Šta je novo?

SBB modem na dva racunara?

Ne pomaze tu "jak" ruter,jaci uredjaji npr snage 200mW umesto standardnih 50-65mW mogu da posluze da daju jaci signal ali ne kroz 10 zidova,ako i bude signala kvalitet veze ce biti neupotrebljiv,takvi uredjaji se koriste da bi signal bio jaci sa usmerenim antenama na velikim razdaljinama.

Poslednja izmena:
tacno tako... razmisljaj kako mozes da sprovedes kabal a da promasis komsiju. Provuci ga kod nekog koji nece da se buni... UTP moze da ide i na 100m bez problema

rekao je da mu nije to praktichno da ima spoljne antene... a i ako sam shvatio dobro nisu na istoj strani zgrade... mislim da na toj daljini nece to bash tako poleteti... sem ako ne zajmish neki MTS-ov predajnik :p

ON :trust: misli da nije praktichno al je NAJBEZBOLNIJE po sve :smoke:.Inace je rekao da su sa iste strane zgrade, a to sto su diagonalno oko 21m to je dobra stvar u celoj toj pritschi.

a jes... tacno tako, ista strana zgrade je u pitanju, moja greska - sorry! Najprakticnije je zbog komsije, inace zica je zica i tu nema greske :)

a jes... tacno tako, ista strana zgrade je u pitanju, moja greska - sorry! Najprakticnije je zbog komsije, inace zica je zica i tu nema greske :)

jes zica zica, ali i "dobri" komshija ima lepe male oshtre makazice pa sta ako ih upotrebi :whip:

mozda ima ipak i neke normalne komsije pa zaobidje tog koji voli vise svoje makaze nego svog komsiju ;)

Da ne otvaram temu, uskoro treba da dobijem sbb kablovski internet i imam jedan mali problem. Trenutno imam sezampro (conexant ruter sa 4 porta) i SENAO multi client brigdge. Ako uzmem sbb dobicu njihov ruter koji ima samo 1 port i 1 usb(a ja imam desktop i laptop). Da li mogu da prikljucim desk. na usb a senao preko UTP kabla do modema? Ako ne, da li sbb ima neki ruter sa 2 porta?

Odgovori na tvoja pitanja su ne i ne. Rešenje tvog problema je da kupiš neki ruter (wireless ako tvoj laptop ima wireless, da se ne patiš sa kablom). I pazi, neće ti pomoći svič nego ruter.

Nekako sam prevideo to da imaš multi-client bridge. :wall:
Ta kartica bi trebalo da ti vrši posao bez problema, da li ima neka druga koju se više isplati kupiti ne znam, jer mi nije trebalo pa se nisam informisao. Ali mislim da nećeš pogrešiti ako je kupiš.

Vrh Dno