d-devil, pogledaj malo slicne topike na ovom forumu i videces da je upravo kod najglasnijih problem resen ili podesavanjem signala ili promenom splittera ili neke slicne gluposti.
U svakom slucaju bezobrazluk od sbb-a je sto ne daje bolju tehnicku podrsku i malo azurnije da reaguje na primedbe korisnika.
Sad sam se setio da uopste nisam napisao kako su mene zabavljali par dana:
-kod mene u zgradi otprilike nas par placa sbb, svi ostali ga imaju for free (nesto su se lose razumeli sa investitorom prilikom uvodjenja kabla u novu zgradu, pa je obecao da ce im pocupati optiku ako iskljuce stanare koji ne placaju, ali je to bilo pre 3+ godine)
-Par dana mi je sumnjivo nestajalo prepodne signala, zena bila sama kuci ili na poslu, nismo stigli da reagujemo.
-za ostatak price je bitno da nasa zgrada ima ukupno 8 adresa, u dve razlicite ulice i sbb vodi kako koga stigne.. moja prva komsinica i ja se vodimo na razlicitim ulicama npr... naravno posto su *****i kakvi su, nikom nije palo na pamet da popise ko je ustvari gde...
-jedan dan je signal nestao oko 10 ujutru. Reko ajd doci ce. Dosao ja sa posla u 17 i dalje nema signala. Nazovem ih, malo im sve po spisku, kazu pogledajte jel ima tv-a... ono nema ni tva, aha onda vas prebacujem na sluzbu za reklamaciju kablovske (ne interneta), kao pribelezicemo, ali moze doci neko tek sutra.
-odem do prve komsinice (iz druge ulice |PP ) kaze ona, ja sam ih zvala oko dva i rekli su da ce doci veceras (sad mi nista nije jasno) i rekli su da samo ona placa sbb... pa reko jeste pitali za mene, kaze nemaju oni tebe uopste u evidenciji?! (ustvari me nemaju na njenoj adresi).
-skontam ja da se neko mota po ulazu izadjem napollje, tamo jos jedan komsija (iz drugog dela zgrade) i majstori iz sbb-a. Pitamo sta je bilo, pa kao oni su jutros lepo SVE iskljucili, a onda kako ih ljudi zovu, ovi koji placaju, tako dobiju jedan po jedan radni nalog da nas ukljuce. Pri tom su dosli i bravu na ormaricu da zamene jer je mogao da otvori ko hoce...
Ne mogu komsinicu da nadju, trazili po adresi ulaz D i nema, pa reko naravno kad je na skroz drugom delu zgrade. I uzmu oni prikljuce komsinicu (od 10 neobelezenih kablova, jedan je kopcao kablove, drugi je gledao u tv i dovikivao se kad ima signala - hi tech).
-super, reko ajd sad mene? pa kaze, ne moze, radni nalog za tebe je za sutra.. pa reko kako?! pa niste ista adresa (u istom ormanu smo!!!!) nazovem ja ponovo automat, ovaj me isprebacivao levo desno na kraju tututu (>8 uvece)... trazim od njih da pricam sa njihovim sefom, krenem da mu objasnjavam situaciju, lik mi kaze za sutra ujutru ste na nalogu i spusti mi slusalicu...
-tu meni onako pregori fuse i reko sad cu otici u vase prostorije da mu zavrnem j.ja, srecom su majstori bili malo razumniji, shvatili da mi treba internet, ostavili poruku prvoj smeni i prikacili i mene na kabl...