Из ког си места, јер је код мене иста прича?I meni se pogorsalo od jutros nazalost, koliko sinoc mi je radilo maksimalnom brzinom a sad se vuce kao puz. Ne znam, mozda je lokalni problem, nije mi jasno da su mogli sad kad jos nije udarni termin da opterete link koji je do pre 8-10 sati radio perfektno sa jednom konekcijom. Na torrentu sa 30 konekcija sa dobrog trekera ide malo bolje ali po netmeter programu vidim da nije bas stabilna konekcija. News je katastrofa, radi mi kao iz doba kad sam imao 256kbit ali ne konstantno, pre ide 10, 40, 7, 20, 16 kilobajta. Jedino mi je na speedtestu upload isti kao sto je bio a down je 4 puta manji.
Vasa trenutna sirina opsega je :
1.86 Mbps
sto znaci da mozete preuzimati podatke brzinom od 238.49 KB/sec.sa nasih servera.
Trenutno imamo nepredviđenih problema sa funkcionisanjem spoljnog linka koji će biti uklonjeni u toku dana - nije reč o "prepunjavanju", SBB je zakupio dovoljno veliki protok za više meseci unapred za potrošnju po novim paketima, tako da nema razloga za zabrinutost. Izvinjavamo se na neprijatnosti.
Zbog takvog scenarija, koji se kako kazes, vec drugi put javlja, je SBB morao da bude mudriji i da ne trci pred rudu sa ovakvim brzinama prema korisnicima. Trebali su prvo da obezbede sopstvene ili bar pouzdane kapacitete pa tek onda da ulaze u borbu sa konkurencijom, ovako seku granu na kojoj sede. Mislim, zar su mislili da mogu da imaju bolju ponudu od Telekoma i da im preuzimaju korisnike a da istovremeno koriste njihove linkove i infrastrukturu? U ovoj zemlji i sa ovakvim monopolistom kao sto je nas glavni telekomunikacioni operater svakako ne.
Meni internet trenutno ne radi nikako (ni surf ni download). Dowload trenutno ~10 KB/s.
Koja im je ovo fora. Nikad ranije nisam imao slicnih problema. Juce vozio 120 bez problema.
I ja isto imam problem sa brzinom.Do danas je sve radilo brzo vec 2 godine bez vecih problema, ali danas mi je recimo update steama od 11MB skidao skoro 20min, a youtube filmici se ucitavaju bukvalno kao da imam 64kbps paket, a ne 1024.
EDIT: Evo sta kaze SBB menadzment ovde.Nadam se da je bas tako.
Мистерија разрешена.EDIT: Evo sta kaze SBB menadzment ovde.Nadam se da je bas tako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari