Šta je novo?

SBB Internet

DreamS

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
609
Da li neko ima iskustva sa ovim kablovskim internetom? I sta mislite o njemu?

Vec se dosta pricalo o tome mozes da pogledas ranije tredove na tu temu.
Do tada da ti prenesem moje utiske koji su najbolji moguci a imam najsporiju konekciju koju nudi sbb (128). Dakle, svaka preporuka sa njihov internet!

samo nista od port forwardinga... daju adrese u privatnom opsegu

nov sam u ovome tako da ne znam sta ovo znaci (port forwardinga).
Ako bi mogao da mi objasnis?

Ja sam od skoro kod sbb-a na 128 flat-u i poslednjih sedam dana vodim rat sa tehnickom podrskom jer mi net malo radi malo ne radi, u nepravilnim razmacima. Popizdeo sam. Nisam jos uvek dobio nikakav odgovor u cemu je problem. Jedino sam posle petog zvanja tehnicke sluzbe dobio uputstvo da im posaljem mail sa datum od kad su poceli prekidi, kao da mi izadju u susret kod sledeceg racuna. medjutim ako ovako nastave tesko da cu im platiti i za sledeci net. Posle toliko godina sam konacno presao na moderniji nacin konektovanja od fucking modema (a moj staz je stariji od komercijalnog interneta, kacio sam se amigom na bbs-ove i pre starog sezama), i taman se naprzim, i odviknem od cimanja sa telefonom, kad opet shit. Sbb sam uplatio jer mi odgovara cena od 1500 din za 128 flat, posto nisam vecinom dana kod kuce, ali ovo sad me izludjuje. gledam u onaj kabl modem i kad se ugasi cable lampica dodje mi da ga razbijem... grrr...

sorry, sad sam video da je pitanje bilo za Nis...
Inace ja sam kod Obilicevog stadiona, Vracar.

hard je napisao(la):
Ja sam od skoro kod sbb-a na 128 flat-u i poslednjih sedam dana vodim rat sa tehnickom podrskom jer mi net malo radi malo ne radi, u nepravilnim razmacima. Popizdeo sam. ......................................ali ovo sad me izludjuje. gledam u onaj kabl modem i kad se ugasi cable lampica dodje mi da ga razbijem... grrr...
Evo ga jos jedan slucaj,meni sinoc oko 23h pao net :crash: ,ne gori lampica :zgran: .Prosli put mi se to desilo i 20 dana sam cekao da se neko pojavi od teh.sluzbe,naravno zamenili glavni spliter i proradilo.

hard, fastlane, ja sam na Slaviji i isto se i meni dešava u poslednje vreme. Baš sinoć negde pre ponoći je opet *****avao. Par puta se palila lampica, pa onda gasila. Baš sam dobro bio ispizdeo, pa sam čak pomislio da mi nešto nije u redu sa modemom, ali mi je sad lakše kad vidim da je problem u njima, a ne kod mene.

Otvaram novi topik, posto nas ocigledno ima vise...

Eto meni zadnja (do tada je radio odlicno)tri dana je radio pa nije od toga treci dan uopste nije imao signal. Dok je radio desavalo se da pogubi i po 50% paketa . Zvao sam teh.podrsku rekli su mi da ima probelema na cvoristu i da ce to ubrzo resiti i eto juce sam ponovo dobio signal i net odlicno radi bez gubljenja paketa . Inace nalazim se na Vracaru kod Fakulteta civilne odbrane .

Poslednja izmena:
Desavaju se bagovi na Sbbu ali su u principu jako korektni.
Ja imam nalog na firmu 1mb/s , crko mi je modem i zamenili su ga odmah.
Cene su tu i tamo...

I ja sam kod Fakulteta Civilne Odbrane (Druga Ekonomska). Poslednjih mesec dana nekoliko dana mi radi kablovski (128) nekoliko dana ne radi. Dakle ista stvar. Takodje mi je receno da imaju problem sa cvoristem. A od jednog drugara koji se zanima time sam cuo da je uopste na Vracaru katastrofalna situacija sa kablovskim netom, u odnosu na ostale delove grada i da bi trebalo da ga srede (citaj modernizuju) oko nove godine. Moj ortak koji je isto na Sbb-u na Dorcolu ima vec 4 meseca potpuno stabilan protok i uopste mu se ne desava nista slicno.

Inace, kada radi jako sam zadovoljan, ali ovako se ozbiljno razmisljam da li da uplacujem novembar. Nista se nikada nece promeniti, ipak je ovo Srbija, glupacha.

Poslednja izmena:
Izgleda da zavisi od dela grada jer kod mene u cvijicevoj radi perfektno i bez ikakvih prekida vec mesec dana (kuc kuc, u drvo)...naravno ima prekida svaki drugi-treci dan po par minuta ali to je sve...

ja se evo, vec 12 dana dovikujem sa tehnickom podrskom i cekam resenje problema. Verovatno cekaju da im se veci broj ljudi pocne zaliti pa da nesto srede. Ja im sigurno necu nista vise placati dok ne srede problem.
Nervira me sto mi ne odgovaraju na mailove, i to sto ovde moram da saznam da je u pitanju problem sa cvoristem...

Ludi^Procesor je napisao(la):
...Moj ortak koji je isto na Sbb-u na Dorcolu ima vec 4 meseca potpuno stabilan protok i uopste mu se ne desava nista slicno.
I ja sam na Dorcolu ,evo vec nedelju dana nemam link,u medjuvremenu mi istekla i pretplata.Pre dva meseca nisam imao vezu 23 dana i nikom nista. :trust:

meni je upload ogranichen na 30k vetj 15 dana, zovem tehnichku podrshku oni mi kazhu da poshaljem mail adminu, admin nit odgovara nit reshava problem. i to nije samo meni nego i josh dvoje troje ljudi koje znam su imali isti problem. chak i dvoje koje sam nasumichno nashao na netu za koje sam video da su sa sbb-a isto su imali ogranichen upstream ali ljudima verovatno to i ne treba mnogo pa nisu primetili. u najmanju ruku bezobrazluk, aj to shto je pokvareno nego ja lepo ljudima kazhem u chemu je problem, da je corrupted modem config (izbacuje mi neko ****** gore: HTTP/1.0 200 Ok Server: micro_httpd Date: MON, 05 JAN 1970 00:51:23 GMT Content-Type: text/html Connection: close ) i oni ne mogu da mi promene to vetj 15 dana... podeshavanja modema pogledajte na http://192.168.100.1/goform/signal - verovatno dosta vas ima isti problem.

Poslednja izmena:
cek jel su ti ogranicili na 30kbps-a ili 30kb/sec?

meni rekose da je adresa modema 192.168.143.143 a ne ovo :)

na 30kbps tachnije 30000bytes, da je 30kb/s ne bih se zhalio :D
pa ovo je valjda univerzalna adresa kojih verovatno ima josh, stim shto svako ima i varijantu ip.svog.modema/goform/signal .

Meni stoji downstream bitrate 120,000 bits/sec, imaju li prava na to s obzirom da reklamiraju flat 128kbps? Upload bitrate mi je 60,000 bits/sec.

Neko rece Vracar....Ja sam na Vracaru i moj kablovski tv je ikom! Pozovem ja korisnicki servis ikomai pitam jer moze kablovski internet, a zena sa druge strane veze mi kaze "a Vracar, sledece godine" i ja sam kao pokisao spustio slusalicu.
Inace koliko se vise raspitujem shvatam da je Vracar u sredini svega i da svi kablovski i wirelessi idu do oko 100 metara od moje kuce i svi izgledi su da cu ja jos dugo koristiti ovaj prepotopski dial-up.
Eto ispricah moju tuznu pricu a jer neko mozda ima da mi da neku ideju kako da resim problem?

U Kragujevcu, SBB daje Internet od Juna meseca. Tada sam se jos prijavio ali dan danas im ne pada na pamet da dodju i da me povezu. I kad god ih pozovem stalno pričaju "biće" a kada ja pitam kada će biti oni kažu "uskoro" :) I tako evo vec skoro 5 meseci. Krajnje neozbiljno. Ako im je i sve ostalo tako, a izgleda da jeste, osta meni stari, dobri ali sigurni dial-up. :(

Baneks ti i ja smo u prepotopskom dobu i tako cemo da ostanemo dok se neko ne seti da i mo postojimo. :)

Ma da nisam ovako mator kao sto jesam, zaboravio bih da ova zemlja uopšte postoji. Jednom za sva vremena.

Jel` ima nekoga da koristi SBB na Karaburmi? Interesujeme zbog ortaka koji tamo zivi.

baneks je napisao(la):
U Kragujevcu, SBB daje Internet od Juna meseca. Tada sam se jos prijavio ali dan danas im ne pada na pamet da dodju i da me povezu. I kad god ih pozovem stalno pričaju "biće" a kada ja pitam kada će biti oni kažu "uskoro" :) I tako evo vec skoro 5 meseci. Krajnje neozbiljno. Ako im je i sve ostalo tako, a izgleda da jeste, osta meni stari, dobri ali sigurni dial-up. :(

e znas kako ja sam na sbb-u u kg-u od jula i mislim da sam jedan od prvih 10 usera a tebi bi preporucio da odes kod njih i da se raspitas da li su dovukli to kod tebe u naselje da te ne bi zavlacili!!! by the way koje naselje je u pitanju???
;) i to ti je to!! greetings

ReV je napisao(la):
na 30kbps tachnije 30000bytes, da je 30kb/s ne bih se zhalio :D

Bas bih volela da jos jednom prevedes kilobite u bite :)
BTW: u skracenici kbps, slovo p pznacava per, odnosno po... a verujem da ces se sloziti i da kroz "/" oznacava to isto :D
Sve se nesto mislim da te ipak bune biti i bajti, ali..khmm....komplikovan je to racun:Treba deliti sa osam :D :d

spodops je napisao(la):
e znas kako ja sam na sbb-u u kg-u od jula i mislim da sam jedan od prvih 10 usera a tebi bi preporucio da odes kod njih i da se raspitas da li su dovukli to kod tebe u naselje da te ne bi zavlacili!!! by the way koje naselje je u pitanju???
;) i to ti je to!! greetings

Vasariste-Susica je u pitanju. Ulica ispod mene ima Net. Pristinska i Kolubarska. JA sam na nekom pojacivacu koji mora da se promeni, ali sam izgleda jedini na toj liniji pa im se ne isplati. Ili jednostavno nece, moze im se. Komunizam je jos uvek u nasim glavama i ako je Cobi u Hagu. Ajde, ako mozes i ako znas nekog u SBB zavrsi mi to, bice casti.

Nazad
Vrh Dno