Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verujem da ne pravi sam "patch cable" već ga kupuje u radnji. U svakom slučaju i da ga sam pravi neće sigurno da iskoristi samo dve "parice".

@Pega: Tvoj kabl onda podržava gigabitnu mrežu.

Verujem da ne pravi sam "patch cable" već ga kupuje u radnji. U svakom slučaju i da ga sam pravi neće sigurno da iskoristi samo dve "parice".

@Pega: Tvoj kabl onda podržava gigabitnu mrežu.
Ma znam, naravno. I dalje sumnja ide u pravcu Ubee-ja, jer se ponaša opičeno. Kad mu se disable-uje 2.4, npr., i na kablu i na wifi-ju cepa preko 145/8, ali malo malo pa ispadne neki uređaj iz mreže i nema mu nazad dok modem ne popije restart. Pomenuo sam ranije..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

@Pega
Ti se zalis zapravo sto imas 150 paket, a na zici sa cat6 dobacis do 90mpbs na speedtest? Proveri laptop ili sta vec na drugom mestu kod nekog, pa ako je ok, onda im se zali. Na wifi ne mozes da se zalis, nije realno.
Uvek ce reci interferencija i ne mozes dokazati. Sa druge strane mozda ti je i node preopterecen i ne moze da dobaci 150. Mozes da se zalis u tom slucaju jer ti je to bio "presudni faktor u odabiru paketa" ...

Poslednja izmena:
Moji isli danas da plate racun i nude im da potpisu ugovor na 2 godine (posto je prethodni istekao pre 6 meseci sigurno), ali agent nije objasnio majci koji je paket u pitanju, vec samo da ce placati isto, ali da ce dobiti D3. Trenutno kuci imam samo osnovni paket televizije, a koliko vidim na njihovom sajtu, to sto im nudi ovaj iz sbba moze biti samo start paket ili gresim?

@Pega
Ti se zalis zapravo sto imas 150 paket, a na zici sa cat6 dobacis do 90mpbs na speedtest? Proveri laptop ili sta vec na drugom mestu kod nekog, pa ako je ok, onda im se zali. Na wifi ne mozes da se zalis, nije realno.
Uvek ce reci interferencija i ne mozes dokazati. Sa druge strane mozda ti je i node preopterecen i ne moze da dobaci 150. Mozes da se zalis u tom slucaju jer ti je to bio "presudni faktor u odabiru paketa" ...
Ma OK je EliteBook 820 G3, provereno cepa šta mu gurneš. Evo ss-a sa tel i wifi-ja na 5GHz i udaljenosti od 7-8m od Ubee-ja..
26528d47df04286e0176a685ef415450.jpg

Onda ih zovi, da oni rese. Mala verovatnoca da je kabal, sve mi kao da je do njih, jer nesto sumnjam da ruter pravi problem preko utp-a.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Onda ih zovi, da oni rese. Mala verovatnoca da je kabal, sve mi kao da je do njih, jer nesto sumnjam da ruter pravi problem preko utp-a.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока
Svakako ću im sesti na kičmu kad zargrnem malo vreme..

Sad sam tek procitao par postova iznad, ovo sa okacenim ss ni ne citam. Ne znam zasto svi kacite kad samo smanjuje preglednost, ne znaci nista za search. Napisi lepo sta je, ne treba mi slika da bih ti poverovao.
Ovo moze biti kljucno, "kad iskljucim 2.4 ...". Imas neki uredjaj koji ti se kaci na 2.4, koji ne podrzava channelbond, ili nesto drugo, sa kojim, da bi odrzao vezu, ruter radi resend, menja parametre signala, radi fallback i sl.
Probaj da ostavis i 2.4 da radi, ali diskonektuj sve sumnjive uredjaje sa mreze (stari telefon, neki tv box, TV mozda ...) pa testiraj. Konacno otkaci sve 2.4 "only" uredjaje, ali ostavi 2.4 na ruteru pa vidi sta se desava.

Sad, to ne bi trebalo da utice na eth, ali nije ni ubee vrhunski uredjaj ...

EDIT: sad vidim da kazes da na 5g only brzinu imas, ali stabilnost ne.

Probaj ovo sa sumnjivim 2.4 kliljentima, ukljucenim 2.4 na ruteru, mozda nekome drugom pomogne ako se ponavlja problem.

KAd sam vec tu, da ne editujem ponovo, probaj, testiraj i sve lepo sbb u mail. Sve varijante koje si testirao.
Mozda taj ubee (mozda samo taj komad ili verzija fw), stvarno ne moze da izgura 2.4, 5 i eth na 100+mbps. Onda nemoj da im platis. Rekao si da si od skora pod ugovorom, mozes i da raskines jer ne radi kako je opsiano.
Ili trazi 3208 modem, pa kupi ruter bolje klase.

Poslednja izmena od urednika:
^Sve si lepo napisao. Vrlo moguće da neki od uređaja brlja, ali kažem, sada mi stabilno radi u sledećoj konstalaciji - uključeni i 2.4 i 5, sve na auto od kanala i ostalih *******cija. Uređaji pokačeni na 5G.

Od uređaja: EliteBook G3 820 (na wifi-ju preko 130/8), MacBook Pro late 2015 (na wifi-ju ide i preko 140/8), Note8 (isto na wifi-ju, ide preko 120/8), Coolpad A8 (najslabiji od svih, max 70/8), NUC sedme generacije procesora (najudaljeniji od modema, ide preko 120/8), TV JVC neki smart (kači bez problema 5G).

Na eth mi je povezan samo QNAP. Kad zakačim lap, npr. i izmerim Speedtest, max dobijam 90~91/8.

EDIT: STAVLJEN KRŠTEN UTP KABL, RADI KONAČNO DEKLARISANO I NA ETH 146/8 ;)

NE PIPAM VIŠE NIŠTA!
Hvala Zulu i chubra ,)

Kad isključim 2.4 freq. u setovanjima modema, na kablu dobijam preko 145/8, ali uređaji počnu da brljaju i malo malo pa ne vide wifi mrežu..

Obzirom na činjenicu da mi je sve praktično na wifi-ju, donekle je dobro i ovako. Ili što kažeš drugi modem..

P. S. Dobro ću proveriti još ove UTP kablove što imam, možda su stvarno oni dreš..

Poslednja izmena:
Druga prostorija 2 zida do routera nekih 7m
Samo je Ping malo losiji nego kada sam u prostoriji gde je Router.
Paket 110/6
8d24c7b282cefd42f6734577ae3c1b9f.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Netgear moj lični
Cisko SBB na istom mestu mereno
5fc4845459950b4f7891906a053159ed.jpg
5934a1237d80f3735f6e76b0d8bc0934.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

SBB-ovo rešenje za poslovne korisnike:

ping_zps5yii87ik.jpg

BRATEUUU.... :smash:

koja bolest, nasao mi je raspali gospel sk1 2 i 3 u hd
ali slika crna

covek mi je nudio mini, tv modul ili nesto sto premotava 72h unazad (ima 2 verzije jedna se placa 5k dr je besplatna)
E sada, sonzirom da imam sony smart tv, koja od tih opcija ima najbolji kvalitet slike?
P.S.
izabrao sam module zbog 1 daljinskog, kaze da mogu da zamenim vremenom ako sam nezadovoljan, dakle zanima me iskjlucivo kvalitet slike koji pruza najbolje od ta 3 ?

covek mi je nudio mini, tv modul ili nesto sto premotava 72h unazad (ima 2 verzije jedna se placa 5k dr je besplatna)
E sada, sonzirom da imam sony smart tv, koja od tih opcija ima najbolji kvalitet slike?
P.S.
izabrao sam module zbog 1 daljinskog, kaze da mogu da zamenim vremenom ako sam nezadovoljan, dakle zanima me iskjlucivo kvalitet slike koji pruza najbolje od ta 3 ?
Zavisi koji paket imaš a ako imaš Smart možeš koristiti i EON pa premotavati sve kanale do 7 dana u nazad.

duo gold valjda...Hit paket valjda

ma samo me zanima kvalitet slike preko cega je najbolji u 1080i ?

duo gold valjda...
ma samo me zanima kvalitet slike preko cega je najbolji u 1080i ?
Na tom paketu ne može EON
Slika bi trebala da bude istog kvaliteta ali nije uvek baš tako CAM Modul otključava kanale a slika zavisi do TV-a ali se nekada desi da D3 V2 da bolju sliku. Ali tog prijemnika i onako nemaju više.
Najbolje probati sa modulom.

Na tom paketu ne može EON
Slika bi trebala da bude istog kvaliteta ali nije uvek baš tako CAM Modul otključava kanale a slika zavisi do TV-a ali se nekada desi da D3 V2 da bolju sliku. Ali tog prijemnika i onako nemaju više.
Najbolje probati sa modulom.

njega i imam...
al nzm kako je sa mini i onim PDS 2100 ps
imam neon u tom paketu :)
ma samo me kvalitet slike zanima nista dr..
Duo Net Gold
mo je paket valjda, preko kp ona akcija sam se prijavio :)

njega i imam...
al nzm kako je sa mini i onim PDS 2100 ps
imam neon u tom paketu :)
ma samo me kvalitet slike zanima nista dr..
Duo Net Gold
mo je paket valjda, preko kp ona akcija sam se prijavio :)

Lično, sledeći redosled: V2, PDS-ovi, eon tv pa eon android. Eon tv je malo krzav na brzim scenama ali uopšteno je slika oštrija nego na eon android, oba na 7mbps, lan veza.

Здраво свима, како је ИКОМ у историји пређох на СББ. Ваљда ће све да шљака како треба за сада све 5. Нет добар, кад погледам стари сад сам модеран мачак.:d Имам Фокс ТВ слика одлична. Видећемо како ће да буде са овим дрекавцима, надам се без проблема.cheers

Jos uvek je aktuelna informacija da se od aprila ocekuje povecanje brzine interneta. Ako u medjuvremenu bude izmena, javljam...

Poz

Ne mora da povećavaju brzine, neka preusmere finansije na bolju opremu za korisnike.
Jos jedno pitanje za stručnjake, zasto je kod nas odnos down/up brzina 20:1, dok je npr u Rumuniji 1:1, a u nekim drugim zemljama je upload veći nego download?

Izvor informacije? Necu da ti kazem. Kvalitet promene? Videces.

To verovatno stari sablon, jednom u 4 godine povecanje uploada do 1mbit, a jednom u dve godine povecanje downloada do 10mbit, uz promenu naziva paketa pa treba nova ugovorna obaveza za prelazak na taj novi paket, ali kakva je konkurencija, moze da bude i dozivotna ugovorna obaveza.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno