor... da li imate antivirus ili je do podzemnih voda... i slicno.

E kamo srece da bar neko od provajdera razmislja ovako. Inace i Telekom je kod nas Pančevaca imao par perioda (vikend, cak i duze) da jednostavno puknu DNS-ovi i da do ponedeljka jednostavnu mogu da igram oko indijanske vatre i da prizivam satelitski net :mad:

Morao sam da opicim malo po off-u, planiram da predjem na SBB pa cu onda i njih da pljujem. :-devil-:

guslam ja o tome jos od 2001/02 po raznim forumima, ali se ne uzbudjavam previse. na nasu zalost, nekako smo uvek pod necijim monopolom ili sankcijama...

Nadam se da ce proci to vreme monopola i da cemo imati veci izbor!!!

Ja sam sa SBBom imao katastrofalno iskustvo. To su godine patnje i besa. Sada sam na ADSL-u koji je skuplji ali barem nemam onakve prekide kakve sam imao ranije.

Razmišljao sam par puta da se vratim na SBB misleći da su se možda popravili u mom kraju, ali znam da ne bih odgovarao za svoje postupke posle nekog problema. Dok radi radi, čim naiđe problem nemaju nikakvu tehničku podršku. Telekom bar sasluša problem i napiše neki nalog i sve to ne mora da znači da će problem biti rešen, ali sa ovima iz SBB-a je nemoguće čak ni komunicirati.

Izvinjam vam se sto upadam u thread, samo nesto da pitam :D
Komsija ima ADSL i hoce da uzme i SBB-ov net ali ga u SBB-u ubedjuju da ne moze da ima i kabl i adsl zbog prikljucka ??!?! i da mora adsl da odjavi ??!?:wall:
To je naravno najobicnija budalastina ?
Ako planira da na jednom kompu koristi jedan, a na drugom drugi net - jeste budalashtina.

Koriste se razlichiti kablovi (adsl - bakarne parice, telefonski kabal, Kablovska - koaksijalni, TV kabal), tako da nema pojma odjavljivati adsl zbog kablovskog kada ionako ne koriste isti 'put' za slanje paketa...

Ja verujem da razlog zasto oni iz tehnicke podrske kazu da ukinete drugi net, je da ih ne bi neko posle zvao i pitao kako da namesti oba neta da mu rade zajedno, na istom racunaru |)))

PREVARANTI - kratko i jasno

Potpisao sam ugovor na 12 meseci uz 8Mbps promotivni period, a posle 2 dana su me vratili na 1.5 MBps. Valjda računaju da neću da provalim. Sramota!

Meni su to uradili kad nisam platio racun, pa pri ponovnom ukljucenju 1.5 umesto 4. Zovi i smaraj ih

Ja nemam problema sa sbb netom.Imam net od 8 mb i d3 i net mi radi odlicno,download konstantno oko 950 kb.Veci problem mi je sa d3 jer mi pomalo secka slika na svakih par minuta.Zamenili mi risiver ali i dalje se isto ponasa.Inace net mi je spojen na dva racunara i za sada radi odlicno.

evo, jel sam reko da ce da se jave ovi kojima SBB super radi :D ;)

heheh da ali mu secka slika;)
inace kod mene se zadnja 2-3 dana sve stabilizovalo,nema prekida neta ali ne znam kakav je ping jer nisam ni testirao niti igrao ista pa ne mogu da kazem za odziv

Meni su to uradili kad nisam platio racun, pa pri ponovnom ukljucenju 1.5 umesto 4. Zovi i smaraj ih

Bio sam, sad "kao" radi... Do kada, videćemo.

Inače, stavrno nisam imao problema sa netom dok sam bio na prepaidu.

Meni su usporili na 0,5 mbita od kad sam dobio ubrzanje na 4. Cimam ih non stop da mi poprave, al nema vajde. Samo jos da bijem. Pa brzi je komsijin 1Mbit adsl od moja 4 na sbb-u.

heheh da ali mu secka slika;)
inace kod mene se zadnja 2-3 dana sve stabilizovalo,nema prekida neta ali ne znam kakav je ping jer nisam ni testirao niti igrao ista pa ne mogu da kazem za odziv
Sta da se radi slika secka od prvog dana i to po malo zna da nervira ali net radi super.Izgleda da ne moze sve da bude idealno bar ovde kod nas u zemlji srbiji.:D

Evo jos jednog koji nema zamerke na SBB :D
Ocigledno im kvalitet varira od lokacije do lokacije, evo ja se selio skoro (doduse ovaj novi stan je na 300m od starog), u starom SBB, ovde SBB, nikad problema osim par prekida koje brzo srede. Sta da vam kazem, preselite se na Dusanovac :d

Pa uglavnom imaju problema sa infrastrukturom koju je uvodio kako i ko je stigao, mada se meni dešavalo da sam ih zvao i napušavao, a onda se ispostavi da je čistačica pomerala komodu sa ruterom i da se kabl malo izvukao. Možeš zamisliti blama kada su majstori došli posle mojih 5 poziva centrali i histerisanja maximalnog, :rupa: zemljo otvori se.

Ali takođe u dva navrata nisam imao net po 2 nedelje zbog loših instalacija u zgradi i od kada su sve kablove i splintere zamenili zaboravio sam kako je to nemati net :)

Ne znam zbog cega devile tebi smeta ako neko drugi iznese ,pozitivno iskustvo ili misljenje u odnosu na tvoje.Potpisao sam ugovor pre dvadesetak dana ,i za sada je sve u redu kako ce biti dalje neznam ,ali za sada sam veoma zadovoljan.

Vrh Dno