Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I mene nervira to prečesto 'ažuriranje' bez ikakvog smisla i realne potrebe. Pa ko još svaki čas izbacuje novu verziju softvera, pogotovo za uređaj koji će još malo da izbace iz upotrebe.
Pokušao sam da pronađem period ažuriranja u podešavanjima, nema toga, samo da ažuriraš trenutno.

Takodje sam pokusavao da nadjem ovo sto mi je @Gileb predlozio, nema nigde takve opcije

Podesavanja,korisnicka podesavanja,ostalo,automatski odlazak u stendbaj stavi na max tj 4 sata.

Ta poruka za ažuriranje softvera izlazi i kod mene na analognoj televiziji, na nekih dvadesetak kanala koje tako preuzimaju. Tu tek nema mogućnosti da se bilo šta blokira i isključi. Pre oko dve godine su mi odgovorili da "poruke za sada nije moguće ukinuti". Ili zaista ne može ili oni nemaju pojma da objasne.

To što @Gileb spominje je podešavanje koje postoji na D3i risiveru i odnosi se nakon koliko vremena da risiver ode u stand-by ako korisnik nije imao nikakvu interakciju sa risiverom (= nije menjao kanal, nije pojačavao/smanjivao) i za šta je maximalna vrednost 4 sata. To je istovremeno i korisna i iritanta stvar: korisna jer kad ode u stand-by prestaje da "troši internet" što je bitna stvar za OTT način rada (npr nema potrebe da čitavu noć streamuje kad niko ne gleda); iritantna kad se stvarno gleda isti kanal 4 sata bez prebacivanja.

Ta opcija nema veze nikakve sa proverom da li postoji nova verzija software-a, a nisam siguran ni da li tako nešto i ima na D3 risiverima.

Tacno,nakon ta 4 sata napise da nije bilo aktivnosti,i odmah nakon toga proverava da li ima nove verzije softvera. Cini mi se da sam video istu opciju na d3 risiveru.

Ja sam, i kajem se. Trazio sam da mi vrate stari, pa makar nemao 5ghz i max brzinu, bitnije mi je da je stabilno. Da li ja imam neki falican primerak ili je ovaj model prosetljiv na “sum” ne znam, ali kod mene radi katastrofalno.

Crko 3208 izgleda. Stalno se resetuje. Promenio sam napajanje ali nije do toga. Neka ideja?

То је због овог лика на слици. [emoji2]
Izvinjavam se ako je vec bilo ovo pitanje, da li je normalno da mi se ova poruka pojavljuje na svakih sat vremena?

Odgovor SBB-a: Ukoliko uređaj registruje određeni vremenski period neaktivnosti(promena kanala, pojačavanje tona i sl) izbaci poruku za proveru nove verzije softvera radi ponovne autorizacije uređaja. Navedena pojava se javlja kod svih korisnika radi autorizacije uređaja na sistemu. To je neki minimalni period neaktivnosti uređaja. Dovoljno je da na primer pojačaš ton i neće vršiti tu proveru, samo je bitno da zadaš komandu kako bi se uređaj autorizovao na mreži.

Ali zasto bih pojacavao ton i zadao komandu? Sta ako mi odgovara ton i ne zelim da ga pojacam nakon sat vremena? Da ne pominjem da se ekran zacrni na nekoliko sekundi prilikom te ‘’provere’’

Pogledajte prilog 266292

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Šta ovde nije ok, pa mi brzina pada uveče? Imam EON premium, gde preko dana izvučem 295 Mbps bez problema, ali mi se uveče javlja ovaj problem http://www.speedtest.net/my-result/8072013217
Slika iz modema sbb.png Mislim brzina mi je samo 204 Mbps manja nego što bi trebala da bude, da li je i ovo ok u onoj granici DO? Ili i tu ima da kažem neki minimum koji bi trebao da bude zadovoljen. Npr sutra mi bude net 50Mbps, i oni kažu to je ok :D

Poslednja izmena:
Žali im se odmah, ne čekaj sutra. Piši e-mail, priloži sliku. Ako te zamajavaju pripreti sa Ratel-om i Inspekcijom..
Ko ih šiša, oni cenu ne smanjuju za smanjenu uslugu.

Ma oni su takvi godinama, muka mi je više od njih. Bio sam kod njih do 2013te, i za 24 meseca je ekipa intervenisala 28 puta, te su mi sami predložili raskid bez penala iako sam tek potpisao tada drugu uo na 24 meseca, što sam i iskoristio. Lakše im je bilo da ponude raskid, nego da srede čvorište :D Onda sam uživao u vdsl-u, ali zbog akcije predjem opet na sbb, rekoh hajde popravili su se, međutim ostali su isti.

Da li si išao na speedtest.net sajt ili si brzinu merio kroz speedtest aplikaciju?

Ja sam kada sam išao na sajt speedtest.net imao znatno lošije rezultate nego kroz aplikaciju speedtest.

Preko sajta (lan kabal) izmerena brzina je uvek bila max 50-60MBS/8-9MBS, a mereno preko Speedtest aplikacije 145- 148MBS/9,5-20MBS, imam Eon Full paket.

I to na 2 laptop računara (prviW7, drugi W10).

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока

pozdav kolege, pokusao sam da nadjem u ovoj temi ono sto me zanima ali nisam uspeo :) uglavnom sklopio sam ugovor sa sbb-om jos dok je bio onaj prvi talas marketinga , reklamiranja pre par godina itd. tad
sam uzeo duo silver paket(tv+net) na UO 2 godine..medjutim taj ugovor je odavno istekao a oni su malo po malo dizali cene i sad je cena paketa 300-400din vise nego sto je bila. a oni posle toga nisu ni dosli, ni zvali da vidimo sta cemo dalje.. da li je neko imao slicna iskustva i sta je radio povodom toga?

Ja sam jednom terao stari paket preko 2 godine,znaci preko 4 ukupno. Sad sam istom paketu ko ti ali mene su zvali vise puta da mi uvale trio. Nemam nameru da potpisujem nista novo za sada jer je ovaj paket super a i posto postaju bezobrazno skupi da mogu da ih otkacim kad ocu.

Šta ovde nije ok, pa mi brzina pada uveče? Imam EON premium, gde preko dana izvučem 295 Mbps bez problema, ali mi se uveče javlja ovaj problem http://www.speedtest.net/my-result/8072013217
Slika iz modema Pogledajte prilog 266352 Mislim brzina mi je samo 204 Mbps manja nego što bi trebala da bude, da li je i ovo ok u onoj granici DO? Ili i tu ima da kažem neki minimum koji bi trebao da bude zadovoljen. Npr sutra mi bude net 50Mbps, i oni kažu to je ok :D

Brzina i parametri iz modema preko dana, dakle kada nema zagušenja http://www.speedtest.net/my-result/8073685957 , parametri sbb1.png

Trenutno sam na trio goldu, može li da se uzme jedan D3 mini bez doplate? Imam samo jedan D3 na jednom TV-u, a treba mi za još jedan. Eon box me ne interesuje, jer imam android box.