Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam bio pre nedelju dana u poslovnici u cara dusana u bg i posle natezanja da cu podneti zahtev za raskid ugovora pitali su sefa poslovnice za neki popust.Kaze moze 5 meseci po dinar pa posle 19 meseci po 4 soma za paket eon full.Ja trazio uslove kao za nove korisnike.Inace ugovor mi istice 30.12.2018.
Kazem razmislicu pa cu se javiti.Usput svratim u sbb poslovnicu u zemunu i pitam isto ovo.Kaze radnik posle konsultacije sa sefom da ne moze nikakav popust da se dobije.
Ok kazem pisi odmah raskid ugovora pa cemo videti sta dalje.
Posle dva dana zovu iz njihove sluzbe i kazu da mogu dobiti uslove kao novi korisnici za eon full paket.
12x2000 i 12x4000.I dobio sam hbo paket free 6 meseci.
Pristanem i pre dva dana mi donesu eon box i ugovor.
Prvi dan sam imao dosta problema sa eon box-om.Covek koji ga je doneo kaze da treba da se spoji na ubee ruter mreznim kablom na ulaz na ruteru na keca ili dvojku.
On ga spoji na keca i kaze treba mu jedno dva sata da se stabilizuje.
Ja uvece dosao sa posla i upalim eon on i dalje baguje.Treba mu po pola minuta da prebaci sa kanala na kanal.
Slucajno spojim mrezni kabl na ulaz dva na ubee ruteru i eon prodise sto se kaze odmah.Sad radi bez problema.Pa cisto da zna neko ako bude imao slican problem.

Ljudi hteo bi da nakacim i drugi tv na sbb...pa me zanima sta nude osim onog cam modula od uredjaja i sta je najbolje da im trazim?
I jel se to doplacuje sta ili je i dalje do 3 tv za druga 2 besplatno?

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Dobio sam EPC3928S zbog novih brzina (nešto nisu mogli da aktiviraju na starom modemu, imao sam modem + moj ruter, nikad problem) i tu kreće igranka. EPC3928S ima u sebi wifi ali samo 2.4GHz koji je očaj živi, jedva dobaci do 40Mbps. Kažem ok i tako mi ovo ne treba. Iz TP Link Archer C2 ide kabal u EPC3928S i drugi iz C2 povezuje PC preko lan kabala (EPC3928S nije direktno spojen sa PC, povezuje ih moj C2). Problem je sledeći, dual band mreža ne radi, isto preko svog C2 vidim samo 2.4GHz mrežu, od 5GHz nigde. Resetovao sam C2, podešavao ponovo, ma ništa. Neki predlog, savet? Bilo šta, očajan sam više :mad:

Brat uzeo total tv i odneo opremu za Nemacku, medjutim zivi u stanu u prizemlju a kao neka pravila te zgrade ili cega vec su da nema stavljanja antene na krov a ni na spoljne zidove, zivi u prizemlju tako ni na terasi ne moze...
Pa sad nas zanima da li EON moze da radi u inostranstvu ako se taj box odnese i tamo spoji a ovde se placaju racuni ? Jel neko probao ?

Zvao sam kazu EON ne moze da radi u inostranstvu.
E sad dal ta antena tj tanjir moze da hvata signal sa terase, stan je u prizemlju ? koliko je bitna visina na kojoj je postavljena antena tj tanjir ?
Da li bitno da je uperena u nebo samo ili mora i neka visina da se ispostuje ? Inace probao je i uvati sliku i bude zamrznuta i nista se ne desava ili nema ton, a na tv-u onaj signal sto pise koliko je procenata i to mu ne pomaze, izgleda da je potreban onaj uredjaj da bih mogao da nacilja smer ili sta vec?
Svaka pomoc je dobrodosla

Nije bitna visina gde je tanjir, bitno je samo da na putu ka nebu nema prepreka i naravno da se tanjir pravilno postavi prema satelitu, a za to vec treba kalibracija, vertikalno i horizontalno.

https://www.dishpointer.com/

Укуцаш локацију (Град и адресу) и изабереш сателит и покаже ти у ком смеру треба да усмериш антену. Мислим да је вертикални угао за све исти али не знам колики. Одавно немам САТ антену.

Danas podneo zahtev za raskid, imam Trio Gold, nikakvu pogodnosti mi u poslovnici nisu ponudili osim da placam 6 meseci 1395din, pa posle punu cene paketa koji izaberem, od toga sam odustao i podneo zahtev

To je bila bas korektna ponuda, sta ocekujes da dobijes?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Mislim da bi neki očigledno želeli da dobiju SBB usluge za dž.
Onima kojima ne odgovara i koji ne uspeju da izbijaju dodatni popust najlakše je da promene operatera...prosto i jednostavno...
Treba da se pomirimo da u Srbiji ne postoji prava konkurencija ni u čemu...zašto bi u kablovskoj televiziji?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Ne, nego jednostavno hocu ponudu kao za nove korisnike, zbog cega to ne bih mogao da dobijem kao dugogodisnji korisnik.
@Djmihailo Ne zelim za dz, sve svoje racune uredno placam. Pa normalno da cu pokusati da prodjem jeftinije ako je to moguce, ta ponuda stoji kod njih sa sajtu, nisam ja nista tu izmislio da trazim za dz i slicno

Ne, nego jednostavno hocu ponudu kao za nove korisnike, zbog cega to ne bih mogao da dobijem kao dugogodisnji korisnik.
@Djmihailo Ne zelim za dz, sve svoje racune uredno placam. Pa normalno da cu pokusati da prodjem jeftinije ako je to moguce, ta ponuda stoji kod njih sa sajtu, nisam ja nista tu izmislio da trazim za dz i slicno
Nemam ja ništa protiv..... probaj, ako ne uspeš , imaš kakvu takvu alternativu....

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Zadnjih 10 strana pisu ljudi kako su dobili ponude kao novi korisnici (a stari su) samo su podneli zahtev za raskid i onda vas dvojca napisete da su mu ponudili korektnu ponudu? Mene nervira sto smo kao na pijaci sa njima i nude ko kakom i koliko hoce.

@bobanbg9 bas tako, svako je dobio drugaciju ponudu kad je pitao u poslovnici, totlani haos.

Zadnjih 10 strana pisu ljudi kako su dobili ponude kao novi korisnici (a stari su) samo su podneli zahtev za raskid i onda vas dvojca napisete da su mu ponudili korektnu ponudu? Mene nervira sto smo kao na pijaci sa njima i nude ko kakom i koliko hoce.

+1
Totalno se slazem sa Bobanom.

пијаца је појам за фер однос у односу на 'ове'...

ако сте провели 15 мин у пословници видели би да њима полази за руком да продају то што пише у 90% случајева ... можда и више.. оних 10% се цењка... исто сам радио са теленором за оних 50% на претплату... први пут без проблема, други пут није могло док нисам поднео захтев за промену оператера...
на жалост људи који раде у тим фирмама на пословима продаје (ти менаџери, не ови што се ништа не питају) су 'посебна' другачија сорта од оних са пијаце... иначе не би били ту....
пошто идем стално на пијац, не памтим кад сам успео неком продавцу да оставим бакшиш... кад год ја заокружим на више они стављају у кесу још више... просто људи су... да су 'посебни', где би били? на пијаци?

и кад код некога стално купујеш на пијаци имаш увек бољи третман од нових... што је и логично, зар не..

људи, док год постоји боља понуда, свака друга није коректна....

Izvinite, ali ako bih mogao da saznam, ako se odlucim. UBEE kod mene radi prilicno dobro. Po cemu je Technicolor 2121 bolji u odnosu na UBEE? Mozda bolji domet ili nesto drugo?

Nije dobra analogija sa pijacom. Na pijaci, kad kupuješ na jednoj tezgi, prodavac ti titra .j.a.j.c.a. jer za dve sekunde možeš da odeš na drugu tezgu, i sve će da uradi da se sutra vratiš kod njega. Konkurencija je ogromna i lako dostupna. Kad takvi uslovi budu i u sferi usluga kablovske televizije/interneta (a neće) onda će i menadžeri operatera nama da titraju. Situacija je takva da je konkurencija slaba do nikakva, neko ima alternativu, a neki drugi nema ili ako ima - loša je, itd... oni to dobro znaju i zato se tako ponašaju. Plus, prosečan Srbin na pijaci jako dobro pliva, zna cene, poznaje robu koju kupuje, i teško ga je preveslati. Prosečan srbin nema pojma o detaljima usluga ktv/interneta, i gleda u prodavca k'o tele u šarena vrata, te mu je lako prodati i ono što mu ne treba, a još lakše ga je "odrati".

Pustili Eon full i to na mišiće bez eon box. Njihov box mora biti na internet kablom spojen, a kod mene je TV na mestu gde nije PC i nema neta. Zvao radnik i tražio odobrenje da li može da pusti paket a da ostavi stari d3 v2, jedva ubedi nekog preko žice "neće čovek kablove preko celog stana".
Ima li neko predlog kako da spojim eon box kada mi budu donosili za drugi TV ali bežično? Radnik insistira da bude kablom... ili da se manem box-a ako ne vredi cimanja?

Da podelim i ja moje iskustvo sa operaterima SBBa...

Zvao sam jedno 5, 6 puta, i svaki, ali SVAKI put nesto nije moglo.

Da se dobije Silver paket sa PDS 3121 - ne moze, jelte, sem ako se plati u startu 6000 (ili koliko vec) + mesecno oko 500 dinara. Ja kazem to je isto D3 uredjaj, ne, taj uredjaj Vam ne sleduje, moze uz doplatu. I da, rekla da ce se javiti da mi da info za pola sata, javila se sa odgovorom posle 4 sata... :wall:
Da dobijem paket bez ugovorne obaveze (kako je Sceka rekao) - ne moze! Znaci lazu na keca. Ili neko drugi laze :trust:
Da se prebacim na Duo paket - moze, ako hocete da prosledimo drugoj sluzbi raskidanje usluge za telefon, nazvace Vas u roku od 2 dana. Proslo 5 dana, ni traga ni glasa. :wall: Da, prvo kad sam pitao za duo paket "A ne, ne mozete da predjete na duo, Vama sleduje ovaj (trio) EON...
Da trazim neki krsteni gateway nisam ni uspeo, iskulirala me na pitanje o njemu. Oni bi da uvale Cisco koji je neko opisao par postova pre...
Bilo je jos bisera, al ako se setim jos nekog, razbicu tastaturu...

Sto je najjace, za cenu nisam ni hteo da se cenjkam, hteo sam samo sto pre da se prebacim na novi paket zbog neta...

Neko ce reci, sto nisam otisao u poslovnicu, pa trazio direktora, pa... pa nisam ja tu zbog njih, nego oni zbog mene.

Zato SBB gospodo, dovidjenja. Prelazim na Mts VDSL (proverio, nisam daleko od centrale, moze 50/8 sigurno, znam i da je TV program slabiji al mi nije bitno), mada kroz neki mesec mts optika u ulici ce biti u funkciji, tako da, zdravo dovidjenja.

Хоће ли поново да врате "Суперсет"? Кад год питам кажу да су преговори са Теленором у току.

Poslednja izmena:
Pustili Eon full i to na mišiće bez eon box. Njihov box mora biti na internet kablom spojen, a kod mene je TV na mestu gde nije PC i nema neta. Zvao radnik i tražio odobrenje da li može da pusti paket a da ostavi stari d3 v2, jedva ubedi nekog preko žice "neće čovek kablove preko celog stana".
Ima li neko predlog kako da spojim eon box kada mi budu donosili za drugi TV ali bežično? Radnik insistira da bude kablom... ili da se manem box-a ako ne vredi cimanja?

Verovatno moze sa powerline adapterom (30$ na Aliju).

Ja bio juče i potpisao zahtev za raskid ugovora.
Sad imam mesec dana da odlučim da li da predjem na mts ili exenet, posle više od 10 godina kod Sbb-a.
Potpisao sam novi ugovor pre dva i po meseca, dobio trio gold premium po ceni trio gold extra koji sam do tada imao. Uz to dve dodatne cam kartice koje sam tražio kao uslov da potpišem ugovor. Jednu odmah ugradili, drugu stavili ali bila neispravna. Posle sedam dana čekanja na zamenu doneli d3 mini kao privremeno rešenje dok im ne stignu kartice, navodno za desetak dana. Prošlo još dva meseca, zvao sam nekoliko puta, mrzelo me da ih zivkam češće i da se cimam. I svaki put biće za par dana, zapisali smo, doći će ekipa... Na kraju juče otišo i završio sa njima.
Kaže pa vi ste naš korisnik dugo godina, da li možemo nekako da rešimo, da bude eon i da plaćate sa popustom...
Reko hvala sad je kasno, kad sam morao ponovo da dodjem i dva meseca niste mogli da ispunite vaš deo dogovora završili smo naše druženje.
Sbb misli samo na nove korisnike, za stare ih zabole. Što si duže kod njih to ih manje briga za tebe, verovatno misle da nemaš gde drugde.
E pa sad ću i ja svake druge godine negde da budem nov korisnik.

Poslednja izmena:
Zato SBB gospodo, dovidjenja. Prelazim na Mts VDSL (proverio, nisam daleko od centrale, moze 50/8 sigurno, znam i da je TV program slabiji al mi nije bitno), mada kroz neki mesec mts optika u ulici ce biti u funkciji, tako da, zdravo dovidjenja.
Ne bi trebalo da pisem obzirom na ovu recenicu ali radi drugih koji citaju...

Da dobijem paket bez ugovorne obaveze (kako je Sceka rekao) - ne moze! Znaci lazu na keca. Ili neko drugi laze :trust:

Ako nisi pod UO nema niko pravo da ti namece UO osim ako sam ne pristanes na pobudu! Lazu, naravno, ali to je vec uobicajeno...

Neko ce reci, sto nisam otisao u poslovnicu, pa trazio direktora, pa... pa nisam ja tu zbog njih, nego oni zbog mene.
Da, evo ja cu reci da je prakticnije I daleko korisnije otici do poslovnice nego se narvirati pozivima telefonom - uvek je bolje!

(pa vidi... nisu oni tu zbog tebe, osim ako to ne gledas da su svi tu zbog tebe... ali kad kupujes hleb, novi TV, gorivo za auto… moras
sam da odes jer iako su, kako kazes, oni tu zbog tebe niko ti nece doci na noge… :) ako kapiras sta hocu da kazem...)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno