Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i nije u ponudi 4k SK van mreze pogrešnu si ponudu gledo.
MPOZNhh.png

Kada na toj stranici ides na listu kanala izbacuje 4k

https://i.snag.gy/jrnIXB.jpg

Kako bi privukli nove predplatnike SBB je, na nesreću starih , uveo nove EON pakete koji su u startu jefirniji od starih gold paketa,a stare pakete su polako poskupeli. Kao na primer trio gold extra paketa je trenutno za 540 din skuplji od EON full paketa, čija je ponuda ista... Tako da su na taj način izbili iz džepa starih predplatnika 540 din, što je za 12 meseci 6480 din, a na 24 meseca koliko traje ugovorna obaveza 12960 din...
SBB je svestan tog apsurda, pa su jako dobro pripremili svoje zaposlene i nude postojećim korisnicima skuplji paket uz naravo produženje ugovora , ali bez olakšice na 12 meseci od 1999 din za nove korisnike, nego nude olakšicu od 6 mecesi plaćanja pretplate koju trenutno plaćaju... A šta će da ponude pretplatnicima gold premijum paketa...??? SBB je za sad siguran od raskida ugovora, dok se ne uvede novi zakon... Raskidanjem ugovora mora da se plate sve usluge i nadoknade odjedno do datuma isteka ugovora, kao da ste koristili iste...

Ja sam korisnik Trio Gold Extra paketa i osećam se prevareno i izneverno od SBBa... Bio sam dugo njihov verni korisnik, koji je SBB hvalio na sva zvona. Čak mi nisu smetale nihove male mahinacije kao što je ograničenje korišćenja unifi mreže na 5gb, a koriste besplatno struju koju ruter koristi da bi emitovao signal unifia. kao i dokazivanjem da moj ruter i dalje emituje unifi signal i ako sam ga isključio preko mog sbb naloga. Zatim stalni neki radovi koji uzrokuju prekid rada tv , neta ili oba. Kao i nemogućnost korišćena d3go/eon aplikacije van SBB mreže, a reklamirano je u fazonu tv za poneti i razne druge sitne mane. Ništa mi nije predstavljalo problem ali ovo je prevršilo svaku meru...SBB nema strategiju da zadrži postojeće korisnike, već se nadaju lenjosti ili nepismenosti postojećih korisnika...nije sbb jedini operater. Izdržaću do kraja isteka ugovora i vraćam opremu... A izgubili su vernog korisnig koji ih je hvalio gde je stigao.

Jel ti uopšte imaš alternativu? Teletabisi što rade za SBB vrlo dobro znaju kome šta nude a to zavisi od konkurencije. Gde nema konkurencije tj. nije puštena MTS optika, nema drugog manjeg provajdera koji nudi optiku, tu nema ni specijalne ponude za starog korisnika koji preti raskidom ugovora. Sve što pišeš prošao sam lično a nisam jedini. Ja takođe još uvek nemam drugu opciju i to oni vrlo dobro znaju. Čim druge opcije bude smaraće me 24/7 na telefon sa ponudama jer sve su na kraju krajeva, Kirbi prodavci, samo kao rade u nazovi velikoj (čitaj lopovskoj) stranoj firmi.

Analogni signal nije ukinut radi „digitalizacije” nego radi masovne pojave da se deli, iznajmljuje i prodaje tipa pola zgrade su budale sto placaju u odnosu na
pola zgrade koja krade signal.

Kamo sreće da je ukinut.
Evo sad će šest meseci od kako su krenuli sa digitalizacijom ovde kod mene na Čukarici, podelili odavno one mini D3 risivere, a analogni signal veselo radi i dalje.
Znam nekoliko svojih komšija penzionera, koji su odjavili pretplatu i mesecima džabe gledaju preko antenskog ulaza taj analogni signal.
Toliko o sprečavanju zloupotreba i meni budali, koja revnosno plaća...

Jel ti uopšte imaš alternativu? Teletabisi što rade za SBB vrlo dobro znaju kome šta nude a to zavisi od konkurencije. Gde nema konkurencije tj. nije puštena MTS optika, nema drugog manjeg provajdera koji nudi optiku, tu nema ni specijalne ponude za starog korisnika koji preti raskidom ugovora. Sve što pišeš prošao sam lično a nisam jedini. Ja takođe još uvek nemam drugu opciju i to oni vrlo dobro znaju. Čim druge opcije bude smaraće me 24/7 na telefon sa ponudama jer sve su na kraju krajeva, Kirbi prodavci, samo kao rade u nazovi velikoj (čitaj lopovskoj) stranoj firmi.

Alternativa uvek postoji :) Svojevremeno kod mene u kraju jako dugo je mogao samo adsl( pre više od 10 god) promeni sam i tad više providera i najduže sad se bio zadržao kod ptta, najmanje problema bilo snjima. Vrlo bzo su krenuli kablovski operateri kda, ikom, sbb itd , koji su nudili za iste pare koliko plaćaš adsl mnogo više, uglavnom meni je trebao i treba brži net. Naravno monopolisti adsla nisu ni hteli da čuju da povečaju brzini niti da snize cene. Tako da smo se komišija i ja udružili kupili opremu za bežični net i predplatili se na mad net koliko se sećam i imali onda brzinu kao i ostali( tad je oprema za bež. net bila paprena). Hoću da kažem uvek imaš alternativu...Trenutno od mene u komšiluku ima mts i neznam kako se zove još neki tu lokalni sa vračara, orion je uvek opcija jedio je problem kod optike njihove ako nije negde prošla u blizini. Na kraju krajeva opet mogu da se vratim na bežićni net. A i zadnji put su me zadržali jer su mi za iste pare ponudili HBO i 3 ii 6 meseci pretplatu od 1 dinar...
U globalu sam zadovoljan sa SBBomm ali da me prave majmunom i da svaki put kad treba produžavaš ugovor moraš da se natežeš sa njima i da im predočiš da su glupi... "to važi samo za nove korisnike" pa i ja sam nov korisnik podpisujem nov ugovor "žano nam je nemože to teko" ok onda raskidam ugovor i otvarm nov " ali morate onda da vratite svu opremu" nema problema vrati ću je "ok uredu zvaće vas neko za raskid" i onda zove neki šević i pita šta želim da ne raskidam ugovor... apsurd totalni, umesto da naprave i ponude i za stare korisnike da ih zadrže ili da ih namame za skuple pakete oni ne... baš ih briga...
Baš su me iznervirali, pa se malo više rspisah... ;)

Kako nije na broju 121
Capture.JPG

Koji TV od jeftinijih marki 32" provereno radi sa sbb d3cam i karticom?

Bilo koji sa c-tunerom i CI

Znam da LG modeli više ne rade nego što rade, dok samsung rade skoro svi. Ali ne znam od jeftinijih modela, recimo Tesla ili Fox da li su izbirljivi. Jel' ima neko da mu radi? Ako svi rade, možda su neki brži u prebacivanju kanala a drugi sporiji.

Lg radi perfektno sa d3 modulom. Drugar ima stariju smart verziju lg-a iz 2013. Razlike u prebacivanju kod novijih tv su do 2 sekunde, prosecnom gledaocu zanemarljivo. Za mene npr Tesla presporo prebacuje čak i t2 kanale, zamisli da mu umetneš još modul stajao bi 5 sekundi na kanalu dok ne dobije sliku. A i slika je đene đene, zvuk kriminal na Tesli (tranzistor).

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Nije me mrzelo da merim, kod mene LG prebaci izmedju 2.5 i 5.5 sekundi, kriminalno, Samsung nesto brze oko 2.5 do 3.5 sekunde, Enigma box brzo ispod sekunde pricam za cam.

Moje iskustvo sa dva TV-a. Sony smart i VOX "glupi"
Oba televizora imaju dobru sliku i lepo rade sa CI+ modulom. Modul je Conax D3Cam, integrisan.
Sony po uključenju brže shvati da ima karicu, VOX duže "pregovara".
Brzine prebacivanja kanala:
Sony digital CI - 4.0sec
VOX digital CI - 3.5sec
Sony analog - 1.5sec
VOX analog - 2.5sec
I na kraju eksterna D3 kutija, Cisco PDS3k - 3.5sec
Serviseri koji instalitaju opremu šire priču da D3cam ne radi na kineskim (jeftinim) televizorima. To nije tačno već ne znaju da instaliraju tu opremu. Mnogo im je lakše da postave D3mini koji daje bitno lošiju sliku u odnosu na interni D3cam ili eksterni PDS3k

U jednom delu, da. Ortak u Zemunu ima SBB, ulica Banjicka. Pretpostavljam da tu i u okolini treba da ima pokrivenosti. Najbolje da ih okrenes pa pitas konkretno gde.
Uzmi odmah paket od 10, ako budes koristio 40mb/s ta 3 meseca, 10 ce ti biti premalo, veruj mi na rec :d.
Nećeš znati kako radi SBB kod tebe dok ga ne probaš. Zato prvih mesec dana idi na prepaid flat (2Mb/s), pa ako ti to bude radilo bez problema onda potpisuj ugovor na godinu dana.

Sent from my SM-T800 using Tapatalk

Lg radi perfektno sa d3 modulom. Drugar ima stariju smart verziju lg-a iz 2013. Razlike u prebacivanju kod novijih tv su do 2 sekunde, prosecnom gledaocu zanemarljivo. Za mene npr Tesla presporo prebacuje čak i t2 kanale, zamisli da mu umetneš još modul stajao bi 5 sekundi na kanalu dok ne dobije sliku. A i slika je đene đene, zvuk kriminal na Tesli (tranzistor).

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
Nije me mrzelo da merim, kod mene LG prebaci izmedju 2.5 i 5.5 sekundi, kriminalno, Samsung nesto brze oko 2.5 do 3.5 sekunde, Enigma box brzo ispod sekunde pricam za cam.

Moj lg, model od prosle godine menja kanale izmedju 4 i 5 sekunde sa sbb cam modulom . Ja sam testirao na istom tv-u moj krsten cam modul sa viasat karticom odziv mu je bio izmedju 1-1.5 sekunde.. Neko je ovde pomenuo da serije cam modula koje je sbb davao ranije daleko su brze od ovih koje je delio u poslednjih par meseci.

Stari Cam sa karticom na LG-u (msm da je moj tv iz 2015-16) neznatno brze, u prevodu isto sr......
Sto's tice ovih novih cardless camova kad ih vidis odmah je sve jasno.
Covek koji ih je doneo kaze da se raspadaju, crkavaju ...

Neko gore napisa da PDS3K menja kanal za oko 3-4 sec. To ranije nije bilo tako. Sad je stvarno sporije. Mislim da box nema dovoljno rama da drzi ovaj otezali epg za 7 dana ...
KAd se uradi reset epg, bitno se ubrza.

Dreambox 525 combo sa d3cam prebacuje sliku za manje od 1sec. Jednostavno,brzi procesor i vise rama.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Reset EPG-a nije doneo ubrzanje.
Radi to dobro i ovako kako je. Ne očekujem da radi brzo kao na nekadašnjim CRT televizirima. Sada nas dave sa menijima, labelama i raznoraznim grafikama. Ranije je bilo sve jednostavnije. Na ekranu je slika a dodatne informacije su bile na posebnom malom displeju. Milina. Sada kada hoćeš da pojačaš zvuk pojavi ti se ikona preko celog ekrana i tu boravi par sekundi. Da ti pokaže koliko je glasno, kao da to i sam ne čuješ. Da ne govorimo o vremenu kada nije bilo daljinskog. Ustaneš lepo, promeniš program, pojačaš ili utišaš :)

Nećeš znati kako radi SBB kod tebe dok ga ne probaš. Zato prvih mesec dana idi na prepaid flat (2Mb/s), pa ako ti to bude radilo bez problema onda potpisuj ugovor na godinu dana.
Zar se ne placa tada prikljucna taksa?

Trebalo bi da radi wifi 5Ghz.
Jako mi se sviđa ovaj ruter zbog činjenice da na njemu radi brigde mod :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Samo se vi hvalite da vam radi bridge mod.... posto ni na jednom drugom sbb ruteru ne radi, vrlo moguće da je neka greska u pitanju... i da će prestati da radi koliko ga pominjete...

Они су то први поменули на свом форуму, значи да знају а једино да траже да нове серије то немају, не могу (умеју) то сами да искључе.

Slab sam da mrežama uopšte, a što bi branili bridge mod, kakvu "štetu" imaju od toga? Njihov ruter meni pokriva signalom kuhinju i dnevnu sobu (i WC, što je veoma bitno, jelte [emoji16]), spavaće sobe su u problemu.

To sam hteo i ja da pitam. Ništa loše ne vidim.
Mada wifi signal uopšte i ne mora da bude razlog za korišćenje svoje opreme.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Izvinjavam se ako je vec bilo ovo pitanje, da li je normalno da mi se ova poruka pojavljuje na svakih sat vremena?

Odgovor SBB-a: Ukoliko uređaj registruje određeni vremenski period neaktivnosti(promena kanala, pojačavanje tona i sl) izbaci poruku za proveru nove verzije softvera radi ponovne autorizacije uređaja. Navedena pojava se javlja kod svih korisnika radi autorizacije uređaja na sistemu. To je neki minimalni period neaktivnosti uređaja. Dovoljno je da na primer pojačaš ton i neće vršiti tu proveru, samo je bitno da zadaš komandu kako bi se uređaj autorizovao na mreži.

Ali zasto bih pojacavao ton i zadao komandu? Sta ako mi odgovara ton i ne zelim da ga pojacam nakon sat vremena? Da ne pominjem da se ekran zacrni na nekoliko sekundi prilikom te ‘’provere’’

IMG_5123.jpg

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Izvinjavam se ako je vec bilo ovo pitanje, da li je normalno da mi se ova poruka pojavljuje na svakih sat vremena?

Odgovor SBB-a: Ukoliko uređaj registruje određeni vremenski period neaktivnosti(promena kanala, pojačavanje tona i sl) izbaci poruku za proveru nove verzije softvera radi ponovne autorizacije uređaja. Navedena pojava se javlja kod svih korisnika radi autorizacije uređaja na sistemu. To je neki minimalni period neaktivnosti uređaja. Dovoljno je da na primer pojačaš ton i neće vršiti tu proveru, samo je bitno da zadaš komandu kako bi se uređaj autorizovao na mreži.

Ali zasto bih pojacavao ton i zadao komandu? Sta ako mi odgovara ton i ne zelim da ga pojacam nakon sat vremena? Da ne pominjem da se ekran zacrni na nekoliko sekundi prilikom te ‘’provere’’

Pogledajte prilog 266292

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
Definitivno nije normalno da se pojavljuje svaki sat, možda jednom mesečno kod mene.

Nemoj odustati od provere izbacivaće ti sve dok ne izvršiš proveru posle ćeš biti miran par dana.

Idi u podesavanja i stavi na 4 sata,da te ne smara vise. Tesko da ces 4 sata gledati neki program bez ikakvih aktivnosti

Prebacivanje kanala na LG TV-u, model 2018, u EON smart aplikaciji: 1.8 sekundi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno