Sad sam tek procitao par postova iznad, ovo sa okacenim ss ni ne citam. Ne znam zasto svi kacite kad samo smanjuje preglednost, ne znaci nista za search. Napisi lepo sta je, ne treba mi slika da bih ti poverovao.
Ovo moze biti kljucno, "kad iskljucim 2.4 ...". Imas neki uredjaj koji ti se kaci na 2.4, koji ne podrzava channelbond, ili nesto drugo, sa kojim, da bi odrzao vezu, ruter radi resend, menja parametre signala, radi fallback i sl.
Probaj da ostavis i 2.4 da radi, ali diskonektuj sve sumnjive uredjaje sa mreze (stari telefon, neki tv box, TV mozda ...) pa testiraj. Konacno otkaci sve 2.4 "only" uredjaje, ali ostavi 2.4 na ruteru pa vidi sta se desava.
Sad, to ne bi trebalo da utice na eth, ali nije ni ubee vrhunski uredjaj ...
EDIT: sad vidim da kazes da na 5g only brzinu imas, ali stabilnost ne.
Probaj ovo sa sumnjivim 2.4 kliljentima, ukljucenim 2.4 na ruteru, mozda nekome drugom pomogne ako se ponavlja problem.
KAd sam vec tu, da ne editujem ponovo, probaj, testiraj i sve lepo sbb u mail. Sve varijante koje si testirao.
Mozda taj ubee (mozda samo taj komad ili verzija fw), stvarno ne moze da izgura 2.4, 5 i eth na 100+mbps. Onda nemoj da im platis. Rekao si da si od skora pod ugovorom, mozes i da raskines jer ne radi kako je opsiano.
Ili trazi 3208 modem, pa kupi ruter bolje klase.