Ratka MitrovićaVideh u nekoj drugoj temi da si napisao da je optika upitanju i jos sam im skoro pisao email gde sam ih pitao dal postoji opcija za optiku kod nas rekli su Ne... Sa slike ne bih rekao.. elem, gde je na Ceraku ovo slikano?
Videh u nekoj drugoj temi da si napisao da je optika upitanju i jos sam im skoro pisao email gde sam ih pitao dal postoji opcija za optiku kod nas rekli su Ne... Sa slike ne bih rekao.. elem, gde je na Ceraku ovo slikano?
ПС: Ова кутија код мене у улици стоји од октобра прошле године, а наравно СББ и њихов коакс кабл и даље присутни....
Ratka Mitrovića
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Pa kažu da razvlače optiku e sad ...
Najverovatnije ce ovo i bitiМоже бити за крајње кориснике, а може бити само за "линију" која после иде на coax кабл.
Pa kako god. Ako ti je lakse ovo je vod u Veljka Petrovića. Da je samo za liniju mogu da koriste i IKOMOve žice jel? To radi pa kako god.
Ево код "браће" кинеза на распродајиeng. Fiber Optical Cable Joint Closure
Ne možeš na osnovu te adrese da vidiš da li te je SBB NATovao.Jel ovo natovana adresa kod sbb-a 172.22.1xx.xxx zna li neko
Sta znaci u LOKALNIM mrezama ?Ne možeš na osnovu te adrese da vidiš da li te je SBB NATovao.
Ona spada u opseg privatnih adresa koje se koriste u lokalnim mrežama:
10.0.0.0 - 10.255.255.255 (10/8 prefix)
172.16.0.0 - 172.31.255.255 (172.16/12 prefix)
192.168.0.0 - 192.168.255.255 (192.168/16 prefix)
Moraš da pogledaš sa kojom IP izlaziš na net.
Šta imaš od uređaja? Vidi u podešavanjima rutera, u tabu Status šta ti stoji za Internet IP Address ili nešto slično, u zavisnosti od toga koji uređaj/ruter imaš.
Pogledajte prilog 247724
Ево и слике као што сам обећаоу питању је спољашњи оптички чвор (линијски) и није намењен за крајње кориснике. Иначе ово од октобра прошле године стоји, а проблем је био у претходном "чвору" који је правио проблем, а сад је унапређен и решен проблем. Мислим да је премештен из једне споредне улице на главну. Оптички кабл иде подзмено (Телеком технички шахт), излаз уз бандеру до спојнице, после коакс кабл крајњим корисницима са све појачивачима
![]()
Eee to sam i ja mislio... Dzabaa opticko cvoriste kad cigani posle razvlace koaks kabl, dakle nista od optike kod krajnjeg korisnika :wall:![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari