Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pisao sam već, sa duo gold, bez ugovorne obaveze, dobio eon duo full na 24meseca za 3200din tokom trajanja ugovorne obaveze.
Poslao mail, nazvali posle par dana, ponudili godinu dana po duo gold ceni, drugu godinu po punoj ceni što sam odbio i odmah povećali ponudu na pomenuto. Danas zvanično prešao na eon :)

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Zahvaljujem na informaciji.
 
Ja odjavio pre neki dan, danas zvali, supruga pričala donekle, (na nju se vodio ugovor) pa sam na kraju oteo slušalicu, da nekoj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*kinji održim predavanje. Zvali, pitali zašto raskidam i na odgovor supruge da bi ostali na Eon FULL TV (van sbb mreze) samo da nemamo UO (imam besplatan net) ona je počela da priča da onda moramo da platimo priključnu taksu 10.000. :O E tada sam joj oteo slušalicu i pitao gdjicu o kakvoj taksi se radi? Ona kaze: "Pa znate kolege moraju da izađu na teren, da povežu, pa ako se vi predomislite za neki mesec, moraće opet itd a to se košta." Mislim se ooooo Bože, ova mene našla da farba. Kažem joj kakav teren za Eon FULL TV, pa to preko interneta ide, ko da dolazi.? Eeee onda je počela da se izvinjava, kao nije razumela suprugu, pa je rekla u redu to može. A prošlog meseca u poslovnici rekli komšiji, starijem čoveku, da ako želi da ugasi fiksni, to košta 7000. I on covek ostao na istom paketu. Očigledno da lažu ljude koji ne znaju ništa o njihovoj ponudi, i ko želi da raskine, oni ga zaplaše nekako. Sad posle ovoga, ni ovaj paket necu da uzmem. Platio danas listu na fb 13e, 3000 kanala i SK i Arene i HBO premium i sve.
 
Da li je neko prelazio sa starih Duo paketa (istekao ugovor) na nove EON pakete ali pod uslovima za nove korisnike? Da li su voljni da pregovaraju ili moram da raskinem ugovor i potpisem novi kao neko drugi?

Ja sam bio pre dva dana u cara dusana i prvo mi nisu nista ponudili.Posto sam rekao da cu raskinuti ugovor ponudili su mi 5 meseci po dinar za eon full pa onda 19 meseci po 4 soma.Odbio sam i podneo zahtev za raskid ugovora.Danas me zvali iz njihove sluzbe i ponudili uslove kao za novog korisnika.Dakle 12x2000 i 12x4000 i dobio hbo gratis 6 meseci.Mada mi je hbo nebitan.Ionako skidam remux-e i gledam na projektoru tako da mi hbo i ne treba.
Kaze sledece nedelje bi trebalo da mi donesu eon risiver i da potpisem novi ugovor.
Inace mi je jedan sbb promoter rekao da im je stiglo dosta ovih eon risivera pa ne bi trebalo da se dugo ceka na instalaciju.
 
Update: Posle kraćeg preganjanja mailovima, pozvali me početkom nedelje i ponudili ono što su prošle nedelje tvrdili da je nemoguće (čitaj 1999 din/mesečno za EON Premium prvih 12 meseci, ostatak po 4999) govoreći da to može isključivo novim korisnicima. Juče instaliran box i potpisan anex.

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka
 
Nisu ocekivali ovoliku navalu na Eon varijantu (ali ni u snu se nisu nadali tome, proverena informacija!) pa su u nevidjenoj frci na mnogo nivoa.
Nisu oni ocekivali ni ovoliku navalu na raskid ugovora. ;) Ja kada sam isao da potpisem zahtev za raskid, vec je troje vratilo opremu a cetvrti je cekao da ja zavrsim, takodje sa uredjajima u kesi koje im je vracao.
 
Ja ne znam zasto svi traže FOX kanale, kao veliku prednost SBB-a. Pustih film jutros na Fox Movies HD... mislim da više prekida za reklame nema ni na Pinku i RTS-u zajedno :)
 
Ja ne znam zasto svi traže FOX kanale, kao veliku prednost SBB-a. Pustih film jutros na Fox Movies HD... mislim da više prekida za reklame nema ni na Pinku i RTS-u zajedno :)

U potpunosti se slažem, bilo koji film na Fox-ovim kanalima je negledljiv zbog reklama. Ni National Geographic ne zaostaje mnogo...
 
Nisu oni ocekivali ni ovoliku navalu na raskid ugovora. ;) Ja kada sam isao da potpisem zahtev za raskid, vec je troje vratilo opremu a cetvrti je cekao da ja zavrsim, takodje sa uredjajima u kesi koje im je vracao.

Što vraćaju opremu odmah, kad je otkazni rok 30 dana i imaju pravo da do tada koriste uslugu i tek onda vrate opremu?
Inače, svi ovi primeri su individualni, i često ima neka "kvaka 22" koja nije za javnost, ali lepo se pohvaliti pregovaračkim sposobnostima.
Znam primere gde su ljudima rekli, ako hoćete slobodno raskinite ugovor ili vas upišu pa vas pozove neko kasnije i ne ponude vam skoro ništa po sistemu uzmi šiju nemoj vrat.
Taj neko je mene ubeđivao da mogu da dobijem samo korišćenje eon full paketa 3 meseca po ceni sadašnjeg (Duo gold), što je smešno i pomenuti.
Mom komšiji su rekli u poslovnici u Požeškoj, da može slobodno da raskine, ako hoće.
Eto nekima, daju eon full po ceni eon light, nekima ne daju ništa, pilićari obični, ali šta recimo da radi neko ko nema pravu alternativu?
Što se mene tiče, ostaću još toliko dok ne budem siguran, gde bih mogao da pređem kad mi istekne ugovor, a onda ćao i neću uopšte ni da razgovaram ni da pregovaram sa ovakvima.
Da parafraziram Mutu Nikolića, u ovoj zemlji jedini komentar na sve ovo bi bio - Ljudi, pa sve je to normalno...
 
Premotavanje potpuno ubija dozivljaj gledanja filma.

Svi filmski kanali koji prekidaju film sa reklamama (kod mene) su izbaceni sa liste. Uostalom na takvim kanalima je i ponuda uglavnom losa, ali to je vec stvar ukusa...:D
 
Tako je. Kod mene Eon Light - Naziv akcije: "Promo paket 24 meseca PINK", u drugom redu "12 M STARA CENA/ UO 24". E baš se usrećih Pinkovim dodatnim kanalima ;)
Mogu da ti kažem da Pink paket uopšte nije loš. Pink na svojim kanalima daje bolje filmove nego HBO i Cinestar.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
Uzasno mi je tesko da poverujem da Pink daje bolje filmove nego HBO i Cinestar, ali nema veze, svakako nemam nameru da licno proveravam na tom najgorem zlu od televizije.
Mada, ako bolje razmislim, za njih svakako ne postoje nikakva civilizovana pravila, te je tako nesto zaista i moguce.
 
Poslednja izmena:
Uzasno mi je tesko da poverujem da Pink daje bolje filmove nego HBO i Cinestar, ali nema veze, svakako nemam nameru da licno proveravam na tom najgorem zlu od televizije.
Mada, ako bolje razmislim, za njih svakako ne postoje nikakva civilizovana pravila, te je tako nesto zaista i moguce.

Meni lično nikada nije padalo na pamet da ne gledam ili gledam neki film zato što mi ne odgovara ili odgovara logo kanala u gornjem desnom uglu.
Kanale gledam prema sadržaju a ne prema tome kako se zove i ko je vlasnik. Biram sadržaj a ne kanale.
Farmu i Parove ne gledam ne zato što se emituju na Pinku i Hepiju nego zato što mi ne odgovaraju. Nisam gledao VB ni na B92 iz istog razloga.
Ne bih ih gledao ni kada bi se emitovali na SportKlubu, N1, MTV-u ili HBO-u ali bih verovatno gledao ono što ide pre ili posle toga.
Kod prethodnog provajdera imao sam 7 Pinkovih filmskih kanala u osnovnoj ponudi.
Ni jedan mi nije odgovarao pre svega zbog očajnog kvaliteta slike i tona a zatim zbog neslaganja termina emitovanja filmova sa onim sto pise u EPG.
Ono što ne najavljeno za danas u 18:00 može da bude danas u 19:00 ili sutra u 02:00 ili je bilo pre 5 dana.
Kada bi ovi filmski kanali bili emitovani u full HD rezoluciji što je uveliko prihvaćen standard kod normalnih emitera
i kada bi se postovali najavljeni termini emitovanja, verovatno bih među njima našao nešto što bih gledao.
Žao mi je što u SBB-u ne postoji neki standard kvaliteta koji moraju da zadovolje kanali da bi bili emitovani, jer ovi propusti PINK-a ne bi smeli da se tolerišu.
Ovako, rešenje sam našao na alternativnim kanalima u SBB ponudi (HBO, Cinemax, Cinestar, AMC, itd.) i alternativnim načinima gledanja filmova (pre svega KODI).
 
Poslednja izmena:
Naravno, oprostite, svako ima svoj izbor, bar bih u to zeleo da verujem, iako verovatno nisam u pravu. U svakom slucaju i da mi sadrzaj odgovara, gnusam se televizije koja je sistematski unistila bar jednu kompletnu generaciju svojim genocidno primitivnim programom. Molim moderaciji da mi oprosti, ali nadam se da razumete da pisem o zalosnim cinjenicama kroz koje prolazi nase osakaceno drustvo.
 
Ја као и обично понављам, није нека телевизија везала генерације да је гледају него те генерације то хоће. Зашто ти ниси гледао неки од таквих канала? Не занима те и ту је крај приче о утицају телевизије на масу. Некада је био само један програм, није било сателита, није било интернета, није било компјутера, није било мобилних и онда се гледала само једна телевизија. Данас постоји безброј извора и канала и свако гледа оно што хоће. Никакав утицај није имао и нема Пинк, они само прате жеље и емитују оно што неко хоће.
Ја не гледам телевизију тј погледам кад има неки спорт или евентуално филм који ми делује интересантно или хоћу поново да га погледам. На мене не утичу ни пинк ни н1 ни ртс ни б92 ни бк ни цнн ... што би се рекло, коштуњичав сам. Мука ми је од информативних емисија било које телевизије, како ртс-а тако и н1, б92 или оне муџахединске телевизије. Нико не информише, сви сугеришу. Зато свако гледа ону телевизију која прича онако како они желе да чују.

Чини ми се да је СББ релативно скоро увео фул пинк пакет, мој провајдер га има одувек али мислим да нисам никада окренуо неки од њих, што ми не би сметало и да га гледам ако бих некако сазнао да се емитује филм који ме занима.
 
Kada bi ovi filmski kanali bili emitovani u full HD rezoluciji što je uveliko prihvaćen standard kod normalnih emitera
i kada bi se postovali najavljeni termini emitovanja, verovatno bih među njima našao nešto što bih gledao...
Filmovi koji se emituju na Pinku su snimani davno davno pre pojave HD rezolucije... :guitar:
 
Eh mladunac... standardna 16mm filmska traka može da se usporedi sa današnjim objektivom od 10 megapiksela, dok je ta tvoja HD rezolucija jedva 2 megapiksela :) tako da materijal postoji za HD filmove već nekih 80 godina... mali offtopic ali ovo mi je bas zapalo za oko :D
 
Eh mladunac... standardna 16mm filmska traka može da se usporedi sa današnjim objektivom od 10 megapiksela, dok je ta tvoja HD rezolucija jedva 2 megapiksela :) tako da materijal postoji za HD filmove već nekih 80 godina... mali offtopic ali ovo mi je bas zapalo za oko :D

U pitanju je sarkazam...ali nebitno... ;-)
 
Meni je Pink western ok kanal.
Nekada je Hrt puštao dobre filmove a bilo he malo reklama.
Turbo folk negativnije utiče na omladinu, nego ratovi dvedesetih.
Tako nam je rekao profesor sociologije, mi se počeli smijati, a sada vidiš da je u pravu.
Čovek ima kontrolu nad 5 nacionalnih kanala, ne pomaže te imam 200 kanala gledam šta meni odgovara.
Kada bi cnn, fox i cbs bili uz Trampa, on bi bio možda najbolji američki predsednik a ovako ima i jaku opoziciju.
Svi su mediji uz Vučića, da bi njega uklonili sa vlasti treba revolucija, a on više voli fotelju nego Milošević. Gubio je izbore 25 godina dok nije zaseo u fotelju,
 
Filmovi koji se emituju na Pinku su snimani davno davno pre pojave HD rezolucije... :guitar:

Филм Прохујало са вихором је снимљен 1939 а постоји Full HD верзија. Исто важи све 007 филмове, Титаник из 1999. итд.

...
Turbo folk negativnije utiče na omladinu, nego ratovi dvedesetih...

Не утиче турбо фолк ка омладину него омладина слуша турбо фолк под утицајем нечега другог. Ако мислиш да би та иста омладина у случају забране турбо фолка
"прешла" на Коларац или у позориште или у музеј или на рок концерт, у великој си заблуди. Запуштени су у породици много пре него што су први пут чули неки турбо фолк хит, шта год то "хит" значило и ту повратка на жалост нема. То је најмањи проблем. Проблем је што ће сутра таква омладина да васпитава потомство на исти начин како је она васпитавана.
 
Poslednja izmena:
Znam da je pisano o tome, ali ne mogu da nađem. Jel može daljinski od EON box-a da se programira da može sa njim da se uključuje LG UH605V 55-ica? Kada su mi instalirali svojevremeno D3, znam da sam dobio i uputstvo sa tim kodovima, a sad ništa....

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka
 
Pokrene li ili spomene li jos neko politiku, vaspitavanje, sex. opredeljenja itd itd u SBB ili bilo kojoj temi, momentalno ide na godisnji...
Ovo nije forum za takvu vrstu pitanja i problema.
 
Koliko je zakonito da prisiljavaju ljude da cekaju mesec dana na raskid ugovora?
Ako ja njima vratim njihovu opremu, oni meni ne isporucuju uslugu, a naplacuju je?!?
 
Koliko je zakonito da prisiljavaju ljude da cekaju mesec dana na raskid ugovora?
Ako ja njima vratim njihovu opremu, oni meni ne isporucuju uslugu, a naplacuju je?!?

Možda i nije zakonito, ali piše u ugovoru i to si potpisao, zato drugi put sedneš lepo i natenane pročitaš sitna slovca i ako ti ne odgovara, odbiješ.
Koliko se sećam, bilo je reči da je neki sud poništio kao nezakonito i plaćanje svih rata do kraja ugovora, ako ga raskineš pre roka, ali nešto nisam siguran da ih to sprečava da ti taj dug naplate ili uteraju, preko neke agencije za naplatu.
Kao što već rekoh, sve je to normalno u srbistanu.
 
Ako su podigli cenu od 1. januara trebalo bi da ugovor može da se raskine i 31. decembra. Kako mogu da te prisile da plaćaš veću cenu od one koju si potpisao?
 
Koliko ja znam zakon je bitniji od ugovora. A oni rade po principu APP, ljudi su svakako vecinom neobavesteni i ne znaju svoja prava
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno