Ti ne emitujes wifi signal. Tj. mozda emitujes ali to je tvoja mreza. Unifu mreza ne koristi bandwith koji ti placas a ni uredjaj koji emituje internet preko unifi mreze nije tvoj tajo da nemas razloga da brines
Sto se tice onih komentara da bi sbb uzeo 600e od korisnika koji bi sms-om placali net... Pa koliko nerealni treba da budete da mislite da ce iko to placati? To je kao kada bi poredili koliko bi kostalo da koristim net u romingu mesec dana i reci kako je taj operater nenormalan. A svi znamo koje su cene takvog neta i znamo da ga niko tako nece koristiti mesec dana neprekidno. Koristice onaj kome je hitno i kome treba ako mu ponuda odgovara. Bitno je ljudi imaju opciju i da se ne moze slucajno aktivirati. Svaka prica dalje je suvisna.
Trebalo je da primetis ironiju u postu na koji si se nadovezao. Ali nema veze, odgovoricu ti baš tako, sa bukvalnom shvatanjem i sa moje strane.
*kako mi ne bi neko prigovorio neistinitost u pisanju podsećam da sam već ranije napisao da sam Beogrid korisnik koji nema HG već Ruter te da nisam siguran da li će i kada će biti moguće da i ja odnosno MOJ Ruter budemo u situaciji da zracimo unifi signal.
Ti i ja prvo moramo da raščistimo to oko vlasništva nad Ruterom. Spominjao si negde da si služio vojni rok - svaka ti čast za to jer i ja sam... Tamo u askari smo dužili uniformu i oružje... Ako si davao stražu, kada bi ti neko "ukrao" pušku kada zaspes, da li je on "krao" pušku JNA ili tvoju pušku? Zatim, dok spavaš požarni ti makne čizme koje ne žuljaju a podmetne ti one koje žuljaju - da li mu to oprostiš ili vratiš SVOJE čizme? Mnogo je ovakvih primera i samo treba da ih se i sam prisetis pa da shvatiš kako nije bitno čije je nešto faktički koliko je bitno čije je nešto stvarno u datom periodu ili datom trenutku.
Analogno ovome, moj Ruter je MOJ a ne SBB-ov za vreme dok ga ja "duzim" i nema te face koja sme da ga dira dok ga ja "duzim"... Osim naravno ako mu ja to dozvolim na njegovu BLAGOVREMENU MOLBU.
... Samim tim, sve što je u mom domu, što ja "duzim" ili koristi bilo koji moj resurs u bilo kojoj meri je MOJE i samo MOJE. Kada istekne ugovorna obaveza onda, zavisno od ugovora može biti i tuđe. A dok je moje, može raditi i zarađivati samo za mene ili ako tako prihvatim, onda i za mog ravnopravnog poslovnog saradnika.
Baš nikada, nešto što je moje ili što ja "duzim" neće imati drugog gazde sem mene samoga. Osima naravno ako JA drukčije ne odlučim.
O 600€... ... Matematika kaže da je SBB u mogućnosti, a verovatno i u nameri, da zarađuje basnoslovne iznose ovom ZLOUPOTREBOM. Da li će on to raditi ili u kojoj meri će to raditi ja ne mogu empirijski znati i zato moram koristiti jedino poznate elemente za zaključivanje... A oni kažu da je SBB namerio da po jednom korisniku zaradi i više od 600€ mesečno.
... Ovako drzak cenovnik ti si s pravom uporedio sa roaming uslugom u mobilnoj telefoniji i ja kao misleći i slobodouman čovek ne mogu a da ne kritikujem takvu pojavu. Jer to je krađa i ništa drugo!
... mogu moji oponenti a i ti zajedno sa svima njima, da tvrde šta god hoće ali ja nesumnjivo znam da je ovo KRAĐA, da se ona sprovodi nad velikim brojem ljudi i da je potrebno razgolititi je. Ama baš nikakve razlike nema između ovakvog "rađenja mušterije" i onog gde taksista koristi "turbinu" kako bi ojadio nekoga.
... A vi, moji oponenti, govorite o šeringu, o za društvo i krajnjeg korisnika dobroj i korisnoj ideji a ne shvatate da ovo veze nema sa tim već da su važni samo onih 600€ koje je SBB odnosno KKR odlučio da isisa od vaših sugrađana i vaših i naših gostiju.
... ako tvrdite da grešim onda mi dajte način da ovo radim i ja ali stvarno besplatno i za svakoga. Posebno sam zainteresovan da komšiluku vratim ono što sam od njega zaimao u vremenima kada mi nije radio moj net. I hoću da to bude zakonito, da mi niko ne ***** kako nemam pravo da delim svoj UREDNO PLACENI net sa onima sa kojima želim da ga podelim.
... A ako mi kažete da je to što ja želim nezakonito, a da je ovo što SBB radi zakonito, onda vi ne mislite već recitujete ono što su vam utuvili u uvo... A kao takvi ne zaslužujete da na vas trošim svoje dragoceno vreme.