Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo me zvali za produzenje ugovora.
Posto je ugovor istekao pre 2 godine, nastavio sam da placam.
U pitanju je trio silver paket i za sad je sve ok sa netom i tv-om.
Trenutno placam 2100 din
Brzinu neta bi povecali i dodali neke kanale (ne znam koje tacno) po istoj ceni.
Ponudili mi nove box uredjaje za zamenu starog D3 uredjaja i ruter za net.
Da li neko zna koje uredjaje sad dele?

Nije mi potrebna neka super oprema, posto se to koristi kod roditelja, a njima brzina neta i kolicina kanala nista ne znaci.

@pantomimicar,

Nebuloze, lik prica o giga dodatku koji ne postoji za optiku nego samo za koaksijalac. Ako je to sef napredne podrske alaj mu cufte, sef napredne tehnicke podrske rekao mi je da kupim switch kada sam stavio eon box. Eon box je isao na prvi port, PC, na drugi port, treci i cetvrti port su bili iskljucivo za D3. Drugi PC mogao sam samo da utaknem lan kabl meni u zadnji deo ledja. Kupo sam D-link 8 portni switch, skup ali ostali jeftiniji nisu mi se nesto slagale specifikacija pa sam ih preskocio. Ovde na forumu saznao sam od ljudi da moze da se trazi da se otvore treci i cetvrti port za internet a to je trebalo da mi kaze sef napredne tehnicke podrske. Kad se zove podrska i kad kazem imam optiku to je panika kao da sam prizvao zle sile iz horor filmova :devilish:

Ma horor su postali, meni baguje moem ubee home gateway kada se optereti, nešto se dns zaglupi, povrati se kada se restartuje ili sam od sebe posle pola sata, a podrška tj podizvođači nonstop zovu preko radne nedelje iako mim kažem može samo vikendom, pa opet objašnjavaj svakom iz početka...

@hajro86,

Mislim da taj drugi ruter treba presetovati, mozda oba imaju isti opseg IP adresa za wifi koje dodeljuju pa u nekom trenutku se sve zaglupi. Takodjer svi ti ruteri koji imaju wi-fi mozes da okacis 2-3 uredjaja posle toga jednostavno ne moze da podrzi

Da ne preterujemo, na skoro svakom (iole krštenom) wifi ruteru može da se nakači 10tak klijenta i da radi sasvim normalno.

Cek pa oni se *****avaju sa nama??? Ja koliko sam razumeo ljudi na optici su trebali da dobiju npr eon premium 1000/100 a izgleda su brzine iste i za coax i optiku, znaci 600/60. I sad koliko su oni bezobrazni sa marketingom da su povecali brzine do 50%. Sramota treba da ih bude...

@hajro86,

Mislim da taj drugi ruter treba presetovati, mozda oba imaju isti opseg IP adresa za wifi koje dodeljuju pa u nekom trenutku se sve zaglupi. Takodjer svi ti ruteri koji imaju wi-fi mozes da okacis 2-3 uredjaja posle toga jednostavno ne moze da podrzi
Moze li pomoc kako to da odradim?

Prva slika je od dodatnog rutera..
Druga slika je od Sbb orig rutera koji dolazi uz eon full paket

Prilozi

• 20220603_232611.jpg
    20220603_232611.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 64
  • 20220603_233003.jpg
    20220603_233003.jpg
    57.3 KB · Pregleda: 136
Cek pa oni se *****avaju sa nama??? Ja koliko sam razumeo ljudi na optici su trebali da dobiju npr eon premium 1000/100 a izgleda su brzine iste i za coax i optiku, znaci 600/60. I sad koliko su oni bezobrazni sa marketingom da su povecali brzine do 50%. Sramota treba da ih bude...
Na optici jeste premium 1000/100

Nazalost nemam pojma, nisam imao priliku da probam tako nesto a i ono sto sam nekad znao pozaboravljo sam nacisto.
mozda da na prvom stavis startlocal adres od 10-50 a na drugom 51 do 245 u ukljucis dhcp

Na optici jeste premium 1000/100
Ne staj mi na muku, nije tacno, meni nisu povecali pisao sam vec, Digitalni Eon Premium Optika, po kojoj logici povecavaju i koliko im to treba vremena a vezbali su jos od prosle godine, covek ima tu brzinu jos od prosle godine na SBB a nije Sremska Mitrovica gde su vezbali, okacio ookla speedtest na drugom forumu.

Poslednja izmena od urednika:

Tako i treba da bude, na primarnom ruteru ukljucen dhcp na sekundarnom iskljucen.

Podeseno je kako treba, usput nisi morao da kupujes isto CG2121 ja sam dugo vremena koristio svoj router kao drugi i nikad nisam imao takvih problema.

Ne staj mi na muku, nije tacno, meni nisu povecali pisao sam vec, Digitalni Eon Premium Optika,
Znam, čitao sam to, više puta.... To što kod ponekog nisu sve odradili, ili ima neki problem, u principu ne znači ništa. Oduvek je bilo i uvek će biti poneki problem, koji se rešava u hodu.
Dok ne reše problem kod tebe, preživećeš nekako i sa tih 600mbps :)

Znam, čitao sam to, više puta.... To što kod ponekog nisu sve odradili, ili ima neki problem, u principu ne znači ništa. Oduvek je bilo i uvek će biti poneki problem, koji se rešava u hodu.
Dok ne reše problem kod tebe, preživećeš nekako i sa tih 600mbps :)
Bilo je i pre povecanja brzine ali nikad oko toga nisam imao ovoliko zezanja, najave, povecaju i zavrsena prica. Sta mogu kad sam pod stare dane posto alav i dosadilo mi stalno nesto da cekam :)

• Like
Reagovanja: fix
Pozdrav
Imam problem sa sbb wifi mrezom.
Sbb mi je dao jedan cga2121 beli ruter uz eon ful paket. On radi pristojno medjutim na drugom spratu nemam wifi signal u pojedinim sobama.
Onda sam na KP pazario isti takav cga2121 beli ruter, u njega lan kablom prosirio mrezu na drugi sprat i pustio wifi signal.
Signala sad ima u svim sobama medjutim desava se to da kada sam na wifi mrezi od dodatog cga2121 rutera posle nekog vremena izgubi se internet, tj. uredjaj je i dalje konektovan sa full signalom ali nema internet protoka.
Probao sam vise razlicitih uredjaja da konektujem na istu wifi mrezu i svi imaju isti problem. Posle nekog vremena nestane protoka. Onda moram uredjaj npr telefon da diskonektujem sa te wifi mreze i opet konektujem i onda opet ima protoka interneta.
Isto kao da se uspava internet protok usled nekoricenja.
Da napomenem da internet radi bez prekida preko lan kabla sa istog rutera
Ako ima neko predlog sta da pokusam sa podesavanjima bio bih vam zahvalan
Jesi li obema wifi mrezama dodelio isti naziv?

Uf isti imam ali kod mene je download na wifi bas losiji... Moguce da je zbog zgrade i dosta drugih mreza oko mene
Dosta zavisi i od wifi na uređaju kojim se meri.
iPhone 13 je svakako među boljim.

Meni sad na S22 Ultra zakucava 400mbs koliko imam u DL. Note 9 nije mogao preko 300.
Sve na 5Ghz naravno.

Nista od povecanja , ali zato poskupljenje usluga kad bude nece me zaobici siguran sam .

Prilozi

• Screenshot_20220604-140053_Moj SBB.jpg
    Screenshot_20220604-140053_Moj SBB.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 119
Nisam u giga gradu , speedtest ne mogu sad da odradim jer nisam u Srbiji

Nisam u giga gradu , speedtest ne mogu sad da odradim jer nisam u Srbiji
Koliko sam ja razumeo te zavrzlame povecanje brzine ide samo u giga gradove, ako nisi stanovnik giga grada moz se slikas. Po meni nije fer prema korisnicima trebalo je svima a ne samo u giga gradovima.

Od vasih prica o problemima nisam uopsta pohvatao da je sad i SK5 u HDu :)...kakav napredako_O

Pa realno, glupavi fudbal me nikad nije zanimao, tako da je to za mene ozbiljan napredak :)

Da li si probao taj drugi sto si ekstra kupio da stavis samo njega, da li bi uopste radio i ako radi da vidis da li ce se zablesaviti, jednostavno da proveris da li je 100% ispravan.
Garantovano je banovan mac ali valja probati.Mozda i ima neki net paket aktivan na njemu.

Smanji lease time na 10-ak sekundi i vidi da li te automatski baci sa mreze kad zabaguje. Verovatno je i "los" ruter pa zabaguju IP adrese. Svakako ako ga lanom vezes probaj skroz drugi opseg da koristis od maticnog rutera. Ako cackanje sa opsezima Rucnim DHCP-om na uredjajima i slicno ne radi. Ostavi lease time na nisko makar ce se sam rekonektovati za par sekundi kad pukne veza...

Vise konekcija da bi izvukao maskimum UL/DL. Davno sam to gledao, mozda gresim.

Јел сазнао неко нешто о СББ ваучерима за Шопстер који треба да добију корисници који су 20г код њих ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno