Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,,,,Sada radi sve normalno i kod mene ;)

Kakav kolaps nas razmažene golomu*ije.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Glupo pitanje: da li kasnije moze biti nekih problema ako se ostavi Google DNS na ruteru? I kako se vraća na default kasnije?

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Nikakvih.
Ja koristim OpenDNS i kasnije Google DNS oduvek na svim provajderima.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Možda glupo pitanje. Da li može i kako se pristupa ruteru ako nema interneta?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nikakvih.
Ja koristim OpenDNS i kasnije Google DNS oduvek na svim provajderima.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Hvala. Brinuo sam zbog OneDrive, Dropboxa, Teamsa, poslovnog mejla (koji ima problem s portovima na sbb) i ostalih ludorija koje koristim.

@Rinsvind da, kod mene je 0.0.0.0

@novofil Moze, bez problema, jer on je deo lokalne mreze

Ne mogu da pristupim ni jedom ni drugom adresom.
Daje mi isto kao bilo koji sajt bez interneta. Unable to connect.

Dns se menja na 192.168.0.1 pa na gateway>lan>setup?

I da li su ovo dobra podešavanja za wifi?
e7d6addd4f95afdb8c2a5bf38b96f307.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Prvo sam i resetovao ruter ali nije ništa pomoglo.
Evo sad je proradilo i pristup ruteru i internet.
Hvala svima na pomoći.

Ljudi zar je tako teško staviti druge DNS servere od SBB-ovih??

Ja odavno ne koristim njihove, sada sam na Cloudflare-ovim 1.1.1.1 i 1.0.0.1 (sa DoT), pa imate i Google-ove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 pa Quad9...
I gle čuda meni sve radi i učitava normalno! ,)

Jer da, i meni danas kad je došao danas menjati modem nije mogao učitati Moj SBB stranu; očito im je tada pao i DNS server. ;)

Poslednja izmena:
Ljudi zar je tako teško staviti druge DNS servere od SBB-ovih??

Ja odavno ne koristim njihove, sada sam na Cloudflare-ovim 1.1.1.1 i 1.0.0.1 (sa DoT), pa imate i Google-ove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 pa Quad9...
I gle čuda meni sve radi i učitava normalno! ,)

Jer da, i meni danas kad je došao danas menjati modem nije mogao učitati Moj SBB stranu; očito im je tada pao i DNS server. ;)

Kako menjas dns server na Technicolor 2121 ruteru?

Sa promenom DNS na Cloudflare, konacno mi skype chat ne zapucava posle 30 dana mucenja, progledah!!! :banana:

A za SBB je vreme da :smackbum:

Kod mene su sve nule pa je ok radilo... Sad cu bas da probam google dns kao sto sam nekada koristio.

Kako menjas dns server na Technicolor 2121 ruteru?

Nemam pojma, ja nemam pristup konfiguraciji (jer mi je greškom za sada u bridge-modu! :d), ali ili pod LAN ili WAN podešavanjima (SBB generalno ne da da se menja WAN DNS...).
Ja podešavam DNS na svom Asus ruteru.

P.S.
Našao na netu uputstvo (Češki ili Poljski :p), jeste li probali šta nudi ovde?
Annotation 2020-04-15 190729.png

Sa promenom DNS na Cloudflare, konacno mi skype chat ne zapucava posle 30 dana mucenja, progledah!!! :banana:
A za SBB je vreme da :smackbum:

Da i meni se već neko vreme Cloudflare DNS server pokazao kao najbolji (imaju ga u BG); a gotovo SVE sam ih probao, i neke prilično obskurne i nepoznate univerzitetske, Ruske i celog okruženja (čak i USA i JP :D) i sl. i merio im odziv uz programče "DNS Benchmark" ;)

Poslednja izmena:
Jeste pod sajber napadom, mada bih ja to pre nazvao "svi su kod kuća i koriste internet koji su im platili ali infrastruktura ne može da izdrži".

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Jeste pod sajber napadom, mada bih ja to pre nazvao "svi su kod kuća i koriste internet koji su im platili ali infrastruktura ne može da izdrži".

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ne bi bas rekao ja sam imao samo problema izmedju 14-15h, sad sasvim normalno radi, brzina 600/50 Mb/s

Kod mene je od 9 jutros a evo i dalje 20-50/50. Imam 500/50.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

I meni se čini da je tako. Kao što sam ranije već pisala, kod mene net radi nepromenjeno u odnosu na situaciju pre vanrednog stanja. Zahvalnost za to dugujem komšiluku, mada i demografija ima dosta uticaja. Bolje da PR služba SBB nije izdala ovakvo saopštenje, čak i da ima istine u njemu, ono zvuči amaterski.

Kod mene je od 9 jutros a evo i dalje 20-50/50. Imam 500/50.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Selection_036.png

Ja prvi se bunim i zovem sve zivo i mrtvo na SBB, proveri i ovde na forumu. Nemam nikavog interesa da ih branim, imam optiku i mozda srecu da do sad sto se tice brzine nije bilo problema uplod je bio 30 sad je 50, citao sam da ljudima varira brzina ali koliko sam shvatio oni su na koksijalcu. Zovi podrsku i trazi da te one devojke-zene spoje sa tehnickom podrskom pogotovo sto ti je brzina 20-50/50. Koristim free yandeks DNS servere sa minimalnom zastitom, predpostavljam da si isto na optici, ja sam lokacija NBG

Poslednja izmena od urednika:
Voždovac, koaks. Videćemo kako će da bude ujutru.
Evo trenutne situacije:

0f29544d44a6084dcdb66ab051888402.jpg

Poslednja izmena:
Je l ima mogućnost da se resetuju podešavanja TC2121? Pošto sam zaboravio username i password

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nema slike, kaze nesigurno
An error occurred during a connection to uploads.tapatalk-cdn.com. SSL received a record that exceeded the maximum permissible length. Error code: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG
Sve sto je tapatalk link slike ne prikazuje kod mene nijedan browser, moju je ladno prikazo uplodovao sa svog kompa.
Nesto tu smrdi, ja ima Manjaro, najnoviji kernel, SSL_ERROR tiu nesto debelo ne stima, promenio provajdera otisao na Telekom, startovo drugi linux ista situacija.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno