Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je ovo? Spremni flajeri za 1Gbps a prodaju se opticki paketi od 500Mbps po istoj ceni

photo_2022-06-02_14-50-37.jpg
Evo covek ima 1Gbps jos od prosle godine na SBB
12244618668.png

8 meseci po 1 dinar za nove korisnike, nisam znao da i SBB ima taj fazon.

Za korisnike koji su kod njih 20god i dalje ništa ? Ponovo mora da se juri ortak i da se otvori novi ugovor na njega.. evo već godinama mi je nejasna njihova politika.

Ваљда 12....
To je flajer za nove pakete 1Gbps, to su vec spremili a sad prvo da prodaju po istoj ceni isti paket ali od 500Mbps. Sad mi je jasno zasto jos paketi koji treba da idu na brzinu priblizno 1Gbps nisu ubrzanii, ubrzanje su dobili oni koji su na slabijim paketima nebili se navukli da uzmu nesto jace.

Јеси ти читао линк за оптичке пакете?

Jel moze neko da mi objasni, sta tacno znaci ovo: "EON aplikacija je od sada dostupna svima" ???
Iskreno ja sam mislio da je aplikacija za tv. Medjutim probao, vidim ne radi mi. Posto sam na starom gold paketu.
Svratim u poslovnicu oni mi kazu ne, to nije aplikacija za tv. To se misli na eon aplikaciju za telefon. :cautious:

Iskreno ja sam mislio da je aplikacija za tv. Medjutim probao, vidim ne radi mi. Posto sam na starom gold paketu.
Svratim u poslovnicu oni mi kazu ne, to nije aplikacija za tv. To se misli na eon aplikaciju za telefon. :cautious:
Hvala! Uvek moze da se radi screen mirror.
Jel moze na vise telefona ili samo na jednom sa jednim nalogom (ako si probao) ?

Zna li neko kako funkcionise prekid postojeceg ugovora i potpisivanje novog na drugo ime/osobu? Je l' samo nastavljam da koristim postojeci ruter i ostalu opremu ili vracam pa uzimam novu?

Za korisnike koji su kod njih 20god i dalje ništa ? Ponovo mora da se juri ortak i da se otvori novi ugovor na njega.. evo već godinama mi je nejasna njihova politika
.pre dva dana su mi ponudili premium paket (sve sem zadruge kanala) 20 meseci po ceni starog paketa 4000, poslednja 4 meseca po punoj ceni 5000. Prihvatio sam.
Isto korisnik 20 godina, za prosli ugovor sam morao da pretim prebacivanjem na drugog operatera, tek tada su mi ponudili 4 meseca po 1 dinar, a ostatak po punoj ceni full paketa. Pre toga mi nisu nudili nista, samo ako predjem na premium imacu pogodnosti. Sramota posle toliko godina.

Poslednja izmena:
Hvala! Uvek moze da se radi screen mirror.
Jel moze na vise telefona ili samo na jednom sa jednim nalogom (ako si probao) ?
Da, može. Tako i radim nekad kada mi treba.
Možeš na 5 uredjaja sa jednim nalogom, računar ili android (telefon ili smartbox). Kod mene trenutno radi na 2 računara i 3 telefona.

Eon full optika,resetovao jutros ruter. Brzina na speed testu 300/30 na moj sbb i dalje 250/25.

Moraju, Telekom ih je poprilicno pritisao sa svojom ponudom. U Pozarevcu masovno prelaze na Telekom.
Telekom je od 01.06. promenio akciju i više nije dostupna akcija 12 meseci po 1 dinar.
Aktuelna akcija je 12 meseci 50% popusta.

Telekom je od 01.06. promenio akciju i više nije dostupna akcija 12 meseci po 1 dinar.
Aktuelna akcija je 12 meseci 50% popusta.
Nisam znao, ali opet se starim korisnicima sbb-a isplati preci na telekom i obratno.

PROMOTIVNA BRZINA TRIO EON 3, ne može da se deaktivira.
Sta ta usluga uopste znaci-radi, meni nije jasno. Na kraju nista mi nije jasno jer po onom kako je isla prepiska identicni paketi ti imas uvecanje brzine ja nema. Ako nije tajna da li si ti u Sremskoj Mitrovici jer u prepisci sa nekim ljudima saznao sam da je tamo vrseno testiranje i ispada da je tamo samo i kljuceno povecanje brzine za korisnike koji imaju konekciju 600/50.
Nisam znao, ali opet se starim korisnicima sbb-a isplati preci na telekom i obratno.
Ispada da treba stalno biti nvi korisnik, kad prodje ugovorna obaveza predjes kod drugog provajdera, pa onda kad kod njega prodje2 godine ugovorne obaveze predjes kod treceg ili se vratis kod prvog i opet si po meni kod prvog novi korisnik

Poslednja izmena od urednika:
Sta ta usluga uopste znaci-radi, meni nije jasno. Na kraju nista mi nije jasno jer po onom kako je isla prepiska identicni paketi ti imas uvecanje brzine ja nema. Ako nije tajna da li si ti u Sremskoj Mitrovici jer u prepisci sa nekim ljudima saznao sam da je tamo vrseno testiranje i ispada da je tamo samo i kljuceno povecanje brzine za korisnike koji imaju konekciju 600/50.

Ispada da treba stalno biti nvi korisnik, kad prodje ugovorna obaveza predjes kod drugog provajdera, pa onda kad kod njega prodje2 godine ugovorne obaveze predjes kod treceg ili se vratis kod prvog i opet si po meni kod prvog novi korisnik
Nazalost doslo takvo vreme, gde se stari korisnik ne postuje, samo je profit bitan. Doziveo sam kao i mnogi clanovi ovde da prilikom vracanja opreme u poslovnici Sbb-a sluzbenik se pravda kako je mogao da mi da 6 meseci po 1 din, nasta sam odgovorio da sam prethodno 3 puta u proteklih 2 meseca pricao sa njegovim kolegama iz call centra da mi daju neki popust i da to nije bilo moguce sem prelaska na visi paket.

На претходној страни ти дадох линк за муку око макс брзине на сбб оптици.
Hvala ti na linku ali ja sam ga procitao i pre nego sto si postavio link. Sto se tice teksta koji si postovao posle tog linka da je greskom nesto uradjeno i da je sad ok, meni nije ok i dalje, receno mi je iz supporta ono sto sam i napisao ali to znaci da aktivacija tog povecanja moze da da se ceka i ceka. Nije mi vise stalo, hteo sam da vidim koliko je to brzo, sad posle tolikog smaranja, pisanja po forumu, pisanja na email info, supportu, zvanja telefonom pocinjem da se pitam sta mi to sve treba.
pozdrav :)

Ако си оптика имао си (требао си) још пре 1000/100 по оном тексту. Више пута рекламирали. Зови и буди упоран.

ako mene pitas ja sam sad otisao a vec sam bio na ovom linku https://sbb.rs/eon-paketi/?nopaper=1

Akcija za nove korisnike - 15 meseci upola cene​

Internet brzine
do 600 Mbps u GIGA gradovima >
ovo 600 juce bilo 500
Ništa ovo nije posebno vau...
Gledam po EON full paketu. Ja sam pre skoro dve godine dobio 12 meseci upola cene (sad nude 15 meseci umesto 12), pa ostatak ugovora po 3999.
Deklarativno mi piše da mi je brzina duplirana 300/30 imesto 150/15, ali u praksi i nisam nešto primetio...

U Beogradu sam. Prešao sam sa eon premium kabla na optiku.

Zna li neko kako funkcionise prekid postojeceg ugovora i potpisivanje novog na drugo ime/osobu? Je l' samo nastavljam da koristim postojeci ruter i ostalu opremu ili vracam pa uzimam novu?
Vracas opremu pa uzimas novu, kablovi po stanu ti ostaju :D

@Čika_Kure,
Ovo sam postovo iz drugih razloga jedan od njih je i ugovor koji se poziva na www straicu sbb, danas jedno sutra drugo. Brzina pa nisam bas siguran, mozda ti to ne radis ali da
ides i skidas sa torrenta nesto i ruje ti to isporucuju,veruj mi nemam ni ja brzinu kojom oni mogu da isporuce, 30-50-100GB ocas a ja iza cgnata i ako ode nesto to je jad i beda upload 20KB, razmisljaosam bas zbog toga da uzmem staticku adresu, na SBB je najskuplja. Ja sam starog kova i matorac pa pa postuje da bi ako sidam trebalo i da sidujem to.

SBB EON FULL, povećano sa 250/20 na 300/30.

1654266330259.png

Pozdrav
Imam problem sa sbb wifi mrezom.
Sbb mi je dao jedan cga2121 beli ruter uz eon ful paket. On radi pristojno medjutim na drugom spratu nemam wifi signal u pojedinim sobama.
Onda sam na KP pazario isti takav cga2121 beli ruter, u njega lan kablom prosirio mrezu na drugi sprat i pustio wifi signal.
Signala sad ima u svim sobama medjutim desava se to da kada sam na wifi mrezi od dodatog cga2121 rutera posle nekog vremena izgubi se internet, tj. uredjaj je i dalje konektovan sa full signalom ali nema internet protoka.
Probao sam vise razlicitih uredjaja da konektujem na istu wifi mrezu i svi imaju isti problem. Posle nekog vremena nestane protoka. Onda moram uredjaj npr telefon da diskonektujem sa te wifi mreze i opet konektujem i onda opet ima protoka interneta.
Isto kao da se uspava internet protok usled nekoricenja.
Da napomenem da internet radi bez prekida preko lan kabla sa istog rutera
Ako ima neko predlog sta da pokusam sa podesavanjima bio bih vam zahvalan

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno