B
bachi
Guest
hmm... kako neke stvari uzimamo zdravo za gotovo... do skoro smo dobijali samo modeme i za bilo kakvo rutiranje i wifi, morali smo da kupujemo sami, ili da doplacujemo kablovskim provajderima...
sad nam oni daju rutere sa wifijem na koriscenje, i samim tim smanjuju nase troskove, u smislu sto ne moramo da imamo dva uredjaja vec samo jedan, i samim tim manje trosimo struju, recimo...
sto bi rekli ameri: "there are two sides to every coin"
inace, jos jedna analogijane vidim nikog da se buni sto mu elektrodistribucija nije obezbedila sijalice kad mu je prodala struju, zar ne?
vrlo lako naviknemo na lepe stvari, a za lose se odmah bunimou stara dobra vremena, nije nam ISP davao dial-up modeme na koriscenje, vec smo ih sami kupovali i to za debele novce... i dan danas ne mogu da prezalim 120 maraka '97. godine za USRobotics eksterni modem, prvi sa 56k
![]()
Sale, malo si zaboravio činjenicu da SBB HG uređaje ne deli šakom i kapom, već samo onima koji imaju duo i trio pakete, koji papreno koštaju.
3690 dinara mesečno plaćam taj duo tv+net paket gold extra, malo li je? Da ne govorim o tome kako sam gold extra uzeo mahom zboo HD kanala, naročito Sport Klub pošto volim da gledam basket, kad ono cvrcr, nema više Aba lige iako su se busali prošle godine trogodišnjim ugovorom sa njima.
Kada sam potpisivao ugovor pre par meseci, danima su pokušavali da mi uvale HG uređaj umesto klasičnog modema, jedva sam se odbranio, pa su onda dolazili još jednom kada mi je samo devojka bila kod kuće i ubeđivali je kako je HG bolji. Sva sreća te me zvala.
A taj HG nema bridge mode i što je po meni još veće zlo pošto imam site 2 site vpn, ne postoji mogućnost dodavanja statičkih ruta na tom HG uređaju. Dakle, meni takav uređaj jednostavno ne vrši posao.
A sada kada vidim ovo oko UniFIa, sad mi je jasno zašto su mi na silu naturali da mi uvale HG umesto modema.
Sad će tek da bude haos sa njima kada mi se burazer u stanu ispod otvori za novi TV i krene da uvede dodatni D3 uređaj. Ranije je moglo da se master mrežnim kablom spoji sa slave uređajem i da to radi, sada su korisnicima na HG uređajima krajcovali dva LAN porta i oni služe za risivere. Svaka mi čast ako uspem da se ubedim sa njima da mi ostave modem na miru.
Poslednja izmena: