Šta je novo?

Sbb Spliter

ripko

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2006
Poena
304
Moje pitanje je sledece:

Na ssbovom spliteru koji deli TV i Internet signal koji gde treba prikljuciti.

Na jednom izlazu iz splitera pise od 85-5000 Mhz 4.6 db
a na drugom izlazu pise od 5-5000Mhz 4.0 db

Verovatno nije svejedno na koji kraj ide tv a na koji internet.
Hvala unapred

Realno imas samo 2 kombinacije.

Probas jednu, pa ako ne radi onda drugu :D

Ovaj drugi od 4.0 db je za tv.

Ovaj drugi od 4.0 db je za tv.

E sad, kod mene je bas obrnuto povezano, na 4.0 je internet, i sve radi
to su oni tako povezali, da li ce obrnuto nesto poboljsati signal interneta i slicno ?
I da li kvari sliku na tvu ? ako ga prebacim sa 4.6 na 4.0 ?

Moje pitanje je sledece:

Na ssbovom spliteru koji deli TV i Internet signal koji gde treba prikljuciti.

Na jednom izlazu iz splitera pise od 85-5000 Mhz 4.6 db
a na drugom izlazu pise od 5-5000Mhz 4.0 db

Verovatno nije svejedno na koji kraj ide tv a na koji internet.
Hvala unapred

Na izlazu sto pise 85-5000 Mhz se stavlja tv iz razloga da bi sprecio razne sumove iz kablovske mreze i tv-a! to su takozvani hpf filteri.

Na izlazu sto pise 5-5000Mhz se stavlja prikljucak za modem i on bi trebao da bude uglavnom do 85 Mhz. jer frekvencija od 5-85 je slobodna i na njoj se nista ne emituje sem kablovskog interneta (ali ima raznih kao i taj tvoj razdelnik). a na pitanje uvezi (db) to ti je cisto gusenje signala a 4.6 i 4.0 su bizerni za razdelnik! pravi razdelnik koji se stavlja tj ugradjuje u catv sisteme je 3.5 db i to se smatra normalnim gusenjem signala za 2 tv.

E sad ako okrenes drugacije nego sto sam ti gore napiso (nece ti raditi iskljucivo internet) dok kvalitet slike ce ostati isti jer 4.6 i 4.0 ili 3.5 se uopste ne primeti na tv jedino na instrumentu za merenje jacine signala.;)

Poslednja izmena:
E sad, kod mene je bas obrnuto povezano, na 4.0 je internet, i sve radi
to su oni tako povezali, da li ce obrnuto nesto poboljsati signal interneta i slicno ?
I da li kvari sliku na tvu ? ako ga prebacim sa 4.6 na 4.0 ?

Eto, kod mene povezali kontra, mislio sam da je tako ispravno. Izvinjavam se na gresci.

Chef je napisao(la):
E sad ako okrenes drugacije nego sto sam ti gore napiso (nece ti raditi iskljucivo internet) dok kvalitet slike ce ostati isti jer 4.6 i 4.0 ili 3.5 se uopste ne primeti na tv jedino na instrumentu za merenje jacine signala.
Kod mene net radi "kontra" povezano bez problema.

Poslednja izmena:
Na izlazu sto pise 85-5000 Mhz se stavlja tv iz razloga da bi sprecio razne sumove iz kablovske mreze i tv-a! to su takozvani hpf filteri.

Na izlazu sto pise 5-5000Mhz se stavlja prikljucak za modem i on bi trebao da bude uglavnom do 85 Mhz. jer frekvencija od 5-85 je slobodna i na njoj se nista ne emituje sem kablovskog interneta (ali ima raznih kao i taj tvoj razdelnik). a na pitanje uvezi (db) to ti je cisto gusenje signala a 4.6 i 4.0 su bizerni za razdelnik! pravi razdelnik koji se stavlja tj ugradjuje u catv sisteme je 3.5 db i to se smatra normalnim gusenjem signala za 2 tv.

E sad ako okrenes drugacije nego sto sam ti gore napiso (nece ti raditi iskljucivo internet) dok kvalitet slike ce ostati isti jer 4.6 i 4.0 ili 3.5 se uopste ne primeti na tv jedino na instrumentu za merenje jacine signala.;)

Hvala na odgovoru :)
Net mi radi sasvim ok, ali slika nije bas najbolja na Tvu ali to nije toliko bitno,bar za mene. download signal mi je sasvim ok a upload je power level 46-49db da li je to ok? znam da ima druga tema vec na forumu za net signal ali eto pitacu tu

Eto, kod mene povezali kontra, mislio sam da je tako ispravno. Izvinjavam se na gresci.

Kod mene net radi "kontra" povezano bez problema.

onda ti taj razdelnik neigra ulogu koju bi trebao! a to je da razgranici tv signal od internet signala. moja ti je preporuka zameni razdelnik ili ces svremenom osetiti problem

Hvala na odgovoru :)
Net mi radi sasvim ok, ali slika nije bas najbolja na Tvu ali to nije toliko bitno,bar za mene. download signal mi je sasvim ok a upload je power level 46-49db da li je to ok? znam da ima druga tema vec na forumu za net signal ali eto pitacu tu

Internet signal nije sto posto vezan za televiziski signal jedino up Upstream koji je smesten negde preko 85 Mhz sve zavisi od kablovskih operatera na kom ga kanalu smeste u svojoj mrezi a signal ti je ok mada bi moglo malo bolje ali ako nema velikog suma onda je to sasvim ok zato sluzi i ti gore razdelnici sa podeljenim opsegom nazovi sbb nek malo pojacaju signal posto ces na toplo vreme osetiti male varijacije u signalu! po novom standardu moze da ide i do 62.4 dBmV signal i tu je granica sve preko tog puca konekcija :)

Na 5-5000Mhz 4.0 db stavi modem jer upstream kanali rade na frekvencijama 30-60Mhz

Cudno , na mom spliteru su sledece oznake 85-1000mhz i 5-1000mhz . Znaci nista od 5000mhz
Model :tratec tris-212e
Od kada mi je stavljen ovaj novi spliter, kanali su mi se malo pokvarili, negde ima vise a negde manje snega, dok 2,3 kanala imaju ogromne smetnje. Ima li neko slicna iskustva?
BTW, net za odlicno radi :)

Nazad
Vrh Dno