Šta je novo?

SBB problem

zavisi i kako je odradjeno cvoriste, koliko komsija koristi SBB i sl...
ako je preveliki broj korisnika na cvoristu, uz o'ruk kabliranje i lose vreme dovode do tih problema u radu...

8 sati bez interneta ... bezobrazluk
Moj prostor zapravo i nema toliko korisnika posto je vecinu preuzeo ADSL , secam se da je SBB imao neke probleme sa uvodjenjem neta kod nas pa se ADSL odomacio ...

ocigledno je da su problemi ostali i nisu reseni :D

Sad će da dođu Miroslav70, Fullhd i gvlada da kažu kako bi na adslu bilo još većih problema, a da sbb u stvari nije uopšte kriv, već nadmorska visina ili neki drugi uticaji.

100 mu gromova!!! Pa uvek ima nekih poteskoca i dok se utvrdi gde je kvar ili sta vec a to je posao servisne ekipe. ADSL koji mi imamo ni ne koriste na Zapadu vec koriste DSL2 i sl jer ima malu propusnu moc i inferiorniji je u odnosu na kablovski internet. Ovo ne pricam zato sto volim SBB vec zato sto jeste tako. Uz IPTV max ti je 6Mbit a sta ako neko zeli vise, treba mu iz bilo kog razloga a hoce i tv da gleda? Ili ako se zeznu pa puste i HD, koliko ce onda biti max protok 2Mbit??? Na ADSL sam i jedva cekam da se za neki dan vratim na kablovski. Ti si na adsl i ako si zadovoljan i meni je drago jer nemas probleme i lepo ti radi.

100 mu gromova!!! Pa uvek ima nekih poteskoca i dok se utvrdi gde je kvar ili sta vec a to je posao servisne ekipe. ADSL koji mi imamo ni ne koriste na Zapadu vec koriste DSL2 i sl jer ima malu propusnu moc i inferiorniji je u odnosu na kablovski internet. Ovo ne pricam zato sto volim SBB vec zato sto jeste tako. Uz IPTV max ti je 6Mbit a sta ako neko zeli vise, treba mu iz bilo kog razloga a hoce i tv da gleda? Ili ako se zeznu pa puste i HD, koliko ce onda biti max protok 2Mbit??? Na ADSL sam i jedva cekam da se za neki dan vratim na kablovski. Ti si na adsl i ako si zadovoljan i meni je drago jer nemas probleme i lepo ti radi.

Zezam se, ne moj odma da se ljutiš :)

Sta se sad desava sa SjBB-om, ping mi je ok kao i upload ali ne mogu na speedtestu da izvucem vise od 512kbit od 12mbit-a. Imam i rapid i usenet ali i tamo ista stvar. Ma idi, skidam upravo fajl od 20mb vec pola sata. Cudno je da kada radi dobro, onda uvek radi maksimalnom brzinom.

Ovako radi moj 4mbit paket vec par nedelja, moram sutra da se zalim. Mislio sam ajd nema veze, popravice medjutim vec pocinje da me nervira. Najgore je sto najobicniji surf sve zesce zabada. Ocitao sam signale na modemu, odlicni su.

Poslednja izmena:
Moze pomoc posto sam tanak u oblasti, ovako je kod mene nakon zalbe da imam prekide na internetu, ne mogu da se pozalim na dolazak servisera sve je uredno samo nisam siguran za rezultate ??
Hvala na tumacenju i pomoci da eventualno ponovo zatrazim servis :)

Uploaded with ImageShack.us

U redu je to.
Prevashodno se obraća pažnja na power level koji treba da bude u granicama od -15 do +15 dBmV.
Ako nemaš više prekida, ne moraš ih zvati.

Moze pomoc posto sam tanak u oblasti, ovako je kod mene nakon zalbe da imam prekide na internetu, ne mogu da se pozalim na dolazak servisera sve je uredno samo nisam siguran za rezultate ??
Hvala na tumacenju i pomoci da eventualno ponovo zatrazim servis :)

Uploaded with ImageShack.us

kako sve je uredno a imao si prekide
trazi da ti srede sum na cvoristu

kako sve je uredno a imao si prekide

Pre " ove " intervencije sam imao prekide i nakon sam dobio ove rezultate, koliko vidim u samoj temi u nekim sam granicama ali rekoh da pitam :)
Sinoc sam visio na netu do nekih 04.00 AM i nijednom nije puklo pa kontam da je sve u redu.Hvala na pomoci

Vrh Dno