Šta je novo?

SBB UZAS

dijabolik, pa covek ima problem, i pokusava da nadje resenje - umesto njega bi to trebao da uradi SBB, ali to u ovom slucaju ocigledno nece...
od 100.000 korisinika SBBa sigurno mu nista ne znaci da njih 98.000 nemaju ili ne znaju da imaju probleme. vise ga zanima da se jave njih 2.000 koji su probleme imali i kako su ih resili.

tvoj odgovor u ovoj temi je kao da jedes sendvic sa sunkom i kulenom pored gladne dece - samo pravis zazubice :D ;)

ma nista, nadam se da ce ti dobar net trajati i da ces ga u zdravlju koristiti :wave:

@dijabolik-ma nemam ja nista protiv,samo covek poludi kad ma koliko cimo SjBB oni se prave mutavi,sto neko rece na prethodnoj strani e treba da idem da ih bijem za ono sto platim???I ne govorim ja lose o bojketovom pozitivnom iskustvu s netom,vec o negatvnom s TVom koji mu daje isti provajder,tipa ili imas net ili sliku tako ispada,a to onda nije bas pozitivno iskustvo zar ne?;)

Meni TV od prvog dana radi extra a imam sjbb od kad su se pojavili u BGDu,,cak je i net radio extra osim kad su onomad pokusali da privrnu torente pre par godina,i pred svako ubrzanje net je losiji jer najverovatnije cackaju po mrezi da je nateraju da radi na isitim mocima propusnosti a da pritom podrzavaju vise korisnika i vece brzine(a to ne ide=>pocnu problemi polako da plivaju na sve strane).ALi evo od mog poslednjeg posta da je sad sve ok,net radi ok,ali onda me izludeo,jer ne mozes ni meil da posaljes,mreza u stanu se totalno pogubi kad mi na tren iskljuce net pa se promeni ip/dns,itd,to je ono od cega sam poludeo i stvarno mi je tih mesec dana bio uzas.em nemam neta za osnovne fakultetske stvari,em nemam neta (ili imam a ko da ga nemam) kad ocu da se odmorim i odigram nesto online,ili mi keva sedi na kicmi zajedno sa sekicama zasto sam iskljucio net=>jednostavno poludis pogotovo kad treba da objasnjavam da nisam iskljucio ja vec sjbb i da ne mogu svakih 5min kad pukne net(a nekad je stvarno pucao na svakih 5 min da nanovo konfigurisem mrezu jer se mreza pogubi do te mere).

Znaci nemam ja problema s ljudima kojima radi uopste cak sta vise da bog da ti radio tako non stop,evo meni sad radi a ortaku kod centralnog groblja kome je net radio extra (dok ej mene zezao net) sad ne radi tj radi ali isto kao i meni pre,tako da def su zamenili malo mesta de ce da prave problem;)

Poslednja izmena:
Moje mišljenje o SBB netu:
- download radi odlično bar 95% vremena
- upload takođe
- prijem mailova takođe
- e, slanje mailova vrlo često ne funkcioniše! Ne znam zašto, ali ovo je česta "poruka":
20iw7km.png

Evo sada dodjoh kuci posle praznika,i vidim brzina smanjena na 1,5 ,da li se to tebi devile dogadjalo ili nekom drugom,inace ugovor je potpisan pre mesec dana.

Saljes neke vece attachmente?
Ne, u konkretnom slučaju bio je to pure-text. Ali, ta poruka je relativno uobičajena - tada pozovem podršku, oni obično kažu da je kod njih sve OK. Ja ne uradim ništa kod sebe, a posle par sati sve bude stvarno OK :smash:

Meni opet net zadnja 2 dana luduje ko kad sam postavio ovu temu,ovo vec postaje nepodnosljivo...

Evo i meni poce da brljavi,brzina je jos uvek dobra ,ali torenti ,beda ziva, ne prelazi 90- 100 kb/i to sa najvecim brojem seedera/

Poslednja izmena:
Ne znam sta se desava ali meni je nestajao net po 1 min svakih 1 sat a o torentima da ne govorim....jedva izvlacim 50kb...

Ajde jedan offtopic... Da li neko zna kada ce u Nishu da omoguce uslugu mix???

mozda od juna... meni su na salteru rekli da su im sigle uplatnice za maj po staroj ceni, tako da... nece skoro

Djsp ,kakvi su ti torenti,meni brzina pade na ispod 40 k.Ovo je van svake pameti .Ljudi sta mislite ,jel je ovakva brzina ,do samog torenta ,ili su ovi zavrnuli slavinu.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem, kod mene ide normalno,oko 450kbps(4mb paket)

Kod mene je do prvog bilo normalno,ali od tada katastrofa ,zanimljivo brzina uvek maksimalna oko 4 mb,i sa drugih sajtova brzina skidanja max /450, n vidia driveri.../ali torenti kako naslov kaze ,uzas evo sada skida 30 kb.

torenti kod mene rade ok,spoljni doduse nesto gnjave ali ovi domaci lete.Inace evo sinoc i veceras da kucnem u drvo net radi ok,jest da je sa ponekad osetnim usporenjima ali radi a i ping je sinoc i veceras 60-70,mada ima laga sto je cudno s obzirom na ping(laga u par igara i na razlicitim serverima tako da def nije do igara koje sam igrao)

stavite Enabled za enkripciju u utorrentu...

Ovo postaje vise neizdrzivo,brzina torenta ne prelazi 30-40 kb ,pet puta sam zvao danas sbb,dok se nisu smilovali da mi daju nekog ,iz tehnicke podrske,i standardan odgovor ,ovo nije do nas ,ako ti je brzina dobra.Ono stvarno brzina je uvek standardna ,skoro maksimalna ali ovo sa torentima vise iritira .Poslusah i iznogooda ,ali nista bolje ,nadjoh i neki savet od pre tri godine
U TORRENT

1. Idite u Options > Preferences > BitTorrent
2. Idite u 'Protocol encryption' i izaberite 'forced', a ako Vam ovo ne radi izaberite kasnije 'enabled'
3. Nemojte odabrati 'Allow legacy incoming connections'
4. Koristite PeerGuardian za potpunu sigurnost
ali mrka kapa dokle cu izdrzati videcemo ali ne zadugo.

evo ja da prijavim, jedini problem:

meni YT klipovi idu sporo kao baba preko peshachkog (kad ja vozim)

ne znam kako to ide, al kapiram da ovi sa ADSL-a od 1 megabit, uchitavaju brze od mene koji sam na dva megabita.

elem, shto se tiche SBB-a u visokim zgradama, skoro je kod mene bio neki iz SBB-a, koji chovek radi tamo na silu, on mi objasnio sledece:

ovi koji su postavljali signale na visoke zgrade, bili su amateri, odnosno neuki ljudi, i stavljali su na onim kutijama na prizemlju - shto jachi signal, ukupan. a ne treba tako, vec neki shum treba da se podesi, u skladu sa jachinom signala, 'bem li ga ne razumem se.

poenta je da je sve to loshe povezano, i da vecina ljudi koji zive preko 4tog sprata imaju uzasan problem, sad kad je net ubrzan, jer su signali po glavnoj razvodnoj kutiji u qrcu.

Da i ja imam problem sa tjubetom a imam 16mega net, znaci ne mogu da gledam ni low res a da stream ne prekida...To mi se vec drugi krut dešava, mada su mi onda reklamaciju rešili za jedan dan.... Zvaću ih baš danas da vidim...

Ja sam primetio veliki pad u brzini torrenta kada sam skinuo najnoviji utorrent 2.0.1 (brzina je bila oko 30 kb/s) posle sam se vratio na 2.0 i brzina se povratila. U 2.0.1 sam takodje video da ako se iskljuci Enable Upnp i Nat opcija ispod da se brzina u 2.0.1 povrati....tako je bar kod mene.

Nadam se da ovo nekom moze da pomogne.

I kod mene youtube nekad normalno, ali sve cesce se vuce... A ostalo radi perfektno, drugi sajtovi HD ucitava bez problema....

Malopre dodjoh ,iz druge smene i pustih komp ,i torenti skidaju max..Posle dva reinstaliranja i brisanja i ponovnog skidanja u torenta i raznoraznih podesavanja u ovih deset dana ,i skoro odluke da odem da raskinem ugovor ,oni se pojavise sami od sebe.I onda se zapitam ,sta je moglo da bude i poceh da trazim gde je problem.I nadjoh ga gde ga nikad nebi nasao ,a .nisam ni trazio.Naime u u torentu u opcije- postavke ima transfer cap /uploads + downloads/koji je meni bio postavljen na 200 gb za 31 dan.Kako sam ja tih dvesta gb skinuo do prvog maja ,meni je kasnije sam torent ogranicio na tih 30-40 kb.To je bilo desetog aprila ,tako da mi je nocas sam torent povecao brzinu. Ovo pisem malo iz svoje gluposti koju sam pokazao, a moguce da ce nekom kao ja ovo i pomoci.

hehehe, a sto ceprkate opcije koje vam ne trebaju ... pa posle SBB kriv :D ;)

Vrh Dno