Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog neizmirivanja ugovornih obaveza tv marš je trenutno nedostupan odgovor korisničkog centra.
Jel ovo Caci tacno da tv mars ne radi u sbb zbog neizmirivanja obaveza onda nek sbb objavi da tv mars nije deo sbb ponude ako je ovo tacno sta si napisao posto radio s1 vtv valjevo niska tv zona plus rade hah koliko su jadni ovi iz tv mars em su imali HD signal u sbb em nisu sbb placali

Шанса за већи уп на коакс мрежи је малтене непостојећа.
Glavni uzrok za ovo je što se za upload koriste najniže moguće frekvencije u coax kablu, a sve zato što ogroman deo coax splitera propušta samo niske frekvencije nazad od korisnika ka mreži.

Za veći upload treba zameniti splitere, što će teško ići.

Jel ovo Caci tacno da tv mars ne radi u sbb zbog neizmirivanja obaveza onda nek sbb objavi da tv mars nije deo sbb ponude ako je ovo tacno sta si napisao posto radio s1 vtv valjevo niska tv zona plus rade hah koliko su jadni ovi iz tv mars em su imali HD signal u sbb em nisu sbb placali
Verovatno ce izmiriti obaveze cim se SBB ne oglasava.

Danas sam zvao SBB,posto sam video da je i grad u kojem zivim sada u Giga mrezi,da vidim sta i kako u vezi ugovora da potpisem.I reko ajde da pitam,posto pise internet do 500Mbps,sta vam to znaci?Ide 400,450?A koliki je upload?Ona kaze 50.Znaci 500/50.Pa da li su oni normalni?A skuplje nego kod MTS-a 400/160.

Замена сплитера и сл је улагање у коакс мрежу а она је већ реликт прошлости. Повољније да се прелази на оптику а како увек гледају нове кориснике...
Ваљда је макс одступање брзије +/- 10% тј 500/50 или 450/45 тј 550/55. Ово друго теоретски само... :)

reci to SBB-u verovatno ne vide razliku izmedju koaksijalnog i optickog kabla...
nego nisu u pitanju spliteri (oni su dvosmerni) vec aktivni elementi (gde treba povecati opseg za upstream) i kako je segmentirana mreza, koliko je optika blizu korisnika.

A koji paket ste bili na SBBu? Ja isto imam javnu IP, navodno EON premium bi trebalo da bude bez CG NATa
EON Premium 500/150, doduse max brzina je bila 250-300/135, nikad nije presla vise, od pocetka sam imao javnu adresu, i na starim paketima.na MTS merim 395/151, onaj paket 400/160

EON Premium 500/150, doduse max brzina je bila 250-300/135, nikad nije presla vise, od pocetka sam imao javnu adresu, i na starim paketima.na MTS merim 395/151, onaj paket 400/160
Taj upload od 150 je odlican dogovor, puno znaci ali da je DL odstupanje u razumnim grwnicama, te brzine su sramota. Realno je MTS bolja opcija za Vas, posebno uzimajuci u obzir cene. Btw, to jeSBB optika? Na coax ne nude takav odnos DL/UL

Od kada to SBB ima internet u paketu 500/150?

Mozda neka optika...

Jjurio sam dete po stanu pa sam pomesao, da 500/50 paket,300/45 nije nikad presao, da ne pominjem da odmah krene da stuca cim neko koristi video pozive---viber, skype, na drugom kompu je neupotrebljiv net u to vreme...

Meni u početku nije "dobacivao" (Bežanijska kosa, Novi Bgd).
Posle par dolazaka ekipe i štelovanja (jednom sam tražio, drugi put došli sami kada su menjali nešto na glavnoj liniji) radi OK bar u lokalu.
Najbolje se odaziva Telenor, SBB ima nešto sporiju infrastrukturu, a ka inostranstvu kako kad i kako gde. (Ubee HG)

speed_Telenor.png speed_mts.png speed_SBB.png

@mandarije: ti verovatno imaš neki lokalni problem. Ja sam imao isto SBB 500/50, i nisam imao problema. Brzina preko WiFi je bila 300+, preko kabla blizu 500, upload uvek blizu 50. Ako si nakačen preko WiFi, proveri koliko je zagušen etar, promeni kanale,...
Pozdrav

Jjurio sam dete po stanu pa sam pomesao, da 500/50 paket,300/45 nije nikad presao, da ne pominjem da odmah krene da stuca cim neko koristi video pozive---viber, skype, na drugom kompu je neupotrebljiv net u to vreme...
Imao slican problem sa Ubee HG, od kako imam TC ok su brzine. Sad da li je samo HG ili i sve drugo sto su radili ne znam, ali od tada sve radi ok, vo retko prekidi.

Da li moze putem EONa da se izadje sa svog naloga pa se udje sa tidjim na kojem ima hbo paket? U pitanju su eon boxovi.

Ako je eon box, ne.
Uzmi instaliraj odvojeno hbogo aplikaciju na sam box i koristi pozajmljen kredencijale

CGA 2121, beli, mislim da samo taj i daju poslednjih par godina. Sa njim na kablu imam uvek iznad 470 mbs, a wifi zavisi od uredjaja, npr mobilni mi meri isto kao i LAN, na laptopu manje ali i dalje prihvatlhivo. E sad, nema spoljne antene pa je domet ogranicen ali pokriva sprat kuce.

Je l neko ima slican problem? Tako od prekjuce? Zvao call centar kazu los mi net, a ja merim 100 bez problema...
16423529528665460467871059823735.jpg

Ne mogu da dodam TV na eon. Kada idem na polje da aktiviram TV, piše tv uređaji 0/0 i da nemam kao mesta(!?). A imam aktivirano 2/3 mobilna uređaja.

Mislim da nemoze 2 ista, npr. ako stavis sebi na kompijuter na google chrom, i na tel, ako das nekom, i on proba na kompijuteru, nece moci.

Ne mogu da dodam TV na eon. Kada idem na polje da aktiviram TV, piše tv uređaji 0/0 i da nemam kao mesta(!?). A imam aktivirano 2/3 mobilna uređaja.
Koji paket imas? Ako si Total tv korisnik nemas prava na smart tv slot.

Total TV Extra paket. 😡😡😡
Mogu da cast-ujem, nije neka šteta. Ne znam da l' je bolji kvalitet kad bih se direktno ulogovao.
Ispo mu Sautempton dabogda.

Imam problem sa logovanjem na moj sbb portal vec nekoliko dana. Ne mogu da se ulogujem ni kucnim ni mobilnim netom. Kada sam na poslu, ulogujem se bez problema. Ima li neko slican problem?

Dali kod SBB biznis paketa, postoji restrikcija na odredjenim kanalima ,ako se EON mobilni nalog koristi van SBB mreze, kao sto je to slucaj kod privatnih korisnika?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno