Šta je novo?

SBB UniFi

Inace protok unifi-a je 10/1

Ja ga kod kuce nikad ne koristim, jer imam 100/6. Samo kad odem negde na kafu ili tako nesto, posto su mreze opterecene kod kafica, a mnogi ne znaju ni da podese unifi, pa mi bolje radi nego te njihove mreze.

Ja već neko vreme ne mogu da se konektujem na UniFi - bilo na onu kod mene bilo na bilo koju drugu. Pokazuje samo saved i kada pokušam da se povežem vrti connecting i ništa se ne dešava.
Išao sam i na forget pa se ponovo prijavljivao passwordom ali osim što pokazuje saved ništa se ne dešava.
Napominjem da na HG (Cisco je u pitanju) nisam dirao.

Zvao sam ih ja povodom tog problema. Sve vise ljudi imaju taj unifi, neko im je namestio ili u poslovnici, ostavljaju upaljen wifi stalno, ne gase ljudi tako da se odmah kace negde na unifi. E sad fora je sto unifi ogranicen samo na 5 klijenata po ruteru, tako da kad se nakaci 5 njih, vise ne moze i puca tj ne moze da se zakaci. Rekli su da im je cudno, ali se kao niko nije zalio. Uglavnom zovite i recite da vas prebace na tehnicku podrsku (naprednu), iznesite slucaj i to je to.

Ja sam imao isti problem. Kontaktirao sam par puta naprednu podršku i na kraju su rešili problem promenom šifre :).

Probajte možda i vama to reši problem. Inače pomaže i ako se prvo odradi forget I ponovno spajanje.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Radi li UniFi travel u CG?

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Na pc-ju mi konstantno izbacuje "can not connect to network", ne traži ni user/pass, ništa.
Na fonu se kači normalno. Kad isključim fon sa mreže, opet neće na pc da spoji.

Konekciju sam podesio po uputstvima sbb-a na yt. Za unifi je registrovano manje od 5 uređaja.

Kad promenim mac adresu wifi adaptera izbaci user/pass polje za unos, ali opet neće da se poveže.
Kad restorujem originalnu mac adr, ne izbacuje user/pass upit.

Da li sam uleteo u neki lock-out?

Poslednja izmena:
njuzbrejk - kad se promeni mac, onda se nakači bez problema.

sa originalnom mak adresom ne pita za usr/pass. samo ćao, ne mož se povežeš. kakva diskriminacija !

Pricao sa tehnickom podrskom, ovaj je sad konacno malo nacitaniji, pa smo se razumeli.

Sifra mora da ima sklop velikih, malih slova i brojeva.

Ja cu sad da probam to, pa cu da vidim kako ce da radi. Pokusajte i vi ostali, pa javite.

Promeni sifru, pa probaj, to jos nisi uradio, a ni ja. Videcemo rezultate.

Inace znas da ne mozes na svoj unifi da se nakacis? Otidjes negde i probas.

Zovi ih ***, mozda nesto otkrijemo novo. Ja ako odem danas do grada i setim se bas cu da proverim, posto sam promenio sifru.

E više nemaš pojma. Juče se nakačim na svoj UniFi umesto na wifi a znam da niko u okruženju nema sbb. Nekad zeza, posebno kad ti baš treba a nekad se pre poveže na UniFi nego na wifi. U poslednje vreme mi je dosta usporio njihov net, što po gradu, što u kući.

meni su rekli da kada imaš svoj ruter, onda možeš na svoj unifi; nemam pojma da li je uslov da imaš svoj ruter ili da nije hg, kakogod, mogu na svoj unifi

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
SBB unifi mozes koristiti svuda u Srbiji ko ima SBB ruter i ko nije odjavio uslugu. Ako odjavis uslugu ne mozes ni ti da koristis, a ni oni koji su npr kod tebe kod kuce.

Postoji i Unifi Travel, gde mozes po svetu koristiti.

Ti mozes normalno da koristis svoj net. Postoje dva signala koja izlaze iz tvog rutera, jedan je tvoj net, a drugi Unifi.

Cekaj, Unifi Travel, evo skoro bio napolju i kacio se normalno na Unifi mrezu. Samo user i password. Nigde ne videh potrebu za Unifi Travel (stagod predstavlja) i onom app Unifi sa GPlay (koliko vidim sluzi samo da pokaze lokacije). Hocu da pitam, cemu sluzi app i taj travel kad mi nikakve razlike nije bilo u odnosu na BG!?
Druga stvar, sprecavanje kacenja na Unifi kad ima lokalni wifi. Na drugoj temi su predlagali wifi prioritizer ali izbegavam visak apps. Da li je doviljno u wifi podesavanjima za Unifi wifi odcekirati automatsko povezivanje?
xfsdgfdghhgj.jpg

Poslednja izmena:
Aplikacija samo služi da pokaže lokacije. Možeš isključiti auto join, neki nemaju to, pa koriste wifi prioritizer.

Unifi kod nas
Unifi travel van države

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

A gde piše to Unifi travel?
Mislim, nemoguće je da ime wifi mreže za lokalce bude Unifi a za strance Unifi travel!? Ja sam video samo Unifi.

Druga stvar, sprecavanje kacenja na Unifi kad ima lokalni wifi. Na drugoj temi su predlagali wifi prioritizer ali izbegavam visak apps. Da li je doviljno u wifi podesavanjima za Unifi wifi odcekirati automatsko povezivanje?

To je i moje rešenje, jednostavno i funkcionalno.

Čekaj,ovo je rješenje za kompjuter? Nemam ovu mogućnost za android.

Ako restartujem password na MojSBB nalogu, da li cu moci da koristim UniFI sa tom sifrom ili moram i dalje da koristim staru?

Nesto sam radio davno, pa sam s****, nisam uopste mogao da koristim UniFI dok mi iz Beogrid-a nisu restartovali sifru, ne bih opet nesto da zeznem.

Trebalo bi da za UniFi važi trenutna šifra za Moj SBB. Nisam probao, ali nema razloga da nije tako :)

Ako restartujem password na MojSBB nalogu, da li cu moci da koristim UniFI sa tom sifrom ili moram i dalje da koristim staru?

Nesto sam radio davno, pa sam s****, nisam uopste mogao da koristim UniFI dok mi iz Beogrid-a nisu restartovali sifru, ne bih opet nesto da zeznem.

Ako menjas sifru za Moj SBB, tu novu koristis i za UniFi.

Sent from mTalk

zna li neko sta da kucam u domain? nigde nema u uputstvu a ne mogu da ostavim prazno. isto pitanje i za CA certificate. Imam taj problem sa povezivanjem jos od androida 6 cini mi se

A gde piše to Unifi travel?
Mislim, nemoguće je da ime wifi mreže za lokalce bude Unifi a za strance Unifi travel!? Ja sam video samo Unifi.

Ja napisah pre jedno mesec dana
Unifi Travel mi omogućio da se besplatno povežem na inflight WiFi na Lufthansa prekooekanskom letu.
Unifi Travel će ti pokazati WiFi pristupne tačke drugih provajdera u svetu, a na koje imaš mogućnost da se nakačiš. Unifi je, valjda, samo za pristupne tačke provajdera iz United group.

Možda bi ovaj Unifi travel trebali da puste i u Srbiji da radi pošto ne znam da li su im modemi toliko loši kad ispred 6 zgrada koje su
priključene na njihovou mrežu nema signala ili je problem u nama pa svi drže ugašen UniFi.

Ne znam. Na početku je bio dobar a sad je užas. Dal je preopterećenje ili šta već, pojma nemam. Kod mene u stanu je i WiFi loš. Kao da mu smeta taj jedan zid. A možda oni namerno smanjuju protok nebi li se potpisao novi ugovor a po mogućnosti i veći paket.

Kod mene u stanu je WiFi isto loš zid i nekih 3 metra paralelno od jednog do drugog uredja i izgubim više od pola brzine
a između dva stana ploča i nekih 2 metra u visinu isto paralelno ne mogu da pređem na sped testu 1,8 Mb/s i to ga pustim da sam izabere najbolji mogući server za test ali zanimljivo mi je da upload brzina skoro uopšte nema gubitaka.

Nazad
Vrh Dno