Šta je novo?

SBB UniFi

Samo dokaz koliko su ovde neki SEBICNI!
Zalim osetite se uvredjenim, mozete ko kostunica da se krijete iza legalnosti ali to ne skriva vasu sebicnost! ma ko sme da VAS UREDJAJ ponudi kao hotpost, iako ISTI funkcionise sirom sveta, e to kod vas NECE moci....

Ma mi hocemo, samo cekamo bilo kakav dokaz od takve moralne gromade i dokazanog altruiste i modernog Robin Huda iz Novog Sada da je on svoj uredjaj ponudio kao hotspot i odmah i mi ima to da cinimo... :p

Cekajte, unifi ce moci da se iskljuci ili vec moze? Ja na sbb portalu imam unifi ali ne vidim da mogu bilo sta da radim. Inace, ovo pravljenje hotspota od uredjaja u mom stanu bez pitanja je cist kriminal.

Moci ce da se iskljuci na portalu mojsbb ali sustina i jeste to sto si napisao da uopste nije ni trebalo da se dodje do toga da ih svi imaju i svi koji ne zele iskljucuju vec da to omoguce samo oni koji su saglasni jer to nametanje svima kao gotove stvari i nije nista drugo nego cist kriminal. Al' sad ce neko kao veliki pravni strucnjak da ti objasni da si ti sebican ako ne dozvolis i da je 99% normalnih ljudi u stvari za to, dok smo mi, manjina od svega 1% sebicni, sibicari, nenormalni itd.

Ok, znaci sad ne moze, hvala. Jaka im je fora, kao moci ce da se iskljuci al' ne moze sad, a moze sad da emituje signal bez pitanja. Znaju oni gde prolaze ovakve akcije, tamo gde pravosudje i zastita potrosaca ne postoje a svako ko ima uticaj i pare moze da se iz.dr.kava kako mu volja. Steta je sto ce im ovo proci tek tako. Zna li se kad ce nas udostojiti mogucnosti iskljucivanja?

Nemam SBB ali po meni jedini logično je da su trebali svima DATI opciju za unifi u ruteru, objasniti ljudima šta je i onda je ostaviti UGAŠENOM pa nek je uključi ko hoće.

Problem je sto sad kad su pustili nije u skladu sa zakonom...
Problem je sto su bez pitanja pustili vecini koja ima HG...
Којој већини? Колико сам могао да избројим, у овој теми је пуштено једном ипо кориснику а јављају се сви као да им неко већ пржи мозак. Јављају се и они који уопште немају HG па ни СББ интернет и свима смета што ће СББ да им троши струју. Некако ми делује да не прихватају детаљ да свако по жељи може да одјави ову мрску услугу око које се толико расправљају.

Nemam SBB ali po meni jedini logično je da su trebali svima DATI opciju za unifi u ruteru, objasniti ljudima šta je i onda je ostaviti UGAŠENOM pa nek je uključi ko hoće.

To bi potpuno obesmislilo masovnost ove akcije, koja opet bez masovnosti nema nimalo smisla.

Којој већини? Колико сам могао да избројим, у овој теми је пуштено једном ипо кориснику а јављају се сви као да им неко већ пржи мозак. Јављају се и они који уопште немају HG па ни СББ интернет и свима смета што ће СББ да им троши струју. Некако ми делује да не прихватају детаљ да свако по жељи може да одјави ову мрску услугу око које се толико расправљају.
Calexx ti si bar po meni razuman čovek i shvataš valjda da sve vreme pričamo da je SBB napravio faul puno pre nego što se uopšte trebalo doći do toga da li isključiti ili ne.

Shvatam ja da ima deo onih kojima ovo odgovara ali ne smatram da treba opravdati ovakav potez uvođenja usluge od strane SBB zarad lične koristi.

Neka uvedu, baš me briga ali samo na transparentan način kako već treba da bude.

Poslao sam zvaničan dopis Ratelu, pa javljam kad/ako dobijem odgovor.

Ta banda ne razlikuje LAN od trofazne uticnice al ajd nek si probao bar.

Јављају се и они који уопште немају HG па ни СББ интернет и свима смета што ће СББ да им троши струју.

U mojoj zgradi većina stanova nema uveden kabl, a SBB troši našu zajedničku (lift, svetlo u hodniku isl) struju.
To tako traje 10-15 godina, a takvih zgrada ima na hiljade.
Nisu to baš "milivati" - kako ih ovde stručnjaci predstavljaju, koje SBB krade.

SBB je svakako najveća divlja gradnja u ovom delu Evrope, ili verovatno i na celom kontinentu.

U mojoj zgradi većina stanova nema uveden kabl, a SBB troši našu zajedničku (lift, svetlo u hodniku isl) struju.
To tako traje 10-15 godina, a takvih zgrada ima na hiljade.
Nisu to baš "milivati" - kako ih ovde stručnjaci predstavljaju, koje SBB krade.

SBB je svakako najveća divlja gradnja u ovom delu Evrope, ili verovatno i na celom kontinentu.

U startu je napravljena greške ne samo kod Vas nego i većina predsednika stanara tako radi, čak neki i bez saglasnosti većine, i sve se završava odmah bez ikakvih posebnih detalja. Jednostavno i lako svaka zgrada je to mogla da reši i svaku intervenciju da se evidentira ali to su samo idealni uslovi i nije samo SBB u toj priči nego skoro pa svi jer dobiju saglasnost o uvođenju usluge u zgradu, bez definisanih uslova pa onda po zgradi rade šta god žele (ne bukvalno ali od prilike iskoriste nešto).

Nema tu ništa čudno, uslovi se definišu na licu mesta, sa jedne strane zastupnik zgrade (predsednik), a sa druge kompanija koja uvodi uslugu. Ako definišete uslove pre uvođenja u zgradu šta se sme, a šta ne onda je drugačiji pristup, ako samo date saglasnost bez definisanja uslova onda ništa manje ni više ne možete očekivati. SBB je u svoje vreme davao da se preko njihove infrastrukture koristi video nadzor u zgradi, da li je to tako i sad ili se definišu posebni uslovi to je to...

Da li ste Vi dali da preko vaše zgrade idu dalje kablovi ka kućama ili ka drugim zgradama tu ste samo Vi i vaš predsednik odgovorni jer niste definisali uslove, i tu nije baš da je SBB 100% kriv, ima odgovornosti ako nije pitao ili tražio takvu odluku od skupštine stanara, ali opet i predsednici kućnih saveta uz određenu kompezaciju dozvoljavaju svašta da se radi po zgradi, sa druge strane isti ti predsednici na kućnim savetima prezentuju samo "uvođenje" usluge, da se to radi onako kako treba svi stanari bi imali uvid šta se predlaže i šta će kompanija npr. kao SBB da uradi u vašoj zgradi, ali na sve to ni sami vlasnici stanova nemaju vremena da se cimaju oko toga pa samo udare potpis i daju odobrenje, a posle kada dođe do problema u fazonu su "Nismo to znali, mi mislili da se samo usluga uvodi" itd... izgovori...

Poslednja izmena:
Calexx ti si bar po meni razuman čovek i shvataš valjda da sve vreme pričamo da je SBB napravio faul puno pre nego što se uopšte trebalo doći do toga da li isključiti ili ne.
Уопште не мислим да је ОК да се то уведе преко ноћи и без обавештавања али мислим да је ово нешто што ће тек да крене, јесте чудно да крену са нечим тек тако али мислим да је то само проба, да су пустили ту и тамо и да ће од 2. новембра да буде све под уговором. Онда ће свако да изабере да ли хоће или неће па ће према томе да искључи или остави. Ако то не троши од линка и не пријављује јавну IP коју неко добије, онда не видим неки битан проблем да то остане. Трошење струје (што нема везе са поменутим трошењем заједничке струје у згради и што бих ја сигурно наплатио СББ-у да су тако код мене урадили) преко уобичајене потрошње је стварно смешно и да се помене па не видим чему толико форсирање неважног детаља. Ако није тако, баш бих волео да неко напише колико HG троши струју без и са UniFi па да видим колика је та штета.

Да поновим, сигуран сам да ће од ~новембра све да буде у уговору и сигуран сам да ће већина ових који се буне да прихвати да им UniFi буде укључен. Ту не рачунам оне који и немају HG мада мислим да би било реално да они и немају UniFi у пакету.

U startu je napravljena greške ne samo kod Vas nego i većina predsednika stanara tako radi, čak neki i bez saglasnosti većine, i sve se završava odmah bez ikakvih posebnih detalja.
Код мене су довели само пасивну опрему тј у орману је само разделник. Мала зграда са мало станова и није било потребе за струјом. Да јесте, већ бих договорио са СББ-ом да плаћају тј дају фрај неку услугу у замену за то. Својевремено је сестрић дао струју неком провајдеру (пошто је био на последњем спрату) а добио фрај осредњи пакет. Планирам да ускоро доведем ехе-нет да уведе оптику па ћу наравно да пазим како ће то да се уради.

Poslednja izmena:
Nebitno je koliko struje troši, poenta je da ako se sa njihove strane iniciran da se sve reguliše pre puštanja signala kroz dopunu ugovora kao što kažeš, nemam ništa protiv, neka puštaju ali ako probaju da uključe onako na mufte onda kao što reče gromada - ne dam. Ne zbog struje ili nečeg trećeg već iz principa zbog jajarskog pokušaja uvaljivanja nečega na mufte od strane SBB.
Btw meni se čini da SBB malo preširoko shvata izmenu opštih uslova jer bi po meni onda trebala da znači samo izmenu postojećih uslova da kojima smo se saglasili a ne dodavanje svega što im padne na pamet.

Svi galamdzije a svi do jednog ce potpisati nove ugovore. Svaki dan gledam brdo takvih sto galame i busaju se u grudi a prvi put kad treba besto da urade cute kao statue.
Niko ne kuka za torente npr. I za to moze da ti bane na vrata i aj priznajte od vas sto galamite koliko vas seed-uje neki torent. Takav nam je mentalitet. Svi vide sako lose u svemu, niko ne vidi nikada nijednu prednost koju neke promene donose.
Nek se lepo izgalame svi pa ce ih proci. Toliku ste frku digli da mi je vise muka da udjem u temu i procitam nesto. Ustvari i nema sta pametno da se prica osim ovih gluposti oko unifi-a. Ko nece neka ga ne koristi i cao. Svet ovo koristi najnormalnije godinama sano kod nas sve pametnjakovici koji su protiv bilo kakvog napretka. Najbolje je da se vratimo u kameno.

Kakve veze torrenti imaju sa kršenjem zakona od strane SBBa?

Svi galamdzije a svi do jednog ce potpisati nove ugovore. Svaki dan gledam brdo takvih sto galame i busaju se u grudi a prvi put kad treba besto da urade cute kao statue.
Niko ne kuka za torente npr. I za to moze da ti bane na vrata i aj priznajte od vas sto galamite koliko vas seed-uje neki torent. Takav nam je mentalitet. Svi vide sako lose u svemu, niko ne vidi nikada nijednu prednost koju neke promene donose.
Nek se lepo izgalame svi pa ce ih proci. Toliku ste frku digli da mi je vise muka da udjem u temu i procitam nesto. Ustvari i nema sta pametno da se prica osim ovih gluposti oko unifi-a. Ko nece neka ga ne koristi i cao. Svet ovo koristi najnormalnije godinama sano kod nas sve pametnjakovici koji su protiv bilo kakvog napretka. Najbolje je da se vratimo u kameno.

Ne vidim nikakvu vezu izmedju torenta i ovog sa SBB.

Kakve veze ima torrent sa ovom pricom oko sbb-a , i ja se pitam.

Poslednja izmena:
Sve moram da crtam... Nece da dele :d
I naravno da ne delite nista sto skinete, znam :D

Poslednja izmena:
Torrent? SBB? Slucajnost? Ne bih rek'o.

... Трошење струје (што нема везе са поменутим трошењем заједничке струје у згради и што бих ја сигурно наплатио СББ-у да су тако код мене урадили) преко уобичајене потрошње је стварно смешно и да се помене па не видим чему толико форсирање неважног детаља. Ако није тако, баш бих волео да неко напише колико HG троши струју без и са UniFi па да видим колика је та штета...

Kakve to veze ima koliko struje koristi uređaj? Valjda je bitno koliko ja kao jedna od ugovornih strana cenim tu struju? Možda hoces da nam kažeš kako misliš da SBB prema nama prosleđuje internet link po svojoj nabavnoj Ceni?! Hteo - ne hteo, jedino je tačno to da se on nama ugradio u uslugu "kolko oces"... A posto eto ima i nas koji iz sporta teramo inat, onda nek SBB računa da im ja struju prodajem po desetostruko uvećanoj nabavnoj ceni te da im lokal naplaćujem po desetostruko uvećanoj ceni lokala u zoni A, a da insistiram na hardveru koji će raditi i na 5GHz kako kojim slučajem ne bi interferirao sa mojim ostalim uređajima. ;)

Inače, ja sam jedan od onih koji nemaju Sbb-ov HG što verovatno i pamtiš sa tema o Beogradu. Reci mi zašto potenciras da ja i drugi slični meni nemamo pravo da pišemo na ovoj temi? Koliko to novca ja treba da platim SBB-a kako bih bio ravnopravan sagovornik na temi? SBB je kupio Beogrid i ja dobijam i izmirujem njegovu uplatnicu na 3.980,00 i imam pravo da koristim unifi... Pretpostavljam da će u nekom trenutku pokušati DA, zarad ličnog bogaćenje, ZLOUPOTREBE i moj Ruter i moj životni prostor pa eto reagujem na vreme... U najmanju ruku, može se desiti, da ja budem jedan od onih koji imaju pravo da koriste unifi a nemaju obavezu da zrače signal - pa jel bi to bilo pošteno prema ostalima, makar oni sutra i prešli na exe-net?

@sajberkurajber - u strašnoj zabludi si. Posle ove bezocne SBB-ove drskosti ne postoji ni promil šanse da sa mog Rutera zazraci unifi. Samo iz inata bahatome. Već sam pisao na forumu da sam svojevremeno Beogridu, po mojim kriterijumima daleko najboljem Srpskom provajderu, inateci se zbog neispostovanog ranije dogovorenog termina (neispostovanog od njihove strane) dao sat vremena da dođu i reše problem ili više nikad neće imati šansu da to urade... Od njih sam išao kolima kući a udaljen sam manje od jednog kilometra, još se nisam izuo a oni su zvali na fiksni tražeći da ih primim... Da NISU tako postupili, budi uveren da bih prešao na mrski ADSL.

I sad bih pitao ostale oponente, posebno one koji hejterima zovu mene i ostale koji SBB-u ne prastaju ovo drznistvo, zašto menjate teze? Kako ne shvatate da ste ustvri vi hejteri slobodoumnima koji korporaciji ne daju da gazi ni njih ni bilo koga drugog? Naguzite se bre čim se neko nakaslje i još pride terate i sve oko sebe da se i oni naguze - valjda će vama tako biti prijatnije? :D

Samo u mojoj zgradi sam izbrojao sedam UniFi signala... a ti pricaj sta ti volja...

Sve moram da crtam... Nece da dele :d
I naravno da ne delite nista sto skinete, znam :D

Nije tacno...

Nikad nisam "dobio" nesto sa neta a da bar toliko nisam vratio...
Sve one zaista lepe stvari (uglavnom nauka i beletristika) sam vratio na net 10x vise od onoga sto sam "dobio"...

Питање за оне што нас оптужују да смо себични јер нећемо да делимо нет:

да ли вам је тренутно бежични нет ака Вај Фај сигнал закључан тј. приступ је омогућен само са шифром?

ДаЉе, колико би СББ коштало да плаћа само струју за тај један рутер по стану? И колико би СББ коштало да постави инфраструктуру за ту УНИФИ мрежу, без да користи опрему дату корисницима?

Понавља се стара прича. СББ упада, преузима инфраструктуру већ ограђену уговорима, качи се без дозволе и нуди услугу са што мањим трошковима по њих

hmm... kako neke stvari uzimamo zdravo za gotovo... do skoro smo dobijali samo modeme i za bilo kakvo rutiranje i wifi, morali smo da kupujemo sami, ili da doplacujemo kablovskim provajderima...
sad nam oni daju rutere sa wifijem na koriscenje, i samim tim smanjuju nase troskove, u smislu sto ne moramo da imamo dva uredjaja vec samo jedan, i samim tim manje trosimo struju, recimo...

sto bi rekli ameri: "there are two sides to every coin" :)

inace, jos jedna analogija :) ne vidim nikog da se buni sto mu elektrodistribucija nije obezbedila sijalice kad mu je prodala struju, zar ne?

vrlo lako naviknemo na lepe stvari, a za lose se odmah bunimo :D u stara dobra vremena, nije nam ISP davao dial-up modeme na koriscenje, vec smo ih sami kupovali i to za debele novce... i dan danas ne mogu da prezalim 120 maraka '97. godine za USRobotics eksterni modem, prvi sa 56k ;)

Što ne prepustimo ovu pravničku diskusiju pravnim službama njihove konkurencije? Zar mislite da se oni time već ne bave?

hmm... kako neke stvari uzimamo zdravo za gotovo... do skoro smo dobijali samo modeme i za bilo kakvo rutiranje i wifi, morali smo da kupujemo sami, ili da doplacujemo kablovskim provajderima...
sad nam oni daju rutere sa wifijem na koriscenje, i samim tim smanjuju nase troskove, u smislu sto ne moramo da imamo dva uredjaja vec samo jedan, i samim tim manje trosimo struju, recimo...

sto bi rekli ameri: "there are two sides to every coin" :)

inace, jos jedna analogija :) ne vidim nikog da se buni sto mu elektrodistribucija nije obezbedila sijalice kad mu je prodala struju, zar ne?

vrlo lako naviknemo na lepe stvari, a za lose se odmah bunimo :D u stara dobra vremena, nije nam ISP davao dial-up modeme na koriscenje, vec smo ih sami kupovali i to za debele novce... i dan danas ne mogu da prezalim 120 maraka '97. godine za USRobotics eksterni modem, prvi sa 56k ;)

Cini se sinko da si ti lepo pobrkao loncice...
Sustina je da SBB nije tako darezljiv kao sto ti mislis...
Hoce oni da naplate sve sto se moze a moze se mnogo...
Ovde je nekima mnogo da placaju 200 dinara mesecno za dodatni D3 uredjaj ali zato hvale UniFi...
Da li vi mislite da se taj UniFi nece naplacivati... ima da deru... samo cekam za zakukate kako su bezobrazni...

Nazad
Vrh Dno