Pričam konkretno za uvođenje SBB (novi korisnik ne stari) u kuću (ne stan, za stan taksa je 6000 ako ne grešim) bez UO. Nisam ni sam imao pojma da deru toliko dok nisam video taj cenovnik u njihovoj poslovnici u Tc Merkator.
Pitanje je i da li pri raskidanju UO naplaćuju pored razlike u regularnoj ceni/preostalih meseci i sve ove takse.
Onda I napisi tako da se tacno zna. Jer si se nadovezao na moj post u kome se govori o postojecim korisnicima… pa dodje do zabune kad se cita.
Ali ni to nije tacno, nije bas skroz tacno. Naime, novi korisnik ne mora da potpise UO da bi koristio usluge SBB-a. Znam da uslovljavaju ali samo
po sistemu ako prodje prodje, jer nemaju zakonskog osnova za takvu vrstu uslovljavanja. Niti da naplacuju uredjaje koje daju na koriscenje jer
ako ne daju korisnik ne moze da koristi uslugu (jer korisnik ne moze da koristi svoje uredjaje za osnovne usluge - moze svoj ruter ali to nije za
osnovnu uslugu Internet-a...). Uobicajeno je da novi korisnik potpise i Ugovor i aneks / UO jer sa UO dobija popust... pa to koriste kao i sve druge
SBB navlakusa, akcije…
Ja sam svojevremeno sa PTT-a presao na SBB bez UO, samo potpisao Ugovor (jos dok je bio onaj neki sivi risiver...). UO sam tokom vremena
potpisao samo 2 puta. U mojoj zgradi licno znam nekolicinu koji su isto tako postali korisnici SBB-a bez UO, a opet licno znam bar dvadesetak
ortaka koji su u medjuvremenu postali SBB korisnici samo potpisujuci Ugovor bez UO (vecina od njih nikada nije potpisala UO). Jeste to mali
broj kao uzorak u statistickom smislu ali je rec o cinjenicama. Kazem, sistem je ako prodje prodje, kao sto nekome sada ostave V2 risiver a
vecini uzimaju „pod obavezno” - sto znaci da ne mora nego ako prodje prodje…
Ako postoje uslovi - znaci, na primer, u zgradi vec postoji SBB mreza onda nema naplacivanja ni za uvodjenje ni narocito za uredjaje! TO je nesto
sto je 100% tacno. (u vecini slucajeva nece naplatiti ni koaksijani kabl po metru…)
Pozdrav!