Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da još uvek nisu našli načina da to srede. Ja sam i dalje na starom Cisco ruteru i dobro bi mi došao neki na 5Ghz, ali kada sam čuo koliko se ljudi žali na Ubee odustao sam od zamene. Nadam se da će sa novom platformom doći i neki bolji uređaji jer je ovo smešno. Oba uređaja su smeće, ali sa Ciscom barem nemam tih prekida.

Ja u firmi imam stari Cisco i biz paket 40/3. Štucnulo nikad nije ništa, radi ko Bog! Brzine uvek deklasirane, čak i koji cm više, nikad problem sa konektovanjem iako je oko mene mnogo više korisnika u 2.4 zoni nego na gajbi..

Ja u firmi imam stari Cisco i biz paket 40/3. Štucnulo nikad nije ništa, radi ko Bog! Brzine uvek deklasirane, čak i koji cm više, nikad problem sa konektovanjem iako je oko mene mnogo više korisnika u 2.4 zoni nego na gajbi..
Pa toliko ide Cisko kroz wifi,da imaš preko 40 paket imao bi problem

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa toliko ide Cisko kroz wifi,da imaš preko 40 paket imao bi problem

Kad je menjao prvi, ne-firmware-ovan modem, instalater mi ponudio Cisco. Zbunjuješ me ovom izjavom, hoćeš da kažeš da bi na 150/8 paketu imao 2.5x manje? :)

Sent from my SM-N9002 using Tapatalk

Kad je menjao prvi, ne-firmware-ovan modem, instalater mi ponudio Cisco. Zbunjuješ me ovom izjavom, hoćeš da kažeš da bi na 150/8 paketu imao 2.5x manje? :)

Ja im Cisko i 60/4, nisam uspeo da ga nateram preko 45 da radi. Koristim moj lični Netgir za wifi. Sleduje mi Ubee ali ga nije bilo,na prvi mah sam tražio da mi zamene Cisko ali sam odustao.
Ps
Kod mene u komsiluku npr ima 3 rutera tako da nema baš nekog ometanja

Poslednja izmena:
Ja im Cisko i 60/4, nisam uspeo da ga nateram preko 45 da radi. Koristim moj lični Netgir za wifi. Sleduje mi Ubee ali ga nije bilo,na prvi mah sam tražio da mi zamene Cisko ali sam odustao.
Ps
Kod mene u komsiluku npr ima 3 rutera tako da nema baš nekog ometanja

Očigledno su mi očekivanja bila prevelika. Inače, prešao sam sa Telekom optike na ovo. Znači, ne gine mi aftermarket modem?

Verovatno ako ideš preko 50

Imam jedno pitanje.
U suštini ne bavim se preterano tim stvarima pa se nadam da se neće neko zbuniti ako je previše jednostavna stvar u pitanju.

Uglavnom od kako sam prešao na SBB i dobio modem/ruter Cisco Tehnicolor EPC3928sV2.5 WIFI u stanu mi je lošiji nego dok sam bio na IKOMu i pored njihovog modema koristio svoj ruter.
E sad pitanje je da li na ovaj EPC3928sV2.5 ja mogu da vežem svoj stari ruter i razvučem ga do spavaće sobe da bi itamo imao WIFI.
Da li tu ima nekih začkoljica, tipa vrsta rutera i slično ili nešto specifično u podešavanjima.

Nisam znao gde tačno da iščeprkam odgovor na forumu, pa reko da pitam ovde.
Ako ima neka tema može i link da ne gušimo ljude ovde.

nema tu nista posebno, trebalo bi da radi iz prve sem ako su u istom subnetu (to se lako promeni). eventualno iskljucis DHCP na jednom od njih ili pokusas bridge na svom (mislim da sbb ne dozvoljava bridge na njihovom)
e da, forwardujes portove ako nisi vec pokupio cgnat.

Poslednja izmena:
Ok probaću, pa ću da pišem ako nešto zapne.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Imam cudan problem sa sbb internetom. Naime, wifi mi preko mobilnog radi ok, ali mi na laptopu konstantno izbacuje da je povezan ali "no internet". Sta moze da bude uzrok?

Huawei P10

edit

Ubee konačno stabilan, uključene obe frekvencije, uređaji ne "ispadaju" iz mreže. Ništa nije prčkano oko setovanja. Zašto se stabilizovao sam od sebe, ne znam.

Brzine na uređajima:

mobilni ne preko 70/8 na 5GHz, laptopovi neki mm preko 130/8 na 5GHz, HTPC isto kao laptopovi, smart TV radi bez problema, takođe na 5GHz.

Ono što je čudno je da u ovakvoj konstalaciji - gde sve radi - na kablu modem ne može da baci više od 90/8; na kablu mi je NAS, računari ne.

Paket je 150/8 :)

edit

Ubee konačno stabilan, uključene obe frekvencije, uređaji ne "ispadaju" iz mreže. Ništa nije prčkano oko setovanja. Zašto se stabilizovao sam od sebe, ne znam.

Brzine na uređajima:

mobilni ne preko 70/8 na 5GHz, laptopovi neki mm preko 130/8 na 5GHz, HTPC isto kao laptopovi, smart TV radi bez problema, takođe na 5GHz.

Ono što je čudno je da u ovakvoj konstalaciji - gde sve radi - na kablu modem ne može da baci više od 90/8; na kablu mi je NAS, računari ne.

Paket je 150/8 :)

I ti si zadovoljan brzinom na mob 70/8?
Da li je to stvarno najbolje sto moze da se dobije sa paketom 150/8?
Sta onda mi sa manjim paketima treba da ocekujemo?
Koliki je "normalan" gubitak u odnosu na deklarisanu brzinu?

Paket 110/6 i nisam u istoj prostoriji gde je ruter.
53aeab1344c28d3296430255b054dce8.jpg

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

2,4ghz
c3fa360291684428cc8b0dd2c654165d.jpg

Ja imam isti paket 110/6, i kada bih imao iste vrednosti kao i ti, vratio bih Ubee.Kazem vratio, jer sam ga jedno vreme imao, i vrednosti na 2.4GHz sto na mob sto na lap topu nisam mogao da prebacim 44-5/6 Mbps. Jedva izburgijao da mi vrate Cisco3208+Tp link740N.
U sustini cela prica po meni nema smisla, dobijes brzinu 100+Mbps, a ne dobijes potrebnu opremu da ti pomogne u ostvarivanju makar pribliznih vrednosti.
Zulu 92, ocigledno si ti jedan od sreckovica, mada mozda u tvom okruzenju nema mnogo zagusenja na 2.4, pa iz tog razloga dobijas fenomenalne vrednosti.
Kada si dobio svoj Ubee?Koji model posedujes posto citam da ima vise verzija.

Ja imam isti paket 110/6, i kada bih imao iste vrednosti kao i ti, vratio bih Ubee.Kazem vratio, jer sam ga jedno vreme imao, i vrednosti na 2.4GHz sto na mob sto na lap topu nisam mogao da prebacim 44-5/6 Mbps. Jedva izburgijao da mi vrate Cisco3208+Tp link740N.
U sustini cela prica po meni nema smisla, dobijes brzinu 100+Mbps, a ne dobijes potrebnu opremu da ti pomogne u ostvarivanju makar pribliznih vrednosti.
Zulu 92, ocigledno si ti jedan od sreckovica, mada mozda u tvom okruzenju nema mnogo zagusenja na 2.4, pa iz tog razloga dobijas fenomenalne vrednosti.
Kada si dobio svoj Ubee?Koji model posedujes posto citam da ima vise verzija.
Menjao sam 3 ubee-a, postavih sliku pre nekoliko (desetina) postova. Mislim da je novija. U potkrovlju sam, pa mozda to znaci da ima manje interferencija, ali 2x prvo nije uspeo da izbaci rezultat. Znaci da nije bas sjajno. Kod mene je problem podstanica, pa mi sporo otvara strane naspram prethodnog beotel adsl-a.

Nije to samo do ubee, i;li bilo kog drugog rutera.
Covek ima 6p koji ima 2x2 mimo, channel bond na 2.4 ocigledno enabled i otud 76 na 2.4.
Gomila uredjaja nema 2x2, a na puno androida je channelbond ukljucen samo za 5GHz. Moze se tweakovati ako je rootovan uredjaj.

Ja na mom Netgiru imam 58/4 na Ćošku jedva 42/4.

To si ti procenio da sam zadovoljan, nisam ja napisao. Meni je uglavnom ovo smešno. Ubee me ne brine, jer je obviously krš i treba ga zameniti krštenim modemom. Jedino me malo brine tih 90+ na kablu. Videću da uzmem na zajam od nekog da probam sa dobrim ruterom, ***a, toliko od premijum paketa..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

To si ti procenio da sam zadovoljan, nisam ja napisao. Meni je uglavnom ovo smešno. Ubee me ne brine, jer je obviously krš i treba ga zameniti krštenim modemom. Jedino me malo brine tih 90+ na kablu. Videću da uzmem na zajam od nekog da probam sa dobrim ruterom, ***a, toliko od premijum paketa..

Kako znas da je do ubee-a kad je na kablu? Meni ide punom brzinom paketa na cat6 kablom. To je pre do kabla ili do njihove infrastrukture.

Kako znas da je do ubee-a kad je na kablu? Meni ide punom brzinom paketa na cat6 kablom. To je pre do kabla ili do njihove infrastrukture.

Pa pretpostavljam jer su posle nepuna 24 sata "rada" sistema menjali prvi Ubee. Garancija je valjda signal koji su merili kao korektan..

Brzine preko 100 Mbps zahtevaju odgovarajući UTP kabl. Ako uključiš u ruter sa gigabitnim ethernet portovima kabl koji je "100Base-T" (koristi 4 žice/2 para žica) nećeš ostvariti brzinu preko 100 Mbps. Treba ti kabl koji je povezan po "1000Base-T" šemi, koji koristi svih 8 žica.

Poslednja izmena:
Brzine preko 100 Mbps zahtevaju odgovarajući UTP kabl. Ako uključiš u ruter sa gigabitnim ethernet portovima kabl koji je "100Base-T" (koristi 4 žice/2 para žica) nećeš ostvariti brzinu preko 100 Mbps. Treba ti kabl koji je povezan po "1000Base-T" šemi, koji koristi svih 8 žica.
Kako to najlakše da proverim, a da ne cimam the ekipu podizvođača? :)

P. S. Kakav UTP??

Poslednja izmena:
Uzmes cat6 ili cat5e kabl, pise na njemu i proveris briznu na zici.
Nisam imao ubee, ali verovatno ima i led koji pokazuje da je utaknut 1Gb kabl. Standarno je zeleno za 1gb, zuta/narandzasta za 100m.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno