Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Orion razvukli optiku neki dan kod mene u Veselina Masleše ispod Hadži Rumivove

Sent from my x2 using Tapatalk

@Martin Mystere: Treba ti i dalje "antenski" tj coax kabl tu kod TV-a jer novi EON STB preko njega emituje live TV sadržaj, a LAN koristi za "gledaj iz početka".
Nemaš drugu opciju nego da razvlačiš UTP kabl (ili moooožda će da radi sa onim "powerline" (strujnim) adapterima), ako hoćeš CUTV i VOD funkcionalnost na tom EON STB.

Nego, čija ti je to optika? :)
Čija je "optika" - dobro pitanje...

Dve godine sam imao Lelekomovu FTTH instalaciju (od novembra 2012 do marta 2015) i dve godine nisu hteli da se udostoje ni da odgovore meni i mnogima na zahtev da daju bilo šta bolje od box 4, čak ni da formiraju ponudu... Bar da kažu "Otkačite se, to vam je što vam je"...

Čim je u zgradu ušao SBB otkačio sam Lelekom iako ni ovi nisu mnogo bolji a Lelekom je otprilike u tom periodu drugima koji su ostali nudili VDSL sa 50/nešto Mbps umesto box 3/4 paketa.

Naravno, SBB je bilo lakše da ide sa postojećom infrastrukturom kao FTTB a da od ulaza u zgradu ide koax kablom preko zemaljskog antenskog sistema jer je Lelekom tvrdio da su oni vlasnici optike od ulaza u zgradu do stana (!?)... SBB nije interesovao da se cima naročito što je nekima "prodao" pakete kao optiku, međutim vrlo brzo su to vratili kao standardni kablovski net a ne kao optiku. I tako, ja i dalje imam uslove za optiku ali SBB nema volje, želje i interesa (najbitnije u svemu) za tako nešto... A najgore je što u našem sistemu konkurentnost i mogućnost alternative je ravna nuli (Lelekom? Tnx but no tnx anymore!).

Orion razvukli optiku neki dan kod mene u Veselina Masleše ispod Hadži Rumivove

Sent from my x2 using Tapatalk

Odlicno! Pa sad se tek zakuvava.. ;)

Pa ti mozes da biras valjda sad najbolje u NS.

Tu je ljudima i MTS optika valjda u najnovijim zgradama vec razvucena u izgradnji, onih par najnovijih.. SBB kontam svima.

Ja sam u tom kvartu isto, kada sam se raspitivao pre mesec/dva dana ORION mi bio "daleko", MTS kao prijavi se pa cekicaj nesto za optiku, SBB naravno ima.

Sada nek se trkaju i sa boljim punudama svi konacno :)

Kakve bolje ponude, mi odavno nemamo konkurentnost i tržišnu utakmicu - ako smo ikad to i imali. Kod nas je bliže kartelsko udruživanje kada govorimo o ponudi i cenama, nego konkurentnost a ako neko od ovih manjih to i ne prihvati ovi veći ga brzo progutaju.

To stoji.

Tako je SBB pokupovao onomad sve male kablovske operatere u NS. Ne secam se sta se desilo sa onom KDS NS..

ORION je valjda pokojni NEOBEE i SEZAMPRO i jos neka trca kompanija ako se dobro secam "merdzovana".

MTS je MTS.

Ali sad ce valjda to troje morati da se bori za korisnike, za Novi Sad konkretno pricam, kad svima stigne i ta optika.

Braca dole na jugu Srbije imaju mnogo vise opcija za optiku koliko sam ovde citao, njima tek mogu samo da zavidim.

Kakve bolje ponude, mi odavno nemamo konkurentnost i tržišnu utakmicu - ako smo ikad to i imali. Kod nas je bliže kartelsko udruživanje kada govorimo o ponudi i cenama, nego konkurentnost a ako neko od ovih manjih to i ne prihvati ovi veći ga brzo progutaju.

Apsolutno se slažem a i nije isključeno da su SBB i MTS kao najveći igrači sklopili neku vrstu dogovora o formiranju cena...samo teško je dokazivo u ovakvom okruženju.

Pa sad, 3 razlicita komada kroz 13-14 meseci razlike, losa serija? pre ce biti da je vecina Ubee rutera tako. Takodje sa 4 razlicita tehnicara kad izadju na teren sam detaljno pricao i delio utiske o Ubee, i ni jedan od njih nije imao nista dobro da kaze za njega sam da im generalno pravi haos. Slazu se da ako radi onda je super, ali da je cesce obrnuto itd.
Inace problemi koji su se desavali su varirali kroz sva 3 kom, jedino je jedan radio 48h i crkao, ostala 2 su imala razlicite boljke u potpunosti. Ja ne smatram da sam pogresio da posle 3 komada kroz 13-14 meseci njihovog koriscenja, se konacno otarasim prokletije.

Uredjaji koji su kaceni nisu bili PC niti laptop nego mobilni telefoni, po meni je veoma normalno da PC spojim sa lan kablom, A telefoni, pa ovako imamo u kuci 4 Huawei telefona, 3 P10 i 1 P9 Light, takodje imamo 1 samsung, svi sem p9 Light imaju 5Ghz mrezu. I svi su se ponasali isto na wi fi.
Inace nismo se razumeli, mozda sam se lose izrazio, nemam 48 5GHz mreza oko mene nego 2.4GHz, ali i broj 5GHz se povecava i uopste nije ta fora "e ja sam jedini koji ima" barem ne kod mene.

Ja sam imao Cisco iradio je dobro ali isti problem preko 60mb nije nikako mogao da prebaci.Prešao sam na Ubee jer mi je free u paketu i zaista nemam problema za sad. Naravno 2.4ghz mreža ne ide iznad 60mb i na njemu.Ali recimo HP laptop(2015 god) na LAN kablu ne može da ide preko 90mb a WiFi ne ide preko 60mb prosto hardver je krš ugrađen u njemu i to je to.Sa druge strane MBP 2012 i MacMini 2014 ferceraju bez ikakvog pada u brzini preko WiFi u bilo kojem delu stana da se nalazim.

U svakom slučaju da mogu bolju opremu da daju to je istina...ali da se rešiti i sa njima sve.Makar je to moje iskustvo.Jedino što je potrebno određeno znanje iz tematike :D
Evo recimo moja mreža u komšijinom stanu :)

Screen Shot 2018-10-21 at 1.15.47 PM.png

Meni je za SBB najveća zamerka što nikakve pogodnosti za nas stare korisnike nemaju. Bukvalno nikakve. A opet kad pogledaš i druge operatere,ni oni nemaju neku ponudu. Ne znam kako ostali provajderi gledaju na svoje stare korisnike.
Meni ovo što su ponudili,bolje da ostanem na paketu na kom sam do isteka ugovora. E onda gledati ko nudi najpovoljnije za odnos cene i kvaliteta.

Meni ponudili da pređem na EON Full DUO paket (trenutno sam Gold Duo) uz pogodnosti od prva tri meseca po ceni Gold Duo pretplate :D More...smećari

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Meni je za SBB najveća zamerka što nikakve pogodnosti za nas stare korisnike nemaju. Bukvalno nikakve. A opet kad pogledaš i druge operatere,ni oni nemaju neku ponudu. Ne znam kako ostali provajderi gledaju na svoje stare korisnike.
Meni ovo što su ponudili,bolje da ostanem na paketu na kom sam do isteka ugovora. E onda gledati ko nudi najpovoljnije za odnos cene i kvaliteta.

Meni se cini da je to neka slicna "poslovna politika" kod svih trenutno.
Pogledaj teme i za mob. operatera ako te ne mrzi, videces i tamo da je slicno.. Nema trenutno povoljnosti za stare korisnike kod nikoga, valjda. Mozes nesto da se snalazis, rakines stari ugovor, pa sad si kao "novi" korisnik pa dobijes pogodnosti i to APP, pokrenu ljudi zahtev za raskid ugovora tj. za prelazak kod novog operatera pa im tek tada stari operater nudi popuste.. Svega ima. Ali to je telefonija, tu bar mozes da biras.
Posto je ovo SBB tema, tek ovi ljudi sto su bili kod IKOMa do sada a koji je SBB kupio, tek oni ljudi sto nisu sigurni sada sta ce i kako ce..
Bas je nezgodno sada odluciti se na nesto. Imam osecaj da ce se do nove godine rascistiti situacija barem malo, ali ko ce to da ceka kada mu treba i TV i NET u kuci, ili dobar net za posao..

kod mobilnih operatera ima popsta i pogodnosti za stare korisnike... evo vec 7 godina imam 50% na cenu paketa...

elem sbb i danas radi, tj signal gotovo da ne radi vec oni popravljaju svoje brljotine po beskonacni put.....

Za malo vise od mesec dana mi istice ugovor. Da li postoji mogucnost da predjem sa trio gold na eon full duo, s obzirom da ne koristim fiksni telefon?

Kad ti istekne ugovor možeš kako hoćeš, samo je pitanje šta će ti dati od pogodnosti jer potpisuješ slabiji paket.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ugovor mi ističe za 10 dana.Pošto smo apsolvirali da za stare korisnike ne daju nikakve povoljnosti, razmišljam da raskinem ugovor i da neka druga osoba potpiše novi ugovor na mojoj adresi.Da li ta osoba mora da dokazuje da živi na mojoj adresi (npr da menja podatke u l.k) ili je dovoljna "časna Titova pionirska reč"?

I ja isto razmisljam. Klasicni slepci. Nazalost drze monopol pa im se moze

Za malo vise od mesec dana mi istice ugovor. Da li postoji mogucnost da predjem sa trio gold na eon full duo, s obzirom da ne koristim fiksni telefon?

Ugovor mi ističe za 10 dana.Pošto smo apsolvirali da za stare korisnike ne daju nikakve povoljnosti, razmišljam da raskinem ugovor i da neka druga osoba potpiše novi ugovor na mojoj adresi.Da li ta osoba mora da dokazuje da živi na mojoj adresi (npr da menja podatke u l.k) ili je dovoljna "časna Titova pionirska reč"?
Ne istice ugovor nego Ugovorna Obaveza, nije isto.

Kad istekne (zavrsi se) UO moze da se prelazi sa bilo kog na bilo koji paket bez potpisivanja UO.

Kad istekne (zavrsi se) UO sve dok korisnik ne javi ostaje da se koristi paket koji je bio poslednji dok je trajala UO.

(svakako ce one zenske koje se javljaju na telefon da insistiraju na potpisivanju nove UO ali to nije tacno niti obavezujuce)

Pozdrav!

Molim vas ljudi napisite da li vam je i dalje DL 60 Mbps,da li ste ih zvali,sta su vam rekli?
Kod mene su se najavili da dolaze sutra,ako je tako ne treba ni da mi dolaze.
Sa 200 na 60 mi ne treba uopste.

Molim vas ljudi napisite da li vam je i dalje DL 60 Mbps,da li ste ih zvali,sta su vam rekli?
Kod mene su se najavili da dolaze sutra,ako je tako ne treba ni da mi dolaze.
Sa 200 na 60 mi ne treba uopste.

Nisi rekao da li je wifi ili kabal...

Kod mene je trenutno na kablu 200,a na wifi-u oko 180.
Ako me to pitas...?

Možeš uz nov ugovor i po punoj ceni od starta.Meni u avgustu isteko ugovor po pitanju cene sem onog standardnog nisu hteli da mi daju ništa od pogodnosti.Pokušavo sam nekih 7 varijanti nešto da izvučem više krajnja ponuda bila im je 9 septembra 24 meseca HBO za veći Trio gold extra a za isti Trio gold 24 meseca pink paket od tad više ne zovu. A nekih 20 dana pre isteka su pokušavali da uvale one standarne ponude za stare korisnike.Hteo sam na kraju da otkažem deo usluga pa reko tad će možda dati nešto bolje kad ono bez novog ugovora ne može.Neverovtno je čak da i uz varijantu ako hoću da prenesem broj u drugo mrežu do prenosa broja moro bi da plaćam ceo račun za trio gold do samog prenosa broja.A najgore što mi čak trenutno i telekom više nije opcija nemam gde da prenesem sad broj telekomu crklo 500 parica gde spada i moja ulica prošlo više od mesec dana još nisu svima vratli signal sad im oni malo vernih što im ostalo pobeže kod sbba.

Evo kakva je situacija kod mene da Ubee-em, i paketom 100/6, prilično frustrirajuće :

Na kablu:
16fd0c41980059d611f13212fed89f74.jpg

Preko WiFi-a (2,4 GHz), na udaljenosti od jednog metra, bez prepreka, na Lenovo laptopu iz 2016. godine:
a8bb6636d9880f920349d6c69c955bdb.jpg

Ovo za WiFi je prosek, nekad ide i do 60-70 Mbit-a, ali retko (promena kanala ne pomaže)

Ovo nikad nije bilo,možda su nešto promenili? Prelaskom na bilo koji novi paket ide nova UO, i posle isteka stare.
Uvek je bilo ali su svi informisani skoro iskljucivo putem telefona a tu se javljaju one devojke koje generalno ne znaju nista osim da nude neki paket I da tvrde da mora da se potpise nova UO.

Cak ni novi korisnik ne mora da potpise anex ugovora koji je poznatiji (a zvanicno i jeste) kao Ugovorna Obaveza. To sto insistiraju ne znaci da je pred Zakonom obavezujuce.

Ja sam svojevremeno (davno) I presao kod SBB-a uz uslov da ne potpisem nikakvu UO. Inace sam vise bez UO nego pod UO svih ovih godina. Probao sam vise puta, samo javim telefonom I predjem na neki manji paket, nakon mesec dana javim pa predjem na neki drugi al;i najvise sam se zadrzao I vec dugo koristim Trio Gold Premium bez UO.

Pozdrav!

@spaad - (meni je sada jedina nepoznanica da li mogu da zadrzim V2 ili ne kad predjem na Eon Premium, znam da zadrzavam 2100 I D3 mini ali ne bih tako nego da zadrzim V2 koji radi odlicno. mislim, nije ni to mnogo bitno ali nekako mi zena navikla na V2 a zena je zakon! ja licno ne gledam TV, ne trosim to :) )

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Meni istice paket za 10 dana. Ispada da je onda najbolje ovo sto kaze Sceka222, da ostanem na trio gold bez potpisivanja EON LIGHT, jer sa ovim trenutnim dobijam vise, a uz to sam slobodan. Medjutim, odmah se namece pitanje, zasto onda ne daju u startu da se koriste ovi trio paketi bez ugovorne obaveze, vec tek nakon isteka ugovora ?

Ja cu da raskinem ugovor sa Sbb posto je istekla UO (vodila se na kevu) i da potpisem novu UO na sebe neki od eon paketa. Trebalo bi da me tretiraju kao novog korisnika i dobijem 12 meseci po 1990din.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Mora da bude prekid min 3meseca da bi te tretirali kao novog korisnika. Hteo da predjem na eon light i daju mi 2kom d3 mini uredjaja i da bi dobio
Smart box moram da platim 6000din i jos 200 i nesto dinara mesecno za koriscenje istog. Necu ni da menjam paket.
Ja cu da raskinem ugovor sa Sbb posto je istekla UO (vodila se na kevu) i da potpisem novu UO na sebe neki od eon paketa. Trebalo bi da me tretiraju kao novog korisnika i dobijem 12 meseci po 1990din.

Meni istice paket za 10 dana. Ispada da je onda najbolje ovo sto kaze Sceka222, da ostanem na trio gold bez potpisivanja EON LIGHT, jer sa ovim trenutnim dobijam vise, a uz to sam slobodan. Medjutim, odmah se namece pitanje, zasto onda ne daju u startu da se koriste ovi trio paketi bez ugovorne obaveze, vec tek nakon isteka ugovora ?

Zato što uz UO imo nešto više.Moj primer UO gde sam imo uz trio gold 6 meseci plaćo 990 din i imo 6 meseci HBO 12 meseci beslatno telefon i po 2 godine cinestar premier i pickbox.A sad za 3689 osto mi je samo hit paket kanala za te pare.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno