Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koleginicu pitaju iz SBB da li mogu da joj postave "ormar sa optikom" na betonsku ogradu.
Navodno bi joj plaćali mesečno.

Zna li neko o čemu se tačno radi? Koji su uslovi?
Da odgovorim sam sebi, ako nekome bude potrebna info u budućnosti.

Plaćaju fiksno 20e + potrošnju struje tog ormara po ceni crvene tarife (na ormaru postoji brojilo).
To izađe oko 5-6000 din mesečno.

Koje snage je trafo unutra?
Meni plaćaju 1900 din mesečno fix, i to je to. Već godinama. Baš ću da izmerim potrošnju za mesec dana. Nema brojila na ormanu kod mene.

Ako mi je dobro preneto "vuče 100-120 W, kao sijalica".

Meni plaćaju 1900 din mesečno fix, i to je to. Već godinama. Baš ću da izmerim potrošnju za mesec dana. Nema brojila na ormanu kod mene.
meni su placali 800 ili 900 din . rekoh za taj novac necu ruglo na svom zidu.
ova tema me je podsetila da im uputim jos jednom zahtev da uklone ruglo pa onda da dam advokatu da ih natera da uklone. jer mi vise ne placaju od kako sam raskinuo ugovor sa njima za usluge.

Ako si raskinuo ugovor, onda isključi struju, ako već nisi.(nema troškova) Izgleda da to ide od mesta do mesta, kako se kome zalomi.

Keva zvanično koristi i devojačko i ćaletovo prezime. Recimo da je do sada korisnik bio "Petrović", da li novi korisnik može da bude "Jovanović-Petrović"? Da li se to računa? :D

ugovor je vezan za adresu, ne za ime/prezime. da bi se dobio status novog korisnika, na adresi mora da prođe minimum 6 meseci bez ugovora sa SBB-om.
tako da promena imena korisnika na istoj adresi ne prolazi.

moje skorašnje iskustvo: SBB korisnik skoro 10 godina, u zgradi imam opciju za 4 operatera. SBB na prvu loptu nudi 6m za dinar, posle malo natezanja 8m. i to je to. od MTS-a sam dobio 18m za dinar pa sam prešao kod njih (u toku mi je otkazni rok).

moje skorašnje iskustvo: SBB korisnik skoro 10 godina, u zgradi imam opciju za 4 operatera. SBB na prvu loptu nudi 6m za dinar, posle malo natezanja 8m. i to je to. od MTS-a sam dobio 18m za dinar pa sam prešao kod njih (u toku mi je otkazni rok).

Ista priča i kod mene, s tim što su mi nudili i 30% na račun tokom 24 meseca (što je isto kao 8 meseci za dinar)... Internet mnogo bolji na mts, slika na IRIS lošija nego na EONu.

Od danas na eutelsat 9e na frekvenciji 11919 V, su se pojavili (frekvencija od discovery networksa)

Cartoon network central & eastern europe u HD, sa sinkronizacijom na: engleski, mađarski, rumunjski i česki

Cartoon network CAAC (tako valjda zovu ovu našu regiju) nažalost u SD, sa sinkronizacijom na: engleski, ruski, bugarski, slovenski (ili slovački), srpski i hrvatski

zanimljivo je ovo.....

pojavio se Cartoonito Central & Eastern Europe u HD, sinkronizacija na sve ove jezike: engleski, poljski, mađarski, rumunjski, ruski, nizozemski, bugarski, hrvatski, srpski, slovenski(ili slovački) i češki

Cartoonito je bivši kanal Boomerang, bilo bi jako ugodno da nam taj kanal dođe lokaliziran na hrvatski u iptv ponude tipa A1, maxtv, EON i slično u HD rezoluciji, šteta što cartoon network za našu regiju emitiraju samo u SD

Kodiranje na satelitu je viaccess 6.0 za sad ga ne otvara preko ničega, ali kanali bi trebali služiti za distribuciju u kabelske, iptv i satelitske operatere, npr EON, A1 iptv, HT maxtv, total tv, b.net kabelska i slični
Nadam se da ce nasi operateri procitati ovu vest i dodati srpski audio.

Cartoon Network SD vec ide sa srpskim jezikom u SBBu. Sto se tice HD verzije nemam info da li ce ubaciti SRB lokalizaciju tj ne znam da li je ista programska sema.
Cartoonito - Verujem da su upoznati sa novostima.

Nije samo 'promeni audio' i gotovo vec se radi novi (anex) ugovor izmedju operatera i tv kanala a za to je potrebno odredjeno vreme.

Poz

Poslednja izmena:
Meni je ovo mnogo cudno ,tj.kako placaju Tako Malo .Kod mene u ulici su postavili kod druga (msm da mu placaju kao tebi ) I znam da kad njemu nestane struja ,niko nema sbb .To znaci da te kutije imaju vaznu ulogu cim ostave bez interneta I tv celi deo ulice .U najmanju ruku mislim da niko ne bi trebalo da pristane ,dok makar ne dobije besplatno njihove usluge ,nista ih to ne kosta .

... I znam da kad njemu nestane struja ,niko nema sbb .To znaci da te kutije imaju vaznu ulogu cim ostave bez interneta I tv celi deo ulice ....
Ово ме подсети на ИТ стручњаке из моје фирме, који стављају агрегате и упс уређаје на рачунаре и мониторе под изговором да рачунари морају да раде када нестане струје, али свичеви који одржавају мрежу нису повезани. Тако су рачунари бескрисни!

Тако исто мислим да је бескорисно, када дође до прекида напона у улици, дражти те "кутије" под напоном, ако уређаји који реемитују интернет и телевизију раде на тај исти напон.

mozes da prebacis na mobilni internet na mikrotik ruterima, npr.
ali upsevi uglavnom sluze samo da snimis ono sto si radio i lepo ugasis racunar i da ne dodje do kvara zbog promena napona. ionako ne mogu dugo da izdrze.

inace, kablovski operateri u americi zbog toga daju korisnicima modeme sa punjivim baterijama. valjda po zakonu moraju da obezbede da fiksni voip funkcionise. to onda znaci da imaju upseve i za cvorove, pojacavace...

Cartoon Network SD vec ide sa srpskim jezikom u SBBu. Sto se tice HD verzije nemam info da li ce ubaciti SRB lokalizaciju tj ne znam da li je ista programska sema.
Cartoonito - Verujem da su upoznati sa novostima.

Nije samo 'promeni audio' i gotovo vec se radi novi (anex) ugovor izmedju operatera i tv kanala a za to je potrebno odredjeno vreme.

Poz
HD verzija CN-a je za CEE, naša SD verzija je EX-YU + Bugarska + Rusija nisu iste verzije kanala pa ne može. Što se tiče Cartoonito-a aka Boomeranga, exyu audiji su dodati na HD verziji, naši operateri emituju SD verziju, dakle da, verovatno su pod ugovorom, pa kad istekne dodaće. Cartoon Network su verovatno svi skidali sa istog satelita pa smo zato isti dan odmah dobili sr, hr i slo audio kad su dodali.

Meni je ovo mnogo cudno ,tj.kako placaju Tako Malo .Kod mene u ulici su postavili kod druga (msm da mu placaju kao tebi ) I znam da kad njemu nestane struja ,niko nema sbb .To znaci da te kutije imaju vaznu ulogu cim ostave bez interneta I tv celi deo ulice .U najmanju ruku mislim da niko ne bi trebalo da pristane ,dok makar ne dobije besplatno njihove usluge ,nista ih to ne kosta .
Potpisan nov ugovor...

Ово ме подсети на ИТ стручњаке из моје фирме, који стављају агрегате и упс уређаје на рачунаре и мониторе под изговором да рачунари морају да раде када нестане струје, али свичеви који одржавају мрежу нису повезани. Тако су рачунари бескрисни!

Тако исто мислим да је бескорисно, када дође до прекида напона у улици, дражти те "кутије" под напоном, ако уређаји који реемитују интернет и телевизију раде на тај исти напон.
Imaš druže razne ljude, koji potpisuju razne ugovore. Tako dođe do toga da neko ko ima ugovor o napajanju nije mogao , stigao, hteo, zaboravio, da plati račun za struju i ostavi celo naselje bez određene usluge. Tako je kod nas, na žalost.

To se meni desilo prošle jeseni, nisu mogli da nađu vlasnika kuće od kojeg su uzimali struju, nedelju dana je nestajala komplet usluga u ponoć kad svi upale bojlere i ta peći, jer mu nije valjala instalacija. Seljana živa.

Da pitam ovde iako nije samo SBB pitanje. Kao velika zgrada(nesto manje od 100 stanova) iako unutra SBB kablove. A pored toga imamo i Orion "preko krovova i fasade". Dakle orion nije unutar zgrade.. SBB je ovde oduvek dok je orion ovde par godina...

Skoro smo dobili od ORiona neku ponudu da potpisemo da im dozvoljavamo da drze opremu na krovu. Koju ranije nisu imali niti trazili. I nude neke sitne benefite oko kojih se preganjamo.
E sad moje je pitanje dal im je to potrebno pravno sada? KAd sad to hoce? i da li isto ima i SBB potrebu da regulise? Tj da li sad mozemo da dobijemo neki tipa internet paket za zgradu uz potpisavanje te neke dozvole od zgrade? Ili barem, da li mozemo da ih pritisnemo da nam nesto daju kao sto i ORion sam nudi? Posebno jer smo veca zgrada...

Ili nema nicega od toga? Opet malo mi cudno da ORion trazi da potpisemo a da im to ne treba :)

Prilično konfuzan post.
Vrlo je verovatno da SBB ima saglasnost od ranije da sprovede svoje kablove u zgradi.

@solomonbg Vi, stanari, odnosno vlasnici stanova, istovremeno ste i vlasnici zgrade. Sto znaci, na vasoj imovini - na zgradi, u zgradi...niko ne sme da radi bilo sta bez vase dozvole.

Orion se osim optike bavio i bezicnim internetom (verovatno i dalje). Mozda je to oprema koju misle na krov zgrade (antene).

ističe mts optika 23.07.
zvali pre neki dan iz sbb ponudili 18m za dinar i 12m full cena odabranog paketa.
kažu do kraja juna moze ta cena
ja rekao da cu se javiti, dali mi broj 011 400 2222
sad se tamo niko ne javlja.
ima li neko broj sbb akvizitera koji bi mi dao sličnu ponudu.

ističe mts optika 23.07.
zvali pre neki dan iz sbb ponudili 18m za dinar i 12m full cena odabranog paketa.
kažu do kraja juna moze ta cena
ja rekao da cu se javiti, dali mi broj 011 400 2222
sad se tamo niko ne javlja.
ima li neko broj sbb akvizitera koji bi mi dao sličnu ponudu.
PIsi im slobodno na fejsbuku, tj mesindzeru, ostavi broj telefona i brzo ce neko da te pozove, citaju tu redovno poruke.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno