Šta je novo?

SBB - nove cene - 10.09.2008.

Ja sam imao problema, danju bi mi protok padao na 3-5k/s. Pomoglo je to sto sam ubo modem u drugu mreznu na ploci, samim tim promenila mi se MAC i IP adresa i (da kucnem u drvo) radi sasvim normalno.

mislio sam na evidentiranje skinute kolicine podataka na sbb strani..

zar niko nema sličan problem..? kod mene i dalje traje

>ima li neko problema sa proverom protoka zadnjih dana? recimo od 11/09

Kod mene radi regularno.Flat 1024.

Poslednja izmena:
Ušla voda u kabl :)
I kod mene je dl katastrofa. 20-30 KB/s

Kod mene vec tri godine radi extra, uvek punom brzinom.

Bilo je tri kvara, i to na lokalnom nivou - a to je u 99% slucajeva uzrok prekida, loseg signala, pinga i protoka.

Moze biti razdelnik u zgradi, glavni pojacivac, konektori koji prihvataju kablove. Sve zavisi kako je uradjena mreza kod vas u kraju. Kod mene je odlicno uradjena mreza, jednom je problem bio na CMTS-u kad je lik u kladionici ilegalno prikljucio jedno 15 TV aparata na kabl pa poremetio signal celom Zemunu, drugi put je riknuo pojacivac i treci put pre jedno 7-8 meseci je bio problem na cvoristu sa nekim razdelnikom.

Dakle, imate korisnicki servis i njihov forum i ako budete uljudni problem se resava za max nedelju dana.

Za tri godine samo tri problema koji su trajali par dana - mislim da je to jako dobar "skor" za kablovski.

Inace ping mi je ka googleu oko 40-45ms, ka SBB-u oko 10-11ms maximum.

I kod mene danas mizernih 160 kbit pri surfu, ali zato torent i news idu maksimalno.

I meni se pogorsalo od jutros nazalost, koliko sinoc mi je radilo maksimalnom brzinom a sad se vuce kao puz. Ne znam, mozda je lokalni problem, nije mi jasno da su mogli sad kad jos nije udarni termin da opterete link koji je do pre 8-10 sati radio perfektno sa jednom konekcijom. Na torrentu sa 30 konekcija sa dobrog trekera ide malo bolje ali po netmeter programu vidim da nije bas stabilna konekcija. News je katastrofa, radi mi kao iz doba kad sam imao 256kbit ali ne konstantno, pre ide 10, 40, 7, 20, 16 kilobajta. Jedino mi je na speedtestu upload isti kao sto je bio a down je 4 puta manji.

meni radi ok. Pukne net na kratko vreme smao kad je neko bas gadno nevreme, poslednji put bese pre 3-4 meseca...

Данас се у Сомбору нико не јавља на телефон, већ су укључили секретарицу (увек када зовете овде, се неко јави).

Од 10 часова интернет је функционисао овако:

Затим од 11 до 12:45 нисам имао конекцију.

Сада иде ова брзина:

Нема шта, постају све гори! :mad: На Рапиду је брзина 5-10 КБ/с! Три дана је све савршено радило и сад све по старом.

Пинг и слање података су одлични, али примање :zgran:... Као да су оборили брзину са 1024/128 на 256/128. :mad:

I meni se pogorsalo od jutros nazalost, koliko sinoc mi je radilo maksimalnom brzinom a sad se vuce kao puz. Ne znam, mozda je lokalni problem, nije mi jasno da su mogli sad kad jos nije udarni termin da opterete link koji je do pre 8-10 sati radio perfektno sa jednom konekcijom. Na torrentu sa 30 konekcija sa dobrog trekera ide malo bolje ali po netmeter programu vidim da nije bas stabilna konekcija. News je katastrofa, radi mi kao iz doba kad sam imao 256kbit ali ne konstantno, pre ide 10, 40, 7, 20, 16 kilobajta. Jedino mi je na speedtestu upload isti kao sto je bio a down je 4 puta manji.
Из ког си места, јер је код мене иста прича?

Poslednja izmena:
Sad je bas katastrofalno. Torent mi ide sad maks 30 kb/s. Idem na njihov forum da se zalim.

нема шта, катастрофа

Ја одустао од скидања са Rapidshare.com-а. Иде мизерних 2-5 КБ/с. :S:

Сад сам имао и прекид од неколико минута. :wall:

Izgleda da je ovo povecanje brzine bilo malo veci zalogaj za SBB pa sad posteno stucaju, Postpaid Flat Business plus 1024/512:

постаје све спорије...

"Поправљају" се:

За сат времена очекујем брзину на нивоу ISDN-a. :S:

Sto se tice stabilnosti veze i DL protoka adsl za sada pruza vise, ADSL biznis 1536:

@DukeofSerbia

Iz Cacka sam...

Mene ovo podseca na oktobar prosle godine kad je sbb radio jako lose upravo jer im je link bio zagusen, tada su upravo na ovakve iste zalbe izdali saopstenje da jos cekaju na telekom da im prosiri link pa se na to cekalo neko vreme i onda se posle nekog vremena popravilo.

Meni nije jasno da radi lepo 6 dana maksimalnom brzinom i onda jutros naprasno ovakva situacija, pre ce biti da telekom ne isporucuje sbb-u protok koji su zakupili. Ne bi im bio prvi put da to rade a usput u isto vreme se vodi diskusija oko povecanja brzina na adsl-u koje korisnici traze zbog dupliranja brzina kod sbb-a. Povezite dva i dva, ja kazem da je telekom umesao prste misleci ako vec mi ne mozemo da povecamo brzine trenutno, nece ni sbb moci da pruzi svojim korisnicima ono sto su platili.

Jos nesto, sbb-ov brzinomer mi kaze sledece

Vasa trenutna sirina opsega je :

1.86 Mbps

sto znaci da mozete preuzimati podatke brzinom od 238.49 KB/sec.sa nasih servera.

Znaci brzina u domacem saobracaju ide normalno, dok traje ovaj njihov test NetMeter pokazuje maksimalnu i stabilnu brzinu protoka kao i dosad sto je bilo ovih 5 dana.

A u isto vreme speedtest pokazuje sledece

Za speedtest mu je trebalo dosta vremena da ga obavi pri cemu je brzina bila prilicno nestabilna i iseckana. Medjunarodni saobracaj je usporen.

Poslednja izmena:
Zbog takvog scenarija, koji se kako kazes, vec drugi put javlja, je SBB morao da bude mudriji i da ne trci pred rudu sa ovakvim brzinama prema korisnicima. Trebali su prvo da obezbede sopstvene ili bar pouzdane kapacitete pa tek onda da ulaze u borbu sa konkurencijom, ovako seku granu na kojoj sede. Mislim, zar su mislili da mogu da imaju bolju ponudu od Telekoma i da im preuzimaju korisnike a da istovremeno koriste njihove linkove i infrastrukturu? U ovoj zemlji i sa ovakvim monopolistom kao sto je nas glavni telekomunikacioni operater svakako ne.

I ja isto imam problem sa brzinom.Do danas je sve radilo brzo vec 2 godine bez vecih problema, ali danas mi je recimo update steama od 11MB skidao skoro 20min, a youtube filmici se ucitavaju bukvalno kao da imam 64kbps paket, a ne 1024.

EDIT: Evo sta kaze SBB menadzment ovde.Nadam se da je bas tako.

Trenutno imamo nepredviđenih problema sa funkcionisanjem spoljnog linka koji će biti uklonjeni u toku dana - nije reč o "prepunjavanju", SBB je zakupio dovoljno veliki protok za više meseci unapred za potrošnju po novim paketima, tako da nema razloga za zabrinutost. Izvinjavamo se na neprijatnosti.

Poslednja izmena:
Meni internet trenutno ne radi nikako (ni surf ni download). Dowload trenutno ~10 KB/s.

Koja im je ovo fora. Nikad ranije nisam imao slicnih problema. Juce vozio 120 bez problema.

Zbog takvog scenarija, koji se kako kazes, vec drugi put javlja, je SBB morao da bude mudriji i da ne trci pred rudu sa ovakvim brzinama prema korisnicima. Trebali su prvo da obezbede sopstvene ili bar pouzdane kapacitete pa tek onda da ulaze u borbu sa konkurencijom, ovako seku granu na kojoj sede. Mislim, zar su mislili da mogu da imaju bolju ponudu od Telekoma i da im preuzimaju korisnike a da istovremeno koriste njihove linkove i infrastrukturu? U ovoj zemlji i sa ovakvim monopolistom kao sto je nas glavni telekomunikacioni operater svakako ne.

Veruj mi da je to bilo i moje misljenje prvog dana kad su povecali brzinu, radio mi je neki crv sumnje da ce ovako da bude samo nisam mogao da pretpostavim kad. I bio sam u pravu na moju nesrecu.

I ja isto imam problem sa brzinom.Do danas je sve radilo brzo vec 2 godine bez vecih problema, ali danas mi je recimo update steama od 11MB skidao skoro 20min, a youtube filmici se ucitavaju bukvalno kao da imam 64kbps paket, a ne 1024.

EDIT: Evo sta kaze SBB menadzment ovde.Nadam se da je bas tako.

Ok sacekajmo pa cemo videti da li ce se stabilizovati do sutra.

Ima i dobrih vesti, izgleda da su sa torrentleecha-a odblokirali ovaj novi opseg ip adresa pa opet mogu da pristupim sajtu.

Poslednja izmena:
A znaci u tom zecu lezi grm. Udarili na jaceg. A bas je bilo fino ovih 1024, ja jos mislio da uzmem 2048 sledeceg meseca. Izgleda nista od toga :(

EDIT: A sto se tice "razresenja" : Yeah right, nije zagusenje tj nije neko malcice zavrno slavinu.

Poslednja izmena:
Meni ovo nesto"srmdi" da je ovo mozda u pitanju neka sabotaza Telekoma.Posto oni nece da dupliraju brzine mozda sad namerno prave neke smetnje na vezama da bi gnev korisnika usmerili na SBB.I onako SBB i svi zakupljuju linkove od Telekoma.Ubedjen sam 1000 % da je to u pitanju:mad:
Dok god zakon ne bude obezbedio SBB da kupuje net od stranih provajdera bice ovako!

Poslednja izmena:
Sad ce oni lepo FUP pa ce da radi.

Bagre (telekom) em sto nas korisnike ADSL-a ne sisaju za nista,
uslovljavaju nas ugovorima na 12 meseci i sa nenormalnim cenama
za odustajanje od tog ugovora, koji je uzgred na korisnikovu stetu,
prave nelojalnu konkurenciju drugim ISP, ponasaju se osiono ,
na komunjarsko our-ski nacin, sabotiraju ikakvo napredovanje po
pitanju brzine net-a, ....

na lomacu ih treba.

Kad tako lepo sve znate sto se korisnici vip-a ne zale i oni idu preko telekomove infrastrukture(mts),kao drugo sbb kad iznajmi link to se radi putem ugovora nemojte misliti da ih telekom sabotira da ih ne bi tuzili Hagu.
Pre ce biti da su se malo preracunali.:smoke:

Sto se zalite na Sbb? Kod mojih ortka SBB radi brate ko sat, cak sta vise nebi ih menjali ni za sve pare sveta.

potvrdjujem evo i ja. dakle stanje je kanda globalno...Upload je odlican, DL katastrofa, dakle, nije kvar vec neko preopterecenje ili sta li je...

speed.io.png

Poslednja izmena:
Vrh Dno