Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
imao sam duo silver do sad, a telefonsku liniju preko telekom srbije. trenutna brzina net-a je 60/3.5 Mbps(sad gledao na speedtest.net). ispada da se prebacujem na trio, odnosno tv+net+fiksni ce sve biti preko njih. pitao sam sta posle te 2 godine besplatnog fiksnog,kaze devojka sa kojom sam pricao bice nove akcije, ali cu svakako prvo pogledati u UO sta pise o svemu tome

Biće ti tako te 2 godine a posle bi plaćo punu cenu tog trio paketa ako se ne bi obavezo za neku novu UO i i neki novi paket koji tad bude.Ili varijanta bez nove UO gde bi posle 2 godine otkazo telefon i nastavio da plaćaš istu cenu ko i sad za samo tv+net + poskupljenja za te 2 godine.

U toj varijanti nema prebacivanja broja već od Totala dobijaš dodatni broj. Čim spominješ Total zaključak je da je internet ADSL... A ADSL internet = Telekomu se plaća za fixni... jer je Total samo preprodavac tog interneta a kod Telekoma bez naplaćenog fixnog ne daju internet uslugu.

Dakle, imao bi 2 broja fixnog, jedan plaćen a drugi "besplatan" koji je u sklopu tih Total Trio paketa.

A kada bi odjavio u telekomu fixni?

Onda bi ostao bez telefona i interneta. Lepo je kolega napisao. Sbb uzima u zakup od Telekoma vdsl,a uslov za njega je da imas fixni kod telekoma. Sbb ti daje voip telefon koji oni reklamiraju kao fixni.

A kada bi odjavio u telekomu fixni?

Odgovori prvo na jedno važno pitanje pošto pominješ total i sbb, imali kod tebe sbb mogućnost za priključak kablovske, pošto su total tv i sbb kablovska potpuno različite usluge.
Ako ima onda bi sve koristio preko kablovske i u tom slučaju možeš da preneseš broj kod njih ili da ga otkažeš načisto i da uzmeš samo tv+net kod sbb.
Mada ti se za taj prvi ugovor isplati preneti čak i broj pošto eon paketi sa sve 3 usluge novim korisnicima ispadnu isplativiji od duo eon paketa.
A ako u opšte nemaš mogućnost za SBB kablovsku nego samo za total tv onda ti je ovako kako su ti kolege navele da bi imo internet na totalu moraš imati i fiksni kod telekoma a taj kod totala bi ti bio drugi broj ili višak.

Ima li insajdera ovde, hoce li biti dostupni GIGA paketi u Beogradu ove godine ?!

Eon full duo dobija i smartbox i 5ghz wifi modem?

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima,

Upravo sam dobio mail od sbb podrske da ce sa sledecim FW update-om da onemoguce bridge mode na Tehnicolor CGA2121 ruteru i kako me mole da ako mi je ruter u bridge modu da ga prebacim u ruter rezim. Ako nisam zadovoljan
sa ovim rado ce mi vratiti moj stari Cisco 3208 koji podrzava max download do 340 Mb/s. Trenutno imam EON premium koji je vec na 300 Mb/s. Sta ce se desiti sa kod sledeceg povecanja brzina? Bicu ogranicen sa 340 Mb/s? Meni treba modem, jer vec imam svoj
ruter koji je mnogostruko mocniji od ove smejurije koja se nudi u CGA2121. Jos jedna potvrda koliko je SBB neozbiljan. Posle punih 14 godina koriscenja raznih premium paketa izgleda da je vreme da se napusti SBB.

Ima li insajdera ovde, hoce li biti dostupni GIGA paketi u Beogradu ove godine ?!

Nisam insajder ali znam neke zaposlene u SBB-u ("menadjere" :d) i rekli su da ce biti... E sad, ono sto ti se nece svideti jesu sledece stvari:

-Prva nece menjati infrastrukturu (dakle nema optike) nego ce ici preko te njihove HFC mreze dakle upitno je kako ce to sve raditi (kakva ce stabilnost biti, ping, hoce li moci da tera svih 1000Mbita kako treba itd itd)

-Druga stvar je da upload nece biti ni blizu kao sto je kod Oriona ili kao sto je najavljen na Telekomovim paketima vec ce biti tipa 30 eventualno 50Mbita.

-Treca kljucna stvar je cena... Giga paket ce kostati na najskupljem premium paketu 4000 mesecno na vec postojecu cenu EON premiuma od 4999 sto dovodi celu pricu do 9000k.

Prostom racunicom (ako uzmemo u obzir da koristis i mobilni telefon neki srednji paket) mislim da ce mnogo isplativije biti da se predje kod Telekoma i da se uzme najaci BOX4 paket (cena ce biti tu negde, a prednosti Telekoma ce biti svakako bolja i stabilnija infrastuktura, bolji upload i siguran popust koji ce dati za prvih par meseci)

Ljudi koja je sad najbolja opcija koju ste izboksovali "ispod zita" uz obnavljanje ugovora na 2 god.?
Vidim imaju i neke fore u cenovniku od 01.marta koja glasi:

EON paketi
Svi novi pretplatnici koji se opredele za EON Light,
EON Full ili EON Premium paket, uz prenos fiksnog
broja u SBB mrežu, dobijaju promotivnu cenu prvih
12 meseci po 1.999 dinara, a preostalih 12 meseci
plaćaju komercijalnu cenu odabranog paketa
umanjenu za 400 din

Jel moguce ovo traziti?
Znaci uzmem srednji onaj paket EON full i prvih 12 meseci po 2000,a ostalih 12 meseci 4000-400? ;)
U principu ok je skroz i ovo 12x2000 i jos 12x4000 jer to onda kad se sracuna ispada 3000 mesecno u proseku na 2 god,sto je ok...ali svakako ovo bi bilo bas full ;)

Zvale me ove lopine ali to sto mi ona nudi nisam prihvatio,vredjanje inteligencije. Sutra cu verovatno u poslovnicu podneti zahtev za raskid pa cemo videti...
Valjda ce neko normalan tamo ponuditi bar 2000x12 i posle jos 4000x12...jel dobio jos ko sta vise od ovoga?

Zvale me ove lopine ali to sto mi ona nudi nisam prihvatio,vredjanje inteligencije. Sutra cu verovatno u poslovnicu podneti zahtev za raskid pa cemo videti...
Valjda ce neko normalan tamo ponuditi bar 2000x12 i posle jos 4000x12...jel dobio jos ko sta vise od ovoga?

Tesko ci ti u poslovnici odobriti to odmah ali podnesi zahtev za raskid svakako i verovatno ce te pititi da navedes razlog za raskid.

Kazi da nisi zadovoljan nijhovim odnosom prema tebi kao starom korisniku i da novim korisnicima nude velike popuste a tebi nista.

Zvace te posle dan dva telefonom neki menadzer i onda se sa njim cenkas oko popusta.

Nemoj da pristanes na nista manje od 6 meseci i za dinar pa posle 4000x18 ili 12x2000 a posle 4000x12.

Kada vide da si resen da odlazis verovatno ce ti odobriti ovaj popust.

Sestra je dobila ovakav popust pre oko 20 dana, u poslovnici kada je podnosila zahtev za raskid su joj nudili 1395x5 pa onda 4000x19 ali ih je ona odbila jer sam joj rekao da ne prihvata nista manje od gore navedenih popusta.

Koristim neku Android aplikaciju za online gledanje TV-a, tj. cast-ujem je na TV. I radi bez problema na mobilnoj mreži, ali čim se nakačim na WiFi svi kanali postanu nedostupni. Zna li neko da li to ima veze sa SBB nat-om, ili je problem do rutera koji koristim odnosno do nekih portova...?

Pa NAT-ovan si i na mobilnom internetu... Da li je do SBB-a proveriš tako što se nakačin na WiFI kod nekog ko ne koristi SBB.
Moglo bi da bude i da ti sama Android aplikacija limitira gledanje da ne dozvoljava gledanje preko WiFI konekcije.

Nisam insajder ali znam neke zaposlene u SBB-u ("menadjere" :d) i rekli su da ce biti... E sad, ono sto ti se nece svideti jesu sledece stvari:

-Prva nece menjati infrastrukturu (dakle nema optike) nego ce ici preko te njihove HFC mreze dakle upitno je kako ce to sve raditi (kakva ce stabilnost biti, ping, hoce li moci da tera svih 1000Mbita kako treba itd itd)

-Druga stvar je da upload nece biti ni blizu kao sto je kod Oriona ili kao sto je najavljen na Telekomovim paketima vec ce biti tipa 30 eventualno 50Mbita.

-Treca kljucna stvar je cena... Giga paket ce kostati na najskupljem premium paketu 4000 mesecno na vec postojecu cenu EON premiuma od 4999 sto dovodi celu pricu do 9000k.

Prostom racunicom (ako uzmemo u obzir da koristis i mobilni telefon neki srednji paket) mislim da ce mnogo isplativije biti da se predje kod Telekoma i da se uzme najaci BOX4 paket (cena ce biti tu negde, a prednosti Telekoma ce biti svakako bolja i stabilnija infrastuktura, bolji upload i siguran popust koji ce dati za prvih par meseci)
Pa to je ludost, Orion triple top, 1000/100, fiksni flat, I neki TV je 4000. Naravno, nemaju svi mogućnosti, ali je baš preterana razlika.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Sbb je katastrofa od provajdera a naročito sto se tice usluge fiksne tekefonije, prvo sto ne kazu korisniku da ne moze pozivati bitne pozivne brojeve 0800, a sto su drzavne uprave, nakon 2 godine koriscenja fiksnog broja koji sam prebacio iz telekoma, ako uslugu i mogu nazvati koriscenje jer je telefonska veza bila katastrofa, broj sam vratio u Telekom, ali je Sbb dao sebi za pravo i dalje mi naplacivao uslugu fiksne telefonije samovoljno mi dodeljujuci nekakav njihov broj, iako nisam ni znao koji je broj niti su me o tome obavestili niti su me pitali za pristanak, a dali su saglasnost da se moj broj fiksnog vrati u Telekom, reklamaciju nisu hteli da usvoje za usluge konstantnog prekida kablovskog signala naročito u dane vikenda, uvek pravdajuci se kako su kvar otklonili, znaci nemaš uslugu a uredno fakturišu paket po ugovoru, ne postuju ugovor, tako da sam otkazao sve usluge Sbb, kao i zbog stalnog laganja oko zahteva razgovora s nekim u poslovnici, to bas izbegavaju, ispada kada se prijavi kvar kablovskog signala i nemaju mogucnost otklanjanja kvara, pravdaju se da je sve u redu s signalom, i onda ispada da korisnik laže, a kada sam još nagovesti da cu otkazati sve usluge onda su namerno poceli da
mi iskljucuju kablovski signal, sto mi je potvrdio i jedan njihov zaposleni u Sbb-u, tako da sam od juna meseca 2018 iskljucen s njihove strane jer nisam hteo da platim uslugu fiksne telefonije koju nisam ni koristio, jer je koristim u Telekomu i njima plaćam racun, odbijao sam da platim nesto sto ne koristim pa su ipak pre 2-3 nedelje prihvatili reklamaciju i smanjili potrazivanja za fiksnu telefoniju, preporuka sto dalje od Sbb-a i fiksne telwfonske usluge, a takodje i da kazem ako nemate kablovski signal onda nema te ni uslugu fiksne telefonije, kao ni sotale usluge.....

Ja sam pre par dana podneo zahtev za raskid ugovora, u poslovnici a kasnije i pozivom su mi ponudili trio gold extra po ceni sadasnjeg paketa (trio gold) i plus cinestrar ili tako nesto ne secam se jer me nije ni interesovalo. U medjuvremenu sam uzeo kod mts-a box4 crveni 8 meseci po 1din a kasnije 3800 din i tek tada su me ponovo zvali oz Sbb-a za neku specijalnu ponudu samo da ostanem kod njih, ponuda je bila 10 meseci po 1 din a ostakat 4000 din, u pitanju je Eon full paket. E sad po recima menadzera zbog konkurencije Niskog Exe neta i Mts-a samo na jugu nude 10 meseci, dok je na drugim mestima 6 meseci po 1din.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

Tesko ci ti u poslovnici odobriti to odmah ali podnesi zahtev za raskid svakako i verovatno ce te pititi da navedes razlog za raskid.

Kazi da nisi zadovoljan nijhovim odnosom prema tebi kao starom korisniku i da novim korisnicima nude velike popuste a tebi nista.

Zvace te posle dan dva telefonom neki menadzer i onda se sa njim cenkas oko popusta.

Nemoj da pristanes na nista manje od 6 meseci i za dinar pa posle 4000x18 ili 12x2000 a posle 4000x12.

Sestra je dobila ovakav popust pre oko 20 dana, u poslovnici kada je podnosila zahtev za raskid su joj nudili 1395x5 pa onda 4000x19 ali ih je ona odbila jer sam joj rekao da ne prihvata nista manje od gore navedenih popusta.

Negde sam citao da su ovako uz ovaj neki popust neki dobijali jos i Hbo po 12 meseci,tako nesto,jel to moguce?
Bas me zivo zanima do koliko max moze sa njima da se iscenka...

@momals84 taman se ponadao za tih 10 meseci po dinar,ali sam vrlo brzo i sam skontao da je verovatno zbog ta dva provajdera.

Poslednja izmena:
@DZOSUA kad podneses zahtev za raskid ugovora sleduju ti 30 dana otkaznog perioda. Kao sto je shexpir rekao nudice ti nesto sitno ali ti budi uporan i ne prihvataj nista ispod 6 meseci po 1din a ko zna mozda i izvuces nesto vise.

Čini mi se da kod njih polako panika preovladava, ovde na dalekom istoku.

Danas podneo zahtev za raskid ugovora posle 19 godina korišćenja istog.
Uveo sam ExeNet i ne mislim da prihvatim ništa jer niti imam niti gledam TV i ne vidim nikakvu korist od SBB - paketa.

Nisu umeli da mi ponude nista smisleno "jer šefica poslovnice nije tu".
Video sam da je devojčica na kasi prebledela i da je papir za zahtev sastavljala dobrih 15-20 minuta, sve u nadi da se šefica pojavi... Dobar red se iza mene napravio u poslovnici. Sve neki penzioneri sa nenkvim potvrdama koji čekaju "neki obećani popust od 100 dinara".

PS
Možda se predomislim, ali moraće da mi ponude besplatan televizor, samo ne znam kolku dijagonalu da tražim ?!?:-devil-:

Poslednja izmena:
Pa ako nemaš TV, onda i nemaju šta da ti ponude. Njihova ponuda se zasniva na (trenutno) najboljoj TV ponudi.

@DZOSUA kad podneses zahtev za raskid ugovora sleduju ti 30 dana otkaznog perioda. Kao sto je shexpir rekao nudice ti nesto sitno ali ti budi uporan i ne prihvataj nista ispod 6 meseci po 1din a ko zna mozda i izvuces nesto vise.

Bio danas u poslovnici da razduzim opremu.
Kao to smo nudili do pre neki dan,mozemo vam ponuditi ovo ili ovo...u principu neke gluposti,rekao sam ili 6 po dinar i 18x4000 ili 12x2000 i 12x4000...isti djavo,kako im volja
Ona kaze zvace me u ponedeljak dok vidi sa menadzerima,ali kao tesko da ce moci.
Ja rekao ok,ako ne moze da se pozdravljamo.
Tako da cekam sta ce javiti u ponedeljak

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Znači počeli su kao Telenor. Mora zahtev za raskid pa ti odobravaju popuste.

Operaterske zezancije i ponude. U principu svi su isti. Sada je recimo kod MTS-a nakon dvomesečne akcijske ponude 6meseci za 1rsd za BOX4 pakete, akcijska ponuda smanjena na 2meseca za 1rsd. SBB čas nudi 6meseci po 1rsd, čas 12meseci po 1990rsd.

Ono što mene zanima u ovom trenutku, da li neko ima iskustva sa EON smart aplikacijom na Samsung Smart TV-u UE50KU6072U (serija 6)?

Da li obican TV sa DVB-C tjunerom moze da cita digitalni signal odmah, ili je neophodan d3 mini?

Ono što mene zanima u ovom trenutku, da li neko ima iskustva sa EON smart aplikacijom na Samsung Smart TV-u UE50KU6072U (serija 6)?

To je model iz 2016., EON aplikacija je zvanicno dostupna za Samsunge iz 2017. Ne znam tacno za taj model, ali ja imam samsung serije 6 iz 2015. i na njemu ne moze da se instalira EON aplikacija.

Da li obican TV sa DVB-C tjunerom moze da cita digitalni signal odmah, ili je neophodan d3 mini?

Da, kada ubacis SBB-ov CI modul (d3Cam) u njega.

Sprema se neka nova akcija od 18. marta, navodno će biti bolji uslovi. Šta i kako saznaćemo uskoro

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

8 godina sam njihov korisnik, i po prvi put ne mogu ni da pretpostavim sta to moze da bude..

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno