Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas vratio SBB'u njihovu opremu, tražili su samo D3 i Cisco modem (nije čak ni gledala adaptere, niti ostale kablove). Stvarno im je oprema bila vrhunskog kvaliteta, ali džabe kada nisu hteli da ponude ništa za ostanak.

Chifta, nemoj da bacaš pare, neće optika nigde pobeći i ako si zadovoljan trenutnom uslugom sačekaj da ti prođe UO. Ko zna šta će tad da bude u ponudi, u svakom slučaju nećeš ti ništa gore proći od ostatka.

Meni su sestri ponudili da bude pretplatnik (Iris) dok joj traje i UO sa SBB, za to vreme ne placa nista MTSu vec kad istekne ugovor sa SBB onda placa normalno od tog dana. Bukvalno su joj godinu dana dali besplatno 3Box paket. Zovite agente, pitajte za tu ipciju, pristace samo da se ne produzi ugovor sa SBB
To sam isto i ja sada uradio.

Ugovorna obaveza mi ističe u junu, zvali danas, ponudili 10% popusta na svih 24 meseca za obnovu, pitao za 15%, sačekao malo na vezi, kaže može 15%, u roku od 10 minuta stigao SMS sa uslovima i aneksom, odgovorom na SMS potvrdio produženje :) Takođe pitao da li će aneks važiti od juna (kada ističe UO) ili odmah, kaže odmah. Sasvim zadovoljan!

Lepo je videti da su se konačno probudili iz sna i shvatili da će izgubiti sve korisnike ako ne ponude barem nešto.

Meni se 15% nudili odavno... Moze i 20% da se izvuce..

Zvala me gospodja iz Sbb,
ponudila mi 2 opcije za raskid ugovora.
Prva otplata ostalih rata ili druga plaćanje priključne taxe i promo meseci koje sam dobio po dinar.
prva opcija:
izadje oko 36000k jer je ostalo 10 meseci ugovora.
druga opcija:
pink promo 14 meseci x 310 dinara + priključci za d3 mini,resiver(nema eon) i ruter ukupno sve oko 20000k
druga opcija izadje oko 36000k jer je ostalo 10 meseci ugovora.
Razmišljam drugu opciju i onda prelazak na mtsov box 4 dok traje ova akcija 12 meseci po 1,sa tim da bi im plaćao svaki mesec po 2k...
Kad vec toliko plaćaš za penale, moj ti je predlog da nastaviš i dalje normalno da plaćaš sbb do kraja ugoovorne obaveze a ovamo uzmeš optiku ako ti toliko znači. Kad otplatiš sbb do kraja, raskineš ugovor. Isto ti dođe a ne keširaš odmah. A možda u međuvremenu sbb poskupi ili napravi neki potez da možeš da raskineš bez penala pa još i bolje prođeš 😀

jel još pije vodu da ako izbace neki program iz tv ponude, može da se zatraži raskid ugovora bez penala jer nema više određenog kanala? :)

Ja sam bio pre par dana da raskinem ugovor - EON premium, na licu mesta su mi ponudili 6 meseci po 1 dinar , ali kako mogu da uzmem optiku mts, telenor, orion...ne odgovara mi ponuda.

Jel kanali iz dodatnog paketa, hbo, cinemax..., Ne rade na telekom internetu, iato kao i n1 i nova s? Preko računara

Do kada su otključani dodatni kanali? Da li treba na neki poseban način odjaviti HBO paket?

Kanali su otključani do 12.01.2022. HBO paket (HBO 1,2,3 kao i Cinemax 1 i 2) kao i HBO GO će biti automatski odjavljeni kad istekne promocija, ne moraš da brineš.

Jel kanali iz dodatnog paketa, hbo, cinemax..., Ne rade na telekom internetu, iato kao i n1 i nova s? Preko računara
Imam oba, SBB i MTS. SBB Premium, a MTS BOX 4 Beli. Na MTS netu radi HBO, Cinemax, čak i Cinestar. Za šta sam probao ne radi N1 Novba S i Sport Klub. Čak i video klub sve što sam otvorio radi. Obrnuto na SBB internetu radi sve sa Iris Go. Na računar mislim. Ostalo nisam probao.

Ja imam jedno pitanje zašto EPG koristi strane jezike umesto našeg zvaničnog jezika....na svim sporstkim kanalima stoji nogomet...

Pa to je srpski jezik 🙂

srpsko-hrvatski, hrvatsko-srpski
blago tebi ako imas samo to jedno pitanje za sbb.

inace verovatno ima dosta engleskog i drugih jezika u EPG-u. zato sto nije jednostavno napraviti dobar EPG.
mogli bi da naprave i visejezicni (DVB standard to podrzava) ali sve to kosta.

Jel ima negde informacija koji su im gradovi u najavi za Giga Mrezu?

@baltam0s To sam i ja prvo mislio pa sam išao u podešavanja ali tamo sve stoji da je na Srpskom. Isto tako niko ništa nije dirao po tom pitanju nitu ulazio u podešavanja. Samo se promenilo pre jedno 15 dana...

Ja imam jedno pitanje zašto EPG koristi strane jezike umesto našeg zvaničnog jezika....na svim sporstkim kanalima stoji nogomet...
I meni je bilo tako dok nisam prebacio jezik menija da bude srpski. Onda je nogomet postao fudbal 🙂

Uskoro kod njih ti je 6m do godinu dana.. Meni su pre 2 godine rekli uskoro cete imati 500mbit na premium paketu, a dobio sam pre mesec dana.. Skoro 2 godine.

Subotica je giga grad a imaju infrastrukturu u jednoj mesnoj zajednici. Nisu godinama radili na proširenju mreže.

Trebalo bi ako su ozbiljni da iznesu neki plan i program razvoja infrastrukture al ajd sad ..

Je l ja ovo imam javnu dyn ip : cable-178-149-xx-xxx.dynamic.sbb.rs ?

Poslali mi aneks tj ponudu, imam samo Eon OTT Premium TV (dakle van mreze):
10 meseci po staroj ceni (1500) a nakon toga 2999.
Bez placanja rente smart boxa.

Uklapa mi se u racunicu svakako ali ono da li da teram dalje i sta tacno?

I mene interesuje, kad sam zvao podrsku rekli su mi da ce uskoro Vrbas takodje preci u Giga grad, ali nigde nema najave
Neće nigde objaviti plan za preostale gradove, već samo koji su na redu. U 2021. godini su završili osam gradova tako da je moja pretpostavka da će do kraja sledeće godine dovršiti to što je ostalo (Kikinda, Vrbas-Kula, Šabac, Požarevac-Kostolac, Trstenik-Vrnjačka Banja, Čačak, Arilje, Ivanjica, Novi Pazar, Bor, Majdanpek, Knjaževac, Pirot).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno