Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ima neka varijanta da se smanji jacina wifi signala na Tehnicolor ruteru? Prosao sam sva podesavanja nigde nema te opcije. Prosto ne mogu da verujem.

Zaključano. Kao i pojačavanje signala

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Da vas nasmejem! :D

Stigao mi danas HG Technicolor CGA2121 kao zamena za Cisco EPC3208G Modem, priključio ga monter, radi net punih 500/50 iako je rekao imaću tu brzinu u roku od 24h (i to upravo sada 503/49Mbps :)), kad ono automatski se prebacio u bridge-mod kao što je bio stari (povukao staru konfiguraciju?): ugašen mu WiFi, adresa na 100.1 umesto na 0.1, moj ruter daje spoljnu IP, i nemam pristup uređaju (neće ni bez, ni sa jednom standardnom šifrom), i nisam CG-NAT imam urednu 94.xxx :d

Ako bi ostalo tako - sreća sreća radost! Mada sumnjam, verovatno kad prođe konfigurisanje novih parametara (u roku 24h) ću da izgubim to, ali bi bilo lepo pa da se ne sete i omanu, držim fige!! ,)

Poslednja izmena:
Znaci da moze bridge mode, ali nekog razloga namerno ne zele da ga puste, makar ga i oni sami konfigurisali.
Zaista ne razumem zbog cega ne zele da daju korisnicima na zahtev bridge mode.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Naravno da može, pa ima ovde korisnika koji su do proošlog leta imali bridge-mod kao opciju u podešavanjima, i odjednom su je kad su ukapirali uklonili! :mad:

Glupo pitanje: zašto uopšte isključuju bridge mode? Ajd to smanjivanje jačine wifi signala i nekako, ali ovo mi nije jasno...

E to samo oni znaju zašto ne daju novije modeme, ili barem ne ostave bridge-mod kao opciju u podešavanjima...?? :trust:

Glupo pitanje: zašto uopšte isključuju bridge mode? Ajd to smanjivanje jačine wifi signala i nekako, ali ovo mi nije jasno...

Zbog biznis ponude.

To je jedna od pretpostavki.

E to samo oni znaju zašto ne daju novije modeme, ili barem ne ostave bridge-mod kao opciju u podešavanjima...?? :trust:

Modemi su za njih neki relikt prošlosti. Ja sam prvi dobio još 2004te. Mislim da tad nisu ni imali WiFi rutere.

Mislim nove modeme i nemaju, samo što im je ostalo u magacinu.

Ja imam 300 (od 500)/50. Na lan portu modema sam samo jednom uspeo da izmerim 330.

Počeću da ih smaram malo posle praznika, da vidim reakcije.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni već dva dana ne radi internet. Za svaki sajt ili link prijavljuje problem sa DNS-om. Nekad posle 30 klikanja na reload/refresh/upload uspe ali uglavnom ne radi. 19900 telefon im je isključen, na mail niko ne odgovara, ali će posle znati da naplate ceo iznos pretplate.

Имам проблем са интернетом на телефону, избацује ми да мрежа нема приступ инетнету, као и unifi.
Ова телефона кол центра "корисник кога позивате тренутно није доступан" апликација на телефону преко мобилне мреже не ради, "системска грешка", али на тв ради youtube.
Телефон сам рестартовао више пута и исто, поново укуцава лозинку...
Шта се дешава?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

ljudi kako vama danas radi sbb internet? stranice se tesko ucitavaju a brzine su ok.. a mojsbb ne moze da se uloguje

9383820.jpg

Poslednja izmena:
Brzina full. Stranice nista ne ucitava. DNS error neki. Vidim na twitteru zale se iz cele Srbije u poslednjih 60 min.

Pozarevac.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni već dva dana ne radi internet. Za svaki sajt ili link prijavljuje problem sa DNS-om. Nekad posle 30 klikanja na reload/refresh/upload uspe ali uglavnom ne radi. 19900 telefon im je isključen, na mail niko ne odgovara, ali će posle znati da naplate ceo iznos pretplate.

Kod mene slična stvar, uglavnom radi kako treba a onda počne otprilike oko 15h da štuca i prijavljuje problem s DNSom.
Pošto ne radi telefon, kome se bratiti?
Firma sa toliko pretplatnika i te veličine nema telefon za podrušku - rebus za moj mozak.

Promenite adrese DNS servera na routeru
Može
8.8.8.8.
8.8.4.4.
208.67.222.222
208.67.220.220

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Evo izveštaja gde se problem javlja.
Kod mene u Šapcu ok.
10ca4a032d1b54493cc997be2eb8e857.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Isto takodje. nbg nema ima neta. Isti problemi kao onomad Targo.

Niš, isto ne radi.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nis je uzas, a ne radi im ni call centar mreza puca

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Kakva nesposobnost da, sada, kada svi rade od kuca, a klinci imaju obaveze preko google ucionica, oni ne mogu da obezbede stabilan protok. Razumem da brzina moze da varira u zavisnosti od opterecenja, ali stabilnost protoka ne sme ni jednog jedinog sekunda biti dovedena u pitanje, pogotovo sto veliki broj firmi se oslanja na rad od kuce (a vecina firmi i radi na SBB-u). Mesec dana traje ovo i oni nemaju mozga da srede stabilnost mreze.

Isti problem.. sa promenom dns radi

Glupo pitanje: da li kasnije moze biti nekih problema ako se ostavi Google DNS na ruteru? I kako se vraća na default kasnije?

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno