Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se javim i ovde. Uspeo sam posle godinu dana da raskinem (za majku) UO Duo Gold extra bez naplate penala i to zbog poskupljenja i gašenja analognog signala. Onda je ćale posle 15 dana podneo zahtev za novi UO, ali ovaj put samo TV. Potpisao EON TV light i dobio za 600 prvih 6 meseci, a posle 1.500. Sve uspešno prošlo. Sada su kod kuće kompletirali tv ponudu (MTS i SBB), net (50/8) i fiksni. Ukupno u proseku na dve godine 3.525 dinara, a sve imaju. Ispade najbolja kombinacija

Ih, jaki problemi...:) Vidi sta je prava brzina...Ali, dosli su u roku od par sati i sredili. Signal nije bio dobar. Koliko vidim kod tebe je takodje signal problem.

Odličan upload, ja ni to nisam imao kako treba :D Down mi je nebitan skroz, tj oko 100 je sasvim ok, uzeo sam ovaj paket zbog uploada, taman dok se mts dogovori sa upravnikom oko optike za 2 godine :D

Zdravo, Imam problem s roditeljima koji koriste stari ctv samsung, ali nemam ispravne informacije koji je samsung model. Ja nisam stručnjak za televiziju, niti sam shvatio kako da popravim postojeći problem, zapravo dva... Prvi problem: desilo se pre nekoliko dana kada je baka htela da promeni kanal na TV-u sa D3 Mini Prijemnik upravljačem i uspela da izbriše sve kanale. I u tome dolazimo do još jednog problema: pošto nisam dovoljno kompetentan za sbb i onda, kada je digitalizacija pokucala na naša vrata, momak koji je radio u servisu doneo nam je 3D Mini prijemnik, ali nam nije ništa objasnio kako da naštelujemo, i zato je on to uradio umesto nas. Zato od tad koristimo jedan upravljač koji ne možemo, niti znamo kako da sinhronizujemo za taj matični upračljač (Sangdo Fit Samsung 00316B 00316C) I svaki put kada pokušam da ručno pretrazim program
sa matičnim-urpavljačеm, on izbaci poruku (Nije Moguće).

PS. Ako možete molim vaš da mi neko da brz odgovor jer su mi rodtielji popizdeli

Koristim trio gold extra (ubee, 4000 i 2100 uredjaji) istice mi ugovor za dve nedelje...

Sta je najjednostavnije? Da vratim opremu i raskinem ugovor i da prijavim novi ugovor na suprugu ili xe da popuste?

Vise se ne spominje Telenor super set mada mi radi na Trio goldu, je li ukinut ili?

Procitah li ja ovde da je slika najbolja na d3 cam ili sam u krivu?

Hvala na pomoci

Sent from my H8266 using Tapatalk

Zdravo, Imam problem s roditeljima koji koriste stari ctv samsung, ali nemam ispravne informacije koji je samsung model. Ja nisam stručnjak za televiziju, niti sam shvatio kako da popravim postojeći problem, zapravo dva... Prvi problem: desilo se pre nekoliko dana kada je baka htela da promeni kanal na TV-u sa D3 Mini Prijemnik upravljačem i uspela da izbriše sve kanale. I u tome dolazimo do još jednog problema: pošto nisam dovoljno kompetentan za sbb i onda, kada je digitalizacija pokucala na naša vrata, momak koji je radio u servisu doneo nam je 3D Mini prijemnik, ali nam nije ništa objasnio kako da naštelujemo, i zato je on to uradio umesto nas. Zato od tad koristimo jedan upravljač koji ne možemo, niti znamo kako da sinhronizujemo za taj matični upračljač (Sangdo Fit Samsung 00316B 00316C) I svaki put kada pokušam da ručno pretrazim program
sa matičnim-urpavljačеm, on izbaci poruku (Nije Moguće).

PS. Ako možete molim vaš da mi neko da brz odgovor jer su mi rodtielji popizdeli

Podnesi zahtev za raskid, ponudiće ti na licu mesta povolnost ili te pozvati za koj dan telefonom. Ne skidaš opremu, otkazni rok je 30 dana.

Ljudi koja je sad najbolja opcija koju ste izboksovali "ispod zita" uz obnavljanje ugovora na 2 god.?
Vidim imaju i neke fore u cenovniku od 01.marta koja glasi:

EON paketi
Svi novi pretplatnici koji se opredele za EON Light,
EON Full ili EON Premium paket, uz prenos fiksnog
broja u SBB mrežu, dobijaju promotivnu cenu prvih
12 meseci po 1.999 dinara, a preostalih 12 meseci
plaćaju komercijalnu cenu odabranog paketa
umanjenu za 400 din

Jel moguce ovo traziti?
Znaci uzmem srednji onaj paket EON full i prvih 12 meseci po 2000,a ostalih 12 meseci 4000-400? ;)
U principu ok je skroz i ovo 12x2000 i jos 12x4000 jer to onda kad se sracuna ispada 3000 mesecno u proseku na 2 god,sto je ok...ali svakako ovo bi bilo bas full ;)

Poslednja izmena:
Da li je neko primetio razliku izmedju EON boxa i D3 u video klubu? Npr. "A star is born" film, moze na D3 da se iznajmi dok ga u EONu uopste nema u ponudi. Odnsno u EONu nema ponuda za iznajmljivanje ili ja to ne mogu da nadjem?!

Nema na EON iznajmljivanja, ono što ti sleduje za džabe u sklopu paketa to gledaš.

Jesam li ja nesto pogresio, ili vidim da sad za eon pakete nude simetricne brzine download/upload 50/50 za svaki eon paket, nije vise ono 75, 150 i 300 mb download, ali je zato upload 50 mb to videh sada na sajtu ????? Moze li neko da potvrdi ???

Izvinjavam se, ovo je beogrid, to vrv provajder u sklopu sbb ja se zacudih otkud simetricne brzine :D

Zna li ko odgovoriti na moje pitanje?

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Zvati i pitati, mada je i meni cudno sto pise samo downl.brzina. Ne znam da li im je i koliko to teh.problem da brzine budu iste....

Imam problem sa EON boxom. Prvo je sto kad palim TV treba jedno 20ak sekundi da se pojavi slika, a drugo je da cesto kad televizor upalim posle vise sati nekoriscenja ne mogu da prebacujem kanale, daljinski ne reaguje dok ne resetujem uredjaj... Ima li ko slicne probleme?

Pisali su ljudi da uređaj uđe u sleep mode, pa neće da se vrati.
Ja retko kada preko dana gasim Eon box, a setovanja au da ne ide u sleep, pa tih problema i nemam. Da li je baš do toga, nisam siguran.
IMG_20190303_123046.jpeg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
^Nema to veze sa tim.. Ne gasim ni ja, i ista su mi setovanja pa imam iste bagove kao i korisnik Mladen

Imam problem sa EON boxom. Prvo je sto kad palim TV treba jedno 20ak sekundi da se pojavi slika, a drugo je da cesto kad televizor upalim posle vise sati nekoriscenja ne mogu da prebacujem kanale, daljinski ne reaguje dok ne resetujem uredjaj... Ima li ko slicne probleme?

Imam ja gotovo identične. Digao sam ruke od toga. Eon je krš i tu ne može ništa da se promeni.

To sam rešio tako što uključim TV i odem da stavim lonče za kafu. U međuvremenu se pojavi slika. :D

To za prebacivanje kanala se povezuje sa nekom glupošću u vezi daljinca. Ja to ništa nisam shvatio tako da samo konstatujem da su od proste stvari - gledanje TV-a napravili žešći problem. Čekaću da vidim dok mi ne istekne ugovorena obaveza, tak sam na početku (bez veze sam prešao na EON a imao sam trio gold extra), pa ćemo da vidimo. Nadam se da će da dignu ruke od EON-a i vrate se na stari sitem (nema od ta posla ništa ali eto, da se nadam inače ću da ih otkačim samo tako).

Poslednja izmena:
Fuck. :)
I ja imao trio gold. Prešao na EON jer mogu svinkanali unazad. I mislio sam da mogu tu da skinem i instaliram i Netflix i Amazon.... :( :(

Da li ima neko iskustva sa selidbom paketa na drugu adresu? Jel se placa nesto ta usluga? Kod mene je potpuno nov objekat tako da bi trebali sve od nule da povezu, bandera, kablovi itd..

Ne znam za kuće, kada je zgrada u pitanju, proveravaju da li postoji njihova infrastuktura u ulazu, ako postoji ništa se ne plaća, ako ne postoji, prenos nije moguć. Verujem da je isto u drugom slučaju, ako postoji infrastruktura u ulici, priključenje nije problem, za troškove moraš da ih kontaktiraš

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ima cenovnik na njihovom sajtu, sigurno će da košta i selidba i najmanje kabl po dužnom metru.

Hocu da od telekoma prebacim telefon na sbb i internet i total tv,Kome onda placam fixni telefon?

U toj varijanti nema prebacivanja broja već od Totala dobijaš dodatni broj. Čim spominješ Total zaključak je da je internet ADSL... A ADSL internet = Telekomu se plaća za fixni... jer je Total samo preprodavac tog interneta a kod Telekoma bez naplaćenog fixnog ne daju internet uslugu.

Dakle, imao bi 2 broja fixnog, jedan plaćen a drugi "besplatan" koji je u sklopu tih Total Trio paketa.

Poslednja izmena:
Mene su danas zvali iz sbb-a, dobijam 100/6 umesto dosadasnjih 50/2 Mbps,tv unazad 7 dana,nekoliko dodatnih programa i besplatno 2 godine koriscenje fiksne linije bez naknade ako prebacim broj kod njih od telekoma.. dok cena za duo paket(ostaje ista). Ne znam sta im bilo, ali ponuda deluje ok ?

Добио си дуо пакет уз пребацивање броја или трио по цени дуо? Откуд 100/6 кад они то немају у понуди? Који пакет и по којој цени су ти понудили? Овде се добија по неколико месеци за динар или по цени старог, провери шта ти нуде.

Ja sam tu varijantu dobio u maju meseci prosle godine kod mojih sa duo na trio paket sa net 100/6 i hbo paket sa cenom duo paketa 3300 koju i dalje imam i posle poskupljenja. Nisam znao da i dalje nude to. To je najbolja varijanta. Rekao sam mojima da ne diraju do kraja ugovora to tj do maja 2020.

Verovatno je dobio ponudu za nekadašnji Tri GOLD on je 100/6.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno