Šta je novo?

SBB UniFi

HG radi na B,G,N,A mozda i AC za unifi. A za korisnike samo B,G,N.

Poslednja izmena:
^ Izvinjavam se, 5GB je kome ograničenje i za šta? Nesto do 2.nov ili i nadalje?
Од 2. новембра UniFi могу да користе само СББ постпејд корисници и ваљда они који плате по минуту коришћења мада за њих нисам сигуран јер онда тешко да могу да знају ко је био на вези. Могуће само СББ (плус Тотал и Беогрид) корисници и 5GB месечно урачунато. После тога је брзина 64/64 или се докупљује.

Opustite se. ;)

Zamislite kakav bi to fail bio kada bi jedna tako velika i jaka korporacija sebi dozvolila da popije od jedne do 800.000 tuzbi sa bezobrazno visokim odstetnim zahtevima.

Kao sto proslog proleca VIP nije sebi dozvolio takvu glupost ni SBB nece sebi dozvoliti ovaj put. Odrzace se status quo do isteka vazecih ugovora a posle toga cemo svi praviti licne izbore.

Citaju oni nas i ja im evo porucujem da imaju najmanje jedan bezobrazno visok odstetni zahtev ako se ne upristoje i omoguce mi da do kraja ugovora koristim unifi uslugu na BAS onaj nacin na koji su mi je i reklamirali - potpuno besplatno i bez ikakvog ogranicenja po ugovoru.

...jeste me culi Ameri? :D. ...to tamo te vase tako zezajte, ovde se igra po nasim pravilima. [emoji14]

Како коментаришеш ово? Јесте да важи за СББ, не знам шта пише на Беогрид сајту. ;)

KAKO SE POVEZUJETE NA UNIFI?

Brzo i jednostavno. Kad se nađete na nekoj od UNIFI lokacija, potrebno je da na svom uređaju pronađete listu dostupnih mreža i odaberete UNIFI.

SBB KORISNICI

Za povezivanje se koristi korisničko ime (e-mejl adresa) i lozinka sa portala www.mojsbb.rs

SBB korisnici koji se još uvek nisu prijavili na naš portal, treba prvo da odu na stranicu www.mojsbb.rs i otvore svoj nalog. Otvaranje naloga je brzo i lako. U formular za prijavu treba uneti svoje podatke: broj ugovora i ID broj (ima ih na svakom računu), kao i svoju e-mail adresu i odabranu lozinku.

OSTALI

Oni koji nisu SBB korisnici mogu da se povežu na UNIFI mrežu koristeći sledeće podatke:

Username: unifi
Password: unifi

Да ли ти одговарају услови који још увек важе и које тражиш? Ево, прочитај их али мислим да имаш право да ти дозволе да наставиш под досадашњим условима:

Način odabira i korišćenja usluge
Član 3.
• SBB-ov Korisnik koji ima zaključen i aktivan pretplatnički ugovor sa SBB-om za uslugu koja u sebi sadrži postpaid kablovski Internet i kreiran Moj SBB nalog, ostvaruje pravo na zajedničku kvotu od 1GB (gigabajta) mesečno u okviru usluga UNIFI i SBB WiFi zona. Dodeljeni, a neiskorišćeni saobraćaj ne može se preneti u sledeći mesec. Uputstvo za kreiranje Moj SBB naloga i dobijanje pristupnih podataka nalaze se na sajtu SBB-a (www.sbb.rs).
• Korisnik zajedno za usluge UNIFI i SBB WiFi zona može registrovati najviše do pet uređaja, od kojih se tri mogu istovremeno koristiti.
• Korišćenje usluge UNIFI od strane Korisnika vrši se uz prethodnu autorizaciju identifikacionim podacima za Moj SBB nalog.

Reklamirana usluga a koju si i sam video na skrinsotu koji se pojavljivao u par navrata govori o nedvosmisleno i nicim ogranicenom besplatnom unifiju. To je jedino sto mene interesuje jer na prvom mestu radi za interes korisnika a ne korporacije a na drugom mestu jer je to bio, zamislimo, osnov za zakljucivanje ugovora.

Kada dodje do krsenja ugovora onda ces valjda gkedati da u sporu prodjesmsto bolje a ne sto gore? Samim tim ces se hvatati za argumente koji ti idu u prilog zar ne?

...inace, cak i da taj citirani clan stoji, na mene se ne moze primeniti jer nisam korisnik KABLOVSKOG interneta. ;)

Виђао сам неки скриншот који више не постоји а ако је онај на који мислим, ту је било нешто типа зашто немам оно што ја мислим да би требало да имам а није нешто објашњено. Ако мислиш на онај unifi који важи за оне који нису СББ (или чији већ) корисници, мислиш да сада сви остали тј неколико милиона који не користе СББ могу да их туже јер им је ускраћено нешто што је дато као фрај са привременим трајањем?

Као што сам написао, не знам шта важи за Беогрид и било би добро да препишеш или покажеш део уговора у коме имаш право на фрај неограничен unifi па да те подржим. Ово што сам цитирао се односи на СББ кориснике а за вас остале не знам. Ја иначе нећу да користим то јер још мало и нисам више СББ корисник.

Какав интернет имаш? Бежични?

Telemach (SBBova sestrinska firma u Sloveniji) je isto svima poslala pismo vezano za UNIFI pre 10tak dana. Sada posto su Slovenci veoma osetljivi na njihova potrosacka prava i imaju vrlo dobro organizovane organizacije koje se bave zastitom potrosaca ispraticu situaciju kako su oni reagovali na UNIFI.

@calexx aj valjda me nisi lozio. Evo ti tog skrinsota i pogledaj crvenom elipsom obelezene delove. UNIFI NIJE NIKAKAV AKCIJSKI POKLON VEC ON JESTE DEO PAKETA i za sve usluge su navedena ogranicenja osim za unifi za koji jedino pise da je besplatan.

EDIT: ...a na dnu lista vidis da je on sadrzan u ceni paketa ...a paket ugovaras na dve godine ...a dve godine jos nisu prosle ...i dok ne prodju uzivas u besplatnom unifiju ;)
2015-10-20%2B19-00-41.jpg

Poslednja izmena:
Telemach (SBBova sestrinska firma u Sloveniji) je isto svima poslala pismo vezano za UNIFI pre 10tak dana. Sada posto su Slovenci veoma osetljivi na njihova potrosacka prava i imaju vrlo dobro organizovane organizacije koje se bave zastitom potrosaca ispraticu situaciju kako su oni reagovali na UNIFI.

Izvinjama se za skretanje van teme.

Kakvi su paketi i cene kod Telemach-a?

Nisam razumeo ko ima 5GB neta. SBB korisnici preko UniFi? A ono sto je @cale citirao, da se mesečno dobija 1GB?

Zahvalan ako neko može da mi objasni.

По тренутно важећем ценовнику и условима, корисници СББ-а који су регистровани за UniFi имају право на 1GB месечно на до 5 уређаја од којих три могу да буду истовремено на вези. Сви остали су добили могућност да се улогују анонимно и да користе фрај до неког рока, сада је то 2. новембар. На знам каква су ограничења они имали.

Од 2. новембра корисници СББ постпејд интернета као и Тотала и Беогрида добијају по 5GB месечно на до пет уређаја који сви могу да буду истовремено на вези. Брзина је ваљда 10Mbps а по потрошеним гигабајтима из пакета брзина прелази на 64/64 или се докупљује пуна брзина по некој цени. Не видим опцију да UniFi користе неки трећи а нарочито не да га користе фрај.

Од 2. новембра креће и варијанта да свако може да дозволи да HG који користи прослеђује тај UniFi па и он може да користи то код других. Ко неће, може да одјави ту опцију и њему остаје оних 5GB али може да их користи само на јавно приступним местима, као што је и до сада било.

D3go се не рачуна у 5GB што је добро ако је стварно тако.

@calexx aj valjda me nisi lozio. Evo ti tog skrinsota i pogledaj crvenom elipsom obelezene delove. UNIFI NIJE NIKAKAV AKCIJSKI POKLON VEC ON JESTE DEO PAKETA i za sve usluge su navedena ogranicenja osim za unifi za koji jedino pise da je besplatan.
Да ли само ја не видим скриншот?

Свеједно, сетио сам се када си поменуо елипсе да је у питању СББ понуда пакета. А где ти себе видиш у СББ понуди када уопште ниси корисник СББ кабловског интернета што волиш да нагласиш? Дај да видимо Беогрид понуду на основу које си ти одлучио да потпишеш уговор на две године због UniFi понуде. Дај да видимо и тај уговор и члан у коме пише да имаш UniFi неограничено, бесплатно и по пуној брзини.

Ако и пише да имаш право на бесплатно коришћење, то и даље не мора да значи неограничено и по пуној брзини. Имаш право на бесплатно коришћење а онда одеш на детаљан опис услуге и видиш да се то односи на бесплатан 1GB месечно за кориснике и промотивно бесплатно за све остале који се улогују као unifi/unifi. Мислиш да та понуда за остале значи да ће неко да се улогује, буде 30 дана на вези и има ... 100Mbps? А ако ћемо право, тек сада од 2. новембра понуда има неког смисла. Имаћеш 5GB по пуној брзини и неограничено тј целог месеца на 64/64 што јесте флет.

Е да, да ли си видео на оном скринштту тј у СББ понуди детаљ да нуде бесплатан разговор ка свим фиксним мрежама у Србији уз флат фиксни додатак? Да ли знаш шта то значи? То значи да уз тај додатак имаш право на 1500 минута разговора. Није баш тараба али не узимај за озбиљно све што прочиташ док не погледаш и детаљан опис.
Kakvi su paketi i cene kod Telemach-a?
Па одеш на њихов сајт и погледаш цене. Већ сам помињао, нису ми уопште јасни са понудом. Имају неке пакете Голд и неке пакете Голд Тројка. Ови други имају много веће брзине и попуст 50% али пише да траје до краја лета. Није ми уопште јасно да у октобру имају попуст до краја лета, овог или следећег? Ако се гледа тај Голд пакет, уопште не ваља. Ако се гледа Голд Тројка по пуној цени, то је скупље него што код нас нуди СББ и има веће брзине. Ако се рачуна тих 50% (за које и даље не знам до када траје) онда је понуда одлична. Ипак, нити разумем то са попустом нити разумем одакле два типа пакета са потпуно другачијом понудом. Ако неко има везе са њима, могао би да објасни.

Svi paketi, sem TV+TEL, imaju besplatan unifi po ugovoru i za vreme trajanja ugovora http://sbb.rs/Privatni+korisnici/202/Paketi.shtml, bezuslovno. Aneks od 01.10.2015 bitno menja uslove ugovora. SS bio je jedan od ovih u prilogu. Ne vidim vise arhivu korisnicke dokumentacije na sajtu.

Prilozi

• table_digi_duo_tvnet_sept.png
    table_digi_duo_tvnet_sept.png
    102.1 KB · Pregleda: 233
  • table_digi_trio_sept.png
    table_digi_trio_sept.png
    136.6 KB · Pregleda: 268
  • table_digi_fiber_duo_sept.png
    table_digi_fiber_duo_sept.png
    148.9 KB · Pregleda: 149
  • table_digi_fiber_trio_sept.png
    table_digi_fiber_trio_sept.png
    199 KB · Pregleda: 189
Ма да, безусловно, 100Mbps флет на безусловном броју уређаја па колико ко хоће. А да и ти погледаш оне цитате из #754 па напишеш своје мишљење о њима? У реклами се напише уопштено, негде се напишу детаљи па се ту види шта и колико. Иначе ћу да тражим да ми пусте upload од 70Mbps јер сам ја протумачио да имам на то право у голд екстра пакету.

Ma da? Kakva reklama? Zvanican cenovnik paketa http://sbb.rs/Privatni+korisnici/202/Paketi.shtml, http://sbb.rs/Paketi/5380/DIGITALNI+TRIO+TV+NET+TEL.shtml/nav_start=0, http://sbb.rs/Paketi/222/DIGITALNI+DUO+TV+NET.shtml/nav_start=0, http://sbb.rs/Paketi/5545/DIGITALNI+FIBER+TRIO+.shtml/nav_start=0 i http://sbb.rs/Paketi/5547/DIGITALNI+FIBER+DUO+.shtml/nav_start=0. Nigde ne pomenuh saobracaj, kao ti. Bezuslovno se za sada odnosi na nemogucnost koriscenja unifi mreze ako se izadje iz unifi servisa, toga nema u aneksu odakle je tvoj citat - clan 3, a taj aneks vise ne vazi. Mnogo je vaznije sto ne nadjoh arhivu korisnicke dokumentacije.

S.F.S.N.

Poslednja izmena:
Ко неће да дели UniFi, није искључен него не може ни он да "узима" од осталих који деле него само са јавно доступних тачака.

Potkrepi nekim citatom. Novi aneks to ne navodi. Korisnik je iskljucen.

S.F.S.N.

Прва порука у овој теми.

Opcija za one koji se opredele da ne budu deo UNIFI zajednice je deaktiviranje usluge preko naloga na portalu MojSBB. U tom slučaju, umesto na preko 100.000 lokacija širom regiona, internet će moći da koriste na javnim lokacijama u zemlji koje su i do sad bile dostupne u okviru SBB WiFi Zone.

Малопре ми се десило чудно повезивање. Пробам неки лаптоп па реко ајде да се накачим на моју бежичну која нема UniFi али сам ја SSID тако назвао. Иначе у околини ни трага од неке UniFi мреже. Пробам ја, изгледа да је препознато да то није обична бежична него UniFi и тражи username/password а и напомиње да није сигурно да је то оно како се зове него да се само исто зове. Како ме провалили. Наравно, пробам unifi/unifi, пробам још неке варијације али ништа. У једном трнутку се конектује, али брзина није као што моја бежична има него нешто типа 7-8/0,8, отприлике као што би требало да буде UniFi. Проверим IP адресу кад оно тамо пише нешто типа hotspot-212-170..... док је моја јавна адреса 178.149... што значи да није на мојој бежичној.

Проверим на телефону, он нађе само моју мрежу (под именом UniFi), WiFi аналајзер такође, једино у WiFi подешавањима видим две са именом UniFi, једна јака и једна баш слаба.

Сад немам појма шта се десило, пробаћу касније на овом лаптопу да поновим (не иде да експериментишем на туђем) али ми делује да свуда око нас чучи нека UniFi мрежа, хтели ми то или не. Одакле сам се ја конектовао на оно, под којим именом, на који уређај, не знам али сигурно знам да овде у околини нема ниједан HG коме је укључен UniFi. Или сам ја некако убедио овај "мој" HG да се отвори и проради тек тако ...

Taj zna o cemu prica? Vise od tebe? Manje od tebe? Koliko je merodavna necija, bilo cija, poruka? Clan 2, pretposlednji pasus.

S.F.S.N.

Prilozi

• Opšti uslovi - sbb_opsti_uslovi_izmene.pdf.pdf
    799.6 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Dal će moći da se koristi UniFi ako mi je isključen WiFi na sbb uredjaj? Recimo koristim moj uređaj za WiFi, a na hg da bude uključena samo UniFi mreža?

Тако би и требало да ради, искљ бежичне не утиче на ту нову.
Taj zna o cemu prica? Vise od tebe? Manje od tebe? Koliko je merodavna necija, bilo cija, poruka? Clan 2, pretposlednji pasus.
Погледао си поруку коју сам навео? Видео си ко је написао и шта је цитирано?
Ништа чудно за СББ да једно каже овде, друго онде, у документима стварно пише да је онај ко искључи нови сервис искључио и себе са њега али су овде себи скочили у уста. Као што су на свом форуму написали да гледање D3go не троши оних 5GB али то не сме да се тек тако поверује. Као ни у те рекламе да је UniFi неограничено фрај свима који користе СББ.

Zato sam i napisao " Taj... " i " ...bilo cija... ". SS nije od reklame. I ne mogu svi korisnici sbb-a, vec samo postpaid. Clan 1.

S.F.S.N.

Prilozi

• docx - uslovi_koriscenja_UNIFI_20151102.pdf.pdf
    522.1 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Da li se na kraju zna kako ce uredjaji znati da li da koriste Unifi ili klasican wifi u stanu/kuci ako je domet/jacina signala identicna? Ja ne zelim da mi mobilni skace sa jedne na drugu mrezu, kad vec imam 50/3 mbps...

Hvala

"Forget" za UniFi konekciju, nakon toga se konektujes na svoju lokalnu mrezu i svaki sledeci put, kad se vratis kuci na primer, ces se kao i uvek do sada automatski konektovati na lokalnu mrezu. Kad si van kuce konektovaces se automatski na UniFi gde god ima dovoljno dobar signal, kao i do sada.

Pozdrav!

Mislim da sam u svom prvom postu o unifi usluzi napomenuo da ću je ostaviti uključenom ako mi omoguće neograničen pristup i D3GO. Ako je istinita ova informacija za D3GO, popustiću za svoj zahtev za neograničen protok.

Једини траг овој информацији је на СББ форуму али ја тамошњим СББ КС не верујем превише па сам питао да ми покажу неки документ где тако пише. Као и инфо у оном саопштењу за јавност да они који искључе UniFi на порталу и даље могу да га користе али само на јавно доступним тачкама док у документима пише другачије. Зато још увек не бих ово прихватао као сигурну информацију.

Zato ja sve vreme i pričam istu stvar, da je jedna stvar kada se od njih ima nešto zvanično a sasvim je drugo i po meni neozbiljno da se neke bitne stvari vezane za uslove korišćenja nalaze u FAQ. Jednostavno, nisu mi od povjerenja i reči.

Vrh Dno