Šta je novo?

SBB Robin Hud

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Kako postupiti u sledecoj situaciji: zgrada je prikljucena na sbb ali ne dolaze racuni, sto znaci da je nesto odradjeno na divlje. To takodje znaci nemogucnost koriscenja interneta. U takvu zgradu treba da se doseli osoba koja zeli da placa racune i da koristi internet. Sta i kako treba uraditi da bi to bilo moguce i da bi sto bezbolnije proslo? Na koji nacin bi u takvoj situaciji bilo moguce ostati anoniman, i zasticen od gnijeva ostalih stanara? Da li se i kakve kazne primenjuju?

Taj gnev ostalih stanara je potencijalni problem, ne znam kako to rešiti.

Inače, ne mora značiti da je na divlje, SBB često omane sa administracijom. Meni skoro godinu dana nisu stizali računi, mada ništa nije uvedeno na divlje. Onda su me zvali iz SBB-a da pitaju imam li ja TV program. Velim, čekajte da proverim, nemam pojma (naime, ja praktično ne gledam TV, priznajem da je neka vrsta perverzije plaćati kablovsku a ne koristiti, ali ponekad zatreba, kad je nešto tipa 9/11 ili atentat na premijera). Kažem da imam, OK, hvala. I onda su počeli da stižu računi.

U zgradama pored se uredno placa kablovska. U problematicnoj zgradi je instalirana uredno i deluje profesionalno, tako da je moguce da je neka greska. Svejedno, moze li se doci do njihovog interneta u takvoj situaciji, naravno da sve bude legalno? Da li SBB preduzima nesto protiv takvih korisnika ili jednostavno predje preko toga i samo pocne da salje racune kao sto je wiz011 opisao?

Ako je SBB-ova greška onda ne može, niti će, preduzeti nešto protiv korisnika. Ali ostali stanari će svakako biti kivni na onoga zbog koga sad moraju da plaćaju ono što im je bilo džabe.

Ako je zaista nešto ilegalno priključeno, to bi mogla biti vrlo neprijatna situacija. Jedan moj prijatelj nije plaćao, SBB ga isključio, našao neke klince da ga uključe na divlje. SBB ga otkrio posle godinu-dve, tražio da sve plati unazad sa kamatom, zapretio tužbom. Ne znam šta je na kraju bilo, ne setim se da ga pitam.

Da li si siguran da je zgrada ilegalno prikljucena na kablovsuku. Ako nisi raspitaj se kod komsija. Ima slucajeva da cela zgrada ima besplatnu kablovsku. Obicno ako zgrada dozvoli postavljanje antena, pojacivaca, koriscenje prostorija itd.

Hm. SBB call centar mi je rekao da je njihova mreza na toj adresi. Da li to znaci da je njihova greska to sto racuni ne stizu ili i dalje postoji mogucnost da je neko odradio nesto nelegalno.

Anonimno dojavi da se nešto čudno događa sa računima.

Jel imaju witness protection program flat 3Mbps?

Poslednja izmena:
Svakako ce fakturisati sve zaostale uplate svima, bilo da je njihova greshka ili nelegalna radnja stanara. Samim tim, nechiji gnev je neminovan. Sad ostaje samo da li ce imati na koga da ga usmeri.

Meni nisu stizali racuni nekih 6-7 meseci i ja naravno nisam placao,onda su ****** zvali telefonom i rekli da imam neizmirena dugovanja,cesto se oni pogube sa naplatama.Kada sam platio opet su poceli redovno da stizu racuni.

Poslednja izmena:
Jel se dobija poseban ugovor za internet nevezan za ugovor o kablovskoj tv. Na sajtu traze da se unese kod sa racuna ili sa ugovora. E sad ako bih se ja napravio blesav i rekao, sto je istina, nemam ugovor, nije mi stigao racun, mozete li da na osnovu moje adrese dobiju te informacije koje su im neophodne? Mozda na osnovu toga i vide o cemu se radi, posalju racun pa sve bude legit. Aaah...podstanarski blues.

Kako ga otkrili, osim ako ga neko nije druknuo ?
Moguće da ga je neko druknuo (mada ne verujem, on je povučen čovek, a ljudi sa kojima se druži ga sigurno ne bi druknuli). A moguće je da su nešto prčkali po kutiji pa videli da je nešto nabudženo. Stvarno ne znam. Ko zna kako su ga ti likovi spojili (zvao neke klince iz kraja), možda ga i nisu uključili u kutiji nego na divljaka povezali na nekog komšiju.

Svakako ce fakturisati sve zaostale uplate svima, bilo da je njihova greshka ili nelegalna radnja stanara. Samim tim, nechiji gnev je neminovan. Sad ostaje samo da li ce imati na koga da ga usmeri.
Meni ništa nisu fakturisali unazad.

I kako bi? U njihovim papirima uopšte nije stajalo ni da je uključeno, stavili su da je uključeno tek kad sam im ja potvrdio da jeste. Drugo je to ako piše da je uključeno od nekog ranijeg datuma, ali u tom slučaju ne vidim zašto ne bi stizali računi (osim onog standardnog da njihovi inkasanti često pogube račune, pobacaju, bace ih negde drugde...).

Meni nisu stizali racuni nekih 6-7 meseci i ja naravno nisam placao,onda su ****** zvali telefonom i rekli da imam neizmirena dugovanja,cesto se oni pogube sa naplatama.Kada sam platio opet su poceli redovno da stizu racuni.
Da ne brkamo. Jedno je to kad ne stižu računi, a priključak je zvanično aktiviran i aktivan, u ugovoru piše da i onda morate da plaćate. Sasvim je druga stvar ako oni uopšte nisu ni evidentirali da je negde priključak završen i aktiviran. Tada ne može biti nikakvih zaostalih uplata jer uplate teku od dana aktiviranja.

Poslednja izmena:
A sto ne odes kod nekog drugara koji znas da ima SBB, on uzme jos jedan modem i samo posle preneses kod sebe fizicki modem - radice. Mani se drukanja ljudi... Ja da ne koristim internet a gledam TV za dz (mada, pretplata je cist lopovluk po meni), i da se nadje neki pametnjakovic i prijavi verovato bi mi proslo kroz glavu svasta...

Mislis da ce raditi? U korisnickom servisu su mi rekli da nece raditi. Postoje li neko adresiranje kojim se modem vezuje za lokaciju? A sto se tice drukanja, ne bih prijavio druge nego sebe.

To je laz, jer bi onda morali za svaku zgradu da imaju montiranu opremu koja ce fizicki da odvaja broadcast domene. U celom Novom Sadu imaju mozda svega 3,4 fizicka broadcast domena... Pre su imali samo jedan... Meni je skoro godinu dana radio modem koji je bio adresiran 5km od mene. Inace NS je u pitanju...

Najbolje ti je da uzmes modem od nekoga, probas kod sebe, vidis da li radi. Ako radi, taj neko neka uzme jos jedan modem za koji ces ti da placas pretplatu i eto ti resen problem...

Da ne bude zabune, kod mene je uvek bila legalno uvedena kablovska ali su ovi iz SBBa *****li kako kod mene ne moze da radi internet jer jos nema tehnickih mogucnosti bla bla... A radilo... Lazovi...

gratz

Ovo sto je nIce Cream predlozio. Radi bez problema.

nece nista fakturisati u nazad

slicnu situaciju sam imao i ja. ako nesto koriste i treba da placaju, u ostalom niko ih ne primorava da koriste sbb usluge

kada sam ja uvodio net u stan, dosao mi je baja iz sbb i najstrasnije posle 5 minuta rekao, "evo ja sam ti ovo namestio, a ti vidi, ako hoces, mogu na divljaka da ti zivucem sta 'oces i koliko 'oces!" znam doduse da mi je ponudio neku sumu od 100 eur za tu operaciju, medjutim, posto mi se ne mili da razmisljam da li ce neko da mi zakuca na vrata, rekoh da nisam zainteresovan...

moguce da je i ta zgrada tako odradila pricu...

Nazad
Vrh Dno