sbbovi "adsl like" paketi su išli duplo od 10. septembra:..pa, neće da bude... sa 256/128+512/384 na 384/192+512/384 teško da može da se nazove duplo
Pa koji bre lokal, to za babePaketi s lokalom su postali totalno neisplativi (i pritom smarajući) od letos. Ko neće da se otvori par dolara za rapid ili newz, ne treba ni da ima prava da backupuje internet
![]()
Već je neko spomenuo sbb insajdersku informaciju da im je već pri prethodnim brzinama (1-2-3 mbit) na većini čvorišta opterećenje lokalnih čvorova bilo oko 70%. Znači ako hoće da dupliraju brzinu, moraće više optike da razvlače po gradovima ili da se suoče sa gnevnim korisnicima. Isto kao što je kod adsl-a problem velika prosečna dužina korisnik-centrala i slab kvalitet parica. Uglavnom, i jedni i drugi imaju problem na last mile strukturi, pa će ovo da bude trka dve trule kobile. :d
p.s. za ove što naivno očekuju neko pojeftinjenje i "socijalne pakete", bolje da zaborave na to. Nisu provajderi socijalne ustanove, već su tu da zarade pare. :S:
Zasto svi spominjete zagusenost parica, kad ni sada mi ne dobijamo GARANTOVAN protok, samo sto je link dovoljno jak da ne primetimo?
I opet, ako je zastarela oprema - pa neka je unaprede brate... gle koliko je gusto naseljen Japan, a ipak ima Gbps net i ka spolja, cela J. Koreja ima barem interni Gbps... a mi smo 5 puta manje naseljeni od Koreje, i ne znam koliko vec puta od Japana...
Ne treba biti zahvalan sto nam neko "DA NESTO" kao sto Achi reche u nekom postu, treba zahtevati izbor kao sto ima BAREM Evropa...
Zbog logike "daj sta das, zahvalan sam i za malo vishe, samo da me ne kosta" smo i dalje ovde...
Pa koji bre lokal, to za babePaketi s lokalom su postali totalno neisplativi (i pritom smarajući) od letos. Ko neće da se otvori par dolara za rapid ili newz, ne treba ni da ima prava da backupuje internet
![]()
E nek i Bane napiše jedan post s kojim se slažem :banana:
Ne bekapuje se internet lokalom, :type: pogotvo ne lokalom od 512, kad za iste pare ima flat 1mbit. Ne znam kako neko može ikako gledati ovakve pakete sa lokalom. A rapid share accounti se mogu nabaviti i free (phishingom), ako hoćeš da ti pošaljem par komata na PM. :banana:
sbbovi "adsl like" paketi su išli duplo od 10. septembra:
512/64->1024/128
768/96->ugašen
1024/128->2048/256
1536/192->3072/384
Moj 256/128 otisao na 384/192, a 384/192 je otisao na 512/256, dakle ubrzanje od 50%. To su paketi sa lokalom.
I ne kapiram neke ljude sto pljuju po lokalu. Za moje potrebe, bolji mi je paket 384/192 (768/384) za 1530din, nego 1024/128 (0/0). za 1390din.
Prepucavate se od 7 ujutru .... sve ste bre blesavi .... sačekaćemo još koji dan, šta je sada tu problem?
Pa znaci ti u lokalu skidas 90kbps, dok neko za 1390 dinara skida 120kb/s. Kako onda da ne poljuje po lokalu? To sto ti ne znas normalno da iskoristis globalni protok je druga stvar.
Sinak :smoke:, ja u LOKALU skidam 90, a neko sa spoljnjeg skida 120kb/s.
A gde je moj spoljni u toj racunici :smoke:.
Lepo sracunam coveku, a on citira ono sto mu se svidja.
384+768 > 1024.
Kratko i jasno.
Plus sto ne moram da brinem, pa da moram stalno da ogranicavam download, kako bi normalno mogao da visim po sajtovima. Meni lokal pici punom snagom...
A da ne kazem o kolicini fake-ova sa stranih javnih torrenata.
Skinem sa pajrats bejadva filma, poznati aXXo potpisao, u komentarima nigde ne pise da je fake, kad ono oba fake (Frozen River i Wendy And Lucy su bili u pitanju)...
Ko nema lokal ne moze ni prici private torrentima, jer u slucaju ovog paketa 1024/128, to jednostavno nema smisla, sta sa 128 kb/p uploada uraditi...
Телеком Србија је узео огроман кредит од (скоро пропале) Сити банке.Ako ne mogu da ubrzaju mogu da pojeftine.. Dobili su visestruko jeftiniji link.. sta bi jos.. nego sve mirise na dil.. i extra profit..
AhahahahahKakvi smo Japanci, takav nam je i internet.![]()
E, vidis, Koreja je verovatno jedina zemlja koja konkretno koristi Gbps internet. Dok Skandinavci uglavnom bekapuju net i rade bolje da ne kazem sta, Korejanci koriste internet za SVE.edit: a kad već spomenu Južnu Koreju, tamo su zakonom zabranjeni radnički sindikati i organizovanje, tako da ljudi samo rade, pa uglavnom i ne stižu da uživaju u čarima gbps interneta. A za Japance već svi znamo da su kao roboti...
Ako ne mogu da ubrzaju mogu da pojeftine.. Dobili su visestruko jeftiniji link.. sta bi jos.. nego sve mirise na dil.. i extra profit..
Nikada nece da pojeftine, nemojte da se nadate. Mozete samo da ocekujete povecanje brzine postojecih paketa, smanjenje cene nikad. Zasto, zato sto treba neko da vam obezbedi modem na koriscenje i infrastrukturu a vi da bi mu placate 200 dinara mesecno za net, e pa ne moze, ne isplati se, ne samo SBB-u vec bilo kom provajderu.
ADSL sa najboljom opremom ne može realno izvući 16mbit, dok kabal sa prosječnom opremom može daleko više, o ti ograničenjima je riječ. :smash:
evo kod mene može i svih 24mbps.
i siguran sam da nisam jedini u srbiji koji ima ok (telefonsku) paricu...
FYI, i u Nemackoj, gde nije preterno rasprostranjen broadband postoje besplatni paketi... nisu to 20Mbit ili Gbps, ali su i po 2 Mbita.
Sta mislis kako provideri u Z. Evropi zaradjuju na cenama koje su nize od nasih, a brzine vece? Em ih ima vishe, em su jeftinije...
J*** se meni ako nekoga nesto kosta zbog infrastrukture, za to sam lepo rekao - neka ulozi u nju.
Link? Kakav crni link, svi smo svesni da nije to, pogotovu ne sada.
Kod nas u odnosu na ZE: plate radnika su manje, cene neta su vece, usluge neta su manje... znaci providere sve kosta manje.
Modem?? LOL! To njih kosta 1e po komadu, ne budi smesan!
Ali opet ne ocekujem ja 100Mbit za 200din. Nesto tipa 100Mbit, deljena konekcija (pa koliko moze da izvuce u zavisnosti od cvorista...), 20e - e TO treba!
Jos jednom da dupliraju brzinu i neka nista vise ne diraju.![]()
E to! samo to i nista mi vise netreba jos 5 godina!
Jos jednom da dupliraju brzinu i neka nista vise ne diraju.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari